Mariusz Ujek

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez tomas1906 2005-07-12, 2:50 pm

temat do zamkniecia nie ma gwiazdy nie ma problemu a kometarze ze mu dziekuja czy cos niech przesylaja do siedziby klubu w belchatowie moze was kiedys na browara zaprosi
tomas1906

Postprzez twari 2005-07-12, 3:04 pm

tomas1906 napisał(a):temat do zamkniecia nie ma gwiazdy nie ma problemu a kometarze ze mu dziekuja czy cos niech przesylaja do siedziby klubu w belchatowie moze was kiedys na browara zaprosi

Popieram!
Niestety lizanie dupy jest ostatnio w modzie...
twari

Postprzez grzechu 2005-07-12, 3:51 pm

Czemu do zamkniecia? Kto chze to dziekuje ( jakby nie patrzec zostawil troche zdrowia na boisku), a kto nie che to nie (ostatnie wypowiedzi na temat klubu itd. ). W tym temacie mozemy sledzic losy Ujka w Belchatowie...
grzechu

Postprzez Stasiek Cięciur 2005-07-12, 3:58 pm

dziś w DZ napisali o 600 tys. za Uja
Stasiek Cięciur

Postprzez CharoN^ 2005-07-12, 4:52 pm

twari napisał(a):
tomas1906 napisał(a):temat do zamkniecia nie ma gwiazdy nie ma problemu a kometarze ze mu dziekuja czy cos niech przesylaja do siedziby klubu w belchatowie moze was kiedys na browara zaprosi

Popieram!
Niestety lizanie dupy jest ostatnio w modzie...

Lizanie dupy? Jak Ty zrobisz tyle dla Zagłębia to też Ci podziękuje.

Niektórzy piszą, że napastnika rozlicza się z bramek, a ich Ujo dużo nie nastrzelał. Dobra, teraz kilka pytań:
1. Kto był wiądocą postacią w Zagłębiu w tym sezonie (szczególnie mam na myśli wiosne)?
2. Kto strzelił najwięcej bramek? (ex-equo z Lachą, z tego aż 7 wiosną)
3. Kto miał 5 asyst?

Na wielkie podziękowania nie zasłużył swoją postawą w ostatnim czasie, ale niech nikt nie zarzuca dziękowań jako lizanie dupy :shock:.
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez emdżej 2005-07-12, 4:56 pm

Jest za co mu dziękować i to nie jest lizanie dupy. To po jego strzałach przez 3 sezony wybuchalismy radością 25 razy. Już nie wspomnę o dużej ilości asyst.
emdżej

Postprzez zgredos 2005-07-12, 5:03 pm

Charon
Ujek strzelił tyle samo bramek co Lachowski z tym że Lacha prawie całą wiosne nie grał
Asyst więcej miał Małocha i Łuczywek, a Ujek miał tyle co Pitry który też wiosną nie grał
Kto miał najwięcej kartek ? (żółtych i czerwonych)
Ostatnio edytowano 2005-07-12, 5:11 pm przez zgredos, łącznie edytowano 1 raz
zgredos

Postprzez CharoN^ 2005-07-12, 5:10 pm

zgredos napisał(a):Ujek strzelił tyle samo bramek co Lachowski z tym że Lacha prawie całą wiosne nie grał
Asyst więcej miał Małocha i Łuczywek, a Ujek miał tyle co Pitry który też wiosną nie grał
Kto miał najwięcej kartek ? (żółtych i czerwonych)

Ja nie kwestionuje tego czy Ujo ma najlepsze statystyki, poprostu podałem takie małe (swoje) argumenty, którymi się wzoruje dziękując mu za grę w Zagłębiu. Głównie chciałbym zwrócić uwagę na mój pierwszy argument, wiądocy zawodnik. Właśnie Ujo wiosną poprowadził Zagłębie do wielu zwycięstw, będąc wyróżniająca się postacią na boisku (co przyciągneło inne kluby).

Teraz, żebyście nie pomyśleli, że "ślepo" bronie Uja (nie zwracając uwagi na jego zachowanie) oświadczam, iż dla mnie nr. 1 w Zagłębiu jest Lacha 8).
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez tomas1906 2005-07-12, 6:19 pm

Ja nikogo nie zniechecam do dziekowania panu Mariuszowi ale zastanowcie sie czy on wam dziekowal za 3 lata promowania sie, chyba nie a wrecz przeciwnie obrazil klub którego my albo ja czuje sie fanem i nie mowiac ani me ani be ani kukuryku poszedl sobie do gks
a podziekowac to mozecie Tomkowi Ł. ktory byl z nami na dobre i na zle i ktory sie pozegnal i wszystko wyjasnil
tomas1906

temat z Ujkiem chyba się rzeczywiście kończy, choć...

Postprzez Blajpios 2005-07-12, 6:27 pm

grzechu napisał(a):Czemu do zamkniecia? Kto chze to dziekuje ( jakby nie patrzec zostawil troche zdrowia na boisku), a kto nie che to nie (ostatnie wypowiedzi na temat klubu itd. ). W tym temacie mozemy sledzic losy Ujka w Belchatowie...

Samemu parę dni temu się zastanawiałem, czy już nie powinien być koniec tego tematu, bo zmierza do wyczerpania - więc teraz, gdy już kontrakt jest podpisany, to może tym bardziej pojawiać się ten pomysł. Z tym, że na to odpowiedź jest na pewno taka, jak tu niektórzy podsuwają: przecież jest wolność komentowania niezależnie od poglądów, obowiązująca niezależnie od tematu - a jedynie przy przekroczueniu pewnych reguł np szacunku wzajemnego taka cenzura działa. Tak samo więc w tym wypadku. Należy się ludziom możliwość dalszego komentowania, nie jest to temat tabu itd.
Myślę jednak, paradoksalnie - że nie tak od rzeczy jest w tym wypadku mówić o zamknięciu tematu ze względu na "przekroczenie" jednak! Mianowicie - przekroczenie pewnej granicy bez winy dyskutujących - granicy poruszenia wzbudzonego w kibicach, to zaś także poprzez poruszenie tematów dotykających tajemnic np. założeń strategicznych na sezon, zamiarów, jakie przyświecają klubow, wzajemnego znaczenia roli kibiców, właścicieli klubu, zawodników, trenera itp. Temat gry M. Ujka tych rzeczy dotknął, wzbudzając też ten "ferment" idący dalej i niepokojąco w dodatku. Może być nie od rzeczy go zamknąć. Choćby także by nie przekroczyć granic miary samego "miejsca M. Ujka w historii". Nie przesadzajmy, pisałem nie raz - ani nie można odebrać zasług, ani nie można w zamian cofnąć mu tych wszystkich zasług, ani nie można kłamać nie dostrzegając znaczenia znalezienia się w I lidze, ani nie można przemilczeć znaczenia podpisanego kontraktu: ani w końcu nie można przekroczyć miary czyniąc go bożyszczem, którym nie jest. Dobrych rzeczy, których dokonał nie można wymazać, bo ma jakieś miejsce w historii klubu, cenne było zaangażowanie w pracę, gdy przejawiał - ale też do grona największych sław Zagłębia przecież nie należy; może tu jest zresztą źródło bólu kibicowskiego: zapowiadał się, że ma taką szansę bycia kimś znaczących w historii odradzania się - i z niej zrezygnował.
Dlatego: nie przeceniajmy tego znaczenia - ale też nie odpowiadajmy kompletną nieżyczliwością, wrogością, nie wymazujmy z dobrej pamięci w nienawiści życząc źle.
Przychodzi mi więc na myśl pomysł, który już przy okazji T. Stolpy chodził. Może przemianować tematy?
Temat "co słychyć u T. Stolpy" - na temat, co słychać u wychowanków i "adoptowanych" do miana "Zagłębiaków z serca" (też przecież M. Drzymont, T. Łuczywek, wcześniej choćby Staniek).
Temat "M. Ujek" - przemianować na "co słychać u pozytywnie zapamiętanych, którzy w Zagłębiu grali i za tę grę mają prawo do jakiejś trwającej sympatii"?
To takie moje myśli (zapewne z niektórymi byłby problem, przykładowo, do której grupy zaliczyć J. Urbana, A. Kubicę itp - niemniej to tylko dodatek). Ogólnie więc - może warto tak właśnie przemianować oba wątki, jako wyraz życzliwości i zainteresowania tymi, którzy pozytywnie się zapisali - i tymi, którzy wręcz "charakter Zagłębia mają w sobie, także od wychowanka"?
Blajpios

Postprzez MarcelZS 2005-07-12, 6:50 pm

Ja myślę tak,;

Ujo zadrwił z nas kibiców, bo zawsze był pierwszym z zawodników dziękujących za doping, zawsze w wywiadach podkreślał cheć walki i awansu Zagłębia. A teraz wybrał kase, bo prawda jest taka że szansa na awans w nadchodzący sezonie jest ogromna. Szanse rozwoju i gry przeciw najleszym klubom by mógł mieć już za rok, a kasa nie zająć, czasami lepiej pczekać sezon i wywalczyć dużo więcej.
Zachowanie Ujka dla osób związanych z klubem i traktujących Zagłębie jak coś więcj niż rozrywkę sobotnią jesty co najmniej obraźliwe.
Naruszył naszą dumę bycia kibicem Zagłębia, naszych marzeń o I lidze i wszystkiego co jest związane z Klubem - okazał się pozerem i to co robił robił wyłącznie dla siebie.

Ja mu za nic nie będe dziękował, bo to co zrobił, zrobił wyłącznie dla siebie, mając klub w d..pie, kiedy przyszła walka o awans i powrót po latach (sam nie wiem ilu) do ekstraklasy, o której od dawna marzymy.

Ujo okazał się najmnikiem za duże pieniądze, i dużo bardziej mi żal Łuczywka (i to jemu życzę sukcesów w ekstraklsie i dalszej kariery, i dziękuja za lata spędzone w Zagłębiu).

Ujo staciłeś szacunek nie tylko kibiców ZAGŁĘBIA.
MarcelZS

Postprzez twari 2005-07-12, 7:18 pm

MarcelZS napisał(a):Ja myślę tak,;

Ujo zadrwił z nas kibiców, bo zawsze był pierwszym z zawodników dziękujących za doping, zawsze w wywiadach podkreślał cheć walki i awansu Zagłębia. A teraz wybrał kase, bo prawda jest taka że szansa na awans w nadchodzący sezonie jest ogromna. Szanse rozwoju i gry przeciw najleszym klubom by mógł mieć już za rok, a kasa nie zająć, czasami lepiej pczekać sezon i wywalczyć dużo więcej.
Zachowanie Ujka dla osób związanych z klubem i traktujących Zagłębie jak coś więcj niż rozrywkę sobotnią jesty co najmniej obraźliwe.
Naruszył naszą dumę bycia kibicem Zagłębia, naszych marzeń o I lidze i wszystkiego co jest związane z Klubem - okazał się pozerem i to co robił robił wyłącznie dla siebie.

Ja mu za nic nie będe dziękował, bo to co zrobił, zrobił wyłącznie dla siebie, mając klub w d..pie, kiedy przyszła walka o awans i powrót po latach (sam nie wiem ilu) do ekstraklasy, o której od dawna marzymy.

Ujo okazał się najmnikiem za duże pieniądze, i dużo bardziej mi żal Łuczywka (i to jemu życzę sukcesów w ekstraklsie i dalszej kariery, i dziękuja za lata spędzone w Zagłębiu).

Ujo staciłeś szacunek nie tylko kibiców ZAGŁĘBIA.

W pełni popieram!! Nawet glupiego "przepraszam" nie powiedzial, nawet nie pozegnal sie z kibicami - spier*olil do Belchatowa!! Ot co - postawa gwiazdy Zagłębia!! Klub wydal na tego zawodnika wiecej kasy przez te 3 lata niz na polowe skladu, przez pol sezonu facet nic nie gral, przez 2 polowe wybil sie na przod (bo nie bylo Lachy ktory tłumil ten niby talen Ujka) i wielce sie zaczal rzadzic! Takim ludziom ktorzy nie maja szacunku do pracodawcy, do kibicow - STANOWCZE NIE!!
twari

Postprzez Blaszany 2005-07-12, 7:22 pm

Jakbyscie przeczytali co wczoraj bylo na stronie bechatowa wieczorem dzis tej wypowiedzi juz niema to niwiem jakby bylo z tym dziekowaniem
Blaszany

Postprzez DaMi 2005-07-12, 7:33 pm

Krótko i na temat PAZIE NARAZIE :!:
DaMi

Postprzez BuBy_MaDnEss_#4 2005-07-12, 7:43 pm

Blaszany napisał(a):Jakbyscie przeczytali co wczoraj bylo na stronie bechatowa wieczorem dzis tej wypowiedzi juz niema to niwiem jakby bylo z tym dziekowaniem

moglbys jakos strescic ?
BuBy_MaDnEss_#4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna