ZAWIERCIE. ZA CZY PRZECIW ??

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez czeladzianin 2004-11-07, 10:33 am

WOJTEK ze zgodą w tym kontekscie jestem po Twojej stronie, jeśli przyjadą nawet kibice z Katowic z flagą w barwach Zagłębia albo Legii powinni być mile widziani na naszym stadionie, to moja opinia.
czeladzianin

Postprzez STEFFEN MOLLER 2004-11-07, 11:13 am

czeladzianin napisał(a): Wybaczać to coś wielkiego, trzeba przyjąć syna marnotrawnego

jakoś sobie nie przypominam dobrych kontaktów na linii SOSNOWIEC - ZAWIERCIE więc o "powrocie" mowy być nie może, poprostu fani obydwu zespołów szczególną sympatią raczej się nie dażyli.
Czytając forum WARTY odnoszę wrażenie (jak zapewne większość) że oni najzwyczajniej w świecie szukają ekipy która wzieła by ich "do siebie".
Wspominają o nas, Rakowie i coś o hanysach. Coś na zasadzie-kto się zgodzi tam będziemy... Jakiejś szczególnej antypatii do nich nie czuje , mój stosunek do drużyny jak i kibiców jest obojętny a napewno nie wyobrażam sobie żebym na Ludowym wył WARTA ZAWIERCIE ...
STEFFEN MOLLER

Postprzez DaMi 2004-11-07, 11:18 am

eLmario napisał(a): Fakt, są u nas osobniki typu skisła, żydzew, żabole i myszkowsko-katowicko-chorzowskie psy, ale większa część jest sercem za (L)egiunią :!: :!:

Po co taka napinka :?: Nie umiesz pisać normalnie nazw klubów :?: :?
DaMi

Postprzez baggio 2004-11-07, 12:22 pm

Witam Jestem Kibicem Zagłębia od zawsze jeźdze na mecz u siebie i na wyjazdy , a co do Zawiercia to mieszkam od zawiercia 10 min autem dokładnie jestem z Rokitno Szlacheckiego i moge powiedzieć że nie widziałem zeby jacyś kibice jechali z Zawiercia na mecz Zagłębia , moło tego prawie na każdym budynku w Zawierciu jest Zagłębie obrażane itp...po drugie w Zawierciu króluje Ruch Chorzów! i nikt nie chodzi w szalach Zagłębia nawet chyba nikt nie ma szalików Sosnowca.A jak są jacyś kibice Zagłebia to jakieś dzieciaki i tyle ! Wieć nawet nie trzeba sobie zawracać głowy takimi kibicami oczywiście to jest moje zdanie
baggio

Postprzez UlTrAs WARTA 2004-11-07, 12:28 pm

baggio napisał(a):po drugie w Zawierciu króluje Ruch Chorzów! i

:shock: :shock: widać, że nie mieszkasz w samym Zawierciu, jeżeli uważasz, że u nas króluje Ruch...
UlTrAs WARTA

Zawiercie za i przeciw

Postprzez baggio 2004-11-07, 12:42 pm

nie bede ci wypisywał gosci którzy są za ruchem .Osobiście miałem jeden zgrzyt z tymi gościami i nie są to jakieś tam piknikowcy jeden jest w .....
baggio

Re: Zawiercie za i przeciw

Postprzez UlTrAs WARTA 2004-11-07, 12:47 pm

baggio napisał(a):nie bede ci wypisywał gosci którzy są za ruchem .Osobiście miałem jeden zgrzyt z tymi gościami i nie są to jakieś tam piknikowcy jeden jest w .....

ale ja nie twierdze, że to są piknikowcy, ale na pewno Ruch nie króluje w Zawierciu
UlTrAs WARTA

Postprzez (d)RedStar 2004-11-07, 5:00 pm

[/quote]jakoś sobie nie przypominam dobrych kontaktów na linii SOSNOWIEC - ZAWIERCIE więc o "powrocie" mowy być nie może, poprostu fani obydwu zespołów szczególną sympatią raczej się nie dażyli.
Czytając forum WARTY odnoszę wrażenie (jak zapewne większość) że oni najzwyczajniej w świecie szukają ekipy która wzieła by ich "do siebie".
Wspominają o nas, Rakowie i coś o hanysach. Coś na zasadzie-kto się zgodzi tam będziemy... [quote]
Ja też sobie takich dobrych stosunków nie przypominam, sam wspominam mecz z wami (III liga)niestety przegrany 1:2 na stadionie 1000-lecia. A co do dalszej części wypowiedzi to co młoda dopiero kształtująca się ekipa ma robić jak nie, właśnie szukać jakiegoś wsparcia w ekipie silniejszej, jakoże Klub reaktywował się dość nie dawno, to i kibice łączą sie dość powoli, inna sprawa, że stosunki między nami były do bani i pewnie dalej za dobre nie są. Na moim osiedlu jest taki napis "wierzbowa sami przeciw wszystkim". To absurd nie można być przeciw wszystkim. Dlatego już od początku pragniemy badać stosunki z różnymi ekipami. Poruszane na forum sprawy z innymi klubami sa tak samo hipotetyczne jak z wami. Kiedy nie ma się klubu we własnym mieście z którym można się identyfikować, zaczyna się czuć sympatie do innych klubów, najczęściej do tych które są najbliżej, a takimi było między innymi Zagłebie, Raków, GKS czy inne. Zawiercie jest podzielone...ale dla ludzi z tego forum mam na myśli Warta Zawiercie liczy się tylko jeden klub Warta Zawiercie. Kilku, może i silnych ( osobiście nie znam) kibiców Ruchu napewno NIE jest reprezentatywną grupą dla mego miasta!
Dziękuje Pozdrawiam Grupy Working Class i Czerwone Zagłębie
Ps. Ja bym był za takim połączeniem sił Naszego Zagłebia,ale na zasadach egalitaryzmu... wiem że narazie jesteśmy dość słabi,ale napewno mobilni.
Egalite/Fraternite/Warta Zawiercie
(d)RedStar

Postprzez michaelus 2004-11-07, 8:15 pm

Byłem kiedyœ na dworcu w Zawieciu. I po tym co wyczytałem w przejœciu na perony nie widzę żadnych szans na przyjacielskie kontakty z Zawierciem (choć mam tam kumpla).
michaelus

Postprzez eLmario 2004-11-07, 11:05 pm

STEFFEN MOLLER napisał(a):Czytając forum WARTY odnoszę wrażenie (jak zapewne większość) że oni najzwyczajniej w świecie szukają ekipy która wzieła by ich "do siebie".[/b]

Zgadzam sie z kumplami z Z-cia... U nas było i jest wszystko pojebane, jednak na Warte jednoczyliśmy się. Teraz gdy tworzy sie "nowa" ekipa trzeba od razu obrać sobie jakiś kierunek, a gdzie jak nie w Zagłębiu Dąbrowskim mamy szukać sojuszników?

baggio napisał(a):prawie na każdym budynku w Zawierciu jest Zagłębie obrażane itp...po drugie w Zawierciu króluje Ruch Chorzów!

Mam pytanie: kiedy ostatnio byłeś w Zawierciu :?: Bo chyba było to baaardzo dawno temu... Fakt, są napisy obrażające Zagłębie, ale praktycznie tylko na dworcu, (możliwe że 2-3 na jakiejś dzielnicy)? Jednak istnieje takie coś jak farba i można to zmienić. A co do ruchu, to ubawiłeś mnie :lol: Są, lecz tylko na "swoim" osiedlu...

Mam prośbę: niech wypowiedzą się osoby kompetentne, takie jak np: Wojtek. Oczywiście nie mam nic do innych...
eLmario

Postprzez Puzon 2004-11-07, 11:36 pm

Tylko w kwestii formalnej.

Znaczy kompetente osoby z Zawiercia i Zagłębia nawiązały właśnie poprawne stosunki??

Dalej sobie pociskajcie pierdoły. Bez obrazy dla zawiercian, ale internet to nie sposób na załatwiwnie takich spraw!!
Puzon
Adventure Group

Postprzez baggio 2004-11-08, 8:00 am

Elmariano jak sÄ… farby to czemu napisy sÄ… jeszcze?
baggio

Postprzez baggio 2004-11-08, 8:28 am

ELamiano nie ma się o co dochodzić.Zawiercie nie jest daleko od Rokitna Szlacheckiego.i MOZNA RAZEM JEĹšDZIĆ NA MECZE UKOCHANEJ DRUZYNY.Tylko trzeba się jakoś skątaktowac i na runde wiosenną jeździc i dopingowąc Zagłębie!!!
baggio

Postprzez eLmario 2004-11-08, 9:35 am

baggiano Oczywiście że musimy się jakoś dogadać i mam nadzieję że to wszystko potoczy się w dobrym kierunku...?
eLmario

Postprzez Pyotreck 2004-11-08, 2:40 pm

Absolutnie nie chciałbym żeby Zagłębie miało zgode z Wartą. Jak kibicują Zagłębiu to przecież mogą przyjeżdzać na mecze. A jak nie chcą to niech nie przyjeżdzaja. Taka jest prawda że Warta i jej podobne kluby nie zasługują na to by mieć zgody z Zagłębiem, Ruchem czy Rakowem. Zejdzcie na ziemie i róbcie coś żeby najpierw było o was słychac.
Pyotreck

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników