TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Tomasz49 2005-03-17, 7:17 pm

Jeśli pan Haładus rzeczywiście jest z PO to albo jest wtyką Lepera i chce rozwalić partię od środka albo zwariował. W obu przypadkach działacze PO powinni go wywalić na zbity pysk za brednie które wypisuje. A tak na marginesie, czy to nie z podatków emerytów, rencistów i samotnych matek nie biorą forsy radni , posłowie i cała partia Platformy Obywatelskiej? Z takimi kretynami jak pan Haładus nie sposób rozmawiać!!! PS. Wysyłam tekst Haładusa Rokicie. :lol: :lol: :lol:
Tomasz49

Postprzez Asja 2005-03-17, 7:39 pm

Ciekawe czy CI Rokita odpisze - jak tak licze na wrzut na forum :wink:

Haładus to raczej chyba za bardzo się nie orientuje w ustawie samorządowej ... :?
Może wyślemu mu ją z podkreślonymi ustępami? :wink:
Asja
Gwiazda

Postprzez Tomasz49 2005-03-17, 7:58 pm

Nie można Asja puszczać płazem takich tekstów jak ten Haładusa. Są kłamliwe i tworzą zła atmosferę wokół wspaniałego przedsięwzięcia. Jeśli działacze PO nie "boją się" nas to może boją się góry partii.
Tomasz49

Postprzez kwachu 2005-03-17, 9:06 pm

Tomasz49 napisał(a):Nie można Asja puszczać płazem takich tekstów jak ten Haładusa. Są kłamliwe i tworzą zła atmosferę wokół wspaniałego przedsięwzięcia. Jeśli działacze PO nie "boją się" nas to może boją się góry partii.

Dokładnie. A potem dojdzie taki do władzy i nie widząc sprzeciwu ani polemiki zacznie swoje poglądy przekładać w czyn... Rozumiem że ktoś może się nie interesować sportem, ale niech za przeproszeniem nie pier...li głupot na tematy na których się nie zna. To świadczy o ignorancji.
kwachu

Postprzez Asja 2005-03-17, 9:25 pm

A czy ja mówie żeby puszczać płazem??
Ja mówie że jak będziesz miał odpowiedź od Rokity to proszę o publikację na forum - tylko tyle.
A dokształcenie większości by się przydało w urzędzie miasta :roll:
Asja
Gwiazda

Postprzez tomi2509 2005-03-17, 9:27 pm

po przeczytaniu tego artykulu ( czyt. wypocin) stwierdzam ze jakakolwiek polemika z tym gosciem jest zbedna bo jest bardzo ograniczony i krotkowzroczny . po tych ostatnich zdaniach stwierdzam ze gosc jest chyba zakochany w sobie i uwaza ze wie wszystko!!!!!

ale niestety musimy sie przyzwyczaic ze przeciwnikow tego przedsiewziecia tez bedzie przybywalo i trzeba robic wszystko abysmy mogli kiedys w przyszlosci cieszyc sie z nowego obiektu w ZAGŁĘBIU DĄBROWSKIM
tomi2509

Postprzez Misiek1924 2005-03-17, 9:41 pm

Aż nie chce mi sie wypowiadać ne temat tekstu działacza PO. Nie sądziłem ze w kategorii głupoty zdoła ktoś przebić Andrzeja L. i Romana G. - temu panu się udało.
Pan Haładus napewno jest "stałym bywalcem" Stadionu Ludowego ale ja tam na meczach widuję troche więcej ludzi. Totalna ignorancja - żeby wypowiadać sie na temat stadionu pasowało zadać sobie odrobinę trudu i zapoznać się z tematem - ale po co, lepiej pisać kretynizmy.

Życzę aby liczba 1000 była ilością głosów oddanych na PO w przyszłych wyborach 8)
Misiek1924

re

Postprzez Qba 2005-03-17, 10:28 pm

a ja uwazam, ze potrzebna jest jakas riposta do pana H. ze strony Stowarzyszenia, badz Grupy Inicjatywnej.

pozdrawiam
PS. Misiek nie generalizuj, zawsze sie znajdzie jakas czarna owca...
Qba

Re: re

Postprzez Misiek1924 2005-03-17, 11:34 pm

Qba napisał(a):PS. Misiek nie generalizuj, zawsze sie znajdzie jakas czarna owca...

masz rację - nie wolno wrzucać wszystkich do jednego worka, ale mnie gość zdenerwował :)

pozdrawiam
Misiek1924

Postprzez mike79 2005-03-18, 9:00 am

Można być przeciwnikiem każdej inicjatywy, każdego przedsięwzięcia,ale do k........... nędzy MUSI TO BYĆ POPARTE KONKRETNĄ ARGUMENTACJĄ !! Nie może byle jaki działaczyna(czyt. niejaki p.Haładys-kimkolwiek jest ten ktoś) protestować przeciwko jakiejkolwiek inicjatywie(w tym przypadku tej konkretnej) przeciwstawiając jakieś bzdurne i nieprawdziwe argumenty.
Drogi panie H. zapraszamy w związku z tym na STADION LUDOWY, zorientujesz się człowieku jak (po)ważną inicjatywą jest budowa STADIONU ZAGŁĘBIA DĄBROWSKIEGO.Wszyscy i wszystko(frekwencja,oprawa meczu, doping) bardzo przemawia do rozumu.A jeśli nadal Twoja opinia nie ulegnie zmianie, to wybacz chłopie ale nie obrażając faktycznie pozbawionych wzroku - JESTEŚ JEB.... ŚLEPYM KRETEM, bo to że jesteś głupi już udowodniłeś robiąc z siebie pośmiewisko pisząc te swoje bzdurne wypociny na łamach jakiejś gazetki.
POZDRO DLA ZAANGAŻOWANYCH !!! TAK 3MAĆ !!!
BYLIŚMY-JESTEŚMY-BĘDZIEMY
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez Gość 2005-03-18, 11:14 am

Podskoczyło mi ciśnienie po przeczytaniu tekstu tego FRAJERA,jesteś haładusie (celowo małą literą ), PAZIEM jakich mało do tego niedoinformowanym.CH.C.W.D :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Gość

...

Postprzez Krawiec 2005-03-18, 12:56 pm

Od początku zależy nam zeby sprawa nie była podciągana pod żadna ideaologię polityczną.

Wydaje mi sie ze albo pan Haładus rozpoczał kampanię albo nie jest do konca poinformowany. Niemniej nie skreślałbym od razu poparcia pana Haładusa bowiem cytuję " w tej formie ta inicjatywa jest nie do przyjęcia" .

Co do argumenatacji członka UPR tudzież od niedawan PO , to :

1. "Tysiąc kibiców" . Bez komentarza

Obrazek

Jeden obraz wart tysiąca słów.

2. "Rece precz od pieniędzy podatników , emerytów rencistów i bezrobotnych" i "niech sobie kibice sami wybudują stadion, ja dam nawet stówkę" . No tutaj pojechał pan Haładus z deka populistycznie. Jeśli przyjąć ten tok myślenia to trzeba by namawiać kierowców żeby wybudowali i remontowali sobie sami drogi , lekarzy i pacjentów żeby stawiali sobie szpitale itd.

Stadion ma być obiektem użyteczności publicznej , nie tylko dla kibiców (koncerty, targi) a Zaglębie nie jest "doliną krzemową", Bawarią czy innym bogatym obszarem na którym funkcjonują wielkie koncerny , które generują setki milonów dolarów, więc bez pomocy środków publicznych się nie obędzie .

2. Doceniamy troską o publiczne pieniądze i dlatego proponujemy partnerstwo publiczno - prywatne . Aby zminimalizowac koszty własne rozkładamy ja na 4 miasta i zakładamy tak jak pan brzydko powiedział "dojenie" instytucji zewnetrnych w tym UE.

3. 40 mln to nie jest koszt który miałby wyłożyć Sosnowiec tylko przykład taniego i nowoczesnego budowania w Kielcach.
Nasz obiekt kosztoałnby więcej bo byłby dwa razy większy . Docelow ok 90-100 mln ale w obecnej sytuacji można tak skonstruować finansoweanie, że wkład własny wynosi 25 % środków czyli ok 20 - 25 mln i to przypominam jest dzielone na 4 miasta.

Czyli maksymalnie do 10 mln na Sosnowiec . Dla porównania hala w DG kosztowała maisto 38 mln, sosnowiecka patelnia 130 mln, stadion lekkoatletyczny na Mireckiego 11 mln.

Myślę , że nie należy przekreślać tej inicjatywy z punktu widzenia konserwatywno-liberalnego . Myślę, że nie ma problemyu w tym żeby podkreślić troskę o publiczne pieniądze ale bez publicznych pieniędzy nie ruszymy z miejsca. Proszę też spojrzeć na ten obiekt jako na wizytówkę Zagłębia Dąbrowskiego , która ma skierować oczy Polaków i Europy na nasz obszar - to na pewno przełoży się na napływ kapitału (oczywiscie nie mamy na myśli hipermarketów itp.). Jeśli mielibyśmy sztywno trzymać się ideologii konserwatywno-liberalnej to sasiedzi pobudują sobie cała infrastrukturę za publiczne pieniądze , a my będziemy zapomnianym i zaniedbanym (sub)regionem czekającym aż powstanie w Zagłebiu koncern rangi GM, GE, Bayer, Alianz itp.
Krawiec

Postprzez Qni 2005-03-18, 5:31 pm

http://www.e-upr.org/index/index.php?ac ... le&id=8249 - to jest link gdzie Pan Haladus ma swoj artykul i ponizej jego wypowiedzi na forum. :shock:
Qni

re

Postprzez Qba 2005-03-18, 5:54 pm

Krawiec dam sobie glowe uciac, ze tutaj pan (c)H. nie wchodzi, wiec moze powinienes to do niego napisac (via mail?),oby wywolalo to w koncu jakas rozsadna polemike, bo jak na razie to jest jego monolog i nasze wypociny, ktorych on nawet nie czyta...
pozdrawiam
Ostatnio edytowano 2005-03-19, 3:07 pm przez Qba, łącznie edytowano 1 raz
Qba

Postprzez Carlos 2005-03-19, 12:41 am

prosze was o bardzo dobre pinformowanie kolegów nie mających dostępu do internetu i tych ktorzy nie czytają forum o to ze wciąż zbierane są podpisy . Akcja jest naprawdę źle rozgłaszana nie chcę tutaj nikogo obrazac ale bylem świadkiem keidy sporo osob chcialo podpisać, niewiedzieli nawet w jakim celu ta lista ale niestety nie posiadali nr pesla . Wielu mysli zapewne - po co mam to podpisywać jeden podpis w tą czy w tamtą nie robi różnicy . A gdyby tak pomysłało kilka tysiecy osob to do tej pory nie mielibysmy zadnego podpisu poparcia . Zastanówcie się troche . pozdr
Carlos

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna