Za Co Nie Lubie Hanysów, Klubów Ze Śląska i nie tylko :))

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez Krawiec 2004-05-12, 12:07 am

z napisał(a):1. Katowic niebyło ale byli ślązacy .
2. Adolf Hitler ogłosił kattowitz za stolice Górnego śląska

I ty jesteś zauroczony kulturą agrarną ze wsi Katowice ? Coż było takiego ciekawego w Ślązakach zamieszkujących ten obszar ?
Hitler i wcześniej Bismarck traktowali Ślazaków jak mięso armatnie i tanią posłuszną siłę roboczą (wasserpolnische). Nigdy nie mieli zaufania do nich tak jak i Piłsudski - bo byli i są podzieleni w kwestii identyfikacji narodowej. szczerze mówiąc ja współczuję Ślazkom bo ich los również był cieżki.

Ogólnie masz słabe argumenty za tym żeby lizać pupę "nadludziom" z Kattowitz ;-).

Ja tam wole czuć się Polakiem w Zagłębiu Dąbrowskim i nie być oskarżonym , gdzieś w kraju o "narodowość sloonskom" .
Krawiec

Postprzez _PAoLO_ 2004-05-12, 1:40 am

Uchowal sie rodzynek w Bedzinie, kolego miales wybor i wybrales czy dobrze czy zle czas pokaze,ciekawy jestem jak sie czujesz na stadionie Gieksy jak wszyscy spiewaja je... goroli,spiewasz z nimi?
No chyba ze jestes prawdziwym hanysem z krwi i kosci,w takim razie moge Cie zrozumiec.Pamietaj o jednym stadion Ludowy jest juz dla Ciebie zamkniety,chyba ze przyjedziesz na niego razem ze swoim zespolem,z za brynicy.
_PAoLO_

Postprzez fabian 2004-05-12, 8:49 am

Krawiec, z kim ty dyskutujesz :roll: :roll: :?
fabian

Postprzez WOJTEK 2004-05-12, 9:16 am

fabian napisał(a):Krawiec, z kim ty dyskutujesz :roll: :roll: :?
WŁAŚNIE FABIAN.PO CO TA DYSKUSJA Z JAKIMŚ MAŁOLATEM ,KTÓRY PISAĆ NAWET NIE UMIE. :lol: :lol:
WOJTEK
Adventure Group

...

Postprzez Krawiec 2004-05-12, 10:30 am

fabian napisał(a):Krawiec, z kim ty dyskutujesz :roll: :roll: :?

Potraktuj to jako odpowiedź na pochodną argumentacji K. Kutza i innych ziomali zwiazanych ze sprawą tzw "wyższosci cywilizacyjnej Ślaska nad resztą Polski". Kolo nieudolnie powtarza po nich te brednie niemniej watro jest odpowiadać ażeby rozwiać wątpliwości w umysłach przede wszystkim po naszej stronie.

Oni od roku 89 oficjalnie wałkują , że Zagłębie to cos gorszego od G. Ślaska. Argument powtarzany wielokrotnie może po pewnym czasie rodzić watpliwosci , a ja chce żeby nasza tożsamość była niezachwiana bajkami opowiadanymi z perspektywy szopienickiego familoka.
Krawiec

Postprzez ŁOSKI1906 2004-05-12, 12:50 pm

Ja powiem tak na ludowym widnieje jedna z większyh (moim zdaniem najlepszych) flag z napisem ;Zagłębie Dąbrowskie - Sosnowiec , BędzinCzeladz,Dąbrowa Górnicza; a obok niej następna Łowcy hanysów !!
ŁOSKI1906
Os.Piastów oficial fans

Postprzez z 2004-05-17, 8:00 pm

łowcy hanysów .. ciekawe czy wiecie kto pierwszy wymyślił i napisał na ścianach te hasło ?tylko tak ... łowcy goroli
z
JUDASZ

Postprzez Wally 2004-05-17, 8:52 pm

z napisał(a):łowcy hanysów .. ciekawe czy wiecie kto pierwszy wymyślił i napisał na ścianach te hasło ?tylko tak ... łowcy goroli

Jaki koleś :lol: Czy do ciebie nie dociera, że czy ty tego chcesz, czy ty tego nie chcesz to i tak jesteś gorolem. Nigdy nie będziesz hanysem z krwi i kości, co najwyżej możesz kibicować "dospelowi" i się przenieśc do Kattowitz. Ale urodziłeś na naszej ziemi :D No ale z drugiej strony takich "goroli" jak najmniej na naszych ziemiach 8)
Wally

Postprzez xXx_1906 2004-05-17, 10:39 pm

No coz niektorzy "kochaja inaczej".
xXx_1906

Postprzez Jas 2004-05-18, 6:34 pm

Wow jakie tu tematy poważne :shock:
A ja tylko chciałem vlepy zobaczyć :P
Jednak conieco skłoniło mnie do zalogowania (w końcu) i postaram się w tym jednym poście wyrazić moje zdanie do wszystkiego co przeczytałem na forum ziązanego z "z".

Po pierwsze (to do innych) nikt nie jest anonimowy, bo admin wszystko może sprawdzić :P
Po drugie to "z" nie napinaj sie tak i nie rob siary :roll: Ja qrcze od zawsze mieszkam na Zaglębiu i jestem z tego dumny :D Rodowity (z krwi i kości) jak i większość i tu i na ślasku to nie jestem pewnie, ale fakt faktem tu się urodziłem i tu mieszkam co z różnych powodów nie wzbrania mi w kibicowaniu GieKSie :D jednak poglądy "z" i dziwne wywody nie sa na miejscu i nie dają za dobrego nam imienie aż faktycznie czasem sie nie dziwie, ze uważają zaglebiaków kibicujących ślaskim klubą za... :)
A waśnie wydaje mi sie nie leżą po stronie tego kto komu kibicuje a gdzieś głębiej w naszej podświadomości ja przeciez mam więcej kibiców Zagłębia za kolegów (z podwukra) niż GieKSy i nic w tym nie przeszkadza, bo nawet żyje :twisted:
Heh wracając do sedna czy mógłby mi ktoś użyczyć bezpośredni likn do 2 serii vlepek Zagłębia, bo ja znaleźć ni emoge tylko widze projekty, ale nie wiem co przeszło :)

EDIT: Znalazłem... 8)
Jas

Postprzez lukes 2004-05-18, 10:45 pm

czy ja dobrze czytam?? czy to juz druga osoba z Bedzina kibicujaca GKS :shock: :shock: niech mnie ktos z bledu wyprowadzi :wink:
lukes
no spin

Postprzez Jas 2004-05-18, 11:11 pm

lukes napisał(a):czy ja dobrze czytam?? czy to juz druga osoba z Bedzina kibicujaca GKS :shock: :shock: niech mnie ktos z bledu wyprowadzi :wink:

Jest nas więcej niż myślicie, nawet ostatnio nasze vlepki widziałem :shock: i to nie moja robota ani nikogo kogo znam czyli albo ktos tak przyjezdnie albo "z" albo jeszcze ktoś 8)
Jednak zauważyłe tu kogoś z Katowic kto jest za Zagłębiem to mnie dopiero zaskoczylo, bo GieKSiarzy kiedyś na Zagłebiu nie brakowało, ale tam zaglebie... eh :)
Jeszcze znam 1 kibica Ruchu :D
Ostatnio edytowano 2004-05-18, 11:12 pm przez Jas, łącznie edytowano 1 raz
Jas

Postprzez adek 2004-05-18, 11:11 pm

lukes napisał(a):czy ja dobrze czytam?? czy to juz druga osoba z Bedzina kibicujaca GKS :shock: :shock: niech mnie ktos z bledu wyprowadzi :wink:

Chyba sie nie mylisz. Trzeba uszczelnic granice, bo zaczynaja migrowac :D
adek

Postprzez Jas 2004-05-18, 11:14 pm

adek napisał(a):Chyba sie nie mylisz. Trzeba uszczelnic granice, bo zaczynaja migrowac :D

Ja nie migruje - ja tu zawsze byłem, a ze od 1990 roku jestem za GieKSą to już inna sprawa...
Jas

Postprzez fabian 2004-05-19, 7:00 am

Pewnie tacy co im sie nie chcialo chodzic na mecze nizszych lig :?
fabian

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice