Jak to jest z tym kibicowaniem?

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez DaMi 2005-06-01, 8:32 am

robercik napisał(a):Zazdroszcze tym co moga isc z zonka na mecz. Moja niestety nie chce za cholere isc, bo jest slazaczka i jak to oni mowi idzie za gks-em.

Poczekaj kilka tygodni - pójdziecie razem :D (chyba że .... :wink:)
DaMi

Postprzez Niedzielny_Kibic 2005-06-01, 8:48 am

robercik napisał(a):Zazdroszcze tym co moga isc z zonka na mecz. Moja niestety nie chce za cholere isc, bo jest slazaczka.

Pachnie mezaliansem :)
Moja też jest z Katowic ale jest naturalizowaną Zagłębianką bo urodziła się już w Sosnowcu i tu mieszka :) Jak chodzilismy do jednej klasy w podstawówce to byla za GKS (ojciec chyba miał wpływ :) ) ale od szkoły średniej jej się odmieniło.

Ja też jestem naturalizowany, powinienem być za Mławą :) ale w wieku 2 lat przyjechałem tutaj i nieżałuje :) Czuję się urodzonym Zagłębiakiem.
Niedzielny_Kibic

Lokalizacja: Najpiękniejsze i najukochańsze miasto SOSNOWIEC, konkretnie Pogo

Postprzez slawojka 2005-06-01, 9:12 am

Niedzielny_Kibic napisał(a):
Redeniak napisał(a):Wiec podsumowujac - bierzesz żonkę na Świt 8) :?:

Hehehe, na razie idę sam :) Żonkę zacznę zabierać na 1 ligę czyli niedługo... :)

Powinieneś jednak żonę wyciągnąć na Świt. Gwarancja, ze będzie spokój, nie będzie wyzwisk, bo i nie będzie kogo wyzywać. Żonka spostrzeże, że to rzeczywiście nic "strasznego", przy okazji kup jej ciucha :wink: i zadowolona będzie na maxa. :D
Moja żonka chodziła bardzo chętnie choć jest rodowitą góralką :wink: , ale urodził się nam synek i teraz muszę chodzić sam :wink: Ale juz go uczę wołać "ZAGŁĘBIE" i za parę lat na pewno będzie stałym bywalcem "Ludowego", a może SZD...?
Pozdrawiam
slawojka

Postprzez Niedzielny_Kibic 2005-06-01, 9:50 am

slawojka napisał(a):przy okazji kup jej ciucha :wink: i zadowolona będzie na maxa. :D

Koszulke Zagłębia i szalik :) Nie wiem jak powróci z pracy w Katowicach :)
slawojka napisał(a):za parę lat na pewno będzie stałym bywalcem "Ludowego", a może SZD...?
Pozdrawiam

Życzę tego drugiego i również pozdrawiam:)
Niedzielny_Kibic

Lokalizacja: Najpiękniejsze i najukochańsze miasto SOSNOWIEC, konkretnie Pogo

Postprzez kondi 2005-06-01, 9:54 am

... więc nie jestem sam ;-)

Wraz z moją żoną staramy się być na wszystkich meczach w Sosnowcu i na najważniejszych wyjazdowych - np. dziś jedziemy do Łodzi ;-)

Faktycznie "rodzinne oglądanie meczów" ma bardzo dużo plusów (szczegóły pominę) ale aby móc realizować wspólną pasję musi być spełnione kilka ważnych czynników:

Po pierwsze - terminy muszą pasować nam wspólnie, a czasami jest to trudne do realizacji ;-(

Po drugie aby bezpiecznie przybyć na stadion i z niego odjechać. (ten wątek był wcześniej szeroko omawiany) szczególnie jak ma się inne tablice rejestracyjne - w naszym przypadku mamy ten problem za każdym razem ... nawet w Sosnowcu ;-)

Po trzecie aby w "godnych warunkach" móc obejrzeć mecz - dlatego zawsze na wyjazdach siedzimy na trybunie gospodarzy ... co z wiadomych przyczyn momentami jest uciążliwe ... bo jak tu się cieszyć tak impulsywnie gdy Zagłębie zdobędzie gola, gdy w koło siedzą kibice przeciwnej drużyny ;-) .... jeszcze gorzej jest (tak jak było ostatnio na Ruchu) jak gospodarze strzelą bramkę i wszyscy się w koło cieszą, a my ... siedzimy smutni i wkurzeni ;-) Takich sytuacji mieliśmy dość sporo, ale nie czas aby o nich opowiadać ;-)
kondi

re

Postprzez Qba 2005-06-01, 3:30 pm

dobra, moze wrocmy do tematu. problem sam sie nie rozwiaze, dobrym przykladem moze byc Anglia, gdzie jakikolwiek wybryk jest karany wysoka grzywna i niekiedy zakazem stadionowym, wg mnie tak samo powinno byc u nas.

