przez LucasUSA 2004-05-30, 4:22 pm
Sporo myslalem o problemie, moze nie mam pelni obrazu sytuacji, ale mysle, ze najlepszym rozwiazaniem bedzie jednak zalozenie stowarzyszenia. Jako podmiot prawny, bedzie moglo obracac funduszami, zbierac skladki czlonkowskie, moze jacys sponsorzy sie znajda? Pomyslacie o tym, przeciez nie watpie jestescie w stanie cos takiego wykrecic. Wtedy bylby to rownorzedny partner do rozmow. Dyrektor Rudy tez chetniej by rozmawial. Z drugiej strony natchnal mnie wpis xXx 1906. W tym sezonie Zarzad rzeczywiscie wykazal sie pare razy, jak ze sprawa zakazu wyjazdow dla Slaska. Poza tym moze przez te nieporozumienia nie ma co psuc atmosfery swieta, jakim jest awans do drugiej ligi. Wszyscy ciezko na to zapracowali, pilkarze, kibice i zarzad. Mamy stabilna sytuacje w klubie, wiele klubow tego zazdrosci. Poza tym wydaje mi sie, ze teraz nadszedl czas naprawde ciezkiej pracy dla zarzadu, przeciez trzeba podpisywac kontrakty na przyszly sezon, sciagac nowych zawodnikow, negocjowac, przyciagac nowych sponsorow, bo budzet na przyszly sezon pewnie musi byc kilkakrotnie wyzszy niz w obecnym. Spojrzcie to na to z drugiej strony. Jednak slowo, ktore sie daje, powinno byc swiete, i jak Dyrektor cos obiecal, powinien sie wywiazac. Moze trzeba jednak poczekac do konca sezonu, usiasc spokojnie i ustalic wszystko ze szczegolami. Najlepsza byla by jakas pisemna umowa, ale tu znowu wraca problem, ze kibice musza stanowic jakis podmiot. Mysle, ze protest byl potrzebny, ale nie ma sensu zaogniac sytuacji bardziej. Swietujmy awans!
P.S. IQ - swietny wpis, zgadzam sie - kibice maja potencjal, zeby sciagnac publike, czy nawet sponsorow. Aktywni kibice to skarb, mimo ze wplywy z biletow to pewnie kropla w morzu (czy jak kto woli w budzecie).