Włokniarz Kietrz !!!

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez zgredos 2004-05-29, 10:42 am

Dla Włochów liczy się interes ( kasa) sam Prezes powiedział, że jak będzie miał dokładać do klubu to go sprzeda Kibice są tylko otoczką
zgredos

Postprzez wojtek_pogoń 2004-05-29, 11:15 am

POPIERAM!! Pomysł Oko też jest dobry... Pozdrawiam
wojtek_pogoń

Postprzez warchlak 2004-05-29, 11:41 am

to się staje chore :arrow: ciągłe konflikty na lini klub- kibice dzieki naszemu kochanemu dyrektorowi :evil: to już nie po raz pierwszy rudy nas wałuje i nie chce dać pieniedzy.co to jest 300zł przy budzecie wynąszącym ponad 1mln zł :?: wiekszośc klubów na zachodzie jeszcze zabiega o to zeby była oprawa godna ligi mistrzów.a u nas jest zupełnie na odwrót- jak sa coraz lepsze oprawy to zawsze musi byc zgrzyt ze strony zarzadu klubu.czy wy panowie działacze nie chcecie zeby ludzie przychodzili na stadion i prowadzili doping :?: :!: bo z waszych działan wynika ze nie chcecie miec zwolenników :?
warchlak
Prowokator

Postprzez LucasUSA 2004-05-29, 7:25 pm

Widzicie, wlasnie to jest w Polsce chore, ze do funkcjonowania klubow nie sa wcale potrzebni kibice. Popatrzcie na tabele 1 ligi i te smieszne klubiki! Na calym swiecie gra sie i zabiega o wzgledy kibicow, u nas to jest "otoczka". No to niech graja przy pustych trybunach, ciekawe, jak sie interes rozkreci. Przeciez to, co robia chlopaki z FB to widowisko samo w sobie, dodatkowy powod, by isc na mecz. Ale poki pilka w Polsce jest nie dla kibicow, ale dla dzialaczy, tak sie bedzie dzialo. Ja mysle, ze jak kibice zaloza wlasne stowarzyszenie, z oplata czlonkowska i dobrowolnymi skladkami, ktore zacznie obracac gruba kasa, to moze dzialacze poczuja swad tej kasy i przyleca sami. A tak naprawde to za te 3 stowki to lepiej byc niezaleznym.
P.S. Czy p. Rudy cos w Zarach obiecywal? Moze pora ujawnic info? Jesli nie, to tez ok. Wiecie, co robicie, FB. Pozdrowienia i szacunek.
LucasUSA

Postprzez xXx_1906 2004-05-29, 9:19 pm

Jak wpuszczali kibiców Śląska to było, że zarząd jest spoko, że działacze innych klubów powinni brać przykład, a teraz wieszacie na nich psy. Trochę mnie bawi ta dzisiejsza sytuacja i ten cały protest. Nie chcą dawać kasy to niech nie dają, ale doping nie jest dla działaczy tylko dla piłkarzy którzy grają cały sezon bez zarzutów więc nie wspieranie ich dopingiem z powodu konfliktu z działaczami jest dla mnie dziwne. Co innego jakiś transparent skierowany do zarządu.
xXx_1906

Postprzez Artur 2004-05-29, 9:46 pm

Tak sobie myśle - jakie będą rezultaty tego dzisiejszego protestu. Rudy może iść w zaparte i wręcz "obrazić" sie na kibiców - ale zapewne wszystkim to zwisa, mnie też. Fakty są takie, że ten mecz i gra naszych piłkarzy w 1 połowie była bardzo nieudolna i moim zdaniem wynikała również z braku dopingu. Jest to dla mnie troche dziwne, ja osobiście kibicuje piłkarzom nie dla prezesowi, więc ta forma protestu nie była zbyt trafna. Widać było, że nasi piłkarze grali tak jaki był doping, a że go nie było wcale to oni zafundowali nam kaszane. Pozdrawiam i mam nadzieje, że jeśli jeszcze kiedyś będziemy strajkować przeciwko władzom to nie odbije sie to na piłkarzach.
Artur

Postprzez LTMario 2004-05-29, 10:49 pm

ale weź pod uwage np. to że chłopaki zamówiły już np. rzeczy na oprawy meczów i wzieli pod uwagę kaske z Klubu aa tutaj taki chój , i skad wezmą wyczarują czy bedą liczyc na manne :? aaa poza tym w 1 polowie fakt gra na bardzo slabym poziomie , w 2 juz przyzwoita doping tez przyzwoity , ale jak mnie wkurwiaja te dziadki starsze niektore co pieprza farmazony za uchem.

wedlug mnie forma protestu odpowiednia , niech zobacza czym jest Zagłębie bez kibiców
LTMario

Postprzez bankier 2004-05-29, 11:12 pm

LTMario - wpełni się z Toba zgadzam!
bankier

Postprzez Leyton 2004-05-29, 11:21 pm

Muszę powiedzieć, że ta grobowa cisza na trybunach w pierwszej połowie robiła spore wrażenie.
Leyton

Postprzez IQ 2004-05-30, 12:09 am

PROTEST PROTESTEM ALE OSTATNIO MAŁO LUDZI CHODZI NA ZAGŁĘBIE - CO TO JEST 2500 ??!!!. TO JEST ARGUMENT KTÓRY MOŻNA PRZEDSTAWIĆ ZARZĄDOWI - JAK JEST AKCJA PLAKATOWA, MOBILIZACJA WŚRÓD KIBICÓW TO JEST 10-12 TYS NA MECZU. A JAK NIKT NIE ROBI NIC BY ZAINTERESOWAĆ SWOIM TOWAREM (MECZEM) PUBLIKĘ TO MAMY 2500 :roll: :roll: MIAŁEM NADZIEJĘ, ŻE TE 5000 TO BĘDZIE ZAWSZE A TU TAKA MIERNOTA. SKORO KLUB NIE POTRAFI SIĘ PROMOWAĆ TO NIECH ZAPROPONUJE JAKIEJŚ GRUPIE KIBICÓW PEWNE PROFITY W PRZYPADKU SKUTECZNEGO PRZYCIĄGNIĘCIA LUDZI NA STADIONY. NP DZISIAJ ZA KAŻDY BILET POW 4.000 (BO KIETRZ TO MARNA FIRMA) NA OPRAWY KLUB DAJE PO 20 (10...?) GROSZY. I KLUB ZARABIA A I KIBICE ZAPIEPRZAJĄ Z PLAKATAMI PO SOSNOWCU, CZELADZI ITD BY ZROBIĆ FREKWENCJĘ NA LUDOWYM. I KAŻDY ZADOWOLONY. TYLE ŻE NIE WIEM CZY Z RUDYM MOŻNA TAKI UKŁAD ZAWRZEĆ..........I NIE WIEM CZY W BUDŻECIE ZAGŁĘBIA JEST TAKA POZYCJA JAK WPŁYWY Z BILETÓW ????. DLA PRZYKŁADU JEŚLI NA LUDOWY ŚREDNIA FREKWENCJA = 5000 OSÓB TO W CAŁYM SEZONE DAJE TO 5000 X 7 ZŁ X 15 MECZY = 525.000 ZŁ ALBO KTOŚ TEGO NIE CHCE PODNIEŚĆ ALBO NIE ROZUMIE PEWNYCH SPRAW ALBO MAMY KOMUNĘ. WIĘC SKORO KLUB NIE MA MOŻLIWOŚCI ZROBIĆ SOBIE REKLAMY TO NIECH DA MOŻLIWOŚĆ WYKAZANIA SIĘ KIBICOM (NP STOWARZYSZENIU) KTÓRZY W TEN SPOSÓB POMOGĄ KLUBOWI I ZDOBĘDĄ ŚRODKI NA OPRAWY. NIBY PROSTE.............
IQ

Postprzez YO 2004-05-30, 8:57 am

Ponawiam pytanie: dlaczego akcji ze sklepiku (50 groszy dodatkowo do ceny biletu na oprawę) nie można przeprowadzać w kasach?

Przecież klub na pewno na tym nie straci, bo i tak dostanie te same pieniadze od biletu, a nie znam nikogo kogo nie byłoby stać na zapłacenie 50 groszy więcej za bilet na mecz Zagłębia. Zakładając że na mecz przyjdzie 4000 kibiców, to FB otrzymałoby 2000 na oprawę i rozwiazałby się problem z płaceniem za stronę o Zagłębiu.
A ta "inwestycja" (która klubu nic nie kosztuje, bo nie wykłada pieniędzy z własnej kieszeni) na pewno przyniesie bardzo pozytywne efekty: lepsze oprawy, większe zaangażowanie w doping, fundusze na akcję informacyjną (plakaty itp. o meczach Zagłębia)= więcej ludzi na trybunach= większy zysk z biletów dla klubu. Czy to takie trudne do zrozumienia dla Zarządu?
YO

Postprzez WOJTEK 2004-05-30, 10:36 am

WAŁKOWALIŚMY TEMAT KILKA RAZY.NIE MOŻNA TAK ZROBIĆ BO KTO ZAPŁACI PODATEK?I KOMU PRZEKAZALIBY TĄ KASĘ?OSOBIE PRYWATNEJ NIE MOŻNA, A STOWARZYSZENIA ŻADNEGO NIE MA. :? :? :?
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez DaMi 2004-05-30, 3:10 pm

Tutaj nie chodziło o kase tylko o to że ktoś jak coś obiecuje powinien się z tego wywiązać a nie lecieć z nami jawnie w huja a tak właśnie postąpił pan Rudy. Co do plakatów to na najważniejsze mecze rozgrywane u nas wykładaliśmy naszą kase żeby je wydrukować klub wogóle się tym nie zainteresował no może na kilku ostatnich meczach dał nam jakieś plakaty ale tak to wszystko szło z naszej kasy.

RUDY SZANUJ KIBICA SWEGO BO MOŻESZ MIEĆ GORSZEGO :!: :!: :!:
DaMi

Postprzez LucasUSA 2004-05-30, 4:22 pm

Sporo myslalem o problemie, moze nie mam pelni obrazu sytuacji, ale mysle, ze najlepszym rozwiazaniem bedzie jednak zalozenie stowarzyszenia. Jako podmiot prawny, bedzie moglo obracac funduszami, zbierac skladki czlonkowskie, moze jacys sponsorzy sie znajda? Pomyslacie o tym, przeciez nie watpie jestescie w stanie cos takiego wykrecic. Wtedy bylby to rownorzedny partner do rozmow. Dyrektor Rudy tez chetniej by rozmawial. Z drugiej strony natchnal mnie wpis xXx 1906. W tym sezonie Zarzad rzeczywiscie wykazal sie pare razy, jak ze sprawa zakazu wyjazdow dla Slaska. Poza tym moze przez te nieporozumienia nie ma co psuc atmosfery swieta, jakim jest awans do drugiej ligi. Wszyscy ciezko na to zapracowali, pilkarze, kibice i zarzad. Mamy stabilna sytuacje w klubie, wiele klubow tego zazdrosci. Poza tym wydaje mi sie, ze teraz nadszedl czas naprawde ciezkiej pracy dla zarzadu, przeciez trzeba podpisywac kontrakty na przyszly sezon, sciagac nowych zawodnikow, negocjowac, przyciagac nowych sponsorow, bo budzet na przyszly sezon pewnie musi byc kilkakrotnie wyzszy niz w obecnym. Spojrzcie to na to z drugiej strony. Jednak slowo, ktore sie daje, powinno byc swiete, i jak Dyrektor cos obiecal, powinien sie wywiazac. Moze trzeba jednak poczekac do konca sezonu, usiasc spokojnie i ustalic wszystko ze szczegolami. Najlepsza byla by jakas pisemna umowa, ale tu znowu wraca problem, ze kibice musza stanowic jakis podmiot. Mysle, ze protest byl potrzebny, ale nie ma sensu zaogniac sytuacji bardziej. Swietujmy awans!
P.S. IQ - swietny wpis, zgadzam sie - kibice maja potencjal, zeby sciagnac publike, czy nawet sponsorow. Aktywni kibice to skarb, mimo ze wplywy z biletow to pewnie kropla w morzu (czy jak kto woli w budzecie).
LucasUSA

Postprzez Erazmus 2004-05-30, 7:29 pm

U nas sytuacja na lini zarzad kibice tez nie jest najlepsza. Mamy stowarzyszenie i tez wiele rzeczy musimy robić sami. Najgorsze jest to że ludzie w zarządzie nie mają pojęcia o piłce ( przyszli z koszykówki na której też się nie znają 8) ) i nie chcą słuchać naszych podpowiedzi. Jest to bardzo flustrujące ... Myśle że takie sytuacje się będą zdarzać jeśli my kibice nie będziemy mieć swojego przedstawiciela w zarządzie tak jak jest w Lechu ...

Pozdro dla FB - you're doing great job :)
Erazmus
Wrocławianin

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice