TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez problematyk-ziom 2005-04-18, 2:54 pm

nie wiem czy pamiętacie zcasy jak były u nas bilety ulgowe i normalne... z tego co ja sobie przypominam to i tak wszyscy wchodzili na ulgowe czy dziecko 6 letnie czy koleś 30 letni... liczyło się że wogóle był taki chojny i kupił jaki kolwiek bilet... a szczerze to bilety mamy jedne z tańszych w lidze... a popieram przedmówce... ten stadion się rozsypie... miasto już kompletnie chyba na niego leje... główna trybuna wygląda niezle na bank lepiej jak poprzednia ale chyba dało się to zrobić w okresie krótszym niż... 7 czy 8 miesiecy :/
problematyk-ziom

Sprawa Stadionu

Postprzez gborowiecki 2005-04-18, 5:53 pm

Właściewie wiem, że były obietnice ze trybuna zostanie dokończona i musimy tego MY czyli wszyscy kibice DOPILNOWAC ... moze przeceiez jednoczesnie prowadzic prace nad nowym i dokonczyc remont starego STADIONU ... nawet trzeba ...

WŁADZE MIASTA musza wiedziec i mysle ze wiedza ze Zagłebie musi gdzies grac do momentu az pwostanie NOWY STADION ... WŁADZE MIASTA jak to WŁADZE MIASTA potrzebuja przypominania .... MOSIR jest odpowiedzialny za LUDOWY wiec do nich trzeba skierowac zapytanie ze strony kibicow ...

sa przeciez grupy KIBICOWSKIE niech wyznacza swoich przedstawicieli wyznacza date spotkania ZWOŁAJĄ prase i niech spotkaja sie z DRĄZKIEWICZEM i wyjasnia sprawe ... proste pytania KIEDY I CO bedzie ROBIONE na Ludowym zeby go doprowadzic do uzywalnosci w 100 % nie 30 % ...

Bilety to odzielny temat ... osobiscie uwazam ze pewne preferencje dla KOBIET i dzieci powinny byc stosowane ... PIŁKA nożna ma być SPORTEM RODZINNYM ... osobiscie w ostatni weekend widzialem jak po meczu Chelsea z Birmingham w Londynie z meczu wracała MAMA z dwójką synów... u nas ciezko pomyslec ze to MAMA zabiera dzieci na mecz :-) ... moze POWINNA POWSTAĆ pierwsza grupa KIBICÓW gdzie bylyby same KOBIETY i walczyly by o przywileje ktore im sie naleza .... no chyba ze przywilejów nie chcą ... :-)

Pozdrawiam
gborowiecki

Re: Sprawa Stadionu

Postprzez Qba 2005-04-18, 6:13 pm

gborowiecki napisał(a):Właściewie wiem, że były obietnice ze trybuna zostanie dokończona i musimy tego MY czyli wszyscy kibice DOPILNOWAC ... moze przeceiez jednoczesnie prowadzic prace nad nowym i dokonczyc remont starego STADIONU ... nawet trzeba ...

WŁADZE MIASTA musza wiedziec i mysle ze wiedza ze Zagłebie musi gdzies grac do momentu az pwostanie NOWY STADION ... WŁADZE MIASTA jak to WŁADZE MIASTA potrzebuja przypominania .... MOSIR jest odpowiedzialny za LUDOWY wiec do nich trzeba skierowac zapytanie ze strony kibicow ...

sa przeciez grupy KIBICOWSKIE niech wyznacza swoich przedstawicieli wyznacza date spotkania ZWOŁAJĄ prase i niech spotkaja sie z DRĄZKIEWICZEM i wyjasnia sprawe ... proste pytania KIEDY I CO bedzie ROBIONE na Ludowym zeby go doprowadzic do uzywalnosci w 100 % nie 30 % ...

Bilety to odzielny temat ... osobiscie uwazam ze pewne preferencje dla KOBIET i dzieci powinny byc stosowane ... PIŁKA nożna ma być SPORTEM RODZINNYM ... osobiscie w ostatni weekend widzialem jak po meczu Chelsea z Birmingham w Londynie z meczu wracała MAMA z dwójką synów... u nas ciezko pomyslec ze to MAMA zabiera dzieci na mecz :-) ... moze POWINNA POWSTAĆ pierwsza grupa KIBICÓW gdzie bylyby same KOBIETY i walczyly by o przywileje ktore im sie naleza .... no chyba ze przywilejów nie chcą ... :-)

Pozdrawiam

w koncu wielki spolecznik z Ciebie, wiec moze przejdz od slow do czynow... bo pisac mozna duzo i moze to robic kazdy...

pozdrawiam
Qba

Postprzez gruby 2005-04-18, 7:51 pm

Wątek hali dla szermierzy był w tym temacie poruszany a oto co pisze Dziennik Zachodni....

Jeszcze w tym roku powinny się rozpocząć prace przy budowie nowej hali sportowej w Sosnowcu. Ma być ona przeznaczona dla szermierzy. Ma kosztować ponad pięć milionów złotych. Minister Edukacji Narodowej i Sportu podjął decyzję o dofinansowaniu inwestycji. Przeznaczył na ten cel milion złotych. W tym roku miasto otrzyma 100 tysięcy, w przyszłym 300 tysięcy, a w 2007 — 600 tysięcy zł. Umowa ma być podpisana 30 czerwca w Warszawie.

Pozostałe pieniądze na budowę hali wyłoży miasto. Być może uda się jeszcze uzyskać dofinansowanie z Urzędu Marszałkowskiego.

gruby

Postprzez problematyk-ziom 2005-04-18, 8:16 pm

a kurde stadion lekkoatletyczny z tartanową bieżnią i krytymy trybunami też nam jest tak potrzebny? jazne jak 5 koło u wozu :/
problematyk-ziom

Postprzez musztra 2005-04-18, 9:33 pm

problematyk-ziom napisał(a):a kurde stadion lekkoatletyczny z tartanową bieżnią i krytymy trybunami też nam jest tak potrzebny? jazne jak 5 koło u wozu :/

Jasne powinni wszyscy mieć warunki do uprawienia jednego sportu w mieście (piłka nożna) każda hala stadion itd jest nie potrzebny.Postaw się w miejscu tych kilkuset dzieciaków uprawiającyh LA w Sosnowcu,co mają trenować cały czas na Zagłębiu :?: biegać po trawie bo nigdzie tartanu nie ma :?: Chcecie mieć kupe medali na Olimpiadach MŚ i ME to trzeba stworzyć warunki dla młodzieży ... samo się nie zrobi
musztra

nie dajmy sie ogłupic!!!

Postprzez robertino 2005-04-18, 9:35 pm

sosnowiczanie nie dajmy sie oglupic tym ogolnikowym wypowiedziom pana gorskiego i ludziom spod znaku sld.Nie prowadze tu zadnej akcji promocyjnej ktorejs z partii,ale pisze poniewaz bezczelnosc tych ludzi nie zna granic.Pomyslmy w budzecie na ten rok na stadion nie ma ani zlotowki,tablica [ktora kosztowala podobno 80tys zl]to kompromitacja,dzisiaj mozemy przeczytac w serwisie naszemiasto.pl ze w sosnowcu ma powstac nowa hala dla szermierzy za 5 mln zl!!!Z czego 4 mln zl wyklada miasto!!!Oto link:http://zaglebie.sosnowiec.pl/forum/viewtopic.php?t=2411
Wiec jakto buduje sie hale dla szermierzy,a hala na zeromskiego od czego jest,chyba ze sie nie znam??To kolejny poroniony pomysl ludzi pana Gorskiego,wczesniejsze to usypanie gorki na sroduli,tworzenie za ogromne pieniadze boiska dla powstajacej sekcji rugby na obiektach AKS Niwka, i przy okazji mozna wspomniec o generalnej przebudowie ulicy Dekerta.Pytam sie po co to wszystko,podczas gdy stadion ludowy si8e sypie.Sosnowiec zwiazany od dziesiecioleci z pilka nozna zasluguje na wspanialy stadion,ktory powinien byc wizytowka naszego miasta i rodzacej sie dobrej druzyny.Poza tym na swiecie nowoczesne stadiony sluza nie tylko celom sportowym ale takze rozrywce oraz czerpaniu zyskow ze znajdujacych sie tam restauracji,barow,z takich stadionow mozna czerpac pieniadze a nie tylko do nich dokladac.Poza tym nasi hokeisci weszli niedawno do ekstraklasy i lodowisko takze wymagaloby odrestaurowania.Jeszcze jedno,otoz podstawa sukcesow w doroslej pilce sa sukcesy i szkolenie mlodziezy,a tu mamy przyklad gdzie buduje sie boisko dla powstajacej sekcji rugby na AKsie a tamtejszy klub tonie w dlugach i grozi mu likwidacja.W wiekszosci dzielnicowych klubow ledwo wiaze sie koniec z koncem ,na bakier jest ze skoleniem mlodziezy,nie ma od miasta na to odpowiednich funduszy.Pamietajmy ze okres w naszym kraju podczas ktorego nie mozna grac na otwartych boiskach normalnie w pilke w zwiazku z pogoda trwa okj 6 miesiecy,wiec moze przydalo by sie boisko ze sztuczna trawa i oswietleniem[np.na dawnej poloni sosnowiec] z ktorego moglaby korzystac klubowa mlodziez a takze kluby .Boisko takie znajduje sie przy stadionie slaskim i w okresie zimowym jest caly czas zajete przez kluby pilkarskie grajace tam sparingi[wypozyczenie na mecz kosztuje 1000zl],dzieki temu zarabia nie tylko na siebie a takze przynosi zyski.Konczac mam nadzieje ze kredyt zaufania dla gorskiego ijego ludzi juz sie wyczerpal i nie dojdzie do realizacji kolejnych poronionych pomyslow.Sosnowiec czeka na wielki stadion,wielka pilke ,takze na wielki hokej,na powrot do tradycji panie Gorski i panowie sldowcy!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock: :!: :!: :raca: :okrzyk: :napinacz:
robertino

poprawka link do budowy stadiony lekkoatletycznego to

Postprzez robertino 2005-04-18, 9:38 pm

robertino

Re: Sprawa Stadionu

Postprzez gborowiecki 2005-04-18, 10:12 pm

Qba napisał(a):
gborowiecki napisał(a):
w koncu wielki spolecznik z Ciebie, wiec moze przejdz od slow do czynow... bo pisac mozna duzo i moze to robic kazdy...

pozdrawiam

Nie naleze jednak do żadnej GRUPY i chcetnie na takie spotkanie pójde jako przedstawiciel MEDIÓW ... mogę nawet wziąć odpowiedzialność za powiadomienie mediów ... jednak grupy kibiców muszą sie zorganizowac zeby sie mozna bylo spotkac i sytuacje PRZEDSTAWIC ...

Z zaproszeniem Szefa MOSiRu nie bedzie chyba problemu bo wladze klubu utrzynmuja kontakt z kibicami ... oczywiscie mozna tez zaprosic Rzecznika Prezydenta bo Prezydenta zaprosic sie nie uda przypuszczam ... Rezcznika tez moge sprobowac zaprosic ... moze wowocza porozmawiac takze o planach zwiazanych ze Stadionem ZD ...

Pozdrawiam
gborowiecki

Postprzez krzysztof 2005-04-20, 1:29 pm

Jak zwykle u nas dużo gadania a mało czynów, a Gliwice nie śpią
http://www.90minut.pl/news.php?id=268730
Jakoś nie mają problemu zgromadzić 30 mln na rozbudowę stadionu.
A u nas ktoś z UM chyba ma chody w odlewni pomników bo na to to kasa zawsze się znajdzie.
krzysztof

Postprzez Krawiec 2005-04-20, 11:28 pm

Krzysztof nie zgodze się, że w Gliwicach jest tak różowo. Czytałem we wczorajszym "Przeglądzie Sportowym", że stadion moze powstać w ciągu 5 lat jeśli zorganizuja sobie środki zewnętrzne i jeśli budżet Gliwic na to pozwoli. Taka makieta i plany to jak na razie zero.

Nie zapominajcie o tym, że my mamy zupełnie inną sytyację ze względu na własność gruntów i jeśli chcielibyśmy myślec o czyms poważniejszym niż wylewka należałoby wykupic grunty, a to kosztuje nie wiadomo ile (przypuszczalnie te 20-30 mln) . Jak narazie właściciele nie myśla o sprzedaży więc tym bardziej .

Powstaje problem nie lada bo wymogi PZPN zmuszają do poważniejszych inwestycji , a miasta Sosnowiec na to nie stać w tak krótkim czasie. Górski o tym doskonale wie ale jest w sytuacji patowej bo radni nie zgodza się na obciązenie budżetu kosztami wykupu gruntu i modernizacji wg wymogów PZPN ( oświetlenie , miejsca pod dachem i murawa podgrzewaną ).

Miasto musaiłoby wypuscić obligacje i wpakować z 50 mln tylko po to żeby zmodernizować obiekt na wałach ziemnych i mokradłach utrudniających przeprowadzanie transmisji tel.

Jedynym rozsądnym rozwiązaniem byłoby zrobienie wylewki na dwóch sektorach obok krytej i zadaszenie ich prowizoryczne (żeby nie wchoodzić w zbyt duże koszty) oraz szybkie rozpoczeęcie budowy SZD . W przypadku awansu za rok PZPN wiedząc o SZD da nam prolongatę na spełnienie wymogów tak jak dał np Lechowi.

----------------

Ps. Miałem w duchu pojednania zapomniec o doświadczeniach z gborowieckim ale tupet tego dżentelmena wyprowadziłby z posad bryłe świata, a co dopiero mnie.

Słuchaj Grzegorz , znasz Dąbrowskiego (rzecznika) to go zapytaj i przekaż nam informacje zwrotną na forum . Spotkanie z rzecznikiem grup kibiców ma taki sam sens jak spotkania z Drażkiewiczem ,Soską , Baczyńskim itd. które odbyliśmy. Zawsze powiedzą nam, że wszystko zależy od prezydenta i radnych i nawet nie wspomną o tym, że miasta nie stać na wykup gruntów - wolą to przemilczeć bo jak wykazało śledztwo dziennikarskie słabo się starali na przestrzeni ostatniech lat.

Jak dla mnie ty o tym wszystkim wiesz bo jakżebyś miał o tym nie wiedzieć (nie podejżewam cię o taka sklerozę) ale widzę, że ciągle myślisz o tym żeby organizować jakieś spotkania np. z rzecznikiem, założyć partyjny krawat , wysunąć się na czoło w trakcie fotografowania, a nade wszystko o tym żeby twoje nazwisko pojawiło się kilka razy w prasie - to jak napiszą dziennikarze to już mało cię interseuje - byle było głośno.

Później oczywiście kolejny punkt do zasług na płaszczyźnie sportu w wyborczym portfolio (600 tysięcy już jest teraz czas na miliony załatwione przez gborowieckiego "zawsze całym sercem blisko ludzi i Zagłębia pozdrawiam" )
Krawiec

rozmowa z rzecznikiem

Postprzez gborowiecki 2005-04-22, 4:30 pm

Piotr skoro wszystko wiadomo to powiedz mi jaki jest plan prac na stadionie LUDOWYM w 2005 roku ... tak w szczegołach ... czy jest wogóle jakiś plan ... ja tego nie wiem ale wydaje mi sie ze cos takiego jest i wszyscy maja prawo to wiedziec ... musi byc jasnosc ... oczywiscie ze zadzwonie i sprobuje sie dowiedziec ... chociaz pewnie pozniej sie odezwa glosy jakim prawem dzwonilem :-) pozdrawiam

ps: na docinki osobiste nie odpowiadam ... cieszy mnie ze rozwazales pojednanie :-)
gborowiecki

informacja z serwisu sosnowiec.info

Postprzez GrzegorzBorowiecki 2005-04-22, 11:18 pm

Z informacji, jaką udało nam się uzyskać w rozmowie z Dyrektorem MOSiRu do Urzędu Miasta wpłynął wniosek o dofinansowanie remontu Stadionu Ludowego. Remont ma przede wszystkim objąć dwa sektory koło trybuny krytej, które obecnie są zamknięte. Decyzja ma zapaść na początku maja, dlatego liczymy w tej sprawie na przychylność władz miasta. Prezydent Górski ma do podjęcia ciężką decyzję którą kibicę będą mu długo pamiętać ( pewnie aż do wyborów). Mamy nadzieję, że bardzo dobra postawa Zagłębia w rundzie wiosennej ułatwi sprawę.

Liczba kibiców na meczach Zagłębia systematycznie rośnie a jedyny problem to ograniczona liczba miejsc na stadionie. Wspomniane dwa sektory to nie jedyne planowane inwestycje, ale o szczegółach Dyrektor Drążkiewicz na razie nie chce mówić. Mamy nadzieję, że jak zapadnie decyzja będzie bardziej rozmowny. Jest, więc nadzieja i możliwe, że już wkrótce zniknie obawa o to, że zapomniano o Ludowym a walkę o pamięć wygrali szabliści.
GrzegorzBorowiecki

...

Postprzez Krawiec 2005-04-23, 8:33 pm

Mówisz maj 2005 :-)

http://www.zaglebie.sosnowiec.pl/shown.php3?nid=944

To ja ci przypomnam co mówił UM w maju 2004 , więc bez podpałki.

Grzegorz widze, że ostro wziałeś się za sprawy kibicowskie. Piszerz dużymi literami "MY kibice musimy" "Władze muszą" "Mamy prawo" itd itp.
"Modernizacja musi byc dokończona" itd itp.

Rzucasz slogany i to ja się ciebie pytam pierwszy co to znaczy dokończona modernizacja ?? Ja szczegółow nie znam z prostej przyczyny. Takiego planu długoplanowego nie ma i wszystko co się dzieje robi się z doskoku.

Już to przerabialiśmy i rozmawaliliśmy na ten temat , również z twoim udziałem więc dziwie się, że robisz teraz WIEC na forum tak jakbys nie wiedziej jakie są realia.

Poza tym nie leć w gumę z tym, że jesteś ograniczony. Miałeś pisac wg umowy o EURO 2012, a my o Stadionie ZD i jakoś nie widze żebyś tu kibiców informował co wiesz na temat swojej działki. Czyżby temat nie był kontrowersyjny i ma małą ogladalność na twojej stronie ?

Za to angażujesz się w problem Ludowego , który wiadomo, że musi być modernizowany i podejżewam, że będzie tak jak z tymi 600 tys. - napiszerz kilka maili do Dąbrowskiego, a później odtrąbisz, że to dzieki tobie te dwa sektory koło krytej .

To mnie irytuje i dlatego mimo klimatu pojednaina musze ci to wygarnąć publicznie bo mam obawy graniczące z pewnościa, że to dalszy ciąg kampanii wyborczej gborowieckiego.
Krawiec

Polemika

Postprzez gborowiecki 2005-04-24, 11:54 am

Cieszy mnie ze ratujesz swiat przed gborowieckim :-) ktory prowadzi kampanie :-) zadzwonilem jako dziennikarz i mam do tego prawo ... tak sie akurat sklada ze z dziennkarzami najbardziej sie wladze licza ...

ja juz pwoiedzialem ja pracuje w radiu ESKA i mam swoje poglady polityczne i swoje marzenia .... chcialbym na pewno aby w Sosnowcu były mistrzostawa Europy ... nie wyobrazam jednak sobie tego aby to sie moglo udac bez wsparcia miast Zaglebia Dabrowskiego ... wroce do EURO 2012 chociaz pewnie mi to wypomnisz ... bo albo mi wypominasz ze o tym pisze albo ze nie pisze :-) wiec nie ma szans na kompromis ...

uwazam ze szanse na dwa sektory o ktorych marza za pewne kibice i ja ... zakonczenie prac to spelnienienie wymagan PZPN i uzyskanie LICENCJI ... trzeba to sensownie rozlozyc w czasie bo wiadomo, ze na stadion ZD trzeba bedzie poczkeac i to kilka lat ... przypuszczam, ze realne staje sie oddanie go w 2010 wiec mamy 5 lat ... a grac gdzies trzeba przez ten czas ....

Pozdrawiam
gborowiecki

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna