REGULAMIN PZPN

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

REGULAMIN PZPN

Postprzez arek74 2004-07-24, 5:40 pm

CO MYSLICIE O BEZWZGLEDNYM ZAKAZIE UZYWANIA SRODKOW PIROTECHNICZNYCH NA STADIONACH ORAZ TO IZ OCHRONA BEDZIE MOGLA SPRAWDZIC DOWODY OSOBISTE CHOC MIOM ZDANIEM JESLI JUZ TAK CHCA IDENTYFIKOWAC KIBICOW TO MOGLI BY TO SPRAWDZAC PRZY KASIE A NIE PRZEZ BYLE KOGO Z OCHRONY
A JESLI O SRODKI PIROTECHNICZNE TO TROCHE SPOWODUJE TO ZUBOZENIE MECZU SZCZEGOLNIE JAK JEST STRASZNIE NUDNY
POZDRO I SWIETNYCH WAKACJI ORAZ DO POWROTU NA LUDOWY
arek74

Postprzez Scoob 2004-07-24, 7:58 pm

Regulamin PZPN-u

Dla mnie jest to konkretna bzdura - bo czym są mecze bez oprawy (race, wulkany)??? Dzięki oprawie i chłopakom z FB widowiska na stadionie Ludowym zyskały na wartości, na mecze zaczeło przychodzić coraz więcej ludzi, młodzież zamiast hooliganki woli dołożyć swoje "5 groszy" do oprawy spotkania - bo to się NAPRAWDE PODOBA!!!
Scoob

Postprzez Monti 2004-07-24, 8:15 pm

Zakaz " pirotechniki" to nie kaprys PZPN, to wynika z nacisków europejskiej federacji. Taka tendencja jest w całej Europie. Myślę że nie ma do tego podstaw ale myślę także że zakaz jest nieunikniony. Wierzę także że naszym ultrason nie zabraknie wyobraźni i zrekompensują brak pirotechniki innymi pomysłami .
Monti
Moderator

Postprzez arek74 2004-07-24, 8:44 pm

Monti napisał(a):Zakaz " pirotechniki" to nie kaprys PZPN, to wynika z nacisków europejskiej federacji. Taka tendencja jest w całej Europie. Myślę że nie ma do tego podstaw ale myślę także że zakaz jest nieunikniony. Wierzę także że naszym ultrason nie zabraknie wyobraźni i zrekompensują brak pirotechniki innymi pomysłami .

Wiem iz to nie kaprys PZPN i musza sie dostosowac do miedzynarodowych wymogow i rowniez wierze iz niezabraknie swietnych pomyslow naszym ultrasom
arek74

Postprzez Franz 2004-07-24, 9:58 pm

Hehe czyli Ognista Brygada będzie na meczach papierosy chyba paliła albo grilla rozpalą żeby nie było że nazwa z niczego się wzięła :lol: .

Beznadziejene te przepisy, widowiska znacznie stracą na atrakcyjności :| .
Franz
Pudzian

Lokalizacja: Sosnowiec- Pogoń Posty: Licznik nieczynny do odwołania

Postprzez Ader 2004-07-24, 10:11 pm

Polscy Ultrasi na pewno przejma sie tym zakazem jak wszystkimi innymi.... jesli nie beda uzywac pirotechniki beda nowe hasla na transparentach i bedzie walka na coraz lepsze transy :D:D:D
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez DaMi 2004-07-25, 4:49 am

Franz napisał(a):Hehe czyli Ognista Brygada będzie na meczach papierosy chyba paliła albo grilla rozpalą żeby nie było że nazwa z niczego się wzięła :lol: .

Jasne :D
DaMi

Postprzez Krawiec 2004-07-25, 8:36 am

Franz napisał(a):Hehe czyli Ognista Brygada będzie na meczach papierosy chyba paliła albo grilla rozpalą żeby nie było że nazwa z niczego się wzięła :lol: .

Dobry pomysł z tym grillem. Chodzi nam to po głowie od czasu powstania naszej grupy. PK chetnie pomoze FB w zorganizowaniu takiego pokazu.
A tak na serio, to ja nie jestem fanem pirotechniki na stadionach bo wolę doping w stylu brytyjskim ale skoro młodzi chcą tak dopingować , przynosi to pozytywny efekt i ożywia mecz , to zabranianie jest błędem.

Co sobie podymiliśmy to nasze :-)

Obrazek
Krawiec

re.

Postprzez Michał(Stal) 2004-07-28, 6:34 pm

W czerwcowym TMK można doczytać jaki(na przestrzeni miesięcy) był i jest stosunek PZPN(A szczegulnie Listkiewicza) do opraw pirotechnicznych na stadionach.Raz muwił ze podoba mu sie nowoczesny sposub kibicowania(oprawy piro) który dodaje smaku widowisku sportowemu a innym razem potępił to kategorycznie.Trzeba sie zastanowić czy PZPN odrużnia Ultras od Hools(zdanie Listkiewicza zmieniło się po meczu Ruch-ŁKS).Polska słynie z Ultras a polskie Ultras z Pirotechniki.Zastanawiam się tylko w jaki sposub i jakimi argumętami panowie z Miodowej zabronią nam opraw piro.W niemczech hasło numer 1 to "dym wydzielajacy sie po użyciu pirotechniki może cie zabic";).Dobre
Michał(Stal)

Postprzez DaMi 2004-07-28, 6:37 pm

Ostatnio race służą do walik z policją i coś mi się wydaje że to dlatego zakaz o nie używaniu oirki na stadionach
DaMi

slogan

Postprzez Michał(Stal) 2004-07-28, 6:50 pm

Więc w polsce slogan PZPN będzie brzmiał"Nie używajcie Pirotechniki bo mozecie zaszkodzić swojim ulubieńcom-Policji".Slogan przedni;)
Michał(Stal)

Powrót do Kibice