WZMOCNIENIA ZAGŁĘBIA ???

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Wasyl 2003-06-13, 1:59 pm

Dobry wieczór,
Uważam wystosowanie apelu do piłkarzy, działaczy, trenerów a może i do
Pożeraczy Pasty za bardzo dobry pomysł. Należy jednak zadbać, aby taki apel miał godną formę, głęboko poruszającą treść no i sam akt jego prezentacji powinien być wzniosły. A nic tak nie wzrusza jak wygłoszenie apelu na apelu. Zorganizujmy więc na koniec sezonu akademię ku czci trzecioligowego zespołu i tam wygłośmy apel...Niech naręcza kwiecia rzucają dziewczynki w strojach hutników...Niech na trybunie honorowej zasiądą zasłużeni Kibice...Bojówkarze niech wnoszą sztandary... Przemówienie Najwyższych Władz Klubowych niech przerywają okaski uwielbienia...Niech gołębie pokoju wylecą z piłek zrzuconych z helikoptera przez płetwonurków...Niech wierszowane słowa Apelu popłyną z megafonów aż łza się zakręci...A potem wszyscy: mali i duzi, piękni i brzydcy, mądrzy i mniej, łysi i włochaci, karani i nieskazitelni a nawet Ci, co kiedyś świecili dupami udając latarnie morskie - wszyscy wraz zakrzykną NA-RÓD Z KLU-BEM! NA-RÓD Z KLU-BEM!

Oczywiście, jest pytanie, skąd wziąć gołębie pokoju...Na pewno jednak wśród Kibiców są hodowcy gołębi rasowych więc nie powinno być problemu.
Wasyl

Zacznijmy od siebie!

Postprzez Krawiec 2003-06-13, 2:02 pm

Spójrzmy na Juventus, Manchester czy Barcelone ;-). Nie chcę tutaj być obronca zarządu ale postawa "niech wezma drugiego sponsora to dla mnie jakieś nieporozumienie". Gdyby to było takie proste tpo juz mielibyśmy 10 sponsorów. Sytuacja jest taka ze firmy w Zagłębiu ledwo zipią , a sponsorowanie Zagłębia nie jest w modzie w środowiskach biznesu - jak również i samo słowo Zagłębie . Dlatego nalezy zacząć prace u podstaw i nie pytać co Zagłębie moze zrobić dla nas ale co my mozemy zrobić dla Zagłebia .
Z innej beczki gdyby zaszła taka potrzeba i należałoby zaprotestowac przeciwko zarządowi to czy ty niezalogowany kolego zrobiłbyś cos konkretnego w tym kierunku ?
Krawiec

Tak tak

Postprzez Krawiec 2003-06-13, 2:17 pm

...Tak, tak Wasyl, no już spokojnie ....zaraz przyjdzie siostra wielokrotnie przełożona i da Ci do wyboru czerwoną i niebieską pigułkę . Wybierzesz niebieską , wrócisz do rzeczywistości i nie będziesz juz w stanie pisać takich postów. Z kolei jeśli wybierzesz czerwoną zostaniesz w króliczej norce, wśród bobków, gołych dup, z przemówieniami pierwszych sekretarzy wirującymi w głowie, i problemem typu jak włożyć gołębia do piłki futbolowej. Ja proponuje Ci zebys połknał obydwie na raz, ażeby Ci wyobrażni nie zabrakło a jednocześnie by Cię wreszcie wypisali z tego szpitala w stolicy śląskiego żużla.
Czuwaj !
Krawiec

Postprzez fan78 2003-06-13, 3:41 pm

To jest poczatek konca,zobaczycie...Ujek stanowił o sile tej druzyny,spojrzcie sobie na statystyki,jest drogi to fakt,ale to typowy najemnik,jemu sie nie dziwie ze chce wiecej kasy za kolejny sezon spedzony w 3 lidze,ale Drzymont???Ja zapierdalam calutki miesiąc za marny 1000 zl,on ma 3 razy tyle+premie i jeszcze mu k***a mało???A co z kasą ktora wykladal na niego klub zeby go wyszkolic,zapomnial juz o tym?Jak chce odejsc to prosze bardzo,ale kariery w pierwszej lidze napewno nie zrobi,po prostu brak mu talentu,na 100 podan celnych ma gora 50.Do widzenia Marcinku,krzyzyk na droge.Amen.
fan78

Postprzez Leyton 2003-06-13, 9:21 pm

No Krawiec !!! Wreszcie Twój post od początku do końca mi się spodobał (ten do Wasyla). Większość innych spostrzeżeń również. Ale ten apel? Nie przesadzajmy. Apelem jest 5000 widzów na trybunach. To frekwencja świadczy o poparciu dla piłkarzy i trenera, którzy na wiosnę zrobili chyba wszystko co mogli. Kibice również. O Włochach już pisałem, nie będę się powtarzał, bo znowu się w...wię.
Amstat: Dobrze kumam co masz na myśli. Ale jak napisało tu już wielu: byliśmy z Zagłębiem w I lidze, byliśmy w V i będziemy nawet w A-klasie. Ale mnie osobiście w...wia, jak Włosi w żywe oczy robią z nas baranów. Niektórzy psioczą na KT, ale z niego też durnia zrobili . Miał awansować w ciągu 2 lat. Ale k...wa kim ? Skoro latem pewnie pół drużyny odejdzie i będzie grał juniorami. Pozdro.
Leyton

Postprzez _PAoLO_ 2003-06-14, 8:13 am

Miał być awans w dwa lata.W tym roku się nie udało trudno,myśle za rok bedzie lepiej,ale jak czytam takie pierdoły o osłabieniu składu to mnie z fotela podrywa.Ktos sobie z nas kibiców robi zabawe.Jedno jest pewne z włochami daleko nie zajdziemy,potrzeba nam więcej sponsorów ale niestety pan Rudy oprócz nazwiska nic ZAGLĘBIU nie zaoferuje.

BACZYŃSKI WRÓĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
_PAoLO_

Postprzez WOJTEK 2003-06-14, 9:08 am

_PAoLO_ napisał(a):Miał być awans w dwa lata.W tym roku się nie udało trudno,myśle za rok bedzie lepiej,ale jak czytam takie pierdoły o osłabieniu składu to mnie z fotela podrywa.Ktos sobie z nas kibiców robi zabawe.Jedno jest pewne z włochami daleko nie zajdziemy,potrzeba nam więcej sponsorów ale niestety pan Rudy oprócz nazwiska nic ZAGLĘBIU nie zaoferuje.

BACZYŃSKI WRÓĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NIE PRZESADZAJ Z TYM BACZYŃSKIM.KTO NAS DO 3 LIGI SPUŚCIŁ???POTRZEBA KOGOŚ Z JAJAMI,NIE KLUCHY.UWAŻAM,ŻE JAK KTOŚ NIE CHCE GRAĆ W ZAGŁĘBIU TO DROGA OTWARTA.A MOŻE SIĘ JAKIŚ KOLEŻKA PIŁKARZ WYPOWIE???
WOJTEK
Adventure Group

Baczyński

Postprzez Gryzzly 2003-06-14, 9:55 am

WOJTEK nie przesadzaj. A kto sprawił że ZAGŁĘBIE nadal gra? Nie możesz osądzać człowieka na podstawie jednej wpadki. Chciałem Ci przypomnieć że to Baczyński reaktywował nasz klub, był z nim na dobre i na złe szukał sponsorów i znalazł waszych włochów. Więc proszę Cię troszke szacunku dla pana Baczyńskiego. Osądzając ludzi weź na szale ich plusy i minusy a nie tylko te drugie.

Jestem za tym żeby zdetronizować Rudego i błagać Baczyńskiego o powrót do ZAGŁĘBIA!!!!
Gryzzly

Do PAoLO

Postprzez Gryzzly 2003-06-14, 10:07 am

PAoLO właśnie o tym wcześniej pisałem. Piłka Nożna to teraz nie sport a biznes. A w biznesie potrzebny jest kapitał rezerwowy, potrzebne są alternatywne rozwiązania, inne wyjścia. Zostałem tutaj opieprz za swoją teorię drugiego sponsora. Zobaczcie jednak co się dzieje z polskimi klubami które zaufały tylko jednemu sponsorowi a ten zakręcił kurek (wystarczy wymienić tutaj choćby Pogoń Szczecin-Gondor, Zagłębie Lubin-KGHM czy Stomil Olsztyn-Stomil). ZAGŁĘBIE musi być przygotowane na taką ewentualność że włosi powiedzą "znudziła nam się zabawa polskim Zagłębiem. Idziemy sobie" i co wtedy? Sponsor odejdzie a klub zostanie na lodzie. Trzeba myśleć także o przyszłości a nie tylko o teraźniejszości.

Drugi duży sponsor jest niezbędny i nie musi być to przecież firma rodem z regionu. Przemyślcie taki bieg wypadków i oceńcie czy nie mam racji.
Gryzzly

Postprzez Lars 2003-06-14, 10:34 am

Kilku rzeczy tu nierozumiem. Na ile lat K.T podpisał kontrakt? Z tego co pamietam na 2 lata w ciągu ktorych mial wprowadzic ZAGŁĘBIE do rozgrywek na szczeblu centralnym. Wiec o co chodzi? K.T przez cały rok nas okłamywał i teraz dopiero zaczeto mowic prawde. Po II: Wiadomo że 1 i 2 liga sie kurczy, tym samym kurczy sie rynek pracy dla zawodnikow. Wiec pewnie piłkarze beda sie gorzili na nizsze kontrakty bo beda woleli grac w pilke niz sprzedawac kartofle na targu. Podsumowywujac, my nie musimy kupowac zadnego zawodnika. Jak wiemy (ale nie mamy pewnosci ze to prawda, bo juz nie wiemy chyba co sie w tym klubie tak do konca dizeje) z Zagłebie nie ma długow , placi pilkarzom na bierzaco. wiec to juz dla potencjalnego nowego naszego nabytku jest duzy plus ze przyjdzie powiedzmy pierwszego do kasy klubu i dostanie to co ma w kontrakcie. Z tych powodow wlasnie uwazam ze gdy Zagłebie sie niewzmocni, niezaleznie czy ktos odejdize czy nie, bo jesli Ujek czy Drzymont chca sie sprawdzic gdizes indziej to ich sprawa, to z Italiano nic nie osiganiemy i ten kutafon Rudy musi nie lizac dupy wlochom tylko ruszyc swoja dupe i poszukac wiekszej ilosci sponsorow. Nawet moge mu podpowiedizec cos : rudy patrz jagiellonia b. Amen
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez fan78 2003-06-14, 11:31 am

Dlaczego nie awansujemy w nadchodzącym sezonie?Zadaliscie sobie to pytanie?Przeciez jestesmy podobno jednym z najbogatszych i najstabilniejszych finansowo klubów w 3 lidze.Włosi niechcą dac kasy na wzmocnienia?OK,nie musza.Ale ktos z naszego klubu moglby np. wyslac pismo do Turynu,o wsparciu Zagłebia przez np 3 zawodników AC którzy stracili miejsce w skladzie po spadku druzyny do Serie B,albo chociaz juniorow ktorzy koncza wiek juniorski a na zalapanie sie do pierwszego skladu nie maja co liczyc,zamiast sprzedawac ich za grosze mogliby wzmocnic Zagłebie.Nie wiem czy wlosi przystali by na takie cos ale chyba warto by bylo wyslac takie pismo z prosba o wsparcie.Moze don Francesco sie ulituje i jednak w przyszlym sezonie zagramy o ten awans!!!Pozdrawiam!!!
fan78

Postprzez Władek 2003-06-14, 2:05 pm

Czytałem właśnie na jednym z portali że Berensztajn ma wolną rękę w szukaniu klubu. Domniemywam więc że w stwierdzeniu "nie stać nas na niego" nie chodziło o kwotę za niego tylko o jego wynagrodzenie. Pytam więc: Czy Kulawik za kadencji Baczyńskiego był tańszy? Wtedy w klubie skarbiec świecił pustkami, a L. Baczyńskiemu udało się, jeśli dobrze pamiętam, pozyskać jednorazowe wsparcie sponsora właśnie na uposażenie Kulawika. Takie "jednorazowe" wsparcie zyskiwał kilkakrotnie. Wniosek: jak się chce to można.
A tak na marginesie: Nie miejcie pretensji do Krzyśka Tochela. Robi naprawdę dobrą robotę, co widać było wiosną tego roku. Jestem przekonany, że jeśli utrzyma obecny skład to awans jest w zasięgu ręki. Chyba że wolicie Krótkiego.
Władek

Postprzez bankier 2003-06-14, 4:22 pm

zmieniłem treść - bo sie pomyliłem! sorki!
bankier

Re: Do PAoLO

Postprzez Krawiec 2003-06-14, 9:24 pm

Gryzzly napisał(a):PAoLO właśnie o tym wcześniej pisałem. Piłka Nożna to teraz nie sport a biznes. A w biznesie potrzebny jest kapitał rezerwowy, potrzebne są alternatywne rozwiązania, inne wyjścia. Zostałem tutaj opieprz za swoją teorię drugiego sponsora. Zobaczcie jednak co się dzieje z polskimi klubami które zaufały tylko jednemu sponsorowi a ten zakręcił kurek (wystarczy wymienić tutaj choćby Pogoń Szczecin-Gondor, Zagłębie Lubin-KGHM czy Stomil Olsztyn-Stomil). ZAGŁĘBIE musi być przygotowane na taką ewentualność że włosi powiedzą "znudziła nam się zabawa polskim Zagłębiem. Idziemy sobie" i co wtedy? Sponsor odejdzie a klub zostanie na lodzie. Trzeba myśleć także o przyszłości a nie tylko o teraźniejszości.

Drugi duży sponsor jest niezbędny i nie musi być to przecież firma rodem z regionu. Przemyślcie taki bieg wypadków i oceńcie czy nie mam racji.

A ja jestem za tym , żeby znaleźć dla Zagłębia trzech sponsorów. Bo przecież dwóch moze odejsc na raz i co wtedy? Proponuję więc wybrać firmy z różnych sektorów gospodarki ażeby zdywersyfikować ryzyko utraty nawet trzech sponsorów na raz ( w przypadku jakiegos nagłego załamania finansowego ). Wiec niech będzie TPSA , PKN Orlen i PKO SA . Co wy na to? ;-).
No to jak juz będziemy mieć takich sponsorów proponuję założyć sobie plan pt. liga mistrzów za trzy lata.

Słuchaj misiu Gryzzly , czy takie życzeniowe wpisy maja jakikolwiek sens?
A moze ja się myle, moze chcesz załatwic jakiegoś sponsora ?

Nie ma to jak Baczyński i jego wysuwany tunel, chroniący piłkarzy i sędziego przed niebezpieczna i fanatyczną ekipą siedzącą na krytej.

Ok! Chcesz robić akcje przeciwko Rudemu , prosze bardzo czekam na konkrety ? Tylko nie powtarzaj mi, zebyśmy padli na kolana przed Baczyńskim.

Ludzie!!! Nie "zaklinajmy deszczu" w takiej chwili bo w przyszłym sezonie rzeczywiście na skutek konfliktów i załamania psychicznego możemy obudzic sie bez tych podejżanych Włochów i z problemem utrzymania się w 3 lidze. Jedyne co rzeczywiście my kibice mozemy zrobic to teraz zaapelowć do trenera i piłkarzy o wiarę i wytrwałość , ażeby wyszli z impasu psychicznego (bo jak mówią dobrze poinformowane źródła w klubie źle się dzieje). Tylko tyle na już , a w bliskiej przyszłosci stworzyć struktury, które dopomogą w przyciąganiu sponsorów.
Krawiec

Postprzez Leyton 2003-06-14, 11:37 pm

Wojtek, qrva jego mać . Nie raz raz się tutaj spieraliśmy i nie raz byliśmy zgodni. Ale teraz to juz przeginasz. Pretensje do Baczyńskiego? A kto wyciągnął ten klub z wiejskich rozgrywek. Że doprowadził do spadku? Zgadza się jego wina, ale i jego zasługa, że w ogóle się tam znaleźliśmy. Gdyby nie Baczyński i Adamczyk dalej byśmy gnili w 5
lidze, a może jeszcze niżej. Tylko mi nie opowiadaj o o ich synach tzn. kto i kiedy był nawalony , bo mnie to nie interesujei. Dzięki Baczyńskiemu i Adamczykowi wyleźliśmy z bagna i za to ode mnie WIELKI SZACUNEK DLA NICH. Jeśli podobają Ci się działania dyrektora Rudego to twoja sprawa, ale nie pisz takich bzdur o Baczyńskim, bo jakoś niewielu było chętnych do ratowania klubu w najgorszych czasach. Sam fakt, że Włosi go wylali mówi sam za siebie. Może był niewygodny, może chciał dla klubu zbyt wiele.
Leyton

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna