Puzon napisał(a):Okey. Zgadza się. Tylko nigdy nie przybrało to żadnej oficjalnej formy.A zgoda Legii z Radomiakiem była zrobiona chyba tylko na przekór Polonii, która miała (ma do dzisiaj) zgodę z Bronią.
Moim zdaniem w połowie lat 80-tych chyba mieliście zgodę z Radomiakiem... Niech to rozstrzygnie jakiś starszy forumowicz :roll: . Natomiast, Puzon, jakby Ci to napisać... Wtedy, gdy zgoda Legia - Radomiak była zawierana (patrz wyżej), Broń miała "siłę" porównywalną do obecnego potencjału warszawskiego Hutnika, a cały Radom (poza jednym osiedlem) był za Radomiakiem. Oprócz tego Polonia miała wtedy zgody m.in. z: Cracovią, ŁKS-em, Górnikiem Zabrze, Górnikiem Wałbrzych, ROW-em Rybnik, GKS Tychy, Polonią Bytom, Odrą Opole, Lechem Poznań, Arką Gdynia, Zawiszą Bydgoszcz, Koroną Kielce, Stalą Mielec... Panie, jakby ktoś chciał im "robić na złość" (pomijam już egzotykę takiego motywu zawierania zgody), to nasza Starszyzna do końca życia by się nie obrobiła z prowadzeniem rozmów :lol: .
Sruba napisał(a):to ja niesmialo odpowiem - chyba nie bardzo. ale co ja tam wiem... :wink:
Dziękuję bardzo, to było pytanie retoryczne :wink: