Mariusz Ujek

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez emdżej 2005-07-09, 2:17 pm

Blaszany napisał(a):Myśle że nikt Mariusza nie porównuje do Kaczora poprostu pewne jego wypowiedzi powinny zostac wyjasnione przez samego zainteresowanego

właśnie po to to spotkanie lub czat
emdżej

Postprzez BuBy_MaDnEss_#4 2005-07-09, 2:45 pm

Rynek napisał(a):Mnie tez wypowiedzi Ujka zdenerwowaly ale nie robcie z Mariusza Kaczorowskiego(Legia)

Pawła jak cos :)
BuBy_MaDnEss_#4

Postprzez zgredds 2005-07-09, 3:53 pm

Buby potwierdzasz tylko regułę że polacy nie umieją czytać ze zrozumieniem w poście powyżej jest napisane: żeby nie robić z Mariusza kaczorowskiego, czyli przetłumaczę ci ;P żeby z Mariusza Ujka nie robić Pawła Kaczorowskiego. Oj młody :D
zgredds

Postprzez Rynek 2005-07-09, 8:13 pm

Buby czytaj ze zrozumieniem ZGREDDS czyta uwaznie ;)
Rynek
Obserwowany

Postprzez BuBy_MaDnEss_#4 2005-07-09, 9:43 pm

:oops:

fakt nie obczaiłem . Myśle ze potrzebne jest takie spotkanie kibice- Mariusz, dzisiaj na sparingu miała miejsce niemiłą dla zawodnika sytuacja
po nieudanym strzale " ... a idz juz do tego Bełchatowa...". Mimio tego co jest teraz Mariuszowi nalezy se szacunek za to co zrobił dla Zagłebia.... pomógł wejsc z 3 utrzyamc sie i walczyc o baraz w 2. Nie przekreslajmy tego kilkoma nietrafionymi zdaniami. Pozdrawiam
BuBy_MaDnEss_#4

Postprzez twari 2005-07-09, 10:02 pm

Ale chyba pan Mariusz nie jest idiota i wie ze stracil szacunek i powazanie wsrod kibicow takimi a nie innymi wypowiedziami wiec niech go nie zdziwia takie okrzyki bo jak mniemam bedzie ich wiecej!
twari

Postprzez SCORPARO 2005-07-10, 12:16 am

twari napisał(a):Ale chyba pan Mariusz nie jest idiota i wie ze stracil szacunek i powazanie wsrod kibicow takimi a nie innymi wypowiedziami wiec niech go nie zdziwia takie okrzyki bo jak mniemam bedzie ich wiecej!

...mimo wszystko ... zasłużył się dla Zagłębia i pomimo słabnącej tej "zdrowej" popularności a nasilających się "złych" emocji, powinien mieć szanse wyjaśnienia sytuacji osobiście... (sam już nei bardzo mogę się wypowiadać w superlatywach o tym zawodniku, ale szacunek do niego za grę - posiadam, pisałem już wcześniej o tym... , natomiast w kwestii jego wypowiedzi , wyjaśnienie chciałbym usłyszeć/przeczytać z pierwszej ręki - czytaj od M.Ujka). Uważam że spotkanie/ czat z kibicami to jednak dośc dobry pomysł, może choć po części wyjaśni niektóre swoje niebanalne wypowiedzi.

Co do okrzyków - pomimo wielu racji (z wszystkich trzech stron tzn.: Klub, M.Ujek, kibice), sązdę ze nie możemy się zniżać do poziomu jakichś wieśniaków.Można dać facetowi do zrozumienia, że nie jesteśmy zadowoleni z jego zachowania, ale nie w sposób chamskiego zachowania wobec niego. Takie epitety w stylu "idź już do tego bełchatowa" lub nie daj Boże jakieś wulgarne wyzwiska nie stawiają kibiców Zagłębia w zbyt pozytywnym świetle, sądzę ze mimo wszystko należy mu się "coś" od nas (podkreślę jeszcze raz - nie z nami ma zatarg, lecz z zarządem/działaczami) w końcu nie raz dostarczał nam wiele radości na Ludowym (i nei tylko). Wiem że wielu nie zgodzi się ze mną (czytałem ten temat na bieżąco, i znam dosyć stanowcze poglądy niektórych forumowiczów), lecz pomyślcie trochę... a co jak jednak zostanie w Zagłębiu ??
SCORPARO

Postprzez amstat 2005-07-10, 7:36 am

Panowie jaki czat z Ujkiem ?? Nie robcie juz z internetu negocjatora jego dzialan

Powiem krotko - zrobil co zrobil, ciesze sie ze pomogl klubowi. Jak przychodzil do tego klubu, jak to nie wychwalal jaka tu organizacja, lad, sklad i porzadek, atmosfera i kibice.
A teraz BTW kasa zamydlilo mu oczy i sie w dupie poprzewracalo. Nagle klub, ktory dal mu prace z korzystnymi finansami stal sie jego wrogiem, nagle jest fuj i bleee. To tylko KASA !!!! Nie pamieta, ze mogl sie szwedac gdzies po innych klubach, gdzie by blagal i sadzil sie o zalegle mu pieniadze za premie, wygrane mecze itp., a mysle ze jest wielu zawodnikow, co mialo by szanse grac w Zaglebiu przy jego plynnej finansowej stabilizacji i prosilo by sie o gre tutaj w Sosnowcu.

Nie pasuje - wynocha !!!!!
amstat
Fanatyk

Postprzez twari 2005-07-10, 8:36 am

SCORPARO - Jesli Ujek ma zatarg z klubem to dla mnie jest to rownoznaczne ze ma tez zatarg z nami! Bluzgajac na klub bluzga docelowo na nas! Bo my rowniez jestesmy reprezentantami tego klubu! Mnie nie bardzo usmiecha sie tolerowac wypowiedzi krzywdzace moj klub! Dla mnie to jest swietosc! Dlatego tez nie mozna przechodzic obojetnie kolo calej sytuacji i tolerowac takie zachowania! Ujek nasral sobie w papierach i nic tego nie zmieni! Wszystkie czaty czy listy moze sobie w dupe wsadzic! Oczekuje jedynie od niego przeprosin bo jakiekolwiek tlumaczenia napisane przepiekna polszczyzna osmiesza Ujka jeszcze bardziej!
twari

Postprzez adas 2005-07-10, 9:12 am

Dodam tylko, że na 90minut.pl w rubryce transefery, już zniknęło nazwisko Ujek. Czyżby coś wiedzieli czego my nie wiemy. Myśle, że dla tego Pana najlepszą karą będzie przesunięcie do drużyny rezerw, choć na pare meczy. Co do czatów, zgadzam się z przedmówcami. Już nic nie jest w stanie zmienić tego co powiedział, więc niech lepiej nic nie mówi. Bardzo fajnie rozkładają się głosy na stronie głównej w ankiecie. Ujek prowadził przez bardzo długi czas a teraz wielce prawdopodobne że spadnie na 8 miejsce w klasyfikacji. Ja osobiście dziękuje już za tego gracza, wielki sercem do gry to fakt, ale wielki buzią a to niestety żle rzutuje na całą drużynę.
adas

re

Postprzez Qba 2005-07-10, 9:20 am

a pomijajac juz te cala afere pomyslcie o aspektach czysto pilkarskich. czy jest sens "mscic" sie na Mariuszu, przesylac Go do rezerw?? przeciez to jest podpora (w aspekcie sportowym, jak i psychologicznym) calej druzyny!!! nie wydaje mi sie, zebysmy poprawili swoje szanse na awans takim zachowaniem. jak dla mnie Mariusz poprowadzi nasz zespol do awansu, jesli takowy w ogole bedzie.
pozdrawiam
Qba

Postprzez zibi 2005-07-10, 9:21 am

twari - popieram w 100%, powinien przeprosić klub, kibiców i zawodników a jak tego nie potrafi to świadczy tylko o nim.
zibi

Postprzez warchlak 2005-07-10, 9:35 am

do rezerw to można przesunąć drewniaka Małoche a Ujka jak najbardziej sprzedać za wygórowaną cene :wink: gdyby grał w rezerwach to jeszcze bardziej by psuł atmosfere i na gorsze by to nam wyszło :? niestety Ujek ma taki troche ciężki charakter i lubi sie zachowywać jak przedszkolak :evil:
warchlak
Prowokator

Postprzez adas 2005-07-10, 9:39 am

sprzedaż dla Ujka to teraz nagroda a on musi odpokutować za to co powiedział. Pare meczy w rezerwach i sam zrozumie jaki błąd popełnił.
adas

Postprzez krzysztof 2005-07-10, 10:59 am

Dla mnie to Mariusz Ujek ma prawo decydowac, gdzie chce grac.
Jesli ma oferte z Belchatowa, ktora jest dla niego atrakcyjna to ok.
Jednak jest jeszcze inna sprawa. Nasz klub przez wiele lat inwestowal w jego kariere i to jak czytam nie male pieniadze. Takze teraz ma prawo dostac, zwrot tych kosztow w razie ewentualnego transferu przed zakonczeniem kontraktu. A byl on podpisany z Mariuszem na taki a nie inny okres, dlatego ze Zaglebie caly czas ma w planach awans do 1 ligi na 100 rocznice.
Takze teraz sorry Mariusz nie ma co sie obrazac, tylko musisz czekac az dogadaja sie kluby. Jesli twierdzisz, ze w Belchatowie za zwyciestwo dostaje sie taka kase, jak w Zaglebiu dostajesz przez cala runde, to nie powinno dla nich byc problemu aby zaplacic Zaglebiu za Ciebie.
krzysztof

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: novack