Szal Zagłębia o Antyrasistowskim Przesłaniu - Opinie ...

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez Siara 2004-12-02, 5:08 pm

Patrze na swoje podworko i mysle ze moge byc zadowolony, ale i tutaj jak pisal Krawiec zdarzaja sie takie przypadki naszczescie sa ludzie ktorzy czasami ustawia takich malpujacych ludzi do pionu:) mysle ze ten o kim mowa wie o co chodzi :) Powtarzam tez ze nie namawiam nikogo do noszenia takiego szala,bez tego tez sie znajda chetni na niego jak uwaznie czytacie chetny jest juz np WOJTEK i Krawiec mysle tez sie skusi za te kilkanascie zlotych i pare innych osob tez;)
Siara
Żółta kartka

szalik

Postprzez Przemo z Ksawery 2004-12-02, 5:45 pm

Siara na fladze Legii "white legion" napewno nie ma "ss"
Przemo z Ksawery

Postprzez fcv 2004-12-02, 5:53 pm

Widzę,że kolega Siara nie daje za wygraną i swoim zapałem w kwestii antyrasizmu przebija nawet Wojtka. :lol:
A tak na poważnie to strasznie wkurwia mnie, że ktos pod swoje własne idee (nie wnikam czy słuszne czy nie) próbuje podpinać Zagłębie.Jesteś antyrasistą/komunistą/zielonoświątkowcem/nazistą/homoseksualistą/miłośnikiem zwierząt etc. i chcesz miec szalik o takim przesłaniu...-w porządku ale nie pod emblematami naszego klubu.Zagłębie to coś uniwersalnego a nie coś czym można podpierać własne poglądy i niejako wycierać sobie gębe.
Tak więc Siara bardzo Cię prosze- przestań już podnosić mi ciśnienie i zbastuj troche.Wyskoczyłeś z tym twoim antyrasizmem jak Filip z konopi i próbujesz go na siłe uskuteczniać.
fcv

Postprzez Siara 2004-12-02, 6:16 pm

fcv dzieki ze zauwazyles moj zapal :D to mile...ale nie umniejszajmy WOJTKOWI(pozdr!) ja podpinam swoje idee pod Zaglebie...hmmm?
ale jak ktos ma szalik Zagłębia a na nim wyjebane wielkie celtyckie krzyze to jest spoko i nikt nie mowi mu ze to jest bee co?a chyba nie powiesz mi teraz ze nie ma takich szali!?
to dlaczego ja mialbym nie miec np.z takim wzorem jakiego ma avatara WOJTEK wlasnie lub logiem innym wskazujacym na postawe moja:)czy innych.
Siara
Żółta kartka

Postprzez Puzon 2004-12-02, 6:40 pm

Choć powstało juz kilkadziesiąt wzorów szalików Zagłebia nie przypominam sobie ,żeby na którymś z nich pojawiły się krzyże celtyckie.
Puzon
Adventure Group

Postprzez Siara 2004-12-02, 6:59 pm

dziwne bo ja widzialem...
Siara
Żółta kartka

Postprzez Ader 2004-12-02, 8:46 pm

siara "memory 5 i wszystko jasne" skonczcie ten temat bo niektorzy chca zrobic ze stadionu trybune a niektorzy zas "obiadek u babci" na stadionie trzeba sobie pokrzyczec a jak trzeba to dac obcemu w pysk a nie witac go "chlebem i solą" i nie wazne czy bialy czy zolty czy niebieski wazne ze nie zagłębiak Ż.
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

szalik

Postprzez Przemo z Ksawery 2004-12-02, 9:10 pm

fcv zapraszam na browarka
Przemo z Ksawery

Postprzez zgredos 2004-12-03, 9:54 am

Popieram Adiego. Uważam, że szaliki anty... mogą tylko niepotrzebnie poróżnić naszych kibiców
zgredos

Postprzez Siara 2004-12-03, 2:17 pm

Dlaczego maly napis na szalu mialby poroznic kibicow,przeciez wszyscy stoimy razem za barwami tego klubu kibicujemy jednemu klubowi razem cieszymy sie ze zdobytych goli,myslicie ze cos moglo by sie zmienic przez to...nie sadze bo bylo by to conajmniej dziwne.
Siara
Żółta kartka

Postprzez Krawiec 2004-12-03, 4:56 pm

Siara napisał(a):Dlaczego maly napis na szalu mialby poroznic kibicow,przeciez wszyscy stoimy razem za barwami tego klubu kibicujemy jednemu klubowi razem cieszymy sie ze zdobytych goli,myslicie ze cos moglo by sie zmienic przez to...nie sadze bo bylo by to conajmniej dziwne.

Siara, tak jak mówiłem wcześniej, na Stadion Ludowy przychodzą ludzie o poglądach skrajnie prawicowych ale ich zazwyczaj nie wyrażaja zewnęrznie. Piasłem wcześniej, że rasizm jest do dupy i trzeba reagować tak jak Wojtek w Zabrzu ale co będzie jeśli ten precedens wywoła reakcję i ludzie o odmiennych poglądach niż ty zrobią szale z celtykami czy z napisem Zagłębie white power, powołując sie, że skoro wolno anarchistom to nam też ???

Nie możemy robic wojny ideologicznej na stadionie skoro rzeczywiście nie ma na razie wystarczających podstaw - lepsza jest praca organiczna i prostowanie incydentów.
Krawiec

Postprzez Siara 2004-12-03, 5:14 pm

Krawiec nie mieszajmy sprzeciwu wobec rasizmu z anarchizmem bo nie koniecznie sie to musi wiazac,zwiazki pilkarskie wielu krajow organizuja same akcje przeciwko nienawisci i nietolerancji a wcale nie sa anarchistyczne,no chyba tylko w polskim panuje an@rchia ale oni nic takiego nie robia chociaz zdaje sie w ubieglym roku p.Listkiewicz powiedzial ze on bedzie walczyl z takimi zjawiskami na stadionach zebrano wtedy kilkadziesiat tysiecy podpisow pod petycja...z czego nawet kilkaset w samym sosnowcu i dabrowie.Ale jak to bywa w pzpn tylko sie mowi i pilnuje swego...
A co by bylo gdyby zrobili celtyki hmmm? w wielu klubach potrafili sobie poradzic:)
Ale u Nas jest zupelnie inna kultura niz np w anglii
Siara
Żółta kartka

Postprzez Pesto 2004-12-03, 7:03 pm

zrobmy szaliki :

Zaglebie przeciw pedofilom
Zaglebie przeciw kieszonkowcom
Zaglebie przeciw weglokradom
Zaglebie przeciw piromanom
Zaglebie przeciw talibom

a Siare wyslijmy do Tarnobrzega, niech tam zbawia swiat.
Pesto
kumaty

Postprzez Siara 2004-12-03, 7:09 pm

dlaczego do Tarnobrzega...? :lol:
Prostujmy incydenty :)
Siara
Żółta kartka

!!!

Postprzez ^m@rcin^ 2004-12-03, 7:09 pm

Pesto napisał(a):zrobmy szaliki :
Zaglebie przeciw piromanom

Taki nie ! FB'03 jestesmy wszedzie palimy wszytko :D :!: