WAB napisał(a):...jestesmy lepiej wyksztalceni i bardziej mobilni na rynku pracy. Per analogia to tak samo, jak wy lepiej sprzatacie niemieckie ulice, niz rodowici aryjczyczy i turcy. No i cholera odbieracie im robote. :lol:
Pomysl moze pare minutek - ta "prowokacja" Ci jakos nie wyszla... :wink:
PS - Spotkamy sie jak bedziesz kiedys moja ulice sprzatal. 8)
jankie(L) napisał(a):Ja jestem z Wawy ale tu taj też nikt nie lubi hanysów głównie za nienawiść do Legii ale i za to, że mają niemieckie korzenie (jak ktoś tu juz powiedział). Pewnie wpływ na to, że są tak nie lubiani ma też to, że wielokrotnie chcieli stworzyć swoje własne państwo tym samym odłączyć się od Polski.
Hm, "mają niemieckie korzenie", "
wielokrotnie chcieli stworzyć swoje własne państwo tym samym odłączyć się od Polski"...
Kochany Warszawiaku, widze ze wytlumaczyles sobie sam dlaczego (prawdziwi) Slazacy czuja sie blizej Niemiec niz Polski. Moze wytlumaczysz mi blizej, dlaczego takim Polakom jak Ty niepodoba sie ze ludzie z niemieckimi korzeniami (a one tak sobie nie przyfrunely) czuja sie wlasne blizej Niemiec? - Bo co do "
wielokrotnie chcieli stworzyć swoje własne państwo tym samym odłączyć się od Polski" jakos niezupelnie wiem o co Ci chodzi...