Pojednanie dla Papieża

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Re: re

Postprzez Mati_1987 2005-04-12, 11:24 pm

Qba napisał(a):nie no, pewnie.. nasi goscie bardzo sie ucieszyli jak zobaczyli wywieszone plotno do gory nogami i w ramach podziekowania rzucili sie na plot.... :shock:

pewnie chcieli sie z nami pojednać.. :lol: a tu głupia ochrona im nie pozwoliła.. :lol: :lol:
Mati_1987
Os.Piastów oficial fans

Postprzez zgredos 2005-04-13, 10:37 am

Jeśli ta odwrócona flaga Tychy/Cracovia tak bardzo komuś przeszkadzała to mógł podejść zdjąć ją i oddać kibicom z Tych
zgredos

re

Postprzez Qba 2005-04-13, 11:18 am

zgredos napisał(a):Jeśli ta odwrócona flaga Tychy/Cracovia tak bardzo komuś przeszkadzała to mógł podejść zdjąć ją i oddać kibicom z Tych

z pewnoscia wszyscy (zainteresowani) by sie zgodzili... po co piszesz Zgredos, takie rzecz, skoro sa one nierealne...
pozdrawiam
Qba

Postprzez Puzon 2005-04-13, 11:42 am

Dalibyście już spokój.Flaga wisiała i nic na to nieporadzicie.

Mnie osobiście zdenerwowała jedynie nagonka prasowa i porównywanie tego co sie zdarzyło w Sosnowcu z wydarzeniami w Krakowie, Ostrowcu czy Katowicach. A tak naprawde nie stało się nic szczególnego. Akcje w sektorze ŁKSu trwały chwile i zakończyły się dość spokojnie.Jeszcze kilka lat temu pismaki nawet nie zareagowały by na podobne zdarzenia.
Puzon
Adventure Group

...

Postprzez Krawiec 2005-04-13, 2:36 pm

Coś sciemniasz Wujku Mumin. Jest ogromne ciśnienie na to żeby zakonczyć stadionowa wojenkę , nie tylko awantury ale też tzw krojenie flag i szali oraz bluzgi - wszystko dzięki ostatnim smutnym chwilom. . Dlatego nie dziw się Puzon, że opinia publiczna po tych gestach i szalach złożonych w miejscach związanych z Papiezem skierowała uwage całej Polski na zachowanie kibiców w pierwszej kolejce po żałobie , i że reakcja teraz była mocniejsza niż zwykle.

Bedą(kibice) zgodni z przesłaniem Papieza czy nie bedą. Jedną połowę, cały mecz czy tydzień a moze dłuzej - takie pytania zadawali sobie dziennikarze i tzw. społeczeństwo.

Na pewno pojednanie nie jest to sprawą pikników. W Twoim rozumieniu Mumin piknikowcy nie są zaangażowani, a przecież piknikowanie nie jest kwestią bliskośći z klubem tylko sposobu zachowania podczas meczu.

Tacy co chodza na Wisłę i Cracovię jednocześnie zazwyczaj w nic się nie angażują.

Znowu ironia w postaci "kochania innych kibiców", "rzucanie się na szyję" "częstowania chlebem i solą", "stawiania wódki" . Dobrze wiesz, że nie o to chodzi . Chodziło głównie o przebaczenie wzajamnych urazów i szacunek .

To nie Cracovia zaatakowała Legię tylko pewna część kibciów, którym zwisają msze pojednania albo wręcz mają w tym interes żeby zachowac status quo. Okazuje sie, że większość Krakusów wygwizdywała bluzgi na kibiców Legii.

Prezes klubu 100 , który wydźwignął Cracovię z poziomu 3 ligi jak równiez wielu innych ludzi, którzy pragną pokoju i kultury na trybunach określili się jasno przeciw wojenkom . Tacy ludzie pragneli pojednania w Krakowie a nie osobnicy , którzy chodzą raz na Wiosłę raz na Cracovię . Czy tacy w ogóle są w Krakowie oprócz jakiś dziennikarzy i emerytów.

A coż to znaczy piknik ? Raz czytam, że to spokojny kibic, który przyszedl oglądac mecz i dobrze sie bawić , a innym razem, że to ktoś słabo zwiazny z Klubem.

Ja mam piknikowe podejście i związany jestem z klubem od dziecka.

Spójrz z innej perspektywy. Ze strony kibice.pl ktoś przekleił swego czasu definicje ultrasów, piknikowców, szalikowców i hooligan'ów. Oczywiście najbardziej dystyngowane okazały sie w opisie h i u.

A co mało jest takich przypadków, że chłopaki wypalają się po jakimś czasie, przestają ich kręcić oprawy, wyjazdy czy też walki i rezygnują z chodzenia na mecze bo sam futbol ich nie rajcuje ??

Tak naprawdę ci spokojni są często bardziej wierni bo trzyma ich to co niezmienne w tej całej sprawie czyli piłka nożna - tylko, że mniej widać takich w tłumie.

Wracając do sprawy, cała ta wojna i otoczka wojenna jest niepotrzebna i szkodliwa bo wprawdzie pewną część ludzi to przyciąga ale kilka razy więcej odstrasza i zniechęca do przychodzenia na stadion, a do wyjazdów tym bardziej.
Ostatnio edytowano 2005-04-13, 3:37 pm przez Krawiec, łącznie edytowano 2 razy
Krawiec

Postprzez Krecik 2005-04-13, 2:44 pm

Krecik
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Re: ...

Postprzez WOJTEK 2005-04-13, 2:47 pm

Krawiec napisał(a):To nie Cracovia zaatakowała Legię tylko pewna część kibciów, którym zwisają msze pojednania itp albo wręcz mają w tym interes żeby zachowac status quo. Okazuje sie, że większość wygwizdywała bluzgi na kibiców Legii.
ZARAZ MNIE ROZERWIE OD ŚMIECHU. JAK MOŻESZ TAK PISAĆ SKORO NIE BYŁEŚ TAM ?? WYGWIZDYWAŁA ŚPIEWAJĄC : " LEGIA TO STARA k***a". CZY TY SAM PISZESZ TE BZDETY CZY KTOŚ CI JE PODAJE ??? :roll: :roll:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Bas 2005-04-13, 3:31 pm

dla mnie ten pomysł był dobry tylko w połowie
wiedziałem że nie wszyscy będą się jednać i wiedziałem też że wszyscy "oberwią" od mediów za wycieranie sobie gęby papieżem :?

a tak pamięć o Janie Pawle II wyszła ahojom :shock:

http://www.fcbrno1913.cz/cache/img/2111-570.jpg
Bas
Żółta kartka

Postprzez Gość 2005-04-13, 3:40 pm

Jakie pojednanie :?: :?: :?: :?: Jaka hipokryzja :?: :?: :?:Każdy doskonale o tym wie że żadnego pojednania nie bylo i nie będzie ot zwykli kibice wyszli na ulice i związywali sobie szaliki w dotatku przed kamerami , sprawa oczywista że wywąchały to skurwiałe media i zrobiły zajebisty temacik a teraz hehehe kibice znowu są zli.....Największą głupotą było sprowadzenie ksiedza i modly na Ludowym....Stadion to nie jest miejsce przeznaczone do obrządków religijnych czy innych szamaństw.
Gość

Re: ...

Postprzez Krawiec 2005-04-13, 3:53 pm

WOJTEK napisał(a):
Krawiec napisał(a):To nie Cracovia zaatakowała Legię tylko pewna część kibciów, którym zwisają msze pojednania itp albo wręcz mają w tym interes żeby zachowac status quo. Okazuje sie, że większość wygwizdywała bluzgi na kibiców Legii.
ZARAZ MNIE ROZERWIE OD ŚMIECHU. JAK MOŻESZ TAK PISAĆ SKORO NIE BYŁEŚ TAM ?? WYGWIZDYWAŁA ŚPIEWAJĄC : " LEGIA TO STARA k***a". CZY TY SAM PISZESZ TE BZDETY CZY KTOŚ CI JE PODAJE ??? :roll: :roll:

Pisze na podstawie relacji tych którzy byli . Na podstawie wypowiedzi kibiców Cracvovii, którzy jarali się ze wstydu za swoich kumpli po szalu , którzy zniszczyli całą tą piękną ideę. Ty też nie byłeś na mszy, a wypowiadałeś się o niej więc spokojnie z tymi "bzdetami" kolego obiektywny adminie.

Prawda jest taka ze jest część osób, którym zależy na pojednaniu i cześć którzy to mają gdzieś . I to, że ktoś śpiewał na Legię nie znaczy ,że cała Cracovia najpierw się modliła później bluzgała. W ciebie jakiś debil rzucał kamieniem i był w koszulce Cracovii, a ty piszerz, że Cracovia w ciebie rzuciła. To samo robi Pesto na forum Legii . Sugeruję hipokryzję całej społeczności kibiców Cracovii na podstawie zachowania grupy idiotów kamieniarzy.

Ps Psiqs wiadomo, że nie będzie żadnego pojednania tak samo jak nie zniknie z dnia na dzień przestępczość i wszystkie inne złe historie. Ale to Pojednanie to jest IDEA. Tak jak nie będzie pojednania tak samo nie będzie idealnego społeczeństwa . Niemniej należy dążyć w pewnym kierunku ( włąśnie w kierunku idei ) żeby się ROZWIJAĆ .

Tak samo mozna dażyć do pokoju i szacunku bedąc zwolennikiem idei lewicowych i nie wierzyć w Boga ale akurat tak się skłąda, że nic nie moze się równać z autorytetem Karola Wojtyły więc teraz szansa jest największa.
Krawiec

Postprzez WOJTEK 2005-04-13, 5:10 pm

MIĘDZY TYM CO PISZEMY JEST ZASADNICZA RÓZNICA : TY O TYM SŁYSZAŁEŚ LUB MARZYSZ. A JA TO WIDZIAŁEM. TYLE NA TEMAT "POJEDNANIA" TAK USILNIE LANSOWANEGO PRZEZ KIBICÓW CRACOVII I ICH ZIOMKA Z SOSNOWCA.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Szczurek 2005-04-13, 5:42 pm

Wojtek, wychodzi na to że przeglądałeś nagrania z monitoringu i widziałeś, że każdy jeden kibic Cracovii śpiewa "Legia ...", bo z sektora gości to co najwyżej mogłeś słyszeć, że śpiewa to grupa, być może duża, ale na pewno nie wszyscy, zresztą sam dobrze wiesz, jak takie głupie przyśpiewki są podchwytywane przez duże ilości kibiców, nawet nie zastanawiających się co śpiewają
Szczurek

Postprzez Qni 2005-04-13, 6:26 pm

No ci ksieza przed meczami to dla mnie jako ateisty porazka. Nie podobalo mi sie to bardzo.
Qni

:)

Postprzez ^m@rcin^ 2005-04-13, 6:32 pm

Sami ateisci nagle na tym forum :wink:
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Re: :)

Postprzez Tomaszek 2005-04-13, 6:40 pm

^m@rcin^ napisał(a):Sami ateisci nagle na tym forum :wink:

a mówią że to katolicy wyrośli jak grzyby po deszczu ... :lol:

znając życie to połowa ma bierzmowanie :lol:
Tomaszek