Czerwone Zagłębie - Opinie ...

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez Siara 2005-01-10, 12:26 pm

"pan" z legii -smiech na sali
karaluch - wiadomo gdzie jest miejsce robactwa,a swoja wypowiedzia pokazal to juz tak dosadnie ze tylko pogratulowac decyzji Wojtkowi o banie;) mysle ze widok na zywo tego typka niczym by nie zaskoczyl w zadnym wzgledzie...
Siara
Żółta kartka

re

Postprzez Qba 2005-01-10, 2:13 pm

dajcie spokoj karaluchowi, dorosnie to zmadrzeje.. nic dodac, nic ujac... i szkoda slow tracic na komentarz....
pozdro
Qba

Postprzez quickstarter 2005-01-10, 11:04 pm

Prosze nie utozsamiac karalucha z jakakolwiek "prawica". Jak dorosnie - wtedy sie okresli. Ma jednak w jednym racje - prawica byla i jest w Sosnowcu - niezaleznie od tego ze lewacka wiekszosc wrzeszczy inaczej. A co do zakonczenia tematu flagi - mysle ze na stale podzielila fanow i to jest w tym najbardziej tragiczne. Ja sie z nia nie utozsamiam i nawet gdyby ktos ja rwal na strzepy bede patrzyl spokojnie z boku. I tyle.
quickstarter

Postprzez WOJTEK 2005-01-10, 11:25 pm

PODZIELIŁA ? CHYBA TYLKO CIEBIE I KILKA OSÓB . MOZE NIE WYPOWIADAJ SIĘ ZA OGÓŁ KIBICÓW. WIDAĆ ILE MASZ DO POWIEDZENIA NA STADIONIE - NIE ZA DUŻO. JA NATOMIAST BĘDĘ SIĘ STARAŁ BRONIĆ TEJ FLAGI BO TO FLAGA ZAGŁĘBIA!!!
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez quickstarter 2005-01-10, 11:29 pm

A teraz ty zdajesz sie byc tuba kibicow - poczytaj forum i policz ile glosow jest na "tak" a ile na "nie". A stadion? Coz, powiem tylko ze grupa fanow robi narodowa flage Zaglebia ale nie bedzie wisiala na Ludowym lecz na Legii. Tyle.
quickstarter

Postprzez WOJTEK 2005-01-10, 11:32 pm

NIE JESTEM ŻADNĄ TUBĄ . BAWISZ MNIE LICZENIEM GŁOSÓW. JESLI TAK CI TA FLAGA PRZESZKADZA TO UDAJ SIĘ NA STADIONIE DO PEWNYCH OSÓB I IM TO W TWARZ POWIEDZ. ALBO ZAMILCZ. FLAGA NARODOWA... DZIECI.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez fcv 2005-01-11, 9:42 am

Wojtek czy nie stac Ciebie choc na troszke obiektywizmu?Kazdy kto sie choc troche orientuje widzi ze flaga ta wywolala wsrod wielu skrajne emocje i jakis podzial jest.Oczywiscie nie jest to rozlam na zwalczajace sie frakcje czy cos w tym stylu ale jakies rysy powstaly.Zawsze udawalo sie kibicom Zaglebia ignorowac/omijac tematy polityczne.Za przyczyna CZ ten stan rzeczy sie zmienil.
Jeszcze jedna sprawa.Zarzucasz quickstarterowi ze ma widocznie niewiele do powiedzenia na stadionie bo flaga caly czas jest i ma sie dobrze.Moze rzeczywiscie ma niewiele do powiedzenia a moze odwrotnie?Nie wiem, ale wyobrazmy sobie czysto teoretycznie inna sytacje.Zalozmy ze grupka fanow zrobila flage Zaglebia z symbolami skrajnej prawicy( a takie flagi kiedys juz byly).Zalozmy ze W. czy inny z szefow ja zobaczyl i stwierdzil,ze moze wisiec.Co Ty bys wtedy zrobil??Podejrzewam ze tez niewiele.
fcv

Postprzez WOJTEK 2005-01-11, 11:34 am

NIE MA CO GDYBAĆ. FLAGA SPELNIA SWOJE ZADANIE I TYLE. DLA MNIE NIE JEST ŻADNYM MANIFESTEM . TO TYLKO SPRAWA ODBIORU.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Greg1906 2005-01-11, 12:38 pm

WOJTEK napisał(a): JESLI TAK CI TA FLAGA PRZESZKADZA TO UDAJ SIĘ NA STADIONIE DO PEWNYCH OSÓB I IM TO W TWARZ POWIEDZ. ALBO ZAMILCZ.

Ten tekst powinienes miec w podpisie, oszczedzilo by Ci to wysilku ciaglego wypisywania go. Ciekawe, ze piszesz go zawsze kiedy sensowna odpowiedz wymagalaby duzego wysilku.
Greg1906
Nadzieja białych

Postprzez WOJTEK 2005-01-11, 12:58 pm

A JAKIEJ WYMAGASZ ODPOWIEDZI ?? KAZDY Z NAS WIE, ŻE BICIE PIANY NA NECIE NIE ZMIENI NIC. ALE JEŚLI UWAŻASZ , ŻE MOŻESZ COŚ ZMIENIĆ TO ODPOWIEDĹš ZNASZ. ZACYTOWAŁEŚ JĄ.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Greg1906 2005-01-11, 1:20 pm

Taaak. Nie zaskoczyles mnie odpowiedzia.
P.S. Ten temat juz sie wyczerpal i jest chyba pierwszym tematem, ktory paradoksalnie mozna by zamknac. Kazdy powiedzial co wiedzial, o co chodzi z ta flaga dalej niewiadomo, a w pamieci forumowiczow zostanie pewnie to, ze 'cos sie dzialo w 1905'. Teraz kolej na flagi z innymi symbolami.
Greg1906
Nadzieja białych

...

Postprzez Krawiec 2005-01-11, 1:41 pm

A co ma wspólnego flaga Czerwone Zagłębie ze skrajaną lewicą ???

Czy jest na niej sierp i młot ? Nie jest ! Jest polska flaga i jest flaga Zagłębia . Poza tym czy jest na niej Gierek albo jakas postać utożsamiana z Komunizmem np. Che ? Nie jest !

Więc dlaczego ktoś miałby odpowiadac flagą skrajnie prawicową na Czerwone Zagłębie. Czy ten ktoś jest debilem jakimś ?

Zgadzam się ,że hasło jest kontrowersyjne bo przypomina treść międzynarodówki ale to zawze mozna poprawić. A flaga prawicowa niech powstanie ale prawicowa, a nie jakąś nazistowska z celtykami albo innym ....

k***a ile razy mam powtarzac, że nasze barwy są połaczeniem prawicy i lewicy w jednym klubie (Unia) . Polskiej prawicy i lewicy patriotycznej, a nie jakiś wynalazów rodem z Niemiec.
Krawiec

Postprzez Siara 2005-01-11, 2:15 pm

Zgadza sie Krawiec, jezeli kogos razi flaga to dziwne,bo ja jezeli powstala by taka flaga prawicowa,bez zadnych brunatnych odcieni i skrajnych nalecialosci ideologicznych,lecz wlasnie czysto prawicowa,nie mialbym nic przeciwko i nie robil bym tyle niepotrzebnego halasu.to jest flaga Zagłębie i jezeli grupa kibicow sie identyfikuje z nia i czuje sie dzieki temu lepiej to prosze bardzo. przeciez nikogo nie upokarza,nie szerzy nienawisci...
Siara
Żółta kartka

...

Postprzez Krawiec 2005-01-11, 2:31 pm

Ja idę dalej.

Flagi powinny być koło siebie, a nawet powinny byc symbolicznie zszyte !!!
Za rok oprócz 100-cia klubu bedziemy obchodzić 75- lecie naszych barw czyli połaczenia lewicy i prawicy sosnowieckiej w jednym klubie - Unii Sosnowiec.

Obrazek
Krawiec

Postprzez Siara 2005-01-11, 3:07 pm

...zszycie np. flag majacych dwa odmienne charaktery,reprezentujace odmienne opcje polityczne,zwykle wystepujace przeciwko sobie...na 75 lat
czy to bylby dobry pomysl,myslales o czyms takim Krawiec?
Siara
Żółta kartka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice