przez Andgaw 2004-11-08, 7:59 pm
Czasami jak czytam wypociny niektórych forumowiczów to nie wytrzymuje.
Ludzie! Nie zachowujcie się jak małorolni. Czy nie potraficie patrzeć w przyszłość? Czy nie chcielibyście aby na ZAGŁĘBIE jeździli kibice ze wszystkich Zagłębiowskich miast i nie tylko?
Zawiercie w większości wypowiedzi jest nam przychylne więc dajmy im szansę. Za 10 lat , jak wszystko będzie przebiegać w porządku to będą na murach napisy chwalące ZAGŁĘBIE i LEGIĘ , a nie Ruch czy Górnik.
Sami nie krytykujmy Zawiercian o to , że mają fan-cluby hanysowych klubów. Jeśli tak mamy patrzeć , to można mieć obiekcje do Olkusza, Sławkowa a nawet do D.G.
Niestety dużym naszym problemem w zacieśnianiu kontaktów będą w sztok najebane barany (w większości z Sosnowca) , które przyjeżdzając na "prowincję" , czyli np. do Zawiercia, będą się uważać za miastowych i lepszych. Mówię to dlatego, że przeżyłem coś podobnego kilka lat temu, kiedy to drużyna z mojej miejscowości RKS Grodziec grała w 5 lidze z ZAGŁĘBIEM. (nigdy bym się nie spodziewał, że na wyjazdy wybiore się "z buta" :D ). Na tym meczu kibole ZAGŁĘBIA śpiewali "gola, gola, gola, szczelcie kurwom gola". Dodam tylko , że w Grodźcu byli, są i będą tylko i wyłącznie kibole ZAGŁĘBIA. Moi koledzy ze szkoły, którzy grali w drużynie RKS, którzy całe życie jeździli na mecze ZAGŁĘBIA nie mogli uwierzyć, że coś takiego słyszą. Dopiero moja interwencja u Wary i jego cichy apel od niechcenia spowodował,że podobne kawałki już nie poleciały. Dodam również , że duża część kibiców Grodzieckich dopingowała ZAGŁĘBIE, które wtedy awansowało do 4 ligi.
Było to przykre przeżycie dla wszystkich kibiców z Grodźca, które mogło zaważyć na orientacji kibicowskiej w moim mieście, ale na szczęście nie zaważyło.
Dlatego apeluję do kibiców ZAGŁĘBIA aby przestali czuć się lepsi i mocniejsi, aby nie dyktowali Zawiercianom warunków, a w przyszłości napewno dochowamy się tam nie zgody a własnego fan-clubu.
Pozdrawiam kibiców z Zawiercia i innych miast gdzie są naszemu ZAGŁĘBIU przychylni.