TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez ARAS1906 2004-07-20, 11:10 am

Ckspeter czytaj trochę dokładniej wcześniejsze posty......
w piątek (16.07.2004r.) odbył się ponowny przetarg na prowadzenie prac więc nie ma takiej możliwości aby prace ruszyły 20-stego.(jeżeli dobrze kojarzę na uprawomocnienie się przetargu potrzebne jest 30 dni)
ARAS1906
Åšrodula

Postprzez slawojka 2004-07-20, 11:18 am

Tylko pozazdrościć... a może by tak ściągnąć pana Mućka do Sosnowca :wink:
slawojka

Postprzez ckspeter 2004-07-20, 11:22 am

ARAS, spoko :shock: , zrozumiałem...
ckspeter

Postprzez Siara 2004-07-20, 3:08 pm

I tak jak bedzieblisko mozliwosc awansu to zeby dostac licencje cala kasa na modernizacje/odbudowe/przebudowe stadionu pojdzie na oswietlenie...
Siara
Żółta kartka

...

Postprzez Krawiec 2004-07-21, 8:00 am

cks

Jak informowaliśmy wcześniej to nie jest przebudowa tylko wylewka na dwóch malych sektorach i modrnizacja trybuny "krytej". O przebudowę czyli zmiane geometrii stadionu trzeba zawalczyć.

siara

a ty co jasnowidz jesteÅ› czy czarnowidz ?
Krawiec

Postprzez Krawiec 2004-07-21, 8:38 am

slawojka napisał(a):

Tylko pozazdrościć... a może by tak ściągnąć pana Mućka do Sosnowca :wink:

Kielce, Włocławek, Radom - czy trzeba wiecej przykładów na to, że miasta średniej wielkości powinny promowac się poprzez obiekty sportowe ? Jak mi wiadomo na razie miasto nie jest w stanie złożyć wniosku do UE na dofinansowanie przebudowy stadionu bowiem nikt nie wie kto miałby się tym zająć - nie ma zresztą dobrej woli.

Co ja mam myśleć o człowieku , który zamierza budowac w Sosnowcu hale na 8 tys miejsc , któa zmieści dwa lodowiska (mistrzostwa świata grupy A się marzą) i pełnowymiarowe boisko piłkarskie . W systuacji gdzie w DG jest nowoczesna hala , która przyjmie z chęcią mecze mistrzowskie, hokej ledwo zipie choć posiada już dwa lodowiska , a stadion piłkarski wygląda jak rudera.

Już wkrótce cała Polska zobaczy na Polsacie nasz obiekt i poprzez ten widok bedzie oceniać nas . Na nasze samopoczucie równiez po cześci będzie wpływac duma lub wstyd zwiazany ze Stadionem Ludowym.
Krawiec

Postprzez ckspeter 2004-07-21, 8:46 am

Krawiec, dzieki z akonkrety, teraz jestem już poinformowany, mów jak i pomagamy w walce o stadion, ładny i funkcjonalny stadion to same kożyści i dla klubu i dla miasta, to promocja ale jeszcze nasi miejscy politycy jeszcze tego nie zrozumieli. Jeśli mogę służyć pomocą to chętnie. W Czeladzi kiedyś sam chodziłem do burmistrza, sam z grupą zapaleńców do tej pory chodzimy do UM i walczymy o reaktywacje CKS-u tymbardziej, że właśnie w tym roku obchodzilibyśmy 80-lecie klubu. Szkoda, że w Czeladzi nie ma takich wiernych i zapalonych ludzi by pomóc klubowi, każdy tylko patrzy na swoją kieszeń. Więc mam już troszkę doświadczenia w kontaktach z władzami. Jestem całym sercem z Zagłębiem i wszystko co dobrego się dzieje wokół klubu cieszy mnie niezmiernie. Naprzód Zagłębie. Walczmy, jesteśmy dumni a możemy być jeszcze bardziej!!!!
ckspeter

Postprzez Gość 2004-07-21, 8:51 am

Krawiec napisał(a): Postaramy się wkrótce naświetlić wszystkim o co zawalczymy z Zarządem UM.

Czekam z niecierpliwością. Jeśli tylko będę wiedział o co i w jaki sposób walczymy to idę nawet na pierwszy ogień ;)
Ale tak patrząc na te nasze wszystkie wywody to zdziałamy coś dopiero gdy Sosnowcem przestanie rządzić SLD. :( SF :(
Gość

Postprzez ARAS1906 2004-07-21, 8:57 am

KRAWIEC

Jak mi wiadomo na razie miasto nie jest w stanie złożyć wniosku do UE na dofinansowanie przebudowy stadionu bowiem nikt nie wie kto miałby się tym zająć - nie ma zresztą dobrej woli.

Jak to Qr**** (poniosło mnie) nie ma kogoś w UM kto miałby się tym zająć???? :evil:
To za co te patałachy biorą kasę :?: Wśród kibiców Zagłębia znajdzie się paru, którzy im to napiszą!!!!!!
Tylko wtedy nie będzie podszywania się nazwiskiem pod ten wniosek!!!! :evil: :evil: :evil: :evil:
ARAS1906
Åšrodula

Postprzez Krawiec 2004-07-21, 8:58 am

Morpheus napisał(a):
Krawiec napisał(a): Postaramy się wkrótce naświetlić wszystkim o co zawalczymy z Zarządem UM.

Czekam z niecierpliwością. Jeśli tylko będę wiedział o co i w jaki sposób walczymy to idę nawet na pierwszy ogień ;)
Ale tak patrząc na te nasze wszystkie wywody to zdziałamy coś dopiero gdy Sosnowcem przestanie rządzić SLD. :( SF :(

Prześledź parę stron wstecz, a się domyślisz . Natomiast widzę jeśli chodzi o politykę, nie znasz poglądów pana Winiarskiego na temat Stadionu Ludowego . Morf chęć przebudowy nie układa się wzgledem kolorów politycznych.
Krawiec

Postprzez ckspeter 2004-07-21, 9:18 am

Krawiec, z tego co wiem obligatoryjnie w tej chwili powinien być człowiek w każdym UM zajmujący się dotacjami z UM wiem, że w Czeladzi taki jest i wyciąga pieniądze z Unii, wiem, że teraz finalizują sprawę restrukturyzacji rynku. Jestem prawie pewien, że taki człowiek lub nawet ghrupa ludzi w UM w Sosnowcu jest, pewnie inne wnioski wysyłają tylko nie chce im sie wziąść za stadion, pacany, na stadionie można juz zarabiać, na infrastrukturze stadionu, nikt o tym nie mówi, stadiony powinny być teraz budowane z myślą fabryki pieniędzy. Jeżdżę troszkę po europie i aż mnie serce ściska gdzie np. na san siro bilet kosztuje prawie 20 euro i kolejki są by przejść się po trybunach, wejść do szatni i muzeum klubowego. Wiadomo, że niewielu chętnych było by do zwiedzania Ludowego ale podam inne przykłady, stadionów w GB i Hiszpani, tam, są na stadionie kawiarnie, restauracje, puby, sklepy, butiki, rozpisałem się troszkę nie na temat do końca ale szlak mnie trafia kiedy komuś sie pluje w twarz a on mówi, ze pada deszcz(UM) Jedna wielka paranoja!!!
ckspeter

Postprzez fabian 2004-07-21, 9:21 am

No właśnie, ja widzę jeszcze jedno zagrożenie. Pan Prezydent, co byśmy o nim nie mówili jest inteligentnym gościem. Dodatkowo na pewno chce wygrać następne wybory. Nie boisz się, że zostaniecie odebrani jako polityczni przeciwnicy i wtedy, korzystając z układów w prasie i społecznej percepcji kibica jest w stanie nas zniszczyć w pięc minut? W takiej sytuacji raczej nikt z decydentów nie zostałby, mimo lobbingu, po naszej stronie.
Wiem, że proponowany przez Ciebie tutaj word-of-mouth marketing jest jednym z najbardziej skutecznych sposobów promocji, ale boję się, że nie uda się tylko nim zmienić nastawienia opinii publicznej. Czy nie uważasz, że warto byłoby równolegle do lobbowania przeprowadzić jakąś akcję dla zwykłych zjadaczy chleba? Pozdrawiam, F.
fabian

Postprzez ckspeter 2004-07-21, 9:29 am

Fabian ale jaką akcję dla zjadaczy chleba proponujesz, masz coś na myśli??
ckspeter

Postprzez ARAS1906 2004-07-21, 9:31 am

No cóż Fabian niby tak, ale....... my też docieramy do prasy (może z mniejszą siłą przebicia - narazie :twisted: - ale jednak!!!!) Ponadto siła frakcji SLD leci na pysk, a kibice to jednak duża i silna grupa osób mogąca oddać swój głos na tą frakcję czy ludzi z tej strony politycznej (wielu z Nas nie jest ukształtowana politycznie, dotyczy to szczególnie młodych kibiców z prawem głosu). Działania na rzecz stadionu mogłyby przekonać te osoby do postawienia krzyżyka przy odpowiednim nazwisku!!!!
Ps. I nie komentujcie odrazu, że w mieście jest 100, 1000 innych priorytetów bo o tym wiem!!!! Ale tematem nr jeden dla kibica jest stadion, a jak wcześniej było udawadniane można tamte priorytety połączyć z tym.
ARAS1906
Åšrodula

Postprzez Krawiec 2004-07-21, 11:04 am

fabian napisał(a):No właśnie, ja widzę jeszcze jedno zagrożenie. Pan Prezydent, co byśmy o nim nie mówili jest inteligentnym gościem. Dodatkowo na pewno chce wygrać następne wybory. Nie boisz się, że zostaniecie odebrani jako polityczni przeciwnicy i wtedy, korzystając z układów w prasie i społecznej percepcji kibica jest w stanie nas zniszczyć w pięc minut? W takiej sytuacji raczej nikt z decydentów nie zostałby, mimo lobbingu, po naszej stronie.
Wiem, że proponowany przez Ciebie tutaj word-of-mouth marketing jest jednym z najbardziej skutecznych sposobów promocji, ale boję się, że nie uda się tylko nim zmienić nastawienia opinii publicznej. Czy nie uważasz, że warto byłoby równolegle do lobbowania przeprowadzić jakąś akcję dla zwykłych zjadaczy chleba? Pozdrawiam, F.

Można, a nawet trzeba.
Krawiec

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: kanciak