Zagłębie Sosnowiec - Widzew Łodź (kibicowsko)

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez Pesto 2004-10-24, 9:57 pm

lisek_bb_olimpia_elblag napisał(a):Nie Porownujcie Nas Do Pogonii !!

Nie porownujemy.

I ligi nigdy nie lizneliscie , o wicemistrzostwie Polski mozecie sobie pomarzyc , o 20 tys. widowni rowniez.

Poza tym Pogoni piszemy przez jedno i.
Pesto
kumaty

Postprzez LucasUSA 2004-10-24, 10:10 pm

Ja bylem za flaga Czerwone Zaglebie, jednak ten beznadziejny tekst na niej rozwalil mnie. Jezeli chcemy odwolywac sie do historii naszego regionu, trzeba bylo sie jakos odniesc. Jakies slowo o 1905, o wiernosci Ojczyznie (To tak na stulecie krwawych wydarzen) dalo by wiecej pozytku. A tak? Kibice podzieleni, nikt w Polsce nie wie o co chodzi (albo wie, po swojemu...). Niestety, PRLowska propaganda przerobila wydarzenia i korzenie ruchu robotniczego w Zaglebiu po swojemu, a Koledzy nie mogli sie lepiej przysluzyc dorobieniu na stale latki Zaglebiaka - komucha. Ciekawe co mysla o tej fladze nasi Przyjaciele z Warszawy (Foxx?)?
LucasUSA

Postprzez yaroOE 2004-10-24, 10:11 pm

Pesto napisał(a):

Nie porownujemy.

I ligi nigdy nie lizneliscie , o wicemistrzostwie Polski mozecie sobie pomarzyc , o 20 tys. widowni rowniez.

Pesto... a czy to wazne...??
Powiedzmy, ze oficjalny klimat zawiazal sie na Arka - Zaglebie, a o reszte klimatu pytaj znajomych. Pozdro
yaroOE

Postprzez Foxx 2004-10-24, 10:19 pm

LucasUSA napisał(a):Ciekawe co mysla o tej fladze nasi Przyjaciele z Warszawy (Foxx?)?

Jest oddzielny temat o fladze, ale "wywołany do tablicy" odpowiadam:

1. To jest sprawa Zagłębia i nietaktem byłoby wrzucanie na Waszym forum naszych opinii politycznych.

2. Gdy mam w rodzinie kogoś o innych poglądach, niż moje - jestem w stanie jakoś sobie z tym poradzić :wink: .

3. Ja osobiście żałuję, że nie ma odniesienia do Zagłębiowskiej tradycji PPS-owskiej, bo zasługuje ona na szacunek również prawicowców (ale patrz punkt 1. 8) ).

4. Zaaranżuje się, żeby flagi OFMC i CZ zawisły obok siebie, a "cała Polska" niech sobie radzi z tym problemem sama :twisted: .

Pozdrówki.
Foxx
Legia Warszawa

Postprzez twari 2004-10-24, 10:52 pm

Dwie sprawy:
- Czerwone Zaglebie wymiata! :) Jest fajna graficznie i z duza dawka humoru! :) Nie wiem o co tak wielu z was sie czepia? Za bardzo serio podchodzicie do tej flagi! Polece cytatem z kultowego filmu: "Naszym chlopakom brakuje luzu"! :wink:
- druga sprawa - mysle ze przydaloby sie wiecej wyjasnien co do flagi Olimpii gdyz smiem twierdzic ze wzbudzila ona rownie duze (jak nie wieksze) kontrowersje wsrod kibicow! A napewno wszystkich zaskoczyla!

PS. Doping do stracenia 1 bramki byl naprawde dobry!! Dawno nie bylo tak glosno! No ale potem... doping taki jaka gra! Niestety nie dziwie sie gdyz i mnie nerwy puscily po tak szmacianej bramce!! Ze o stylu gry naszych po 2 bramce nie wspomne... :evil:
twari

Postprzez Przemo z Ksawery 2004-10-24, 11:09 pm

Olimpia ok!!!
Przemo z Ksawery

Postprzez LucasUSA 2004-10-25, 1:14 am

Foxx, znowu szostka :lol: . Jestes chluba naszej szkoly :). A tak powaznie, to zgadzam sie calkowicie z Twoim punktem 3, tego mi brakuje i dlatego cisnienie mi wzroslo. Serdeczne pozdrowienia i dzieki za odpowiedz!
LucasUSA

Postprzez Misiek DG 2004-10-25, 9:04 am

Pesto napisał(a):

Nie porownujemy.

Pesto Ty też sobie możesz pomarzyć o wielu rzeczach, a na pewno o robieniu jakichkolwiek zgód lub układów. I nikt Cie nie porównuje do nikogo, więc ... zamilcz :!:

Olimpia Elbląg OK :!: :!: :!:
Misiek DG
Adventure Group

Postprzez turli 2004-10-25, 9:33 am

STEFFEN MOLLER napisał(a):
Przemo z Ksawery napisał(a):steffen, co sie tak dojebałeś o flage Olimpii. nie lubisz Olimpii to twój problem. większość (z tego co było dzisiaj słychać na stadionie) nie ma nic do ziomków z Elbląga. Pozdro dla Olimpii Elbląg!!!

jak najbardziej nie mam nic do ziomków z Elbląga a w moim pytaniu o motyw z flagą miałem na myśli raczej ewentualną zgodę - poprzedzoną historią między kibicami obu klubów a takowej sobie jakoś (poza obustronną przyjażnią z Legią) nie przypominam

stosunki miedzy nami a Zaglebiem sa dosc dobre juz od pewnego okresu czasu. Razem spotykamy sie na meczach Legii i darzymy sie szacunkiem. O ewentualnych zgodach to nie jest pytanie do mnie wiec nic na ten temat nie napisze. Dodam iz pare lat temu, po meczu w Warszawie (chyba Legia-Widzew) chlopacy od nas pojechali do Sosnowca i wowczas nasza flaga wisiala na Ludowym, wtedy chyba nie bylo az takich kontrowersji jakie sa teraz.
turli

Postprzez Tomano 2004-10-25, 10:05 am

Teraz tez nie ma kontrowersji, tylko ciekawosc niektorych, nie bedacych w temacie. Pozdro dla Elblaga!
Tomano
Adventure Group

Postprzez Krzpac 2004-10-25, 11:40 am

beda jakies filmiki z tego mecz czy zdjecia ?

pozdr.
Krzpac

Postprzez Soyer 2004-10-25, 12:12 pm

filmików nie będzie, zdjęcia są od wczoraj na stronie głównej
Soyer
Moderator

Postprzez Malinka :p 2004-10-25, 1:07 pm

WOJTEK napisał(a):
Malinka :p napisał(a):OpRaWa SłAbA, DoPiNg SłAbY, MaŁo LuDzI

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

A TY BYŁAŚ NA MECZU ???? MAŁO LUDZI ? TO KIEDY BYŁO DUŻO ?? I SŁABA OPRAWA ?? :shock: :shock: :shock:

WyObRaĹš SoBiE Że ByŁaM... Nie MoJa PiErWszA I NiE OsTaTnIA WiZyTa Na LuDoWyM! LuDzI DuŻo ByŁo ChcBy Na ŚlĄsKu AlBo Na RuChU... OpRaWa SłAbA WiDzIaŁaM LePsZe W 3 LiDze... WyStArCzy??????
Malinka :p

Postprzez Soyer 2004-10-25, 1:19 pm

Ludzi i tak było co najmniej o 1000 więcej niż miało być.
Soyer
Moderator

Postprzez gruby 2004-10-25, 1:45 pm

Co do meczu zaczne od kibiców gośći,pojawili się w dobrej lidze starali się dopingować swój zespół(czasami byli głosniejsi od nas)szkoda tylko że nic z ultras nie zaprezentowali(widac żyją derbami ,chodz to nie jest żadne wytłumaczenie)A co do nas,to mimo ograniczonych srodków finansowych chlopaki z FB03 stworzyli ciekawą oprawe(chodz napewno na nogi ona nie powalała)doping był lepszy niż na Ruchu.Chodz w drugiej połowie troche siad,ale był prowadzony do 90 minuty,co do flagi Olimpi to nie mam nic przeciwko żeby była wywieszana na stadionie Ludowym....

Poazdrawiam..:mlyn:
Ostatnio edytowano 2004-10-25, 2:30 pm przez gruby, łącznie edytowano 1 raz
gruby

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice