TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez rZq 2005-07-15, 12:15 pm

A ja na to ... że jestem do dyspozycji. Wiadomo my od tego nie jesteśmy itp itd etc ale jednak dla Zagłębia, dla Nas kibiców było by to dobre rozwiązanie.
Ps. czuje za moment krytyke :)
rZq

Postprzez MarcelZS 2005-07-15, 12:31 pm

Pomysł dobry, tylko trzeba by go wykorzystać do takich prac jak opieka nad murawą (ustawianie polewaczki), noszowych, sprzątanie klubu, czy koszenie trawy, czy tam inne prace finasowane bezposrednio z klubowej kasy.

Prace budowlane, przeprowadza firma, która wygrała przetarg i chce zarobić, a wynagrodzenie płynie z UM, więc pomimo że dotyczy to Stadionu to klub nie ma na to wpływu (tj zatrudnianie pracowników).

Ale warto by w klubie, a może w MOSIR, który to zarządza stadionem, pracowali kibice za karnety, albo za jakieś inne wynagrodzenie.

No ale kto ma takimi rzeczami się zajmować w ZAgłębiu, bo prawda jest taka że włoską kase jest łatwo trwonić, a trzeba oszczędzać i kombinować na wszystkim (tak jak to jest w każdej firmie.)
MarcelZS

Postprzez musztra 2005-07-15, 12:32 pm

darco napisał(a):
BuBy_MaDnEss_#4 napisał(a):( swoja drga klub mógłby do tego zatrudnic z 50 -100 kibiców którzy w ten sposób zarobiliby sobie karnety na runde jesienną)

A może faktycznie nie jest to głupi pomysł :?: Prace społeczne nie są teraz modne, ale praca na tak zaszcytny cel za wynagrodzenie w postaci darmowych karnetów to realna korzyść dla kieszeni młodego kibica i satysfakcja że cos sie zrobiło dla wspólej sprawy jaką jest ZAGŁĘBIE.
Są wakacje i zapewne wiele młodych osób się "nudzi", a takie proste prace jak odgruzowywanie sektorów to nie filozofia ! I co Wy na to ?

Teraz to już zapóźno ale na przyszłość to kibice mogą posprzątać gruz z sektorów a reszte mogaą robic robole z ekipy remontowej.
musztra

Postprzez rZq 2005-07-15, 12:35 pm

Przydało by się chociaż te chwasty usunąć :?
rZq

Postprzez musztra 2005-07-15, 12:35 pm

Upragnione fotki :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
musztra

Postprzez Kamil^ 2005-07-15, 12:38 pm

Kurde brakuje tylko na ostatim zdjęciu robotnika który mnie gonił z kamieniem jak już fote zrobiłem :lol:
Kamil^

Postprzez PTAQ84 2005-07-15, 1:23 pm

Z fotek widać że przynajmniej płyta boiska jest już gotowa 8)
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez darco 2005-07-15, 1:36 pm

musztra napisał(a):
darco napisał(a):
BuBy_MaDnEss_#4 napisał(a):( swoja drga klub mógłby do tego zatrudnic z 50 -100 kibiców którzy w ten sposób zarobiliby sobie karnety na runde jesienną)

A może faktycznie nie jest to głupi pomysł :?: Prace społeczne nie są teraz modne, ale praca na tak zaszcytny cel za wynagrodzenie w postaci darmowych karnetów to realna korzyść dla kieszeni młodego kibica i satysfakcja że cos sie zrobiło dla wspólej sprawy jaką jest ZAGŁĘBIE.
Są wakacje i zapewne wiele młodych osób się "nudzi", a takie proste prace jak odgruzowywanie sektorów to nie filozofia ! I co Wy na to ?

Teraz to już zapóźno ale na przyszłość to kibice mogą posprzątać gruz z sektorów a reszte mogaą robic robole z ekipy remontowej.

Czyli co, na kolejny "remont" bedziemy czekać do kolejnej przerwy letniej :?: Co przeszkadza, ( oczywiscie, poza brakiem kasy)aby prace trwały w trakcie rozgrywek, dotąd, dokad pogoda pozwoli ?
Może ktoś, kto ma kontakty z gospodarzami "Ludowego" wypyta jak mogła by wygladac taka akcja kibiców z odgruzowywaniem starych sektorów. Znikneły by ruiny i chwasty i "ruchole" nie mieli by gdzie jeździć na grila ( a tak piszą o naszym stadionie i patrząc na te fotki jestem gotów, tym razem przyznac im racje :wink: )
darco

Postprzez bankier 2005-07-15, 5:43 pm

Po dokładnym obejrzeniu tych fotek powiem tak - ciekawe kto bedzie na tyle "odważny" aby siedzieć na tych nowych sektorach (szczególnie tych dwóch zaraz przy trybunie krytej)? Dlaczego?

po pierwsze - siedząc na górze daszek chroniący Vipów przed jakimkolwiek opadem atmosferycznym skutecznie bedzie ograniczał widoczność przeciwległej bramki (nie wspominając o narożniku boiska)

po drugie - siedząc nisko (tak by daszek nie zasłaniał widoku) pakujemy się w kolejną pułapke w postaci siatki odgradzającej trybuny od boiska (tez bedzie g.... widać - CHYBA, ZE WZOREM OKOLICY TRYBUNKI KRYTEJ NIE BEDZIE TAM WYSOKIEJ SIATKI)

reasumjąc - dopiero kolejne sektory (w kierunku odpowiednio zegara i sektora gości) dadzą pewien "komfort" oglądania spotkania piłkarskiego.
bankier

Postprzez krzysztof 2005-07-15, 6:33 pm

no i kilka fotek z mojej strony:
http://www.zaglebie.republika.pl/images/20050715/
krzysztof

Postprzez Gość 2005-07-15, 7:14 pm

:arrow: Co do tempa prac: Bardzo mi się podoba, chciałbym przypomnieć że na początku guzdrało się 10 roboli, a teraz uwija się 20 robotników. Coraz bardziej wierzę, że wszystko zostanie zakończone przed pierwszym meczem.
:arrow: Co do gruzu: Gruz nie był wywożony (przynajmniej nie cały). Jego część posłużyła jako podkład (czy jak to się tam fachowo nazywa) pod wylewkę.
:arrow: Co do widoczności: to chciałbym zasięgnąć opinii osób które pamiętają czasy kiedy tam też się siedziało. Osobiście wydaje mi się, że skoro przez te 30 lat jakoś ludzie tam siedzieli i oglądali mecz to nie będzie tak źle. Zobaczymy jak mi się uda to sprawdzę w przyszłym tygodniu na własnej skórze jaka jest widoczność :)

Pozdrawiam
Gość

Postprzez SCORPARO 2005-07-15, 7:25 pm

incognito napisał(a)::Co do widoczności: to chciałbym zasięgnąć opinii osób które pamiętają czasy kiedy tam też się siedziało. Osobiście wydaje mi się, że skoro przez te 30 lat jakoś ludzie tam siedzieli i oglądali mecz to nie będzie tak źle. Zobaczymy jak mi się uda to sprawdzę w przyszłym tygodniu na własnej skórze jaka jest widoczność :)

...no to masz opinię gościa, który pamięta owe czasy jak to sie zasiadywało po tej właśnie stronie ... Bankier ma rację, tzn. siedząc wysoko (po stronie zegara) obok sektora Vip-ów, trzeba było się niieźle nagimnastykować aby ujrzeć narożnik boiska... siedząc nisko zaś, widocznośc zerowa w zasadzie (siatka pomalowana na biało), patrząc pod ostrym kątem zlewa się w białą ścianę (mowa o siatce)... siedząc z drugiej strony - sytuacja analogiczna... mówię z doświadczenia - gdy była dostępna ta częśc stadionu chadzałem właśnie tam, i powiem że najlepiej oglądało sie mecze z ... KORONY.

W sektorach tych zawsze było mało ludzi (mniej niż w pozostałych "otwartych", a już na dole tychże sektorów to leżeli panowie bardzo "zmeczeni": lub pętały się dzieci znudzone, które nie wiedziały po co przyszły z " tatusiami" na stadion (przynajmniej tak to pamiętam).
SCORPARO

Postprzez twari 2005-07-15, 8:41 pm

Spokojnie - docelowo mamy miec minimum 1000 miejsc pod dachem wiec to sa przygotowywane trybuny pod jeden wielki dach! Kojarzycie projekt? Ma byc taki jeden wielki dach nad tymi trybunami! Czyli ten mniejszy bedzie zlikwidowany!! Oczywiscie raczej w nastepnej przebudowie! Rok sie beda niektorzy meczyc ale potem wypas! :)

Ja bym sie bardziej zastanawial nad nieco wiekszym problemem - otoz jak zostana kolorystycznie zamontowane krzeselka na tych sektorach!! :) Powaznie! Czy tak jak na naszej stronie czyli w poziomie czerwien zielen i biel czy tez np ten przy czerwonych krzeselkach bedzie caly czerwony a ten przy bialych caly bialy!
Jak sadzicie?? Jaki warant bedzie lepszy?
Mysle ze mogliby wrzucic ten po lewej caly czerwony! A ten po prawej caly bialy!! :)
twari

Postprzez Gość 2005-07-15, 9:34 pm

Byłoby to dobre rozwiązanie. Ale jak dobrze pamiętam ten projekt to wszystkie krzesełka były tam zielone. Oby nie trzymali się tak sztywno tych planów. :)
A tak przy okazji, nie widzę przeszkód aby w przyszłym tygodniu ktoś zagadał to tych uprzejmych panów robotników i się zapytał ;) :D
Gość

Postprzez musztra 2005-07-15, 10:30 pm

"Kibice, którzy wybiorą się na Stadion Ludowy mogą też liczyć na inne niespodzianki - wśród fanów będą losowane gadżety klubowe i sprzęt sportowy."
Ciekawe jak to będzie wyglądać nr biletu pewnie będzie losowany ,śmiesznie będzie coś czuje :)
musztra

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna