Szal Zagłębia o Antyrasistowskim Przesłaniu - Opinie ...

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez WOJTEK 2004-11-29, 9:49 pm

kongresman napisał(a):Wsadź sobie w dupe ten szalik.
I ZÓŁTA DLA KOLEGI. :lol:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Ader 2004-11-29, 9:51 pm

kongresman napisał(a):Wsadź sobie w dupe ten szalik.

:shock: brawo dla pana debiutanta
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Gość 2004-11-29, 11:40 pm

a ja mysle ze ten pomysl nie jest w sumie glupi
Gość

szalik

Postprzez Przemo z Ksawery 2004-11-30, 2:22 am

Krawiec nie zwąchałem nic, tylko takie jest moje zdanie o tym, co mnie obchodzi większoś? , Wojtek nie "poplułbym w monitorek", ignorowałbym to.
Przemo z Ksawery

Postprzez LokerS-1906 2004-11-30, 2:33 pm

Hm........ moim skromnym zdaniem ten szalik niepowinien powstać dlatego że na naszym stadionie niewidac Nazistów tylko jak jusz cos to Narodowców chyba że się myle :D
LokerS-1906
Zagłębiak

Postprzez Siara 2004-11-30, 2:44 pm

Przemo z Ksawery by to ignorowal na stadionie ale przed monitorem sie mocno zbulwersowal jako jeden z pierwszych...masz slabe nerwy czy co?nie trzeba byc nazista ubranym w glany i miec lysa glowe zeby rasizm siedzal komus w glowie bo pan w dresie tez moze udawac malpe bo ktos "wyglada inaczej"....
http://sport.gazeta.pl/pilka/1,35346,2401448.html zapraszam do przeczytania linka sa tam jeszcze dwa odnosniki do tego tematu tez ciekawe...
Siara
Żółta kartka

Postprzez the djinn 2004-11-30, 6:18 pm

popieram
the djinn

Postprzez the djinn 2004-11-30, 6:23 pm

pomysł z szalikiem do dupy
the djinn

Postprzez DRZEWO 77 2004-11-30, 8:16 pm

a ja mysle ze pomysl jest idiotyczny no bo gdzie rasizm na naszych stadionach ( gdzie ci kolorowi?) ja tez kiedys za malolata probowalem zdzierac jakies naszywki jakims pseudo nacjonalista ale jak widac teraz problem nie poscil "korzeni" wiec o pomysle sadze ze kolesiowi spodobala sie jakas tam teoria i chce stworzyc gropke pod jej bandera pomysl jest SMIESZNY
DRZEWO 77

Postprzez Siara 2004-11-30, 8:39 pm

Nie chce stworzyc jakies tam zalogi pod bandera...tylko chce pokazyc tym ze jest na Naszym stadionie forma sprzeciwu zeby ludzie wiedzieli ze nie ma co probowac wkradac sie z jakimis ograniczonymi ideami na Nasz stadion.Bo chyba nie jest wazne jaki kolor ma sie skory tylko jak sie gra...a jeszcze pare lat temu gral u Nas czarnoskory zawodnik:)a moze kiedys znowu zawita,ostatnio mowilo sie kiedys o jego powrocie ale sie nie udal.
Siara
Żółta kartka

Postprzez Uwielbianyprzezwszystkich 2004-11-30, 8:42 pm

Siara napisał(a):Nie chce stworzyc jakies tam zalogi pod bandera...tylko chce pokazyc tym ze jest na Naszym stadionie forma sprzeciwu zeby ludzie wiedzieli ze nie ma co probowac wkradac sie z jakimis ograniczonymi ideami na Nasz stadion.Bo chyba nie jest wazne jaki kolor ma sie skory tylko jak sie gra...a jeszcze pare lat temu gral u Nas czarnoskory zawodnik:)a moze kiedys znowu zawita,ostatnio mowilo sie kiedys o jego powrocie ale sie nie udal.

Nie pisz nasz bo nie znasz zdania większości - może nie wszystkim się twoje poglądy podobają.

A jak chcesz coś pokazać to sobie wyjdź na ulice i pokazuj twoja sprawa tylko nie rób tego na NASZYM stadionie.
Uwielbianyprzezwszystkich
Adventure Group

Postprzez Tomano 2004-11-30, 9:21 pm

:shock: . Taki sam ten stadion jego jak i twoj
Tomano
Adventure Group

Postprzez Przemo z Ksawery 2004-12-01, 3:22 am

Siara nie chodze w glanach. co sie dopierdalasz do mnie? chcesz to chodź w szaliku kenii poprostu mi się twój pomysł nie podoba.
Przemo z Ksawery

Postprzez DRZEWO 77 2004-12-01, 11:36 am

kiedys kazdy chodzil w szaliku jaki mu sie podobal lub jaki sobie gdzies tam wykabinowal, bylo duzo szali angielskich byly tez niemieckich druzyn ,wszystko to skonczylo sie wraz z poczatkiem robienia szali Zaglebia te zachodnie byly ladniejsze wiec nie wszyscy od razu przystali na zmiany ale "starzy" dawali dosadnie odczuc ze na zaglebie powinno sie chodzic w szalu Zaglebia a nie np nazistowskiej Chelsea czy punkowej ekipy Hamburczykow co za tym idzie w sosnowcu nigdy nie bylo polityki ani na koncertach ani na meczach ani na ulicy a jak kolego chcesz tworzyc jakis tam klimat bo moze masz znajomych punkowcow lub jestes poczatkujacym SHARP-em to chodz sobie na zebrania do kolegow punkowcow ktorzy walcza nie wiadomo z czym lub zacznij kibicowac polonii warszawa a nie wprowadzaj niezdrowych klimatow na ludowy bo mozna dostac za to nawet w pysk nara
DRZEWO 77

...

Postprzez Krawiec 2004-12-01, 12:16 pm

O nazistach , kolesiach w glanach itd. mówią wszyscy tylko nie Siara.

Ile razy ma on wam tłumaczyć, że nie chodzi o walkę subkultur bo udawanie małp dotyczy ogółu czyli : żultrasa w śmierdzącym sweterze , wyperfumowanego faceta w płaszczu i pod krawatem, kola w dresie i najach, kaptura itd.

Ja to >małpowanie< zaobserwowałem w jednym z meczy na Ludowym w tej rundzie i uznaje to z przykład polskiej hipokryzji . To że ludzie ci naśladowli małpy nie znaczy, że połowa w bezpośrednim kontakcie z murzynem nie odniosła by sie do niego sympatycznie. To co sie dzieje na stadionach (incydentalnie) jest to wg mnie pseudorasizm (udawany) , co nie znaczy, że nie jest on szkodliwy i że nie należy go tępic w zarodku.

Ja mam wątpliwości czy szal jest dobrym sposobem i czy nie przyniesie efektu odwrotnego do zamierzonego. Sam widzisz Siara, że ludzie odbierają ten szal pod kątem walki politycznej. Podejżewam znając zachowania na Ludowym, że niektórzy specjalnie staną koło ciebie jesli zrobisz ten szalik i będa >małpować<albo lżyć >innych<. Już ta bezinteresowna złośliwość i zawiść dała się nam (PK) we znaki ale coż zrobić ... > miejsce Polska , system samowolka ... <

Ps Drzewo. Kiedyś każdy chodził bez szalika bo nie było , później ludzie chodzili w szalach robionych przez babcie na drutach aż do momentu kiedy klub zaczął sprzedawać te super biało-czarne z czerwono zieloną końcówką. Dopiero druga połowa lat 80-tych czyli okres tureckich swetrów i podróbek sprawił, że kibice na stadionie mieli szale Milanu, Juve, Manchesteru, Chelsea czego nie wiazałbym z poliotyką ale świetną grą tych drużyn w tamtym okresie i brakiem produkcji szali Zagłębia.
Ostatnio edytowano 2004-12-01, 9:22 pm przez Krawiec, łącznie edytowano 1 raz
Krawiec

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice