TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Puzon 2004-10-14, 6:48 am

Ile razy trzeba wam powtarzac żebyście zrozumieli? Klub jest tylko dzierżawcą stadionu , a nie jego właścicielem.I nie ma on najmniejszego interesu w wykupowaniu gruntów.
Puzon
Adventure Group

Postprzez Krawiec 2004-10-14, 7:14 am

Puzon napisał(a):Ile razy trzeba wam powtarzac żebyście zrozumieli? Klub jest tylko dzierżawcą stadionu , a nie jego właścicielem.I nie ma on najmniejszego interesu w wykupowaniu gruntów.

Masz rację Puzon , widać że niektórzy interesuja się sprawami naszego klubu nie więcej niż kilka miesięcy.

Bidzej stadion juz mamy ale nie mamy gruntów i nie jest to wina prezydenta tylko sądu , który wydał ostateczny prawomocny wyrok. To jest kluczowa sprawa.

Kwestia wykupu gruntów. Carlos musielibyśmy zbierać do 2050 r. żeby nam starczyło, a i nie na pewno. Kto powiedział, że właściciele chcą sprzedać grunty , a nie dzierżawić ?

Remont prawdopodobnie będzie (kontynuowany) ale nie wg nowego projektu. Ja się w tym momencie władzom miasta nie dziwię.

Kwestia nowego stadionu w innym miejscu jest jak najbardziej otwarta ale rozpoczęcie nie wcześniej niż w 2006 r.
Krawiec

Postprzez musztra 2004-10-14, 7:54 am

stadion nam nowy nie jest potrzebny ale trzeba na Ludowym obecnie mnóstwo rzeczy zmienić, jeszcze taką jedną sprawe chciałbym omówić niektórzy są pojebani jak można rozwalać na meczu własne krzesełka co :evil: :evil: zastanówcie się ci co tak robią, :? :?
a później tacy trąbią dokoła że jaki to mamy chujowy stadion i że wogóle.
NAUCZCIE SIĘ SZANOWAĆ TO CO MAMY!!
musztra

Postprzez slawojka 2004-10-14, 8:21 am

O nowym stadionie zapomnijmy! Nasze pokolenie go na pewno nie doczeka. Trąbili w Warszawie, Krakowie, gdzieś tam jeszcze o nowych stadionach i tylko narobili hałasu, a remontują to co mają... nowa murawa na Łazienkowskiej, nowa trybuna Reymonta w Krakowie...itd. I wyobrażacie sobie że w Sosnowcu jest możliwa budowa od podstaw? Ja nie, absolutnie, choć bardzo bym chciał...
Jedyne pole działania zawęża się do czynów w kierunku remontu naszego "poczciwego" Ludowego.
Zaproponował ktoś zbiórkę do puszki - to nie jest głupie. Nie chodzi tu o to żeby uzbierać na remont - tu chodzi o symbol. Zamiast kosztownej oprawy wywiesić jakiś transparent, a kasę zebraną na oprawę zanieść do UM na stół Górskiemu (a przy tym podczas meczu z Widzewem zebrać podpisy pod petycją - na pewno będzie mnóstwo ludu) . To taki mój pomysł - nie bluzgajcie.
slawojka

Postprzez STACH PL 2004-10-14, 8:56 am

Można spróbować jestem za :!: Może się coś ruszy w tej sprawie :? ZAMIAST OPRAWY WIELKI TRANSPARENT Z JAKIMŚ KONKRETNYM NAPISEM :evil: Panu Górskiemu można by też wysłać specjalne zaproszenie na ten mecz.(i dać petycje do podpisania :wink: :wink: )
STACH PL

Postprzez DaMi 2004-10-14, 9:14 am

STACH PL napisał(a):Można spróbować jestem za :!: Może się coś ruszy w tej sprawie :? ZAMIAST OPRAWY WIELKI TRANSPARENT Z JAKIMŚ KONKRETNYM NAPISEM :evil: Panu Górskiemu można by też wysłać specjalne zaproszenie na ten mecz.(i dać petycje do podpisania :wink: :wink: )

Transparent już było " Górski sypie góry a stadion ponury..............." i nic to nie dało
DaMi

Postprzez slawojka 2004-10-14, 9:56 am

http://www.90minut.pl/news.php?id=197618

a jednak w Kielcach będzie nowy stadion...
Koszt 39 mln zł - to 1 zl od każdego Polaka.
Dzieląc przez 250 tys Sosnowiczan to 156 zł na głowę...
slawojka

...

Postprzez Krawiec 2004-10-14, 10:49 am

Nie róbcie transparentów bo to nic nie da. Tak jak powiedziałem kwestią kluczową są grunty - a nie stosunek prezydenta - i jeśli nie uda się ich przejąć to nici z nowoczesnej trybuny.

Remont na dotychczasowych zasadach to pestka dla budżetu Sosnowca i jeśli zajdzie taka potrzeba prowizorka obejmie trybunę zachodnia.
Krawiec

Postprzez xXx_1906 2004-10-14, 11:03 am

A ile kosztował nas poprzedni remont? Chodzi mi o zrobienie krzesełek. Moim zdaniem wystarczyłoby zrobić krzesełka do trybuny krytej, czyli łuk i połowa zachodniej trybuny. Koszty byłyby chyba podobne do tych podczas poprzedniego remontu. Na jakieś większe remonty nie ma co liczyć, ale chociaż żeby było więcej tych krzesełek. Prędzej dojdziemy do czegoś stopniowo niż czekając na jakąś większą kasę (nie wiem skąd) na gruntowny remont.
xXx_1906

Postprzez slawojka 2004-10-14, 12:10 pm

xXx_1906 napisał(a):A ile kosztował nas poprzedni remont? Chodzi mi o zrobienie krzesełek. Moim zdaniem wystarczyłoby zrobić krzesełka do trybuny krytej, czyli łuk i połowa zachodniej trybuny. Koszty byłyby chyba podobne do tych podczas poprzedniego remontu. Na jakieś większe remonty nie ma co liczyć, ale chociaż żeby było więcej tych krzesełek. Prędzej dojdziemy do czegoś stopniowo niż czekając na jakąś większą kasę (nie wiem skąd) na gruntowny remont.

Otóż to, jestem tego samego zdania, plus koniecznie jupitery
I to mi wystarczy. Drugiego Santiago Bernabeu nie zbudujemy...
slawojka

??

Postprzez ^m@rcin^ 2004-10-14, 7:48 pm

Z forum Ruchu :?
Obrazek

Byl ktos w tym tygodniu na stadionie ?
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez siwy_sc 2004-10-14, 8:00 pm

rzeczywiscie nasza trybuna z tego ujecia wyglada tragicznie. fajne zdjecie remontowanej trybuny w Bialmstoku jest w innym temacie. jakby u nas byly takie dwie trybunki po obu stronach boiska i klatka dla gosci tam gdzie tetraz no i oswietlenie to byloby naprawde super.
siwy_sc

Postprzez konrad 2004-10-15, 5:33 am

Jeśli ktoś wierzy w w dobre intencje Górskiego , to gratuluje naiwności.
Sprawa gruntów jest obecnie jedynie pretekstem , dupochronem , skutecznie zasłaniającym przed kopniakiem , po którym powinien dawno spaść ze stołka.
Temat gruntów jest znany w UM od dawna i nic sie dotąd nie działo.
Kwestia pieniędzy dla dotychczasowych właścicieli , to żadna przeszkoda i można było wszystko dawno załatwić , pod warunkiem że urzędnicy wykazaliby odrobinę dobrej woli.
Z tymi władzami niczego na Ludowym się nie stworzy , jestem o tym przekonany , kto nie wierzy niech sie wybierze na stadion i i po drodze policzy sobie ile lat Górski rządzi w Sosnowcu i z jakim skutkiem?

Pozdrowienia.
konrad

Postprzez Krawiec 2004-10-15, 7:16 am

konrad napisał(a):Jeśli ktoś wierzy w w dobre intencje Górskiego , to gratuluje naiwności.
Sprawa gruntów jest obecnie jedynie pretekstem , dupochronem , skutecznie zasłaniającym przed kopniakiem , po którym powinien dawno spaść ze stołka.
Temat gruntów jest znany w UM od dawna i nic sie dotąd nie działo.
Kwestia pieniędzy dla dotychczasowych właścicieli , to żadna przeszkoda i można było wszystko dawno załatwić , pod warunkiem że urzędnicy wykazaliby odrobinę dobrej woli.
Z tymi władzami niczego na Ludowym się nie stworzy , jestem o tym przekonany , kto nie wierzy niech sie wybierze na stadion i i po drodze policzy sobie ile lat Górski rządzi w Sosnowcu i z jakim skutkiem?

Pozdrowienia.

Nie należę do zwolenników prezydenta ale skąd wiesz jakie warunki przedstawili właściciele skoro twierdzisz że jest to "żadna przeszkoda" ???
Krawiec

Postprzez konrad 2004-10-15, 8:14 am

Aby przedstawić warunki strony muszą usiąść i porozmawiać .
Właściciele twierdzą , że miasto ich nie traktuje poważnie i rozmawiać nie chce od lat. Więcej , publicznie deklarują , że chą sie w tej sprawie porozumieć.
Nie są to działki z szybami naftowymi , by 250 tysięczne miasto nie mogło ich odkupić. Sosnowiec na to stać nie mam tu wątpliwości.
Dlatego opinia moja jest taka , jak napisałem. Górski mydli nam wszystkim oczy!
konrad

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna