iZZi napisał(a):Krawiec chodzi mi o to ze na pewno ci co nie spiewaja nie zagluszaja , ale wezme przyklad od nas ze stadionu na glownej , gdzie byłem 2 razy i wiecej nie pojde.
mianowicie gdy zaczynasz spiewac to jakis stary dziadek ci ryknie zebys sie zamknal bo on chce se popatrzec , jak odpalisz race to cie zjebia ze dym mu mecz zaslania ...itp mozna mnozyc
nie sadze zeby tylko u nas były takie czlonki.
a jezeli dojdzie do tego ze zabronia chuliganki , to zabronia tez ultrasowania , bo to tez niebezpieczne , ale postu nie bede duplikowal
U nas niestety praktycznie jest tylko jedna strona stadionu, wiec dziadki sila rzeczy na razie musialy sie przyzwyczaic do spiewania i rac. Ale pamietaj izzy, ze te dziadki w wiekszosci chodza lata na mecze i chocby z tego powodu nalezy im sie szacunek. Szczegolnie, ze macie swojego "blaszoka" i tam mozecie robic swoj ultras, co zreszta calkiem niezle Wam swojego czasu wychodzilo.
Co do "zabronienia" huliganki, to trche to smieszne. Bo niby jak, co sejm uchwali: "z dniem wejscia w zycie ustawy zabraniamy huliganki". No a wtedy chlopaki np. z BB powiedza do siebie: "ej stary to jest nielegalne, to zostanmy lepiej w domu poczytac Anie z Zielonego Wzgorza...".
Zreszta co do meritum sprawy, czyli chuliganki, to nie Ci na ktorych zszedl temat ( na ich, niewatpliwie, wpadke na ostatnim meczu u nas) sa zagrozeniem, bo przeciez to
miedzy innymi dzieki nim wyjazd na Radzionkow byl taki udany. (Chociaz "dowcip" pod kasami Radzionkowa bardzo malo smieszny dla mnie :D :lol:).
Mysle, ze Konradowi pomyli sie adresaci. Ja tez nienawidze gowniarstwa, ktore kradnie z okolicznych sklepow, rozpierdala pociagi, rzuca kamieniami itp., ale to Konradzie nie Ci do ktorych skierowales swoja wypowiedz.
Jeszcze jedna uwaga do Konrada. Stary, jestes tu nowy, ale zauwazyles, ze na tym forum reprezentowane sa rozne srodowiska kibicow Zaglebia. Roznimy sie w pogladach na bardzo wiele tematow, nikt tego tutaj nie ukrywa. Zreszta inaczej forum byloby nudne. Nie mniej, mimo sporow szanujemy sie nawzajem i staramy utrzymywac pewien poziom wypowiedzi. Fajnie by bylo, jakbys sie do niego dostosowal, bo inaczej pewnie bedziesz sie musial pozegnac z nami.