Małe Ekipy - Wielki Szacunek ...

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Małe Ekipy - Wielki Szacunek ...

Postprzez gruby 2004-10-03, 10:33 am

Czy wszyscy kibice są równi..?jest to pytanie na które kibice rzadko zadają sobie pytanie.W myśl hasła "kibic kibicowi równy"można dojsc do wniosku że kibice,niezależnie od ilosci szanują się.Lecz w życiu wygląda to zupelnie inaczej,,rozchodzi mi sie głównie o to że ekipy w których rzesza fanów sięga kilkaset osób,często z przymróżeniem oka traktują mniejsze ekipy,a w szczególnosci nasmiewaja sie z nich.Czasami da się
usłyszec ze te ekipy są słabe,że nie stanowią żadnej siły..itp.Wezmy za przykład kibicow Pogoni Lęboork,Igloopolu Dębica i Chrobrego Glogów,miasta te nie należą do dużych (Glogów 65 tyś. Lębork 38 tyś. Dębica 98 tyś)a mimo to kibice tych drużyn potrawią zaliczyc ,jak nie wszystkie to chociaż 80% wyjazdów.Do tego trzeba zaznaczyc że poza Chrobrym który gra w 3 lidze,dwa pozostałe kluby grają w niskich klasach rozgrywkowych.a wiadamo że brak sukcesów kopaczy może spowodowac wykruszenie sie ekipy.Wielu kibiców mniejszych ekip chciałoby przeżyc wyjazdy w liczbie kilkuset osób czy rozegrac mecz u siebie gdzie liczba kibiców siegała by kilka tysiecy ludzi i stworzyc niezapomnianą atmosfere,lecz oni sami wiedzą że pewnego poziomu nie uda im sie pszeskoczyc.A mimo tego starają coś dzialac,ultrasują w mniejszym lub wiekszym stopniu,a wiadomo że oprawa jest uzależniona jest od srodków finansowych.W tak malych ekipach gdzie młyn liczy kilkadziesiątosób niech każdy rzuci po 50 gr. to dopiero jest kilkadziesiąt złotych,a na takim Lechu nie każdz kibic rzuci tyle samo to już jest kilkasetzłotych, z tego wyni,a że przecietny kibic Górnika czy Chrobrego musi dac naprawde dużo kasy by młyn sie mógł godnie prezentować.W szczególnosci widac to po kibicach Chrobrego ktorzy potrawią sie ciekawie zaprezentować a do tego maja extra flagi,drugą stroną są wyjazdy,czasami bywa tak że za organizacje wyjazdu bierze sie jedna czy czasami dwie osoby i żadna z tych osob nie może powiedziec sobie nie jade na mecz gdyż tak samo powie ktoś inny i może wyjsc tak że na wyjazd nie pojedzie nikt,inaczej sprawa wzgląda w dużych ekipach ktoś powie nie jade ale zawsze z dużego grona sie znajdzie ktoś chetny i ekipa sie zbierze.Co swiadczy o tym że w mniejszych ekipach,kibice bardziej odczuwają obowiązek bycia na wzjezdzie.Nawiązując do wzjazdow jeszcze trzeba zaznaczyc to, że te małe ekipy potrawią pojechac np. w 30 osób na wrogi teren co świadczy o tym że maja jaja,bo inaczej sprawa wygląda gdz na wrogi teren sie jedzie w kilkaset osób w specjalnym pociagu...Podsumówując uważam że takim ekipą należy sie najwiekszy szacunek,bo naprawde poswiecają dużo czasu i zdrowia dla własnych drużyn.......

Pozdrawiam......:mlyn:[/list]
gruby

:)

Postprzez ^m@rcin^ 2004-10-03, 10:58 am

Ciekay temat :) Co do Chrobrego to wydaje mi sie ,ze lepiej sie kiedys prezentowali za czaow zgody z Widzewem.
Szkoda ,ze nie bylo ich w Sosnowcu. Iglopol teraz sie odrodzil i nawet spora ekipa jezdza na wyjazdy. O ile sie nie myle to teraz byly albo beda derby Debicy i wtedy zobaczymy jak sie tam przedstawia sytulacja. Jest sporo mniejszych ekip od tych co wymieniles :)
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Foxx 2004-10-03, 11:25 am

Ja z warszawskiej perspektywy mogę napisać, że Polonia gdy była małą ekipą 15 lat temu zasługiwała na szacunek, a teraz... mniej 8) .
Foxx
Legia Warszawa

:)

Postprzez ^m@rcin^ 2004-10-03, 11:28 am

A co do malych ekip to ja lubie Olimpie Warszaw Dolcan Ząbki :) pozdro OL'01 i BB'02 :D
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Duch 2004-10-03, 7:04 pm

Mógłby ktoś scharakteryzować ekipe Kujawiak Włocławek....
Duch
Legionista

!

Postprzez ^m@rcin^ 2004-10-03, 7:09 pm

Duch napisał(a):Mógłby ktoś scharakteryzować ekipe Kujawiak Włocławek....

To nowa ekipa. Zaliczyli kilka wyjazdow teraz chyba byli w 40 osob w Kielcach.
Co do mniejszych ekip to zdziwil mnie Skalnik Gracze byli w kilkadziesiat osob na PP w Katowicach.
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez misiek1906 2004-10-03, 7:49 pm

Ja osobiście do mniejszych ekip zdecydowanie zaliczam Szczakowianke Jaworzno. Jak dla mnie są na równym, jak nie gorszym poziomie od Viktorii Jaworzno.
misiek1906

Postprzez ATieQ 2004-10-05, 11:08 pm

Hehehe najmniejsza ekipa jaką ja widziałem na meczach to nasza Ustrońska ekipa na wyjazdowe mecze jeździło całem 5 - 8 osób hehehe
Teraz niedawno byli u nas chłopaki z BKSu i ... pokazali jak się kibicuje na wyjazdach (ilość) btw może ktoś mi rzucić namiary na zgody jakie mają kibice BKSu ? ... ew stronkę www ?
ATieQ

Postprzez ibiz 2004-10-06, 1:35 pm

Niech i mi bedzie dane zadebiutowac.

Dobry tekst Grubego z ktorym w pelni sie zgadzam.

misiek1906 napisał(a):Ja osobiście do mniejszych ekip zdecydowanie zaliczam Szczakowianke Jaworzno. Jak dla mnie są na równym, jak nie gorszym poziomie od Viktorii Jaworzno.

Zalezy co chcesz porownywac, faktem jest ze wszelkiego rodzaju konkursy i porownania wywoluja sporo roznych opinii, ale jak na jedno miasto to Jaworzno na tyle malych ekip ze HEYYY oczywiscie i my sie aliczamy do malych ekip, nie wiem tylko dlaczego inni uwazaja ze jest inaczej... owszem zdazaja sie lepsze wyjazdy, ale srednia jest raczej niska

ja podziwiam ekipe Szombierek Bytom (nie tylko z racji ze ich znam), wlasnie ze wzgledu na to co napisal Gruby.
ibiz

Re: :)

Postprzez Amba 2004-10-06, 8:25 pm

^m@rcin^ napisał(a):A co do malych ekip to ja lubie Olimpie Warszaw Dolcan Ząbki :) pozdro OL'01 i BB'02 :D

cham :(
Amba
Warsaw Fans

Postprzez ^m@rcin^ 2004-10-06, 8:43 pm

Amba napisał(a):
^m@rcin^ napisał(a):A co do malych ekip to ja lubie Olimpie Warszaw Dolcan Ząbki :) pozdro OL'01 i BB'02 :D

:? no zapomnialo mi sie pozdrawiam ULTRAS ŚWIT WARSZAWA :D
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez WOJTEK 2004-10-07, 6:18 am

SYMPATIĘ MAM DLA KIBICÓW MKS KARLINO I KOTWICY KOŁOBRZEG. SZKODA, ŻE KOTWICA NIE AWANSOWAŁA DO 2 LIGI. :cry:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez CharoN^ 2004-10-07, 9:31 am

Ja dużą sympatię mam do III-ligowej Unii Janikowo. A jeżeli chodzi o szacunek, oraz postęp kibicowski, to należałoby wspomnieć ŁKS Łomże. Łomża jest dość sporym miastem, jednakże nie ma tam "piłki na wysokim szczeblu rozgrywek", a kibice organizują naprawdę fajnę oprawy (jak na ich możliwości). Zaliczają również wyjazdy, więc tylko pogratulować.
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez Amba 2004-10-07, 10:43 am

^m@rcin^ napisał(a):
Amba napisał(a):

:? no zapomnialo mi sie pozdrawiam ULTRAS ŚWIT WARSZAWA :D

no i wszystko jasne :D
Amba
Warsaw Fans

Postprzez warchlak 2004-10-07, 3:25 pm

a ja tam dużą sympatią darze Cyklon Rogoźnik którzy seryjnie przyjeżdzają do nas na mecze rezerw jeśli grają z nami(grupa chyba Emerit Fans sądząc po ich średniej wieku) :lol: :lol: :lol: 8) a tak na serio to Świt W-wa.
warchlak
Prowokator

Następna strona

Powrót do Kibice