Do wszystkich kibiców Zagłębia z Będzina i nie tylko!!!

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez Miłosz 2003-05-12, 5:48 pm

Krawiec napisał(a):
Miłosz napisał(a):witajcie,widzę,że nic nowego nie piszecie,my z kumplem mamy już kilka projektów i czekamy na więcej.Wkrótce wam je pokażemy i wybierzemy najlepszy.Kilka osób juz mamy,więc piszcie dalej. :D

Mam pomysł na symbolikę Waszej flagi.

Poza barwami klubu - co jest oczywiste proponowałbym umieścic na niej symbol Bedzina czyli zamek . Nie wiem czy wiecie ale przy wejsciu do Zamku (Muzeum Zagłebia) jest tablica, na której widnieje informacja że Zamek ten był STRAZNICĄ CHRONIACĄ ZiEMIE KROLESTWA (czyt. POLSKI) przed zniemczałymi książętami opolskimi ( czyt. Śląskimi gdyz Opole jest hist, stolica G.Ślaska).

A więc napis TWIERDZA ZAGŁEBIA BEDZIN + motywy rycerskie ( kol Bongozz ma w tym wprawę) + zarys zamku = good idea .

Houk!

Spoko pomysł pomyślimy i zobaczymy:)
A teraz do Fabiana,niestety,ale my chcemy zrobic flagę tylko z Będzina,więc nie tym razem:)
Czekamy na propozycje,piszcie!!!
Pozdro dla wszytkich.
Miłosz
Żółta kartka

Projekt

Postprzez Krawiec 2003-05-13, 11:56 pm

Zrobiłem projekt zgodny z tym co pisałem wcześniej ale nie wiem jak wam go pokazać :? .
Krawiec

re-Krawiec

Postprzez Miłosz 2003-05-14, 11:59 am

Wszystkie projekty,(jeśli macie) przesyłajcie na pocztę:zaglebie8@wp.pl.
Pozdro dla wszystkich i trzymajmy kciuki za naszych w Katowicach!!!
Miłosz
Żółta kartka

Postprzez Tomano 2003-05-14, 2:06 pm

Jak beda jakies konkrety to dajcie znac. doloze sie do flagi bedzina. koszt 10 metrow to kwota okolo 300zl. wiem bo zupelnie niedawno placilismy za flage "Fanatycy" apropos, podoba wam sie?
Tomano
Adventure Group

Bajki

Postprzez zaglebie1906 2003-05-14, 5:24 pm

Ja jestem z d.g jak i paru innych kolesi i pod miastem wypisywac dzielnicy tylko będzina bo tak zrozumiałem to bzdura jak juz to wszystkich ale niesądze aby sie to zmieściło !!!
zaglebie1906

14/88

Postprzez Vergeltung 2003-05-14, 6:51 pm

hmmmmm........ mnie by się marzyła flaga z odalą albo wilczym hakiem albo z hasłami w stylu tych co ma np. Odra Opolska. Mało jest okazji aby promować ideologię 14 słów. Szkoda, że tak mało w moim mieście ludzi spod znaku krzyża ze złmanymi ramionami :( a mnóstwo brudasów spod znaku rude boys, oi skins&punks i innego ska gówna.

Musimy chronić......................

Sława
Vergeltung

Re: 14/88

Postprzez WOJTEK 2003-05-14, 6:58 pm

Vergeltung napisał(a):hmmmmm........ mnie by się marzyła flaga z odalą albo wilczym hakiem albo z hasłami w stylu tych co ma np. Odra Opolska. Mało jest okazji aby promować ideologię 14 słów. Szkoda, że tak mało w moim mieście ludzi spod znaku krzyża ze złmanymi ramionami :( a mnóstwo brudasów spod znaku rude boys, oi skins&punks i innego ska gówna.

Musimy chronić......................

Sława
CHYBA CIE POJEBAŁO KOLEŚ.PIERWSZY ZERWĘ FASZYSTOWSKĄ SZMATĘ.NA SZCZĘŚCIE NIE DOCZEKASZ TAKIEJ CHWILI.WIĘC SIEDĹš W DOMU PEDALSKA MORDO OD ROMANA.
WOJTEK
Adventure Group

Folksdeutsche i debile do Opola

Postprzez Krawiec 2003-05-14, 11:38 pm

...No i okazuje się, że druga wojenka oprócz niewypałów pozostawiła na naszych ziemiach faszystowskie geny. No ale jak babcia kopsneła jakiemuś hansowi czy jurgenowi to teraz trzeba być konsekwentnym i marzyć o swastyce.
Puenta zawarta jest w tytule tego postu . Have a nice day !
Krawiec

Postprzez Gość 2003-05-15, 10:19 am

Wojtek napisał
PIERWSZY ZERWĘ FASZYSTOWSKĄ SZMATĘ
To dlaczego swego czasu nie zerwałeś flagi ULTRAS z krzyżem celtyckim pośrodku.
Gość

Postprzez fabian 2003-05-15, 10:30 am

Nie chce po raz 150 zaczynać tematu, ale wszystko mi sie już chrzani. Część wpisów jest tu o fladze Będzina, część o ogólnej. Totalnie upadł pomysł flagi forumowiczów (bo ciężko za taką uznać gierka czy inne czerwone Zagłebie). A myślę, że warto do tego wrócić.
No i pamietam kiedyś były gadki na forum, żeby klub oddawał złotówkę z biletu na na oprawę. Miały byc rozmowy ale potem cisza. Wiadomo coś na ten teamt?
Sorry będzinianie (?), że walnąłem taki off-topic.
Pozdro,
fabian

Postprzez WOJTEK 2003-05-15, 2:08 pm

Anonymous napisał(a):Wojtek napisał
PIERWSZY ZERWĘ FASZYSTOWSKĄ SZMATĘ
To dlaczego swego czasu nie zerwałeś flagi ULTRAS z krzyżem celtyckim pośrodku.
BO BYŁEM MAŁY???TERAZ JEST USTALENIE,ŻE NIE MA ŚCIERWA NA STADIONIE.ALE ZAWSZE MOŻESZ SPRÓBOWAĆ...
WOJTEK
Adventure Group

Projekt

Postprzez Krawiec 2003-05-15, 11:16 pm

Pytanko do Miłosza.
Czy doszedł mój projekt flagi Będzina na zaglebie8.wp.pl i jak go oceniasz?
Krawiec

Re: Projekt

Postprzez Miłosz 2003-05-16, 1:25 pm

Krawiec napisał(a):Pytanko do Miłosza.
Czy doszedł mój projekt flagi Będzina na zaglebie8.wp.pl i jak go oceniasz?

Niestety,ale nie mam nic nowego na tej poczcie,więc spróbuj przesłać jeszcze raz.Pozdro dla wszystkich i trzymajcie kciuki za Naszych w dzisiejszym meczu,bo on nam odpowie na wiele pytań.....
Miłosz
Żółta kartka

Poprzednia strona

Powrót do Kibice