Gdzie najwięcej fanów ? ? ?

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez Rynek 2005-03-09, 4:46 pm

Carlos chyba sa miejsca w DG co jezdzi jeszcze mniej osob bo u nas <ŁĘKNICE> jezdzi na mecze do 20 osob a na kazdym meczy jest nas okolo 10 osob. Ale nieliczni a fanatyczni :twisted: :wink:
Rynek
Obserwowany

Postprzez Siwy1906 2005-03-09, 7:03 pm

jak ruszy liga to podczas pierwszego meczu ktoś przejdzie z kartką i bedzie zapisywać kto z jakiej dzielnicy jest :lol: i wszystko bedzie wiadomo :)
Siwy1906
ŚRODULAK

Postprzez kasti 2005-03-09, 7:24 pm

Carlos2503 napisał(a):najmniej fanów to chyba jest u nas czasami jeździ tak po 10 15 osob dopiero w centrum autobus przybiera w barwach . tak jak napisał kiedys Lars moi znajomi takich korzeni nie otrzymali , zdazało się ze na mecze jeździłem sam " tylko krowy chodzą w stadzie a lwy podróżują samotnie " :wink:

Nie mogę się do końca z tobą zgodzić do tego co aby twoi znajomi nie otrzymali korzeni.Zwróć uwagę że na osiedlach Brodway, Manhattan, Kasprzak nie było Gksy a jesli była to były to ilosci sladowe podczas gdy na innych osiedlach stanowiła ona większość, co zaś do korzeni to zawsze je kultywowaliśmy wśród młodych i zarażali ich wiarą miłością i fanatyzmem do Zagłebia (przynajmniej tak było na moim osiedlu )
Prawdą jest natomiast że stara ekipa z Gołonoga się wykruszyła( mówie oczywiście o wyjazdach )kiedyś nasza ekipa wyjazdowa liczyła 20-30 osób a teraz zaledwie 5-10 a i młodych jeżdżących jest niewiele
Musimy więc wspólnie pomyśleć jak to zmienić :!:
kasti
Adventure Group

MYSŁOWICE 1906

Postprzez CzArNa 2005-03-09, 10:10 pm

MYSŁOWICE ! W SUMIE TO NIE ZNAM INNYCH ZAGŁĘBIAKÓW NO,,, Z MYSŁOWIC ... NO WIECIE ALE JA SIE NIE PODDAM JESTEM ZAWSZE Z WAMI CHOĆBY NIEWIEM CO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :twisted: :twisted:
CzArNa

...

Postprzez Krawiec 2005-03-09, 10:51 pm

Kasti sprawa przyciagania na mecze starych i młodych fanów z DG, Będzina i innych miast ZD jest w toku. Trzeba nagłaśniać wszędzie gdzie tylko można hasło :

Zagłębie Sosnowiec klub regionu Zagłębia Dąbrowskiego

Mamy flagę ZD, która już odwiedziła nową halę w DG , mamy oficjalnie to hasło wpisane na stronie głównej 100%, mamy też vlepkę m.in.z herbem DG ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

... więc do dzieła - trzeba te informacje rozpowszechniać, a mieszkańcy DG (ogólnie) powinni po jakimś czasie przekonać się, że rzeczywicie ZS również ich reprezentuje.

Jeśli daj Bóg powstanie Stadion ZD na granicy 3 miast, to sprawa praktycznie rozwiąże się sama.
Krawiec

Postprzez Pesto 2005-03-10, 12:45 am

Carlos2503 napisał(a):" tylko krowy chodzą w stadzie a lwy podróżują samotnie " :wink:

to żeś mnie chłopie dowartościował :)
Pesto
kumaty

Postprzez PTAQ84 2005-03-10, 5:10 pm

Krawiec w pełni popieram to co piszesz, mnie tylko zastanawia dlaczego mniejsze miasta ZD są troche jakby z boku tego wszystkiego(vlepka,flaga) mimo iż ludzie z tych miast jeżdżą regularnie na mecze.
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez Banan 2005-03-10, 10:58 pm

Meldują się Ząbkowice :D U nas sprawa jasna.Skromna ekipa(kilkanascie osób),ale sprawdzona i ta sama od wielu lat.Nie ma innych ekip,chyba że pojedyńcze sztuki.
Co do promocji ZAGŁĘBIA to pomysł jest prosty.Dlaczego nie gramy meczy towarzyskich w regionie(wystarczy dobra nazwa ,na sparig nikt nie przyjdzie). Dlaczego by nie odwiedzić gimnazjum w Lazach(Sławkowie,Siewierzu,itd) z kilkoma zawodnikami.Niech pokażą łebkom na WF-ie jak się główkuje,podaje...Niech przekażą kilka darmowych zaproszeń na mecz ligowy(z dorosłym opiekunem) Moze się spodoba?
Pomysłów jest masa ,trzeba tylko chcieć.
POZDRAWIAM
Banan

bez tematu

Postprzez Dami_mdc 2005-03-10, 11:26 pm

Mydlice wierne Zagłębiu amen :wink: 8)
Dami_mdc
Mydlice Squad

...

Postprzez Krawiec 2005-03-11, 12:28 am

Już ci odpowiadam Ptaq bo to mnie tez nurtuje tzn jak zaznaczyć mniejsze miejscowości . Niemożliwościa byłoby wypisanie wszystkich pomniejszych miast na fladze czy vlepce bo musiały by one mieć 3 razy większe rozmiary.

Myślłem żeby Będzin zastapić herbem powiatu będzińskiego ale to też nie jest doskonałe rozwiazanie bo mało kto wie jak ten herb wygląda. Dlatego proponuję wieszanie flag Wojkowic, Olkusza , Bukowna itd obok flagi ZD.
Natomiast jeśli chodzi o vlepki wydaje mi sie, że hasło "inne miasto jeden klub" jest trochę niepełne w kontekście ZD. To by pasowało bardziej do np. Jaworzna.

Lepiej jakby było np "Wojkowice - inne miasto, jeden region, jeden klub "

Na pewno trzeba myślec o tym co mówi Banan . Jest pomysł (Manola) żeby robić akcje plakatowe w tych miastach albo wpuszczać kibiców z mniejszych miast ZD za darmo (co kolejka inne) . Jeśli chodzi o mecze promocyjne i wizyty w szkołach to brakuje tego też w Sosnowcu . Dużo tutaj zależy od klubu, a klub jak dotąd nie widzi takiej potrzeby.

Jedno jest pewne trzeba promować Zagłebie Sosnowiec w ZD na różne sposoby i dużo zależy tutaj od kibiców w innych większych i mniejszych
miastach ZD.
Krawiec

Postprzez Andgaw 2005-03-11, 9:08 pm

Banan napisał(a):Meldują się Ząbkowice :D U nas sprawa jasna.Skromna ekipa(kilkanascie osób),ale sprawdzona i ta sama od wielu lat.Nie ma innych ekip,chyba że pojedyńcze sztuki.
Co do promocji ZAGŁĘBIA to pomysł jest prosty.Dlaczego nie gramy meczy towarzyskich w regionie(wystarczy dobra nazwa ,na sparig nikt nie przyjdzie). Dlaczego by nie odwiedzić gimnazjum w Lazach(Sławkowie,Siewierzu,itd) z kilkoma zawodnikami.Niech pokażą łebkom na WF-ie jak się główkuje,podaje...Niech przekażą kilka darmowych zaproszeń na mecz ligowy(z dorosłym opiekunem) Moze się spodoba?
Pomysłów jest masa ,trzeba tylko chcieć.
POZDRAWIAM

Banan napisał to o czym dawno chciałem napisać ja. Musimy nacisnąć klub aby zadziałał marketingowo w regionie. Nie ma prostszych metod, jak pograć na w-f z małolatami w kilku piłkarzy, rozdać trochę koszulek, proporczyków czy biletów po szkołach, zaprosić na mecze do Sosnowca, czy rozegrać mecze towarzyskie z mniejszymi klubami na ich boiskach. To jest praca u podstaw, która da efekt za kilka lat, ale niezbędne jest to zacząć. Oczywiście większość piłkarzy to będzie miało głęboko w dupie, ale to są najemnicy i robią to co się im zleci (przepraszam czytających to piłkarzy). Dlatego jest to apel do zarządu.

Do zarządu Zagłębie Sosnowiec SSA :
Zapraszam do Grodźca, gdzie są wierni kibice Zagłębia, gdzie nie ma kibiców innych klubów, tylko wielu nie pamięta lub nie zna drogi na stadion Ludowy.

Czasy kiedy z Grodźca jeździło kilkadziesiąt osób na każdy mecz (lata osiemdziesiąte) mineły dawno temu. Teraz jest to kilka, do kilkunastu osób. Czas to zmienić nie tylko w Grodźcu ale i w innych miastach i miejscowościach naszego regionu, bo wierzę, że idą lepsze czasy dla naszego klubu i trzeba to wykorzystać.

Daję tym tekstem naszemu Szanownemu zarządowi do myślenia i liczę , że weźmie go sobie do serca i zacznie działać
Andgaw

Postprzez Banan 2005-03-11, 9:32 pm

Tylko jak nacisnąć?Wydaje mi się(może się mylę) że w klubie brakuje prawdziwych zapaleńców .
Banan

Postprzez Krawiec 2005-03-11, 9:42 pm

Banan napisał(a):Tylko jak nacisnąć?Wydaje mi się(może się mylę) że w klubie brakuje prawdziwych zapaleńców .

No niestety zapalenców brak. Jest dobra sytuacja jeśli chodzi o organizację natomiast myślenia marketingowego pod kąten ZD jak nie było tak nie ma.

Tak jak pisałem w temacie o transmitowaniu meczy , sytuacja ta wyzwala w kibicach energię , najpierw zdziwieni później złość więc na razie zastanówcie się jak zareklamowac Zagłębie we własnym zakresie np. plakatowanie przed meczem. Później temat meczy pokazowych będzie drążony np. podczas Dni Zagłebia piłkarze mogliby zrobić tour po kilku mniejszych ośrodkach (przypominajcie ten pomysł bo jest warty realizacji).
Krawiec

Postprzez Banan 2005-03-11, 10:15 pm

Może poprostu w klubie na tym nikomu nie zależy. Niema takiego tematu.Jest dobrze.Przelew wpłynął. Poco gdzieś tam jeździć ,przecież ludzie przychodzą. :?
Banan

...

Postprzez Krawiec 2005-03-11, 10:35 pm

No nie jest tak, że nikomu . Trener Tochel wpłacił np 50 zł na flagę ZD.

Sami stwierdziliście, że kiedyś jezdziło więcej osób z waszych miast lub dzielnic więc może zróbcie napierw sami wszystko żeby zainteresowanie wzrosło - bo jeśli okaże się, że zawodnicy przyjadą np do Grodźca , a na mecz przyjdzie 15 osób to będzie to nieporozumienie.

Zachęcam do aktywności.
Krawiec

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice