KONKURS NA PROJEKT NOWEJ FLAGI

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez voytech 2003-04-24, 9:03 am

Konkretnie, to wole z Kiepura. Wystarczy czytac moje posty, zamiast cokolwiek insynuowac.
voytech

Postprzez kwachu 2003-04-24, 9:15 am

Witam wszystkich - jest to mój pierwszy oficjalny wpis na forum.
Kwestia flagi wywołała niemałe poruszenie. Wg. mnie zarówno pomysł z Gierkiem jak i z Kiepurą jest świetny. Trzeba się czymś wyróżnić z tłumu a najlepiej to zrobić przez szokowanie lub właśnie kontrowersje. Nie uważam żeby wywieszanie flagi z podobizną Gierka było manifestowaniem socjalistycznych poglądów - przychylam się do twierdzenia, że jest to raczej wyraz szacunku dla człowieka, który był związany z regionem i dużo dla niego zrobił. Jeśli jednak ta flaga wzbudza tak dużo negatywnych emocji to można zostać tylko przy napisie Czerwone Zagłębie. Osobiście nie mam nic przeciwko Gierkowi i uważam że jego podobizna na fladze nikomu nie zaszkodzi! A już na pewno nie spowoduje, że ktoś wyjdzie ze stadionu - flagi są dodatkiem do widowiska jakim jest mecz, koniecznym i potrzebnym i fajnym, ale kibice przychodzą patrzeć na przede wszystkim na grę a nie na flagi. Pozdrowienia.
kwachu

Postprzez AntyKomunista 2003-04-24, 9:22 am

Ej czy was pojebało z tym Gierkiem?

Może nie pamiętacie, ale za jego czasów była w kraju cenzura i nie było mowy o wolności słowa, a teraz tego już nie ma i każdy sobie może do woli pisać na internecie.

Proponuję nie robić obciachu Zagłębiu i zostawić Gierka w spokoju, a jak ktoś chce oddać cześć Gierkowi to zamiast flagi niech kupi kwiaty i znicze i zaniesie mu na grób na cmenatrzu przy Zuzanny.
AntyKomunista

Postprzez Soyer 2003-04-24, 9:27 am

Fakt, WAB ma rację. Flaga "Chłopaki z Sosnowca" kojarzy się tylko z Sosnowcem. Powinna być flaga mówiąca o nas wszystkich, pomysł powstał na forum i kasa głównie będzie zbierana wsród nas. Wchodzą tutaj kibice z całego Zagłębia Dąbrowskiego i taka właśnie powinna powstać flaga

ZAGŁĘBIE DĄBROWSKIE z wyszczególnieniem miast należących do "Cudownej Krainy".

NIECH POWSTANIE FLAGA KTÓRA ŁĄCZY A NIE DZIELI !

Pozdro
Soyer
Moderator

konkurs na projekt nowej flagi

Postprzez zags 2003-04-24, 9:29 am

a ja jestem dalej za czarna flaga biały napis czerwone dalej herb sosnowca dalej podobizna gierka dalej herb zagłebia i dalej zagłębie uf troszke to nieskładnie gramatycznie ale na grafikach sie nie znam i nie zrobie projektu:)
zags

Postprzez Monti 2003-04-24, 9:36 am

Nie chcemy , znaczy ja nie chce flagi - Czerwone Zagłębie ani z Gierkiem ani bez. Nie chcemy zanczy ja nie chce flagi z gębami jakichkolwiek polityków z przeszłości czy obecynch czasów. Ten temat irytuje mnie jak żaden do tej pory. Tak jak napisał WEB szukajmy elementów które mogą łaczyć środowisko a nie dzielmy sie na wzajem . Padło pytanie na jakich nie dzielmy .... ? Na tych którym ten pomsł sie podoba i na tych którym nie . Znajdźmy projekt który będzie odpowiadał wszystkim albo zdecydowanej wieksdzości . Mnie ten pomysł z nazwami miast Zagłębia wydaje sie za dobry.
Monti
Moderator

Postprzez voytech 2003-04-24, 9:39 am

Pelne poparcie, Monti.
Flaga ma nas laczyc, nie dzielic, tak jak laczy nas milosc do tego samego klubu.
Tworzac flage z napisem cz*** Zaglebie powodujecie rozlam.
voytech

Postprzez Monti 2003-04-24, 9:42 am

kwachu napisał(a):Osobiście nie mam nic przeciwko Gierkowi i uważam że jego podobizna na fladze nikomu nie zaszkodzi! A już na pewno nie spowoduje, że ktoś wyjdzie ze stadionu - flagi są dodatkiem do widowiska jakim jest mecz, koniecznym i potrzebnym i fajnym, ale kibice przychodzą patrzeć na przede wszystkim na grę a nie na flagi. Pozdrowienia.

Ja wyjdę . Często rozmawiam na necie z kibicami z różnych miast w Polsce. Nie mam zamiaru tłumaczyć im sie przy ich kpinach , że to nie ja, nie mój pomysł i mnie sie nie podobał .
Monti
Moderator

Postprzez IQ 2003-04-24, 9:49 am

PO PIERWSZE TO NIE "CZERWONE ZAGŁĘBIE" TYLKO "CZERWONO ZIELONO BIAŁE" PO DRUGIE TO PROSZĘ SIĘ SPYTAĆ RUDEGO, BAZANA, GAŁECZKI I INNYCH STARSZYCH GRAJKÓW ZAGŁĘBIA ILE RAZY GIEREK BYŁ NA "LUDOWYM" ALBO WCZEŚNIEJ NA MIRECKIEGO ???. DLA MŁODZIAKÓW ODPOWIEDĹš BĘDZIE SZOKIEM. A NA KONIEC TO WG. ROLICKIEGO - BYŁEGO NACZELNEGO "TRYBUNY" I KUMPLA GIERKA Z DAWNYCH LAT GIEREK BYŁ PODOBNO KIBICEM RUCHU !!!!!! - KTO NIE WIERZY NIECH POSZUKA WYWIADU Z ROLICKIM W GAZECIE WYBORCZEJ Z TEGO ROKU. WIĘC GRATULUJĘ POMYSŁU - MOŻE PRZY OKAZJI ZGODA Z RUCHEM ???!!! O SAMYM GIERKU TO NIE CHCE MI SIĘ GADAĆ. ZA TO PAMIĘTAM JAK WTRĄCALI SIĘ DO ZAGŁĘBIA POLITYCY NP SEKUŁA I NIC Z TEGO DOBREGO NIE WYSZŁO. PRECZ Z POLITYKĄ ZE STADIONÓW. I OSTATNIE - SKORO TO MA BYĆ TAKA JAJCARSKA PROWOKACJA TO MOŻE ZAMIAST GIERKA BĘDZIE RYDZYK - TO BĘDZIE WESOŁE. A NA SERIO TO FLAGA Z WYMIENIONYMI MIASTAMI ZAGŁĘBIA JEST OK
IQ

Postprzez kwachu 2003-04-24, 10:04 am

Monti - ja bym się kibicami innych drużyn nie przejmował - to co sobie myślą to ich osobista sprawa i nie musisz im się z niczego tłumaczyć. I nie wierzę że wyszedłbyś z meczu Zagłębia tylko dlatego, że na płocie wisialaby flaga "Czerwone Zagłębie" z herbem Zagłębia, Sosnowca i podobizną Gierka... Ja też nie jestem za tym by na stadiony wchodziła polityka, ale tak jak pisałem wcześniej Gierka uważam raczej za pewien symbol, także związany z piłką a nie za manifestację poglądów politycznych. Pozdrowienia.
kwachu

Postprzez Gość 2003-04-24, 10:05 am

Po pierwsze:
Wojtek piszesz ze zerwałbyś flagę z Rydzykiem.A nie możesz zrozumieć że część ludzi chodzących na Ludowy i jeżdżących na wyjazdy reaguje na komunizm tak samo jak ty na prawice.Dlaczego wiec ktoś miałby nie zerwać flagi Czerwone Zagłębie.
Po drugie:
Sondaż w sprawie flagi (jakiejkolwiek) nie ma właściwie sensu.Nawet jeżeli większośc bedzie za ale nie spodoba się ona "górze" (nie wiem czy w tym przypadku by tak było) to i tak nie zawiśnie na żadnym meczu Zagłębia.Tak to już na szczęście jest że w naszych szeregach nie ma pełnej demokracji.
Gość

Postprzez ^m@rcin^ 2003-04-24, 10:10 am

Anonymous napisał(a):Sondaż w sprawie flagi (jakiejkolwiek) nie ma właściwie sensu.Nawet jeżeli większośc bedzie za ale nie spodoba się ona "górze" (nie wiem czy w tym przypadku by tak było) to i tak nie zawiśnie na żadnym meczu Zagłębia.Tak to już na szczęście jest że w naszych szeregach nie ma pełnej demokracji.

Piszac o gorze kogo masz na mysli ?? Jak flaga bedzie to napewno bedzie wisiec na meczach.
Wsumie jak dlamnie to moze byc bez gierka w srodku !!
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Flaga

Postprzez WAB 2003-04-24, 10:20 am

Jeżeli chcecie się wyróżniać i buzić kontrowersje, to proponuję flagi z następującymi hasłami:
- Jesteśmy pedałami - wiara która przetrwała
- Jesteśmy debilami i nie wstydzimy się tego
- Syjoniści do Syjamu - Zagłębie na Białoruś
- Kopernik była kobietą a Gierek hools'em
- Nie sztuką jest żyć, sztuką jest myśleć
To ostatnie pozwalam sobie zadedykować niektórym kolegom.
WAB

Postprzez klocek 2003-04-24, 11:36 am

Ja dzis rozmawoałem o tym pomysle z 5 róznymi osobami z DG. 2-óch kolesi chciało mi już dać pieniądze na Tą flage !! trzeci sie smiał z tego cały czas, a 2 stwiedziło ze jestem pojebany.
do Voytecha ; jesli Kwasniewskiego, i Gierka stawiasz wsród Hitlera i Stalina .To nie musisz juz nic dodawać- pokazales tym zdaniem potencjał swojej inteligencji i ponad przecietnego rozumu :lol: , Ciekawe co robiłes na lekcjach historii, TRZEBA SIE BYŁO UCZYĆ < A NIE ZAGLĄDAĆ DZIEWCZYNKOM POD SPÓDNICZKI.
klocek

Postprzez Fan1906 2003-04-24, 12:04 pm

voytech - rozumiem ze jestes zazartym antykomunista ale wypisywanie bredni ze socjalizm zamordowal miliony ludzi jest ponizej twojego zwyklego poziomu. a przyrownywanie hitlera od gierka czy kwasniewskiego jest haniebne.
chcecie wychodzic ze stadionu z powodu flagi?? he chyba zartujecie. BB maja swoja flage, FB swoja, dzielnice maja swoje, forum ma miec swoja - nie rozumiem czemu jakas inna grupa (czyli my zwolennicy tego pomyslu) nie moze miec swojej.

"DZIELI nas wiele spraw (...) jeden klub ŁĄCZY nas"
Fan1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice