Co byłoby ciekawsze ?

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez ARAS1906 2004-05-31, 8:45 am

Pomimo wszystko I liga!!!!
Choć by dlatego, żebym przestał "żyć" tylko wspomnieniem przełomu lat 89/90!!!!!!!!!!!
ARAS1906
Środula

Postprzez fabian 2004-05-31, 8:50 am

Ja przyznam, że pierwszej ligii prawie nie pamiętam, acz wiem jedno, miejsce naszego klubu jest tam właśnie. Fakt, że obecnie jest tam kilka efemeryd piłkarsko-kibicowskich niczego nie zmienia.
fabian

Postprzez slawojka 2004-05-31, 1:08 pm

Zanim dotrzemy do ekstraklasy, dużo się w niej jeszcze pozmienia. Obserwując ostanie "zajścia" pomiędzy piłkarzami a zarządem w klubikach typu AMICA i GROCLIN wygląda na to że nikt, zwłaszcza piłkarze nie traktują tych klubów na poważnie i szybko skończy sie ich egzystencja, zepchnąć przy tym Świt i Polkowice, za rok Łęczną i Wodzisław i przy powiększeniu ligi do 16 zespołów może się nam zrobić fajna ekipa, oczywiście z Zagłębiem pośród nich.
W II lidze... cóż nie wiadomo ciągle kto w niej zostanie... Narazie pewni bytu są tylko Radomsko i ŁKS, oraz my, Korona, Kujawiak i Mława. Przy odrobinie sprzyjającego wiatru mogą dołączyć Tłoki Gorzyce, Stasiak Opoczno, Heko Czermno i Unia Janikowo...Świt, Polkowice, Bełchatów, Lubin.... i tyle atrakcji nam pozostanie....
TYLKO I LIGA!!!
slawojka

Wiara która Przetrwała

Postprzez CharoN^ 2004-05-31, 1:48 pm

Jako młode pokolenie kibicowskie Zagłębia zdecydowanie wybieram ekstraklasę. Jeszcze nigdy nie miałem przywileju obejrzeć ukochanej drużyny w konfrontacji na pierwszoligowych boiskach. Popieram mojego poprzednika - zanim awansujemy do I ligi (mam nadzieję że to już niedługo) prędzej czy później większe firmy również znajdą się w I lidze, tam gdzie ich miejsce (na przeszkodzie mogą stanąć jedynie finanse). Widać że w "klubikach" z ekstraklasy nie układa się najlepiej, a do I ligi w tym roku awansują (najprawdopodobniej) Pogoń, Z. Lubin ... może Bełchatów i Cracovia. Faktycznie II liga w przyszłym sezonie będzie atrakcyjniejsza od Ekstraklasy (kibicowsko) i pozostaje Nam się cieszyć z tego co mamy - II liga. Zawsze możliwy jest podobny rozwój wydarzeń - za rok do I ligi awansują - Zagłębie, ŁKS (np.), Cracovia (np.), a z I ligą pozegnają się Łęczna, Polkowice oraz Odra W. :).

Nadejdzie wiosna (następna) i lepsze czasy, powróci Nasze Zagłębie w szeregi ekstraklasy ! 8)

Pozdrawiam optymistów :wink:
CharoN^
Zagłębiak

hmmm

Postprzez Alexander de Large 2004-05-31, 2:16 pm

Spośród tych dwóch możliwości ja widzę Zagłębie w Lidze Mistrzów...
Alexander de Large

Poprzednia strona

Powrót do Kibice