a co do zachowania policji, jak juz pisalem, to na meczu z Jaga wielki minus, banda kretynow i tyle, ale nie zawsze tak jest. problem lezy w tym, ze nigdy z "kibicami" zyc w zgodzie nie beda, bo kazde spiecie i utarczka jeszcze bardziej poteguje uczucie nienawisci. takie bledne kolo.. ale coz zrobic?? lapy, lapy cztery lapy :D:D:D

pozdrawiam serdecznie
Qba

Postprzez keff79 2005-06-02, 12:50 pm

No niestety jak to już ktoś słusznie zauważył opinie na temat tego co sie dzieje na trybunach w 99% wynikają z niewiedzy.. często spotykam sie z opiniami z kosmosu <!!?> ..i za zwyczaj okazuje się że są to opinie osób które nie były na meczu, tragiczne jest to że nawet w relacjach dziennikarzy przewijają się te "Gwiezdne Wojny" - choćby INTERIA.PL która opisała całonocne walki na ulicach Sosnowca! :lol: ..sam ostatnio się spotkałem z opinią sąsiada że chyba cofam się w rozwoju skoro chodze "na te mecze", a było to po tym jak gość zobaczył zdjęcie w GW z meczu z Jagą na którym to 'homo-non-karkos" okłada pałą policjantów 8) ..z jego słów wynikało że właśnie w ten sposób spędza się weekendy na Ludowym.. był pewny co mówi BO PRZECIEŻ PISAŁO i w ogóle wszyscy o tym mówią - cały stadion sie leje i aż dziw że nie jestem jeszcze kadłubkiem bez rączek i nóżek - takie jest wyobrażenie przeciętnego Polaka, który stadiony zna z mediów..
keff79

!

Postprzez ^m@rcin^ 2005-06-02, 9:06 pm

nie wiedzialem gdzie to wpisac

z forum kibice.net

Informujemy, że dzisiaj decyzją pzpn-u wydziału dyscypliny Kibice Jagiellonii Białystok otrzymali zakaz wyjazdowy na dwa mecze!!! Stwierdzamy zatem, że sezon nam Kibicom Jagi już się zakończył!!! Dowiedzieliśmy się również, że w przypadku odwołania i tak nie zostalibyśmy wpuszczeni na stadion Arki. Działacze klubowi z włodarzami miasta Gdyni planują wielką fetę i nie życzą sobie Naszej obecności.
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Carlos 2005-06-02, 9:15 pm

mam piosenke na tą okazje ...
pzpn pzpn J.... J... pzpn Szkoda mi kibiców Jagi :? wstyd ze wyszło to na naszym stadionie z nasza ochroną . Piłka nozna dla kibiców
Carlos

Postprzez Redeniak 2005-06-02, 9:28 pm

Redeniak

Postprzez zs 2005-06-02, 9:44 pm

No i moge sie założyć że PZPN tak ułoży terminarz że w przyszłym sezonie zaraz na początku przyjdzie nam grać z GKS w Katowicach.Ale obym sie mylił :roll:
zs

Postprzez Carlos 2005-06-02, 10:42 pm

czy oni powariowali z tymi karami :?:
Carlos

Postprzez gruby 2005-06-03, 9:09 am

Co do Katowic czy Jagi można się było spodziewać jakiś kar.....ale mnie najbardziej rozbawił ten fragment...

30 maja Wydział Gier PZPN zdecydował o przyznaniu walkoweru Odrze uznając, że z powodu wtargnięcia kibiców na boisko spotkanie zostało przerwane, a nie zakończone.

przecież sędzie zakończył meczy za nim kibice wtargneli na boisko... :roll: :roll: kolejna wspaniała decyznja Piłkarskiego Związku Przeciwno Nam
gruby

Postprzez PTAQ84 2005-06-03, 9:40 am

zs napisał(a):No i moge sie założyć że PZPN tak ułoży terminarz że w przyszłym sezonie zaraz na początku przyjdzie nam grać z GKS w Katowicach.Ale obym sie mylił :roll:

Mi się też tak wydaje. PZPN będzie zapewne robił wszystko żebyśmy się nie udali do Katowic, ale zobaczymy 8)
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez Puzon 2005-06-03, 10:31 am

Ja uważam , że po przywaleniu takiej kary Gieksa wogóle nie wystartuje w rozgrywkach II ligi. Nie dośc , że już mają wielką kape, to wszystkie te zakazy wpływają negatywnie na wizerunek klubu. Poza tym pół roku beż kibiców- jaka firma będzie chciała sponsorować ten klub.
Po tej decyzji PZPNu mam mieszane uczucia , z jednej strony cieszę się że się rozpadną( pamietamy o hokeju i śpiewach "Kaj macie fusbal" :evil: ), z drugiej strony chciałbym zobaczyć jak Zagłębie rozjeźdza ich na Bukowej tak z 5-0.

P.S. trochę zboczyliśmy z tematu
Puzon
Adventure Group

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice