ZAGŁĘBIE Sosnowiec - ŚWIT Nowy Dwór Maz. 04.06.2005

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Asja 2005-06-03, 8:32 am

Co do sędziów , dzisiaj w Wyborczej bardzo fajny art:

II liga: PZPN przywrócił zawieszonych sędziów!

PZPN zaczął odnowę środowiska sędziowskiego od przywrócenia do łask Marcina Nowaka i Zbigniewa Rutkowskiego. Obaj w skandaliczny sposób prowadzili mecze w II lidze - czytamy w "Gazecie Wyborczej".

23 kwietnia Rutkowski przerwał w 64. minucie mecz Kujawiaka Włocławek z ŁKS. Jak się później okazało - arbiter nie znał przepisów. Nie wiedział, że się zmieniły i drużyna może grać nawet w siedmioosobowym składzie. Zanim przerwał spotkanie, pokazał czterem piłkarzom ŁKS czerwone kartki.

Prezes PZPN Michał Listkiewicz powołał specjalna komisję. Jej wnioski były miażdżące dla Rutkowskiego: "decyzja o przerwaniu meczu nie była uzasadniona ani przebiegiem wydarzeń na boisku, ani rzekomym zagrożeniem bezpieczeństwa arbitrów przez piłkarzy lub kibiców".

Przewodniczący Kolegium Sędziowskiego Janusz Hańderek - którego prezes Listkiewicz darzy największym zaufaniem - zapowiedział wtedy, że od tej pory arbiter nie będzie brany pod uwagę przy ustalaniu obsady sędziowskiej. Także kwalifikator Andrzej Libich został odsunięty, bo wystawił Rutkowskiemu za wysoką notę.

4 maja w meczu RKS Radomsko - Zagłębie Sosnowiec sędzia Marcin Nowak siedem minut przed końcem podyktował rzut karny, dzięki któremu goście zdobyli trzy punkty. Obserwator tego spotkania nie miał wątpliwości: - Karny był wymyślony, nie mam co do tego wątpliwości. Nowak sędziował bardzo słabo i odpowiednio go za to oceniłem - mówił Wiesław Biernat.

Nowak od razu został odsunięty od prowadzenia spotkań w II lidze. Hańderek w rozmowie z dziennikarzem "Gazety" zapewniał, że sędzia już nie wróci na boisko.

W tym tygodniu Hańderek i Listkiewicz - po udanej policyjnej prowokacji wobec sędziego Antoniego F. i doniesieniach mediów o korupcji wśród arbitrów - oznajmili, że zrobią porządek ze słabymi i nieuczciwymi sędziami. Pierwszym posunięciem było... przywrócenie do łask Rutkowskiego i Nowaka. Nowak poprowadzi spotkanie ŁKS z Jagiellonią Białystok, a Rutkowski - Zagłębia ze Świtem Nowy Dwór Mazowiecki.

- Sędzia Rutkowski nie dostał od obserwatora oceny dyskwalifikującej. Specjalna komisja uznała, że prowadził mecz Kujawiaka z ŁKS w sposób nieodpowiedni jak na II ligę, dlatego przez kilka kolejek odpoczywał. W sobotę zaliczył egzamin kondycyjny i ze znajomości przepisów. Nie ma przeszkód, by znów sędziował - twierdzi Hańderek.

Gorzej wygląda sytuacja sędziego Nowaka. Jemu obserwator wystawił ocenę dyskwalifikującą. Zgodnie z regulaminem Kolegium Sędziowskiego musi teraz przejść egzamin, czyli sędziować mecz pod specjalnym nadzorem. - Proszę mi wierzyć, chcemy oczyścić środowisko sędziowskie, ale nie miałem innego wyjścia i musiałem Nowakowi dać szansę. Inaczej mógłby dochodzić swoich praw i pewnie by wygrał. Takie są przepisy. Jednak od 30 czerwca chcemy je zmienić. W tej chwili sędziowie spadają lub awansują z ligi dopiero po zakończeniu rozgrywek. Wierzę, że od następnego sezonu będziemy mieli możliwość wyrzucania sędziów w trakcie rozgrywek - dodał.

Nowak i Rutkowski przez miesiąc, kiedy nie sędziowali meczów w II lidze, nie próżnowali. Obaj prowadzili spotkania w swoich okręgach - w Poznaniu i Koszalinie.
Asja
Gwiazda

Postprzez mały 2005-06-03, 8:45 am

Większość z Was pisze , że będzie to mecz o nic o pietruchę bo oba kluby o nic już nie grają. A ja pozwolę się z Wami nie zgodzić :

- po pierwsze profesjonaliści grają do końca (a za takich uważam naszych zawodników )

- po drugie za każde zwycięstwo jest odpowiednia premia ( kasy nigdy za wiele )

- po trzecie Zagłębie to firma i każdy będzie chciał udowonić Trenerowi do końca ,że w przyszłym sezonie należy mu się miejsce kadrze zespołu

- po czwarte część naszych zawodników jest obserwowana przez inne kluby

Mając na uwadze powyższe uważam , że zagrają na maxa do końca sezonu !!

POZDRAWIAM I LICZĘ NA OSTRE STRZELANIE W SOBOTĘ !!
mały

Postprzez zgredos 2005-06-03, 10:47 am

Możemy pośmiać się z sędziego bo jest to mecz "o nic" ale zastanawiam się co musiałby zrobić sędzia żeby "Misiek" przeznał że w PZPN-ie rządzi czarna mafia. Wydaje mi się że sędziowie nie czytają regulaminów, przepisów (mecze Górnik-Legia, Kujawiak-LKS) bo wyniki meczów ustalane są przed meczem a jak coś wyjdzie nie tak to sędzia gubi się i nie wie co dalej robić
zgredos

Postprzez keff79 2005-06-03, 11:26 am

Misio się bał o swojego "czarnego brata" że mu w Sosnowcu coś sie stanie <?????!!!> :twisted: http://sport.gazeta.pl/sport/1,35335,2746030.html
keff79

Postprzez Robson_sc 2005-06-03, 11:32 am

Zmiana sedziego to moim zdaniem kolejna pokazówka ze strony Listkiewicza. Poprostu chce stworzyc wrazenie , ze jednak dziala " w dobra strone " A tak naprawde czeka az afera troszke przycichnie i wszystko wroci do normy.

Plus jednak taki, ze na Ludowym w sobote przezyjemy (mam nadzieje)emocje czysto sportowe i to nie sedzia a zawodnicy beda pierwszoplanowymi postaciami na murawie.
Robson_sc

Postprzez basileus 2005-06-03, 11:39 am

Witam,

Czy to Wasz mecz bedzie sedziowac Rutkowski? Jesli tak, to mam nadzieje ze zgotujecie mu "gorace" powitanie :lol:

pozdrawiam
basileus

Postprzez Kamil^ 2005-06-03, 11:45 am

basileus napisał(a):Czy to Wasz mecz bedzie sedziowac Rutkowski? Jesli tak, to mam nadzieje ze zgotujecie mu "gorace" powitanie :lol:

Sobotni mecz Zagłębie Sosnowiec - Świt Nowy Dwór Maz. będzie sędziował Łukasz Bartosik (Kraków) zamiast Zbigniewa Rutkowskiego (Poznań).
Kamil^

Postprzez Cygan 2005-06-03, 12:01 pm

Łukasz Bartosik - wcale nie lepsza obsada sedziowska. To on w przerwie meczu z Ruch - Widzew zapowiedział trenerowi Ruchu - Jerzemu Wyrobkowi, że niebawem wykartkuje jego zespół i nastepnie wyrzucił z boiska 2 zawodników Ruchu ("PN")

Ps: Gdzieś czytałem,że tatus jego tez działał w futbolu
Cygan

Postprzez Krzysiek L 2005-06-03, 1:21 pm

Nie wiem czy o takie nic z tego co się orientuje to II ligowe zespoły z miejsc 1-10 mają zapewniony start w Pucharze Polski odrazu od Fazy grupowej[/quote]

no fakt o tym nie pomyslałem :roll: :roll: :roll: :roll: ,

gadacie remis bedzie :idea: :idea:
Krzysiek L

:)

Postprzez ^m@rcin^ 2005-06-03, 2:16 pm

Gdzie Rutkowski ??? nie ma nie ma go nie ma nie ma go nie ma nie ma nie ma go :)
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Rynek 2005-06-04, 7:53 am

Ujek odleci na polnoc?
Niewykluczone ze Mariusz Ujek pilkarz drugoligowego Zaglebia Sosnowiec juz wkrotce przeniesie sie do Skandynawii.
Podczas dzisiejszego meczu ze Switem bardzo dobrze spisujacy sie w tego rocznych rozgrywkach napastnik Zaglebia ma byc obserwowany przez wyslannikow klubow z ekstraklasy Szwecji i Norwegi.
- Nic mi o tym nie wiadomo. Na pewno fajnie by bylo pograc za granica ale teraz najwazniejsze jest Zaglebie z ktorym chcialbym awansowac do pierwszej ligi - mowi dyplomatycznie Ujek.
Niewykluczone ze wkrotce "Ujo" podobnie jak inny gracz Zaglebia Tomasz Stolpa powedruje na polnoc Europy. Jednym z klubow zainteresowanych Ujkiem ma byc slynne Malmoe FF czternastokrotny mistrz Szwecji i siedmnastokrotny zdobywca tego kraju.
Oczywiscie artykul z dzisiejszego Fakta :!: :!: :!:
Rynek
Obserwowany

Postprzez Puzon 2005-06-04, 8:07 am

Rynek napisał:
Oczywiscie artykul z dzisiejszego Fakta

Chyba chciałeś napisać na szczęście artykuł z dzisiejszego Fakta :wink:
Puzon
Adventure Group

Postprzez Rynek 2005-06-04, 8:17 am

Oto mi Puzon chodzilo :wink:
A co do dzisiejszego meczu to licze na latwe zwyciesto moze 3:0 przy 2 bramkach Uja(bedzie obserwowany przez skandynawow) i moze Wolanski sie zrehabilituje za mecz z Widzewem!!!
Rynek
Obserwowany

Postprzez emdżej 2005-06-04, 8:49 am

W dzisiejszym "Dzienniku Zachodnim" jest napisane, że z powodu urazów nie zagrają dziś Małocha i Bęben. Nie wiecie czy to prawda? Bo "DZ" też nieraz szopki odstawia
emdżej

Postprzez Rynek 2005-06-04, 8:55 am

Pewnie KT chce dac szanse rezerwowym czyli Pietka dzisiaj znowu zaliczy mecz mam nadzieje ze bedzie tak bronil jak w meczu z Piastem.
Rynek
Obserwowany

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna