Za Co Nie Lubie Hanysów, Klubów Ze Śląska i nie tylko :))

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez heniek 2004-10-15, 9:23 pm

Nie lubie hanysów tak jak dziadek, ojciec i starszy brat.od kiedy pamietam "gorole" zawsze mieli nie bardzo z hanysami,ale tak już,było, jest i będzie tak jak ZAGŁĘBIE!
heniek

Postprzez bankier 2004-10-15, 10:49 pm

Za zachłanność - vide kwota jaką zaśpiewali byli właściciele działek na których powstał Ludowy za dzierżawę terenu!*

* oczywiście jesli to co napisano w temacie "Stanowisko Prezydenta Miasta...." jest prawdą.
bankier

Postprzez modi 2004-10-16, 7:55 pm

Rejon napisał(a):Panowie mam pytanie, bo cały czas zarzucacie nam jak to Śląsk buduje tożsamość na nienawiści do Zagłębia, a czy nie jest wręcz na odwrót?? Sląsk ma dostatecznie dużo własnych tradycji, zwyczajów i gwary, które go odróżniają, a jakie są cechy odróżniające Zagłębie od nie tyle Sląska co reszty Polski??

Zagłębie historycznie nie istnieje, więc jaką ma mieć tradycję? Buraki, którzy zjechali z podkieleckich wsi nie są w stanie tego wypracować.
modi

Postprzez fabian 2004-10-16, 8:24 pm

modi napisał(a):
Rejon napisał(a):Panowie mam pytanie, bo cały czas zarzucacie nam jak to Śląsk buduje tożsamość na nienawiści do Zagłębia, a czy nie jest wręcz na odwrót?? Sląsk ma dostatecznie dużo własnych tradycji, zwyczajów i gwary, które go odróżniają, a jakie są cechy odróżniające Zagłębie od nie tyle Sląska co reszty Polski??

Zagłębie historycznie nie istnieje, więc jaką ma mieć tradycję? Buraki, którzy zjechali z podkieleckich wsi nie są w stanie tego wypracować.
Modi na razie żółta, ale mam dobrą radę, nie wypowiadaj się więcej.
fabian

...

Postprzez Krawiec 2004-10-16, 10:29 pm

Najlepiej żebyś dał mu od razu czerwoną , żeby sam przestał historycznie istnieć. Podkieleckie wsie są Wersalem w porównaniu z chamstwem jakie reprezentujesz ty i twoi ober-ziomale

Co za pobłażliwy moderator :wink: :x
Ostatnio edytowano 2004-10-16, 10:35 pm przez Krawiec, łącznie edytowano 2 razy
Krawiec

Postprzez Magic 2004-10-17, 9:55 am

Nie lubie ich, za to że są walnięci.Siekiery,tasaki,bicie własnych piłkarzy(co i niestety na Legii się zdarzyło 6 lat temu).Zdecydowanie najbardziej nie pasuje mi Ruch.
Magic

Postprzez z 2004-10-17, 7:45 pm

modi napisał(a):

:lol: :lol: :lol: Dobre :]
z
JUDASZ

...

Postprzez Krawiec 2004-10-18, 8:06 am

Ty się nie śmiej z bo to o tobie.

Mnie tam ludność napływowa nie przeszkadza , chociaz są przypadki rodnin które po 20 lat mieszkają w mieście i znają droge jedynie z miejca zamieszkania do miejsca pracy , do centrum i do hipermarketu.

Na forum GKS macie podobnych filozofów ludowych ale szczerze przyznam , że są oni w mniejszości - w przeciwieństwie do chorzowskiego oberforum .
Krawiec

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2004-10-18, 10:28 am

Kol. KRAWIEC - Piknik Club

W nawiazaniu do Pana info o istnieniu Pominka Powstancow Gornoslaskich w Sosnowcu powtwierdzam iz jestem w posiadaniu opracowania SOSNOWIEC NA STAREJ FOTOGRAFII. w tym opracowaniu znajduje sie fotografia (Kartka nie uzyta w korespondencji) wlasnie tego Pomnika. Rok wydania : ok 1923 - 1925. Oficjalna nazwa: Sosnowiec. Pomnik Powstancow Gornego Slaska, a teraz informacja:

Mauzoleum (na cmentarzu przy ul. Smutnej) zniszczone czesciowo w czasie okupacji; w latach 50-tych nad resztkami mauzoleum nadbudowano Kaplice sw.Jozefa Rzemieslnika.

Jesli bede mogl przeslac te Kartke na niniejsza strone to zrobie to w miare mozliwosci szybko.

Pozdrawiam.
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

...

Postprzez Krawiec 2004-10-18, 10:43 am

OK, skan mile widziany.
Krawiec

Postprzez UK 2004-10-18, 3:33 pm

te "z" pokaż się w barwach kiedy tylko możesz w Będzinie! :x
Zrobią z ciebie użytek. :)
Zagłębie i zgody w Będzinie!
:napinacz:
UK

Postprzez modi 2004-10-20, 12:22 am

fabian napisał(a):
modi napisał(a):

Modi na razie żółta, ale mam dobrą radę, nie wypowiadaj się więcej.

Rozumiem ze przedmowcy wypowiadający się o śmierdzących hanysach i obrzydliwej gwarze również dostali upomnienie?
modi

Postprzez Markus 2004-10-20, 6:07 pm

1.Pomiedzy nami sa wielkie roznice...
Kulturowe,Jezykowe,Swiatopogladowe,
Nie wiem skad w Was zaglebiakach taka milosc do komuny i nienawisc do kleru...
z kim bym nie gadal w sosnowcu to ciagle dupi ze jest zle (zazwyczaj nie pracuje),ciagle biadoli ze za komuny bylo lepiej,napierdala na ksiezy ze maja w c*** kasy (nigdy grosza nie rzucil na tace),
Jesli chodzi o Slask i Slazakow to co drugi napierdala na Nas,ale co drugi tu pracuje i tu sie uczy...
Pozdrawiam GieKSiarzy z S-ca,DG,Bedzinia,Czeladzi i innych
Markus

Postprzez kwachu 2004-10-20, 6:46 pm

Sosnowiec i Zagłębiak pisze się z dużej litery. Jeśli chodzi o to kto na kogo nap... to poczytaj sobie chociażby forum Ruchu - gdzie dyskusji merytorycznej nie uświadczysz a raczej same stereotypy i bluzgi. Co do księży i komunizmu to chyba dałeś złe przykłady bo wszędzie są ludzie którzy czują sentyment do komunizmu (bo np. teraz grzebią po śmietnikach w poszukiwaniu jedzenia). Zapewnie i w Zagłębiu i na Śląsku znajdziesz wielu takich. To samo odnośnie kleru. A Maybach Rydzyka i Audi Jankowskiego to pewnie dowody ubóstwa i dzielenia się z biednymi :?: Ale to nie temat o księżach.
kwachu

Postprzez fabian 2004-10-20, 8:57 pm

Markus napisał(a):1.Pomiedzy nami sa wielkie roznice...
Kulturowe,Jezykowe,Swiatopogladowe,
Nie wiem skad w Was zaglebiakach taka milosc do komuny i nienawisc do kleru...

Na jakich badaniach opierasz opinię, że Zagłebiacy nienawidzą kleru i miluja komune?
Markus napisał(a):z kim bym nie gadal w sosnowcu to ciagle dupi ze jest zle (zazwyczaj nie pracuje),

porownac Ci bezrobocie w Zagłębiu i na Śląsku, czy sam to zrobisz, zanim najesz się wstydu?
Markus napisał(a):ciagle biadoli ze za komuny bylo lepiej,napierdala na ksiezy ze maja w c*** kasy (nigdy grosza nie rzucil na tace),

Wybacz, stary, ale ja akurat odwiedzam kościół i widzę, że zawsze jest pełny. I nie wiem dlaczego mam uważać, że Twoja obserwacja jest lepsza od mojej.
Markus napisał(a):Jesli chodzi o Slask i Slazakow to co drugi napierdala na Nas,ale co drugi tu pracuje i tu sie uczy...
Pozdrawiam GieKSiarzy z S-ca,DG,Bedzinia,Czeladzi i innych

Ja pozdrawiam Zagłębiaków i Legionistów z Katowic, Tarnowskich, Piekar i innych. A tak btw. ci GieKSiarze to też nie Ślązacy...
fabian

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice