TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez SOSNOWIEC* 2005-02-06, 10:01 pm

czepiacie sie tej gorki :D ogolnie zaje***** sprawa z ta gorka bo nie kazdy ma czas gdzies jechac a tu bedzie mial pod nosem, oczywiscie brakuje jakiegos wyciagu, no i mam nadzieje ze skoro bedzie gorka to nie zapomna o jakims snow parku

Jezeli chodzi o stadion to dla mnie nie jest wytlumaczniem ze Gorski sypie gory i dlatego nie ma stadionu

P.S to ze nie mam nic do gorki nie jest jednoznaczne z tym ze nei chce stadionu. ale dla mnie te 2 rzeczy mogly by powstac rownoczenie :/
SOSNOWIEC*

Postprzez Carlos 2005-02-06, 10:02 pm

zobaczysz ile osob przyjdzie jak trzeba będzie płacić
Carlos

Postprzez twari 2005-02-07, 12:42 am

Tez uwazam ze za bardzo najezdzacie na ta "gorke"! Moim zdaniem ten pomysl nie jest az taki zly i naprawde ciezko go laczyc z budowa stadionu! Ta gorka za wiele miasta nie kosztowala bo przeciez powstala z dlugow kopalni MB! Wiec mozna by rzec ze powstala "za darmo"! A dla dzieciakow jest to naprawde duza frajda! Sami jak bedziecie miec dzieci to tam bedziecie popylac!

A gdy zrobia platny wyciag - nic nadzwyczajnego - to oby kolega sie nie zdziwil - bo w S-cu jest wielu narciarzy ktorzy wydali kupe kasy na narty i czekaj na ferie! Nie mam nart ale zamierzam kupic i to jest napewno jeden z powodow ktory przyspieszy moja decyzje! Bo w zimie Zagłębie nie gra wiec w weekend mozna wyskoczyc na narty na Zagorze.

Ale podkreslam ze zalezy mi na stadionie jednak ludzie - nie laczcie tak mocno tych 2 rzeczy!! Jedno ma sie do drugiego jak piernik do witraka!

Co innego np. stadion na Mireckiego czy hala szermiercza! Zgadza sie- jak juz inwestujemy w sport to taki ktory przynosi zyski! Inwestuje sie po to aby inwestycja sie zwrocila! Wiec tamte pomysly sa idiotyczne! Bo hala kosztuje miliony a ogladalnosc siega jakies... 10 os/miesiac! Gdy na ludowym mamy srednio 10.000 os/miesiac! To samo z lekkoatletyka! Zamiast tam budowac zadaszenie... ah- szkoda slow!
twari

Postprzez zgredos 2005-02-07, 9:47 am

twari- bronisz górke to ja będe bronił hale dla szermierzy. Jedyny przedstawiciel naszego regionu na ostatnich IO w Atenach to był szermierz Rafał Sznajder, szermierze MOSiR-u Sosnowiec w zeszłym roku zdobyli puchar Europy. Tak więc uważam że powinni mieć porządną hale.
Stadion na Mireckiego- młodzi lekkoatleci Płomienia też ostatnio odnoszą sukcesy na MP.
Pewnie że wolałbym żeby zbudowali piękny stadion piłkarski ale skoro klub nie może dogadać się z władzami miasta, to jest jak jest korzystają inni.
zgredos

Postprzez twari 2005-02-07, 11:37 am

Zgredos- ja nie neguje przydatnosci hali czy stadionu lekkoat.! Zawsze sie przyda cos nowego w S-cu! Chodzilo mi jednak o to ze pod wzgledem oplacalnosci jest to gorszy wybor bo zyski z takiej hali w porownaniu z Ludowym (ogladalnosc jest o wiele wiele wieksza) beda minimalne! Gdyby budowali hale + remont Ludowego - ok, wszyscy bysmy chwalili prezydenta! Ale na ta chwile mysle ze bardziej oplacalna inwesycja bylby remont Ludowego! Pozatym- Gorski gdyby interesowal sie Zaglebiem zyskal wielu zwolennikow a tak... jakies 15000 kibicow Zagłębia wiesza na nim psy!
Wiec niech buduje hale ale nie kosztem Ludowego!
PS. Zgredos - ilu ludzi slyszalo w Polsce o naszych lekkoatletach czy szermierzach? A ilu o Zagłębiu Sosnowiec?
twari

re

Postprzez Qba 2005-02-07, 11:47 am

jak dla mnie to jedynym zapalnikiem dla budowy/remontu stadionu bylby awans do ekstraklasy...
Qba

Postprzez zgredos 2005-02-07, 1:02 pm

Zgoda Twari masz racje. Ale mi chodziło nie o to czy remontować Ludowy czy budować hale, odpowiedz jest oczywista. Chodziło mi o to że szermierze MOSiR-u zdobywając puchar Europy w jakiś sposób rozsławiają nasze miasto (wiem że mało kto o tym słyszał) ale w porównaniu z górką to hala ma jakiś sens. Jest bardziej prawdopodobne że na IO w Pekinie pojedzie jakiś szermierz z Sosnowca niż to że w Sosnowcu urodzi się drugi Małysz.
A o tym że remont Ludowego jest potrzebny że na piłke chodzą tysiące wiedzą wszyscy. Ale że między UM a klubem współpraca układa się nie najlepiej też wiedzą wszyscy
zgredos

Postprzez Oko 2005-02-07, 1:41 pm

Gdyby w grudniu tego roku okazałoby się że Polska z Ukrainą awansuje do tej finałowej trójki w rywalizacji o organizacje Mistrzostw Europy bylaby to dla nas wielka szansa na stadion porządny.

:arrow: http://www.stadiony.boo.pl/index.php

Jest szansa na modernizacje 2 lub 3 obiektów klubowych.
Oko

...

Postprzez Krawiec 2005-02-07, 3:22 pm

Rodzi sie idea zgłoszenia subregionu Zagłębie Dąbrowskie do organizacji ME 2012 r. Mamy swiadomość, że Polska ma małe szanse , a jesli nawet dostaniemy wraz z Ukrainą prawo organizacji tej imprezy, to Sosnowiec byłby na szarym końcu listy, w porównaniu z takimi miastami jak Wa-wa, Kraków, Poznań czy Szczecin.

Niemniej zgłoszenie Zagłębia jako subregionu daje wiekszą siłę przebicia, zwraca oczy rodaków na nasz region, a władze samorządowe motywuje i nakierunkowuje na cel , który jest formalnie wpisany w strategie rozwoju naszego regionu - Stadion Zagłębia.

Będziemy zbierać podpisy na turnieju Mazura pod petycja do prezydentów Sosnowca, DG, Będzina i Czeladzi . Proszę was o wpisywanie się bo akcja niczemu nie szkodzi i jest krokiem w dobrym kierunku.

Na dzień dzisiejszy kilka znanych osób ze środowiska politycznego i sportowego deklaruje wsparcie tej inicjatywy. Prosze Was więc goraco o wpisywanie się pod petycją.
Ostatnio edytowano 2005-02-07, 3:49 pm przez Krawiec, łącznie edytowano 2 razy
Krawiec

Re: ...

Postprzez ^m@rcin^ 2005-02-07, 3:33 pm

Krawiec napisał(a):Będziemy zbierać podpisy na turnieju Mazura pod petycja do prezydentów Sosnowca, DG i Będzina . Proszę was o wpisywanie się bo akcja niczemu nie szkodzi i jest krokiem w dobrym kierunku.

Przyniescie liste do podpisu do sklepu kibica i baru Wiara.
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez ASTER 2005-02-08, 1:30 am

Uważam, że nie prędko bedzie remontowany stadion, czy nawet nowy :cry: :cry:
Górski i inni obiecali już kiedyś, i co z tego? Taki człowiek obieca i w tym roku - idą wybory a po nich ciszaaaaa- jacy ludzie, taki ich stosunek do społeczeństwa. Oni mają w .... stadion,kibiców no chyba, że mają z tego interes ( czytaj: kasa we własnej kieszeni).
Wiem,że to ostre słowa - ale trzeba mówić prawde a nie w kółko łódzić się,że obiecał i dotrzyma!!!!!!!!!!!!
Prawda w oczy kole!
ASTER

Postprzez ASTER 2005-02-08, 1:41 am

krzysiu napisał(a):
mjedrek napisał(a):Jasne obiecanki cacanki, jestem tylko ciekaw bo z tego artykułu wynika że uratowali hale na Żeroma, przepraszam bardzo a co tam zrobili bo ja nic szczególnego nie widze, chyba że chodzi im o parkiet? bo jakoś na trybunach nadal ławki które ledwo co zipią, no ale nie o tym tak do końca chciałem. Po co stadion lekkoatletyczny nie rozumiem tego :?: Po co hala na szermierke :?: Skoro tak jak do tej pory szermierze mogą trenować na żeroma :evil: Stadion nie remontować a budować nowy :!: Bo remont nie ma sensu, ten stadion jest już za stary, trzeba nowoczesny stadion postawić u nas jak chcemy powrócić niedługo w szeregi ekstraklasy.

co do hali na zeromskiego to odwalili kawal dobrej roboty, chociaz sa rzeczy ktore mogli zrobic bardziej inteligentnie

wyremontowali dach, tak ze juz nie przecieka
parkiet calutki nowy robiony od podstaw
bandy
oswietlenie
szyby w calej hali wkolo

to malo?

no nawet dużo? ale porównaj to do hali w Dąbrowie i sam sobie odpowiedz na pytanie.
pozdrawiam
ASTER

...

Postprzez Krawiec 2005-02-08, 2:56 pm

paweł w. napisał(a):Uważam, że nie prędko bedzie remontowany stadion, czy nawet nowy :cry: :cry:
Górski i inni obiecali już kiedyś, i co z tego? Taki człowiek obieca i w tym roku - idą wybory a po nich ciszaaaaa- jacy ludzie, taki ich stosunek do społeczeństwa. Oni mają w .... stadion,kibiców no chyba, że mają z tego interes ( czytaj: kasa we własnej kieszeni).
Wiem,że to ostre słowa - ale trzeba mówić prawde a nie w kółko łódzić się,że obiecał i dotrzyma!!!!!!!!!!!!
Prawda w oczy kole!

Oni mają nas w dupie, nic sie nie zmieni, mówmy prawdę .

Rzuciłeś kilka hasełek ale w jakim celu - jaka jest puenta twojej wypowiedzi ?

Mam rozumieć, że jesteś przeciwny wszelkim inicjatywom mającym na celu zmianę sytuacji ? A może masz jakiś własny pomysł, o którym wszystkim opowiesz :?
Krawiec

...

Postprzez Krawiec 2005-02-08, 4:47 pm

Sprawa się rozkręca coraz ciekawsze nazwiska podpisują się pod ideą Stadionu Zagłębia i wpisania subregionu na liste aspirujacych.

Od jutra od godz 12:00 będzie można wyrażać swoje poparcie - poprzez podpis na liście pod petycją - w sklepie Zagłębia (u Darka) na ul. Targowej w Sosnowcu.

Info o akcji jest na razie tylko na stronie sosnowiec.info
Ostatnio edytowano 2005-02-08, 5:44 pm przez Krawiec, łącznie edytowano 1 raz
Krawiec

Postprzez Asja 2005-02-08, 4:55 pm

z dowodzikiem?
Asja
Gwiazda

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna