Na Dobre I Na Złe ! - Hymn Zagłębia ! ...

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez Aneczka 2004-05-03, 10:22 pm

Moim zdaniem każdy komu będzie zależało żeby doping itp jakoś wyglądał, po pewnym czasie zacznie śpiewać tą i inne piosenki.
A co do "dziadków z wnuczkami", przecież też głos mają, a jaka to frajda dla dzieciaka jak może iść i pośpiewać na meczu, tylko wydaje mi się, iż wielu patrzy na drugiego i "jak On nie śpiewa to ja też nie będe, bo głupio" ehhh, ale myśle że zaniedługo wszystkich zebranych na "Naszym" Stadionie "zarazimy" śpiewem i gorącym dopingiem :!: :!: :!: :twisted:
A niektórych do śpiewania siła trzeba, siłą :wink: ehehee
:twisted:
Aneczka

IQ

Postprzez IQ 2004-05-03, 11:31 pm

Na dobre.... powinno być naszym hymnem - bez dwóch zdań. W zasadzie prawie wszystkie pieśni naszych kibiców są przeróbkami które śpiewają wszyscy inni w Polsce. A ten kawałek jest jedyny w swoim rodzaju i jeśli spiker trochę pomoże to za dwa trzy mecze narodzi się piękny zwyczaj - każdy mecz na Ludowym będzie rozpoczynany gromkim "na dobre..." Trzeba ten temat drążyć aż do skutku. I wcale ten kawałek nie jest taki trudny do zaśpiewania - wystarczy trochę wolniej go zaśpiewać i jest git. Tyle że ktoś musi - tak jak w kościele :-) położyć tekst na krzesełakch.
I przy okazji druga sprawa - marzę o tym, żeby wszyscy którzy jadą na Ludowy samochodem wywieszali przez okna swoich samochodów szaliki. Ja tak od jakiegoś czasu robię, ale jak po meczu sporo jest takich aut, to przed meczem w zasadzie rzadko spotykam po drodze auta z szalami Zagłębia. We Włoszech, Francji czy Niemczech to jest norma. I jaki pięknie to wygląda......(widziałem na własne oczy).
pzdr
IQ

dzieli nas wiele spraw

Postprzez arek74 2004-05-04, 7:01 pm

SWIETNY POMYSL KTORY WARTO ROZPOWSZECHNIC TYLKO MYSLE ZE Z REALIZACJA TRUDNIEJ ALE NAPEWNO WARTO SPROBOWAC NP, ROZDAC TEKST PRZY WEJSCIU NA STADION LUB PRZY ZAKUPIE BILETU
CO TEZ PRZY ROZPROWADZANIU TEKSTU WRAZ Z TEKSTEM MOGLBY SIE KLUB PODLONCZYC
PIERWSZY RAZ MOZE BYC NIEWYPAL ALE MYSLE ZE Z CZASEM BEDZIE CORAZ LEPIEJ ALE MUSI BYC TEKST ROZDANY I NAJLEPIEJ WRAZ Z BILETEM
POZDRO
arek74

Re: dzieli nas wiele spraw

Postprzez Miłosz 2004-05-04, 7:49 pm

arek74 napisał(a):SWIETNY POMYSL KTORY WARTO ROZPOWSZECHNIC TYLKO MYSLE ZE Z REALIZACJA TRUDNIEJ ALE NAPEWNO WARTO SPROBOWAC NP, ROZDAC TEKST PRZY WEJSCIU NA STADION LUB PRZY ZAKUPIE BILETU
CO TEZ PRZY ROZPROWADZANIU TEKSTU WRAZ Z TEKSTEM MOGLBY SIE KLUB PODLONCZYC
PIERWSZY RAZ MOZE BYC NIEWYPAL ALE MYSLE ZE Z CZASEM BEDZIE CORAZ LEPIEJ ALE MUSI BYC TEKST ROZDANY I NAJLEPIEJ WRAZ Z BILETEM
POZDRO

To ja proponuję,aby pogadać z klubem,żeby na tyle biletów ten tekst był drukowany...wtedy będzie po problemie,każdy będzie miał tekst :)
Miłosz
Żółta kartka

Postprzez Kawa 2004-05-04, 9:06 pm

Cięzko wam bedzie gdyz jest kilka szybkich momentów w których ludzie sie pogubia. Wiadomo pozatym, ze tłum spiewa wolniej zawsze, ale nalezy spróbowac. Jakby powiedział Man tasma amatorska, teksty włape i jazda.
Kawa

:)

Postprzez ^m@rcin^ 2004-05-05, 4:36 pm

Dzieli nas wiele spraw, każdy swe problemy ma.
Szkoła, praca, dom, kobieta i tak w kółko płynie czas.

Ty o forsę się nie martwisz a mi ciągle jest jej brak
Każdy z nas ma swój świat , każdy swoje życie ma

O! O! O! Jeden klub łączy nas.
Nasz miłość nasza duma wiara co przetrwał w nas
O! O! O! Sosnowiec Zagłębie
Było, jest i będzie na zawsze Zagłębie

Ja ma to czego nie masz ty, ty masz to czego nie mam ja
Widzę świat jakim jest, ty go widzisz tak jak chcesz

Na dobre i na złe i w każdej lidze
zawsze będziemy tam gdzie oni będą grać X 4

Jezeli ktos znajdzie jakieś błędy to niech pisze !
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Re: IQ

Postprzez Tomaszek 2004-05-05, 4:50 pm

IQ napisał(a):W zasadzie prawie wszystkie pieśni naszych kibiców są przeróbkami które śpiewają wszyscy inni w Polsce.

nasze są inne niż wszystkie... bo sosnowieckie 8)
Tomaszek
Żółta kartka

Postprzez CharoN^ 2004-05-07, 8:11 pm

Świetny pomysł, aby ta piosenka była naszym oficjalnym hymnem. Zawsze powinniśmy ją śpiewać, ze względu na unikatowość. Jednakże chciałem tutaj wtrącić jedno spostrzeżenie. Na meczu ze Śłąskiem (nie pamiętam dokładnie w której min. itd, ale to nie jest ważne) w pewnym momencie Krzywy zaczyna "Na dobre i na złe ..." (przypominam że młyn był obszerny [2 sektory]), wiele osób z młyna włączyło się w śpiewanie. Ja będąc w sektorze stosunkowo obok młyna (ale tutaj tez wszyscy stali, dlatego napisałem że był obszerny) także podłączyłem się do śpiewania z dużym zapałem, o dziwo wiele osób patrzy na mnie z lekkim zdziwienem, jakby nie znali słów ... po chwili dołączył się Wallace będący obok mnie i kumpel. Reszta także zaczęła, ale efekt nie był zadowalający. Ania ma rację, niektórzy nie śpiewają, gdyż nie śpiewają ich "sąsiedzi" ... nie wiem skąd takie zachowanie !?
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez W@llace 2004-05-07, 8:14 pm

CharoN^ napisał(a):Świetny pomysł, aby ta piosenka była naszym oficjalnym hymnem. Zawsze powinniśmy ją śpiewać, ze względu na unikatowość. Jednakże chciałem tutaj wtrącić jedno spostrzeżenie. Na meczu ze Śłąskiem (nie pamiętam dokładnie w której min. itd, ale to nie jest ważne) w pewnym momencie Krzywy zaczyna "Na dobre i na złe ..." (przypominam że młyn był obszerny [2 sektory]), wiele osób z młyna włączyło się w śpiewanie. Ja będąc w sektorze stosunkowo obok młyna (ale tutaj tez wszyscy stali, dlatego napisałem że był obszerny) także podłączyłem się do śpiewania z dużym zapałem, o dziwo wiele osób patrzy na mnie z lekkim zdziwienem, jakby nie znali słów ... po chwili dołączył się Wallace będący obok mnie i kumpel. Reszta także zaczęła, ale efekt nie był zadowalający. Ania ma rację, niektórzy nie śpiewają, gdyż nie śpiewają ich "sąsiedzi" ... nie wiem skąd takie zachowanie !?

Popieram Charona w 100%
W@llace

Postprzez LucasUSA 2004-05-08, 2:05 am

Chcialbym wtracic pare spostrzezen. Niestety, nie bylo mi dane slyszec, jak "Na dobre.." brzmi na zywo :cry: ale wydaje mi sie, ze jezeli oficjalnie mialby stac sie naszym hymnem, to powinno sie tempo zwolnic co najmniej o polowe (zauwazcie, ze wiekszosc piesni, od ktorych ciarki przechodza po plecach - jak chocby "You'll never walk alone" Liverpoolu, sa spiewane w wolnym tempie - wtedy najlepszy jest efekt spiewajacego tlumu - wyjatek oczywiscie nasz Mazurek :) ). Druga sugestia, moze tak jak w Hymnie Narodowym - oganiczyc sie z tekstem do 1 zwrotki i refrenu powtarzanego? Co sadzicie o tych propozycjach???
LucasUSA

Re: IQ

Postprzez Krawiec 2004-05-11, 10:53 pm

IQ napisał(a):Na dobre.... powinno być naszym hymnem - bez dwóch zdań. W zasadzie prawie wszystkie pieśni naszych kibiców są przeróbkami które śpiewają wszyscy inni w Polsce. A ten kawałek jest jedyny w swoim rodzaju i jeśli spiker trochę pomoże to za dwa trzy mecze narodzi się piękny zwyczaj - każdy mecz na Ludowym będzie rozpoczynany gromkim "na dobre..." Trzeba ten temat drążyć aż do skutku. I wcale ten kawałek nie jest taki trudny do zaśpiewania - wystarczy trochę wolniej go zaśpiewać i jest git. Tyle że ktoś musi - tak jak w kościele :-) położyć tekst na krzesełakch.
I przy okazji druga sprawa - marzę o tym, żeby wszyscy którzy jadą na Ludowy samochodem wywieszali przez okna swoich samochodów szaliki. Ja tak od jakiegoś czasu robię, ale jak po meczu sporo jest takich aut, to przed meczem w zasadzie rzadko spotykam po drodze auta z szalami Zagłębia. We Włoszech, Francji czy Niemczech to jest norma. I jaki pięknie to wygląda......(widziałem na własne oczy).
pzdr

Pełna zgoda IQ . Świetny pomysł żeby zwolnić tempo hymnu. Myślę, że dobrym pomysłem byłoby nagranie śpiewających kibiców tak jak zrobiła to Wisła. Możnaby wówczas ropowszechniać to w mp3 albo zrobić singiel pt "Hymn Zagłębia" na płytce.
Krawiec

!!!

Postprzez ^m@rcin^ 2004-05-12, 7:01 am

Na mecz zostalo przygotowanych 6000 tekstow. Piosenka zostanie puszczona przed wyjsciem pilkarzy prosze o przylaczenie sie do wspolnego spiewania !!

Od meczu z Kietrzem postramy sie aby tekst byl na biletach !
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Re: !!!

Postprzez Carlos 2004-05-12, 8:50 am

^m@rcin^ napisał(a):Na mecz zostalo przygotowanych 6000 tekstow. Piosenka zostanie puszczona przed wyjsciem pilkarzy prosze o przylaczenie sie do wspolnego spiewania !!

Od meczu z Kietrzem postramy sie aby tekst byl na biletach !

to od ktorego meczu zaczynamy powoli z tym spiewem z lechem czy z odrą :?: i tak damy rade :D
Carlos

Postprzez WOJTEK 2004-05-12, 9:14 am

A JAKI JEST MECZ NAJBLIŻSZY???LITOŚCI... :lol: :lol:
WOJTEK
Adventure Group

Re: :)

Postprzez Codino 2004-05-13, 6:03 pm

^m@rcin^ napisał(a):Dzieli nas wiele spraw, (...)

Jezeli ktos znajdzie jakieś błędy to niech pisze !

Tekst jest dokladnie taki jak napisales, od tego podanego na pierwszej stronie rozni sie jednym fragmentem " Widze swiat jakim jest, ty go widzisz tak jak chcesz".

Z tymi tekstami to bardzo dobry pomysl. A swoja droga slyszal moze ktos kawalek Al Capone? :)
Codino

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice