TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez IQ 2004-07-17, 2:28 pm

Nie dam się więcej zWABić na dykusję na tak żałosnym i żenującym poziomie.
"Na przyjemność trzeba sobie załużyć" to cytat z pewnego polskiego filmu będący odpowiedzią na słowa "pocałuj mnie w dupę"

Wojtek jesteś mało obiektywny - skoro się znasz z WAB-em to traktuję moją kartkę jako twoje alibi przed znajomym. Pociesza mnie tylko to że na innym forum Ty dostałeś bana (niesłusznie zresztą) i doświadczyłeś co to jest brak obiektywizmu moderatora.
Pzdr
IQ

Postprzez bankier 2004-07-18, 9:42 am

a ja pozwolę sobie na....

panowie, k***a dosyć! jak ktoś się chce dowartościować - proszę sobie założyć nowy temat!!! weźcie sobie to do serca - BASTA!!!

i teraz tylko o stadionie!
bankier

Postprzez DaMi 2004-07-18, 3:11 pm

bankier napisał(a):a ja pozwolę sobie na....

panowie, k***a dosyć! jak ktoś się chce dowartościować - proszę sobie założyć nowy temat!!! weźcie sobie to do serca - BASTA!!!

i teraz tylko o stadionie!

Chcecie się besztać to się wymieńcie numerami gg a najlepiej to się spotkajcie i wyjaśnijcie to sobie bo z forum syf robicie.
DaMi

Postprzez zgredos 2004-07-18, 5:46 pm

Podobno w zeszłym tygodniu na Ludowym był Prezydent Górski i obiecał, że od przyszłego roku zacznie się prawdziwy remont. Za dwa lata stadion ma spełniać wszystkie wymogi

Ps. fabian- pomysł z tą odezwą mi się podoba , tyle tylko, że moim zdaniem powinna być krótsza taką długą niewiele ludzi przeczyta
zgredos

...

Postprzez Krawiec 2004-07-19, 11:44 am

Inicjatywa i zaangażowanie Fabiana to jest to o co chodzi.

Niestety znając realia tzn. kto i w jakiej sprawie przychodzi najczęściej z wizytami do radnych obawiam się że efekt byłby przeciwny dp zamierzonego. Chodzi o to, że większość wizyt i problemów zgłaszanych do radnych dotyczy prywatnytch spraw mieszkańców typu odpadające tynki na blokach , dziura w chodniku itp. Zazyczaj przychodzą tam emeryci , którzy nie mają co innego do roboty. Nie trudno się domyślic, że
tacy ludzie pierwi wysuneliby zarzuty pt " piniądze na igrzyska idą, a ludzie głodują , a w dodatku kiedy pomalujecie moją klatkę " ?

Wg mnie lobbing, który prowadzimy powinien być skierowany bezpośrednio na radnych, a społeczeństwo powinno byc przekonywane przez media i przez kibiców. Powtarzam, tu główną rolę powinni odegrac forumowicze , chodzi o bezpośrednie przekonywanie ludzi argumentami na "tak", które tu padały.

Dobrze by było na tym etapie konfrontowac swoje pomysły z tym co kombinuje sztab pracujący nad strategią lobbingu. Jest zbyt mało czasu i sprawa jest zbyt poważna zeby robić pospolite ruszenie.
Krawiec

Postprzez fabian 2004-07-19, 11:48 am

To tylko pomysł podsunięty "sztabowi". A czy i jak go wykorzystacie, to już Wasza sprawa.

Pozdrawiam,

Fabian
fabian

Postprzez Krawiec 2004-07-19, 11:55 am

zgredos napisał(a):Podobno w zeszłym tygodniu na Ludowym był Prezydent Górski i obiecał, że od przyszłego roku zacznie się prawdziwy remont. Za dwa lata stadion ma spełniać wszystkie wymogi

Ps. fabian- pomysł z tą odezwą mi się podoba , tyle tylko, że moim zdaniem powinna być krótsza taką długą niewiele ludzi przeczyta

Zgredos, widać że słabo interesujesz się tematem.

http://www.zaglebie.sosnowiec.pl/shown.php3?nid=944
http://www.piknik.zaglebie.sosnowiec.pl/

Górski obiecał to na długo wcześniej, ale w tym sęk, że koncepcja UM przewiduje "modernizację" , która pozwoli spełnić wymogi ale sprawi ze nasz stadion za parę lat znowu trzeba będzie modernizować . Tym czasem można tak poukładac sprawy żeby jednocześnie nadać stadionowi nowoczesny kształt, nie zamykać możliwosci rozbudowy , spełnić wymogi licencyjne i w dodatku wydac na to tą samą kwote , którą chce wyasygnować prezydent Górski.

Plan alternatywny jest przygotowany.
Krawiec

Postprzez zgredos 2004-07-19, 2:32 pm

Krawiec- ja pisałem, że Prezydent w zeszłym tygodniu ponownie wizytował Ludowy i obiecał że w przyszłym roku zacznie się prawdziwy remont a nie o tym co było dwa miesiące temu - czytaj dokładnie
zgredos

Postprzez Gość 2004-07-19, 3:11 pm

Obiecanki cacanki, a głupiemu radość :roll: :? :?

Ciekawe ile z tych obietnic zostanie spełnione? :?
Gość

Postprzez bankier 2004-07-19, 9:09 pm

koszty oświetlenia stadionu w Jaworznie: http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=1& ... s_id=38997

a tak na marginesie - jako, ze ze szczakowianką zagramy dopiero na wiosnę... to moze mecz odbędzie się przy światłach 8)
bankier

Postprzez IQ 2004-07-19, 11:23 pm

3,2 mln zł ma kosztować oświetlenie na stadionie miejskim w Jaworznie (na tym obiekcie swoje mecze rozgrywa Szczakowianka). Wykonawcą oświetlenia będzie Elektrobudowa z Katowic. Ofertę firmy wybrano w drodze przetargu. Umowa ma zostać podpisana 27 lipca, termin zakończenia prac jest przewidziany na koniec września.

FAJNIE - PO GKS, RUCHU, GÓRNIKU I ODRZE PRZYSZEDŁ CZAS NA SZCZAKOWIANKĘ. PRZYPOMNĘ, ŻE U NAS O OŚWIETLENIU NAWET NIKT JESZCZE NIE WSPOMNIAŁ. MOŻE ZROBIĄ JUPITERY NA MIRECKIEGO :cry: :cry: :cry:
IQ

Postprzez Krawiec 2004-07-20, 6:59 am

zgredos napisał(a):Krawiec- ja pisałem, że Prezydent w zeszłym tygodniu ponownie wizytował Ludowy i obiecał że w przyszłym roku zacznie się prawdziwy remont a nie o tym co było dwa miesiące temu - czytaj dokładnie

Dwa miesiące temu też obiecał "prawdziwy" remont. Z tym, że robienie wylewki i przykrywanie jej dachem na 1000 miejsc nie jest tak naprawdę prawdziwym remontem tylko kontynuacją wielkiej fuszerki.

Aha , jeśli masz pisać newsy typu "podobno", to się ..... zastanów co to daje . Wiesz jak to było z rozdawaniem samochodów w Moskwie.
Krawiec

Postprzez Krawiec 2004-07-20, 7:29 am

IQ napisał(a):3,2 mln zł ma kosztować oświetlenie na stadionie miejskim w Jaworznie (na tym obiekcie swoje mecze rozgrywa Szczakowianka). Wykonawcą oświetlenia będzie Elektrobudowa z Katowic. Ofertę firmy wybrano w drodze przetargu. Umowa ma zostać podpisana 27 lipca, termin zakończenia prac jest przewidziany na koniec września.

FAJNIE - PO GKS, RUCHU, GÓRNIKU I ODRZE PRZYSZEDŁ CZAS NA SZCZAKOWIANKĘ. PRZYPOMNĘ, ŻE U NAS O OŚWIETLENIU NAWET NIKT JESZCZE NIE WSPOMNIAŁ. MOŻE ZROBIĄ JUPITERY NA MIRECKIEGO :cry: :cry: :cry:

Wspominał , wspominał . Górski na spotkaniu w UM wyliczył koszt oświetlenia na 5 mln złotych, a całą przebudowę na 15 mln. Czyli fuszerka z dachem na 1000 osób oraz oświetlenie.

Postaramy się wkrótce naświetlić wszystkim o co zawalczymy z Zarządem UM.
Krawiec

Postprzez ckspeter 2004-07-20, 11:05 am

I co? 20 miała się zacząć przebudowa na Ludowym, wiecie coś na ten temat, czy coś się rusza, czy UM znów nas zwodzi???
ckspeter

Postprzez robercik 2004-07-20, 11:06 am

robercik

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna