WZMOCNIENIA ZAGŁĘBIA ???

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Wiedziałem

Postprzez Gryzzly 2003-06-13, 6:19 am

Nie chcę się chwalić ale ja już dawno przewidziałem taką sytuację. Zagłębie ma być wychowalnią talentów, a kasa z ich transferów zasilać ma włoskie kieszenie. Wiadomo też że włosi przechodzą mały kryzys więc będą ładowali kasę w Torino (bo będzie z tego więcej mamony) a nie w jakieś polskie Zagłębie.
Dlatego zawsze byłem przeciwny włoskiemu sponsoringowi na tych zasadach (Torino pierwsze a dla Zagłębie ochłapy).

Pozdrawiam.
Gryzzly

Postprzez bankier 2003-06-13, 6:42 am

to sie nie chwal! a ty amstat znowu czegoś nie kumasz! przywiązanie do klubu było - jest - i będzie! nikt tu nie napisał, ze zaczyna kibicować innej drużynie! ale my kibice mamy już dość mydlenia oczu przez włochów i ich przydupasów w klubie. i ktoś powinien wreszcie zastanowic się nad polityką klubu; czy chcemy produkować wychowanków których poziom wyszkolenia to max II-III liga i dalej robimy w chuja kibiców mówiąc o awansie w ciągu dwóch lat? czy gramy o wyższe cele - i odstawiamy promocję młodych zawodników?
bankier

Postprzez kwachu 2003-06-13, 7:59 am

Ja napiszę tak - nie wierzę do końca w to co napisał ten koleś. Końcówka artykułu - to zdanie o odłożeniu planów awansu na dalszy okres czasu to nie jest chyba cytat, tyko komentarz gościa, który pisał ten artykulik? Skąd wiecie jakie koleś ma nastawienie do Zagłębia? Może po prostu nas nie lubi? Nie chce szukać jakiegoś dziennikarskiego spisku, ale poczekajmy - zobaczymy. O odejściu Drzymonta mówiło się już przed zeszłym sezonem, i został. Nie jedźcie tak po chłopaku - w tym artykule nie ma nawet jego wypowiedzi!!! Gazety zawsze wyolbrzymiają - ja wierzę, że będzie dobrze, choć faktycznie włosi mogliby w końcu sypnąć większą kasą - bo jak na razie to tylko utrzymują klub i nie dają żadnych perspektyw na 1 ligę.
kwachu

Postprzez Monti 2003-06-13, 9:10 am

amstat napisał(a):i tu widac cale wasze przywiazanie do klubu .....
powinniscie ten moj wpis zakumac, bo nie chce mi sie Wam go tlumaczyc
wstyd...

Zgadazma sie z Tobą w 100% . Nie ma awansu , ktoś podłapuje atmosfere i miesza a nasi kibice co ? Mało do chuji nie wyzywają wszystkich w klubie łącznie z tymi którym nalezy sie wielki szacunek za ich prace. Mam na myśli Krzyśka i piłkarzy.

Zdajcie sobie sprawe że największymi przegranymi tej ligi są nasi piłkarze a nie kibice. My bedziemy na Ludowym nie zależnie czy to bęzie I czy V liga . Piłkarzom upływa czas na grę po III ligach , a życie to sportowe biegnie. Nie jest ono tak długie jak by sie komuś wydawało . Każdy rok w III lidze to mniejsza szansa dla nich na zrobienie kariery na arenie ogólonokrajowej. Tak to juz jest że jak jest sukces to ma wiele ojców jak porażka to jest sierotą .

Problem jest napewno w aspiracjach i tym że na ich zaspokojenie nie ma kasy. Pewny jestem jednak że Krzysiek nawet bez wzmocnień i spektakularnych transferów zrobi to co już raz zrobił . Wprowadzi Zagłębie do II ligi grając choćby wychowankami i juniorami .

Poza tym jeśłi nawet to nie ma co płakać na zapas , poczekamy zobaczymy . Jestem pewien że jeśli nie zmieni sie radykalnie kadra to my bedziemy faworytami ligi w przyszłym roku, nawet bez wzmocnień. Zresztą w tym roku tez nasi byli najlepszym zespołem pod wzgledem sportowym. Przynajmniej najsilnieszą drużyna pod pkoniec razgrywek . Że punkty jesienią zostały pogubione to inna sprawa. Mamy silny zespół potrafiący grać w piłkę i wywalczyć awans , nie wiem po co ten lament .
Monti
Moderator

Postprzez kondi 2003-06-13, 9:19 am

uffff... ochłońmy trochę Panowie. Wiem, że Zagłębie nie ma już szans na awans w tym roku, że Reprezentacja Polski zagrała tak, że lepiej bybyło aby nie grała wcale no i ten artykuł o wzmocnieniach Zagłebia ... krew się gotuje i wyzwiska same się cisną na usta. :evil: :evil: :evil:

Mam jednak małą sugestie aby nie podchodzić pochopnie do tego co przeczytaliśmy ... może warto poruszyć tą kwestię na konfernecji po meczu z Carbo - tu prośba do autorów strony o poruszenie tego tematu.

W tej sytuacji nie widzę sensu wyzywać zawodników i trenera ... dajmy im szanse na wypowiedzenie się w tym temacie. Może na tym forum wypowiedzą się - mam nadzieję, że go czytają.

pzdr.
kondi

Postprzez Monti 2003-06-13, 9:31 am

kondi napisał(a):... dajmy im szanse na wypowiedzenie się w tym temacie. Może na tym forum wypowiedzą się - mam nadzieję, że go czytają.

pzdr.

Oni sie wypowiedzą w rozgrywkach ligi 2003/2004 rozgrywając mecze nie gorsze od tych które widzielismy w tym roku. Co mało było radosci ? Szkoda że nie było tej największej z awansu. Tą jednak przeżyjemy za rok .
Monti
Moderator

Postprzez DOMATOR 2003-06-13, 10:14 am

no dobra dobra wszystko pieknie. tylko po co nam taki sponsor co nie daje pieniedzy?? moze trzeba zaczac szukac innego? to chyba odpowiedni czas o Zagłębiu jest glosno, duza frekwencja itp
DOMATOR

Postprzez kondi 2003-06-13, 11:14 am

oczywiście - w tym momencie Pan Rydy powinien zacząć szukać nowych sponsorów dla klubu. Z tego co widziałem to są tylko 2 reklamy na stadionie, na stadionie na który zaczyna przychodzić 5000 osób :shock: :shock: :shock:

pzdr.
kondi

Postprzez voytech 2003-06-13, 11:19 am

kwachu napisał(a):Ja napiszę tak - nie wierzę do końca w to co napisał ten koleś. Końcówka artykułu - to zdanie o odłożeniu planów awansu na dalszy okres czasu to nie jest chyba cytat, tyko komentarz gościa, który pisał ten artykulik? Skąd wiecie jakie koleś ma nastawienie do Zagłębia? Może po prostu nas nie lubi? Nie chce szukać jakiegoś dziennikarskiego spisku, ale poczekajmy - zobaczymy. O odejściu Drzymonta mówiło się już przed zeszłym sezonem, i został. Nie jedźcie tak po chłopaku - w tym artykule nie ma nawet jego wypowiedzi!!! Gazety zawsze wyolbrzymiają - ja wierzę, że będzie dobrze, choć faktycznie włosi mogliby w końcu sypnąć większą kasą - bo jak na razie to tylko utrzymują klub i nie dają żadnych perspektyw na 1 ligę.

Ten "koles" to Wojtek Todur, a kim jest i jakie ma nastawienie do Zaglebia wie kazdy, kto choc troche sie interesuje ludzmi zwiazanymi z naszym miastem.
voytech

Postprzez kwachu 2003-06-13, 12:20 pm

Ja nie wiem - nie znam się na dziennikarzach i ich życiorysach, ale skoro twierdzisz, że gość jest ok to nie ma sprawy. Nadal twierdzę: poczekamy zobaczymy. A co do szukania sponsorów i włochów - faktycznie reklam na ludowym jak na lekarstwo i zarząd klubu działa w tej kwestii mniej więcej tak jak w sprawach marketingu. A włosi przyszli do klubu w momencie kiedy staliśmy na krawędzi bankructwa więc nie pozbywałbym się ich tak ochoczo. Po prostu władze klubu powinny przedstawić im jakiś plan długofalowy i spróbować upomnieć się o większą kasę. Nie wiem jakie są układy na linii zarząd - włosi, ja tylko piszę to co uważam.
kwachu

Wzmocnienia

Postprzez Krawiec 2003-06-13, 12:42 pm

Witam!
Panowie, nie gorączkujmy się ! Wzmocnień moim zdaniem na razie byc nie musi a odejście uja i drzimiego to spekulacje autora atrukułu. Jeśli zespół będzie grał tak jak na wiosnę to awans niemal pewny. Jednak co do oceny Włochów jako sponsorów mam mieszane uczucia. Sprawa jest co najmniej dziwna . Po pierwsze wiadomo jak długie ławki mają kluby z serie A , zastanawia mnie więc dlaczego do tej pory nie dokonano wymiany choćby 2 zawodników - to przeciez nic Włochów nie kosztuje.
Po drugie nie określają celu jaki ma osiągnac klub. Może zaplanowali sobie że wejscie do 1 ligi nastąpi w 2006 czyli na stulecie Torino i Zaglebia - sukces marketingowy. Sprawa jest nie jasna. Być moze po prostu nie mają kasy - wiadomo jakie kłopoty przeżywa przemysł samochodowy a zwłaszcza fiat , główny odbiorca ersi-ergom.
Mówicie , żeby Rudy szukał innego sponsora. Z tego co pamiętam klub oswiadczał, że oprócz Włochów należy znaleźć innych sponsorów.
W czasach globalnej recesji nie jest to takie proste by ktoś zechciał dawać pieniądze na sport podczas gdy musi zwalniać pracowników zeby sie utrzymać na rynku. Polskie ligi piłkarskie stoja u progu egzekwowania restrykcyjnych wymogów PZPN. Być może ta stabilność , brak długów wobec skarbówki, zusu i samych piłkarzy sprawi ,ze wskoczymy wyżej bez wygrania ligi. To nie jest moze sportowo czyste ale myśle , ze nam się to należy.

Może naraże sie wielu osobom na tym forum ale własnie teraz , w momencie poczucia porażki powinniśmy dać odczuc przede wszystkim trenerowi i piłkarzom , że jesteśmy z nimi i wierzymy w nich w przyszłym sezonie. Zespół jest dobry i w obecnym składzie może spokojnie awansować do 2 ligi. Na wzmocnienia nas nie stać i my kibice nie jesteśmy w stanie poprawić sytuacji finansowej . Mozemy natomiast dołozyć swoja cegiełke do tego by to co jest nie rozpieprzyło się.

Co sądzicie o apelu wystosowanym do trenera i piłkarzy. Coś w rodzaju jesteśmy z wami , wierzymy w waszą ambicje w przyszlym sezonie, apelujemy o zachowanie wiary i dobrej atmosfery w klubie . Możnaby to puścic w mediach.

Pozdrawiam.
Krawiec

Postprzez Franz 2003-06-13, 1:11 pm

Krawiec masz racje z tym ze w takim skladzie mozemy awansowac do II ligi (co i tak nie bedzie latwe) ale wez pod uwage to ze pozniej bedzie trzeba sie w tej lidze utrzymac i tutaj wzmocnienia beda potrzebne. Do ropoczecia nowego sezonu jeszcze duzo czasu zobaczymy jak sie rozwinie sytuacja i w jakim skladzie bedziemy w nim wystepowali. I jeszcze niewiemy co zaprezentuja nasi rywale
Franz
Pudzian

Lokalizacja: Sosnowiec- Pogoń Posty: Licznik nieczynny do odwołania

Postprzez Sosnowiczanin 2003-06-13, 1:14 pm

Mam takie pytanie tylko do operatorow stronki, czy wy tylko umiecie pisac dobrze o Zaglebiu, a teraz co jest pelno poglosek, w gazetach informacji o zawodnikach ze nie przyjda, ze tylko mlodziki to nie napiszecie ? chcemy znac prawde co sie dzieje u nas w klubie
Sosnowiczanin

?

Postprzez Krawiec 2003-06-13, 1:26 pm

Sorki Franz ale na razie startujemy w przyszlym sezonie w lidze 3. Jeśli awansujemy to w przyszłym sezonie oczywiście wzmocnienia będa konieczne. Myślę, ze potrzeba chwili to utrzymanie składu i w tym temacie mozemy coś podziałać. Poza tym taki apel to kolejny plus dla wizerunku kibiców Zagłębia.
Z samej krytyki to jeszcze nic dobrego nie wynikło . Po krytyce potrzebna jest zastanowienie i działanie. Powiedz mi Sosnowiczaninie co Ty masz zamiar zrobić żeby polepszyć sytuację Zagłębia ?
Krawiec

Drugi sponsor

Postprzez Gryzzly 2003-06-13, 1:42 pm

kwachu napisał(a):...A co do szukania sponsorów i włochów - faktycznie reklam na ludowym jak na lekarstwo i zarząd klubu działa w tej kwestii mniej więcej tak jak w sprawach marketingu...

Właśnie Marketing! Sponsoring! Tutaj Rudy i spółka nic nie robią? Jeśli Pan Rudy nie zna się na marketingu, promocji to może powinien poszukać kogoś znającego temat? Może w końcu powinien zacząć działać, ruszyć ten swój tyłek i zrobić coś z tym problemem. PANIE RUDY PIENIĄŻKI SAME NIE PRZYJDĄ A WŁOSI NIE BĘDĄ WIECZNIE NAS SPONSOROWAĆ.

Może pomyśleć o jakimś zabezpieczeniu finansowym klubu? O dodatkowych środkach? Spójrzmy na Groclin Grodzisk. Mimo że firma pana Drzymały trzyma się świetnie Groclin pozyskał drugiego dużego sponsora. Czy ZAGŁĘBIE tak nie może? Wiadomo że z 2 sponsorów było by jeszcze łatwiej awansować niż tylko z jednym!!!!!!!!!!!!

Pozdrawiam wszystkich!
Gryzzly

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna