O Co Chodzi w Piknik Klubie - Manifest

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez fabian 2003-06-10, 7:54 am

Lukes, Lookash, nie przeginajcie... Jak chcecie cos komuś zademonstrować to w realu a nie w necie.
fabian

Postprzez amstat 2003-06-10, 9:07 am

Powiedz mi loocash w jaki to sposob Ty do tej pory pomagales w podniesieniu frekwencji na Ludowym, wogole w czym Ty pomagales?
Jestes kolejna fajka, ktora wylonila sie dzieki temu forum i tak wiec nie lansuj sie kolezko, az tak nad to...
amstat
Fanatyk

Postprzez lukes 2003-06-10, 9:20 am

fabian napisał(a):Lukes, Lookash, nie przeginajcie... Jak chcecie cos komuś zademonstrować to w realu a nie w necie.

:?: Fabian powiedz mi gdzie przeginam - wskaz mi to moje przegiecie
no bo lookash coz faktycznie pojechal za ostro - takze lookashu wiecej pokory ...

nie przychodze tu po to aby kogos obrazac albo przeginac - ale myslalem ze wszyscy kibicujemy JEDNEJ druzynie i chyba dobrze ze cos zaczyna sie dziac wokol Ludowego....
pozdro dla wszystkich
sorki za przegiecia Fabian :wink:
lukes
no spin

Postprzez fabian 2003-06-10, 9:33 am

chodzi o to, że nie ma sensu nic zliczać i sie licytować, tylko wziąć się do roboty i pokazać, że coś fajnego potrafimy zrobić. Ot co. I dzięki amstatowi za wpisy, bo na pewno nas motywuje ;) A takie słowne przepychanki mogą spowodować, że sie projekt skończy zanim zacznie.
Liczę, że wszyscy, którzy sie tu deklarują włączą się na stadionie i poza nim do działalności PK. A teraz trzeba wykazać się inteligencją emocjonalną, a nie wiedzą statystyczną ;)
A teraz kończę, bo mnie wreszcie z pracy wywalą ;) 3mta sie!
Pozdrawiam,
T.
fabian

Postprzez lukes 2003-06-10, 9:43 am

masz racje Fabian w tym co piszesz oprocz jednego :wink: :wink: - nie chcialem wykazywac sie zadna widza statystyczna
chcialem tylko pokazac ze oprocz tych ktorzy jezdza z druzyna na wyjazdy (co tu duzo mowic najgorliwszcyh i najwytrwalszych fanow - pozdro) jest jeszcze cala reszta ktora tez chce sie wlaczyc do dopingu, a co niektorzy probuja ja skreslic na wstepie...
pozdrawiam caly mlyn bo pewnie gdyby nie ich obecnosc o zadneych innych inicjatywach nie bylo mowy
czesc
wiecej juz nic nie pisze - czekam na REALne dzialanie :) :)
lukes
no spin

Postprzez Gość 2003-06-10, 9:46 am

loocash napisał
Mozecie być pewni że jeżeli Krawiec Lukes i reszta rozkręcili by to co wy potępiacie to wynik wyjazdów jest do pobicia przez pikników

Lepeiej niczego nie pobijajcie.Ja już wole żeby jeżdziło mniej osób ale takich które wiedzą co sie może podzczas takiego wyjazdu zdarzyć i wiedzą jak zareagować.
A jak podczas takiego wyjazdu ktoś bedzie chciał "pożyczyć" tę waszą flage z grillem to co oddacie ją odrazu czy zapytacie najpierw o zdanie panów policjantów.Nie liczcie na to że na innych stadionach powitają was kwiatami dlatego że jesteście pikniami
Gość

Postprzez CZaRnYY 2003-06-10, 9:46 am

Powiedz mi loocash w jaki to sposob Ty do tej pory pomagales w podniesieniu frekwencji na Ludowym, wogole w czym Ty pomagales?

Według mnie liczy się nie to co było, a to co jest teraz i co będzie. Nie można przecież żyć przeszłością cały czas. Wiadomo, szacunek dla ludzi, którzy zrobili wiele dla klubu, którzy poświęcali się dla jego kibiców, o takich osobach nie należy zapominać...

To, że ktos nic nie zrobił do tej pory (ja np. się uważam za taką osobę) nie znaczy, że muszą być nierobami do końca życia. Wszystkim w końcu zależy na poprawie dopingu (chociaż teraz jest i tak nieźle nie licząc meczu z Nysą - ale zawsze może być lepiej). Jak juz mówiłem - do tej pory byłem bierny, ale idea PK tak bardzo mi się spodobała, że chciałbym ją wspomóc (zaraz poleci komentarz, że chcę się wypromować czy coś takiego - mi na sławie akurat nie zależy).
CZaRnYY

Postprzez Monti 2003-06-10, 10:06 am

Witam . Ja osobiście nie mam zamiaru angażować sie w jakiekolwiek stowarzyszenia czy ruchy chocby to PK. Sama idea powstania tego jest dla mnie jednak zrozumiała i wrecz bardzo bliska mojemu rozumieniu kibicowania. :lol: Nie rozumię dalczego Amstat napada na niektórych spośród was. Amstat przecież na ludowym starczy miejsca dla wszystkich i dla BB i dla pikników. Co z tego że być może wielu z nich nie było nigdy na wyjeździe co z tego że być może pierwszy raz na Ludowy przyjda właśnie na najblizszy mecz. Nikt się nie licytuje że pikniki to lepsi kibice.
Każdy kocha klub po swojemu . Może właśnie jest tak że dziękui temu PK na Ludowym pojawią się ludzie którzy nigdy by tu nie przyszli ze wzgledu na to że daleko im do waszego sposobu kibicowania . Może by nie przyszli bo sie boja jak to na tym Ludowym jest skoro kibiców wiedza tylko przez pryznat "małyna" , a być może zdecyduja sie zabrać żone i dziecki i zasiaść w sektorze dla pikników. Mówisz że sie niektórzy lansują w necie . Może i tak , ale komu to przeszkadza jeśli nie przybiera to formy netowego napinania i internetowej konfrontacji z kibicami innych klubów . Ta grupa z założenia zakłada żę nie narzuca sobie jakiegos konkretnego zachowania choćby obowiązku bywania na wyjazdach . Amstat to pikniki a nie BB . Pikniki którzey chca bywać tam gdzie sie mogą dobrze bawic , pikniki którzy być może bedą unikac wyjazdów bojąc sie że będą na wyjazdach zmuszeni do jakiejś konfrontacji która ich nie interesuje. Pikniki to po prostu inne kibicowanie właśnie to internetowe także . Otwarcie sie pisze że pikniki to netrowa wirtualna grupa i być moż także dla tych którzy na Ludowym nigdy nie beda a śledza losy Zagłębia na stronie internetowej i swoje istnienie także tylko w necie pokazują . Komu to przeszkadza , dalczego ? Amstat nikt nie wchodzi na wswze pole nie rozumię dlaczego zachowujesz sie tak jakby pikniki chcieli zając miejsce BB na ludowym . Przecierz to ludzie którzy chcą oglądać mecz w swoim towarzystwie , jak przyjdzie im ochota podopuingować spontanicznie jak nie to nikt nie bedzie nawzajem na siłe tego diopingu nakręcał , ludzie którzy nie odbierają przegranej jak życiową katastrofe , wiem że nie tak pojmujesz kibicowanie , ale właśnie dlatego nie jesteś PIKNIKIEM . :D :D Daj im się cieszyć Zagłębiem po swojemu , to tez kibice tylko inni od Ciebie. czasem tylko internetowi ale nie odmawiaj im prawa do chocby tylko tego internetowego kibicowania. :wink: :D
Monti
Moderator

Apel

Postprzez Krawiec 2003-06-10, 10:43 am

Strzała wszystkim !!!

Tak jak napisał Monti. Piknik Klub i Młyn (fb , hools, yf) to dwa różne światy, które spotykają się na ludowym by na swój sposób kibicować Zagłębiu. Obydwie grupy powinny jednak jakoś oddziaływać na żultras i burakos żeby nie było takich bezsensownych akcji jak na Nysie.
W zamyśle Piknik Klubu jest po to organizowany by dawać przede wszystkim pozytywny przykład a nie tworzyc jakieś formacje parapolicyjne . To by było wbrew piknikowemu podejściu , które tak jak pisał Monti i jak stoi w Manifeście kładzie nacisk na dobrą zabawę bez konfliktu . Nie znaczy to jednak, że w porozumieniu z młynem nie bedziemy pokazów żultras, burakos i szyderboys jakoś humorystycznie dyskwalifikować.

Oczywiście w 100% podpisuje się pod apelem Montiego ale też zwracam się do yuong pikniks o zachowanie pokojowej postawy i zimnej krwi .

Narka !
Krawiec

Postprzez loocash 2003-06-10, 11:19 am

WITAM
Nie mialem zamiaru nikogo urazic jezeli ktos sie obrazil to przepraszam. Oczywiscie macie racje nic nie zrobilem dla ZAGLEBIA ale moze chcialbym. Jeszcz raz mowie PK nie ma zamiaru z nikim rywalizowa. Wiadomo ze od dopingu i oprawy sa chlopaki z FB 03 (pozdro) i niech tak zostanie (nie wyobrazam sobie nawet zeby np. 40-letni facet stal z raca na ogrodzeniu). My chcemy tylko troche troche rozruszac druga strone stadionu i wyeliminowac sytuacje z meczu z nysa. Zaglebie zawsze bedzie kojarzone z kibicami ktorzy jezdza wszedzie i zawsze i tak trzymac nikt wam tego nie odbierze. Ale pamietam jak nie raz chlopaki z mlyna przed waznym meczem ( np. Bytom, Jastrzebie) oklejali Sosnowiec tekstami typu wezcie ze soba kumpli braci itp. My teraz chcemy wam pomoc w dopingu a wy to odrzucacie. Co do wyjazdow to napewno nie pojedziemy wszedzie ale gdzies blisko i na mecz na ktorym nie bedziemy musieli "pozyczac" flagi czemu nie. Pozdrawiam wszystkich kibicow ZAGLEBIA
loocash

Postprzez Monti 2003-06-10, 11:52 am

loocash napisał(a):WITAM
Nie mialem zamiaru nikogo urazic jezeli ktos sie obrazil to przepraszam. ..... nie wyobrazam sobie nawet zeby np. 40-letni facet stal z raca na

No właśnie o to chodzi niezależnie czy sposób kibicowania Amstata ci sie podoba to z twojej strony nalezy mu się szacunek i dobrze że sam to rozumiesz . A co do tych 40 latów :D :D :D , to mógłbyś sie zdziwić na co ich stać :lol: :lol: :lol: . Nie żebym ja sam , mnie jeszcze pare latek brakuje :D :D
Monti
Moderator

Postprzez Qni 2003-06-10, 12:17 pm

Bardzo fajny pomysł z tym Piknikowym klubem.
Jest mi bliskie kibicowanie w sposób zawarty w manifeście i wypowiedziach zwolenników PK. Co do wyjazdów to nie byłem nigdy na żadnym i długo nie będe, bo nie lubie napiętych sytuacji.
Może podam kilka propozycji nazwy:
-Klub Piknikowy -Pikniki -Grillersi -Ogródek Piwny
-Picnick Club -Piknikowcy -Pickielnicy -Piknikowy Koszyk
....i to tyle
Qni

Postprzez WOJTEK 2003-06-10, 12:38 pm

Qni napisał(a): -Grillersi -Ogródek Piwny
-Picnick Club -Piknikowcy -Pickielnicy -Piknikowy Koszyk
....i to tyle
A MOŻE :KETCHUP BOYS,
MAJONEZ TEAM,BOCZEK GROUP,PARASOL BRIGADE???BEZ JAJ,CHŁOPAKI.CAŁĄ POLSKA BEDZIE SIĘ ŚMIAĆ. A NAJLEPSZE JEST :GRILLERSI :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez amstat 2003-06-10, 12:50 pm

Teraz moje 5 minut
Zaczne moze od tego, ze w przeciagu tego polrocza naprawde sie wiele dzialo dzieki chlopakom z ekipy FB'03. Do tego dzialajace owe forum dodalo smaczku meczy i tego co sie dzieje zarowno przed jak i po nich.
Wedlug mnie za duzo osob, ktore sie nagle wylansowaly dzieki tej powstalej atmosferze na stadionie i temu forum, zaczely wiele mieszac w swiatku kibicostwa na Ludowym !!
100 pomyslow na minute, z postu na post ...
Moze sie tak zastanowicie wielcy Piknikowcy i inni, ktorzy zyja emocjami pikniku stadionowego, że do zrealizowania jest kilka rzeczy, a Wy chcecie zrobic to wszystko naraz. Mam wymienic?
- Flaga Zaglebie Dabrowskie
- Flaga Czerwone Zaglebie
- Flagi poszczegolnych Miast
- Stowarzyszenie
- Piknik Klub
i na upartego znalazl bym cos jeszcze

Moze jak chcecie sie tak wielce angazowac to plany robcie
po koleji

druga sprawa - wyjazdy PK ( jak dojdzie to do skutku) - bedziecie sobie siedziec na swoim miejscu na Ludowym i grzecznie kibicowac - ok -
ktos wyzej to wspomnial, a mianowicie - wyjazdy - ( tez jezeli sie ruszycia na jakies ) Napewno Was nie powitaja chlebem i sola,a wrecz przeciwnie !!! moze tez dojsc do takiej niespodzianki w Sosnowcu.
Moze jest tu jakis wielki PK, ktory po Radzionkowie tracil szaliki na rzecz Poloni B, a potem placze, ze jacy to kibice sa zli itp, ze go ganiali i wyzywali ! wiec tez sie zastanowcie czy warto sie lansowac i oddac sie tej idei czy grac wielkiego maczo tu, i udajac z 2 strony piknika...

pozdro
amstat
Fanatyk

Postprzez amstat 2003-06-10, 12:57 pm

aha jeszcze cos - moze pomoge Wam z pomyslem, ktory sobie sami zrealizujecie na podstawie doswiadczen innych ekip...
Pogon Szczecin - 1500 osobna Wronkach z czego (pikniki) ponad 100 wozkow. To juz jest jakas sila ludzi
Poznan - powiem tak - napewno sa pikniki, ktorzy jezdza na dobre wyjazdy i dalekie - chocby teraz wyjazd do Katowic - 700 osob

czyli tez sie zastanowcie jadac na takie wyjazdy, ze mozna dobra ekipa odwiedzic inne miasta. Np jak by takie pikniki, ktore niby powstaja teraz, ruszylu sie z nami w 2 lidze na Zaglebie do poznania w 1 sezonie to nie buylo by nas 500 osob tylko z 1000 !!!!!!!!!
a nie mowie o blizszych wyjazdach, Bytom 600 - wstyd
amstat
Fanatyk

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice