NIE Dla Dzieciaków (?) ...

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

NIE Dla Dzieciaków (?) ...

Postprzez Borys 2004-03-29, 9:17 am

Będąc na ostatnich meczach w Sosnowcu zauważyłem że średnia wieku w młynie drastycznie spadła w porównaniu z ostatnimi latami.Pamiętam jak kilka lat temu nasz młyn wyglądał bardziej "kumato" teraz to jest żenada.Zrobmy coś z tym problemem bo c*** mnie trafia jak widze 12-13 latków piszczących w młynie.Może wyganiajmy ich na rodzinny :?:
Borys

Postprzez Greg1906 2004-03-29, 9:49 am

To pochodź po stadionie i pozbieraj "kumatych" do młyna. A dzieciaki zostaw w spokoju, w końcu to przyszłość kibicowska.
Greg1906
Nadzieja białych

Postprzez CzArNe*KoRoNkOvE 2004-03-29, 12:28 pm

Moze racji troche masz bo w mlynie stoi duzo młodych kibiców, co wcale nie znaczy ze nie moga tam stac to ejst wolny kraj i każdy może . Raczej nie wyobrażam sobie żebys stał i selekcjonował kto ma byc w młynie a kto nie. Widocznie mamy takie czasy ze wieksze zainteresowanie jest ze strony dziadków zbey przychodizli na mecz nizeli ludzi ktorzy chcieli by kibicować w mlynie. Dokładnie jak napisał Greg przecież nie bedziesz nikogo łapał po Ludowym zeby zechcial krzycec w młynie. Jasne ze fajnie by było gdyby srednia wieku była by wyższa no ale coz...
Temat dla mnie smieszny ... przynajmniej z tym wyganianiem :twisted: 8)
CzArNe*KoRoNkOvE

Postprzez WOJTEK 2004-03-29, 12:45 pm

MOIM SKROMNYM ZDANIEM MAMY KOLEJNY ZABAWNY DEBIUT.JAK AUTOR SOBIE TO WYOBRAŻA?BĘDZIE KTOŚ LEGITYMACJE SPRAWDZAŁ??ALBO KTO KOGO ZNA?BEZ SENSU I CELU.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez xXx_1906 2004-03-29, 3:38 pm

Temat wcale nie jest bezsensu. Z wyganianiem dzieciakow z mlyna to jednak lekka przesada, ale przeciez golym okiem widac ze wiekszosc ludzi stojacych w mlynie nie miala jeszcze mutacji, jaki jest tego powod nie wiem. Na pewno chluby nam to nie przynosi. Jedyna rzecza ktora mozemy zrobic to wolac kumpli ktorzy kiedys stali w mlynie a teraz siadaja gdzies na rodzinnym. Mam nadzieje ze na meczu z Polonia bedzie wiecej chetnych starszych kibicow chcacych brac udzial w dopingu. Wiem ze wielu osobom sie nie bedzie podobal moj post ale taka jest moja opinia na ten temat i nie chce sie tutaj z nikim wdawac w polemike.
xXx_1906

Postprzez NHK12 2004-03-29, 4:21 pm

Myśle ,ze faktycznie średnia wieku zmalała pamietam jak kiedys w młynie zasiadało duzo starszych osób m.in Drzewo ,Seul,Manolo,Żaba itd.pamietam swój pierwszy mecz kiedy byłem na nim sam z motorem chyba było 1:1 potem baraze z Jagą,miałem moze 13-14 lat i nikt mnie nie wyganiał wiec my tez nie mozemy komuś zabraniać siedzieć na sektorze dla szalikowców.
pozdro.
NHK12

Postprzez ^m@rcin^ 2004-03-29, 4:26 pm

Do mlyna niech przychodza ci co chca caly mecz stac i dopingowacx i nie przeszkadza im machanie flagami pasy itp. Ja uwazam ,ze nie jest wcale tak zle a bedzie lepiej !!
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez WOJTEK 2004-03-29, 4:31 pm

DOKŁADNIE.MIAŁEM TEŻ OKOŁO 10-12 LAT JAK STAWAŁEM W MŁYNIE.I CO TERAZ MAM WYGANIAĆ TYCH CO TAM STOJĄ?.POZA TYM NIE WIEK A JAKOŚC SIĘ LICZY.NASI MŁODZIEŻOWCY SĄ DUZO LEPSI OD INNYCH. :lol: :lol: POZDRAWIAM WSZYSTKICH NASTOLATKÓW.TO BYŁY CZASY... :cry: :cry:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Martii88 2004-03-29, 4:35 pm

Ja mam rocznikowo 16 lat i jestem z kumplami na młynie od roku,regularnie.Nie chciałbym żeby stamtąm wywalać osoby w moim wieku bo dla mnie kibicowanie to największa przyjemność i to są moje zainteresowania-ultras & hooligans-tym sie interesuje i nie zmieni tego nikt :evil:
Martii88
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez BrzydaL 2004-03-29, 5:44 pm

Jedną z prawd jest ze, nastala moda na chuliganow ( prosze niemylic z naszymi prawdziwymi hoolies ), ludzie ci stoja z boku i sie przygladaja jak mlyn dopinguje. Takich kozakow na meczu jest duzo. Kiedys sami zywo uczestniczyli w dopingu ale im sie znudzilo. Niemowie tu o wszystkich ale jakis procent napewno stanowia.
BrzydaL

Postprzez LTMario 2004-03-30, 6:09 am

MOIM SKROMNYM ZDANIEM MAMY KOLEJNY ZABAWNY DEBIUT
WOJTEK łowca talentów :D
LTMario

Postprzez Borys 2004-03-30, 7:35 am

BrzydaL napisał(a):Jedną z prawd jest ze, nastala moda na chuliganow ( prosze niemylic z naszymi prawdziwymi hoolies ), ludzie ci stoja z boku i sie przygladaja jak mlyn dopinguje. Takich kozakow na meczu jest duzo. Kiedys sami zywo uczestniczyli w dopingu ale im sie znudzilo. Niemowie tu o wszystkich ale jakis procent napewno stanowia.

Ja jestem jednym z tych którzy stoją z boku i jakoś nie uważam się za kozaka po prostu głupio mi stać wśród takich dzieci(12-13 lat) którzy nie znają większości szlagierowych piosenek.
Ps.Wojtek napisał:NASI MŁODZIEŻOWCY SĄ DUZO LEPSI OD INNYCH. Wojtek a co do jakości to chyba pomyliłeś się o jakich innych ci chodzi Mozesz mi wytlumaczyc o co ci chodzilo w tym zdaniu, przecież te ogórki w młynie nadają się tylko na mizerie mowa tu o 12-13 latkach.
Borys

Postprzez Greg1906 2004-03-30, 9:12 am

Borys to zdanie potraktuj z przymrużniem oka bo wiadomo, że nie ma żadnych rankingów młodzieżowców. Rozumie, że stanie wśród 12-latków nie jest szczytem marzeń kibica. Ale to, że są młodzi nie znaczy, że możesz nimi pomiatać jak chcesz. Pisanie o nich jako o ogórkach świadczy, że sam masz niewiele więcej lat.
Greg1906
Nadzieja białych

Postprzez BrzydaL 2004-03-30, 1:33 pm

Jak kazdy zacznie stac z boku bo niebedzie chcial stac obok tych "ogorkow" to ta twoja "mizeria" zostanie sama. Przeciesz jezeli oni nieznaja wszystkich piesni o Zagłębiu to niby z kad maja sie ich nauczyc jak nie od nas :?: :idea: . Ja sam jak zaczynalem chodzic na mlyn to wszystkiego nieznalem ale z biegiem meczy sie nauczylem :)
BrzydaL

Postprzez OrzEch 2004-04-03, 8:05 am

Przede wszystkim pozdrawiam wszystkich(mój 1 post :wink: ). A teraz jeśli chodzi o wypowiedzenie się w tym temacie:no cóż moim zdaniem właśnie Ci młodsi którzy niektórym teraz przeszkadzają za pewien okres powiedzmy że troszkę dłuższy będą stanowić siłę kibicowską Waszej drużyny myślę iż warto ich wspomóc a nie ganić. Teraz powiedzmy iż jest solidna ekipa, ale to nie znaczy że nie potrzeba następców nikt nie jest wieczny, dlatego następcy są niezbędni. Nie można dopuścić do tego by nastąpiło załamanie właśnie przez to iż zakazało się młodzieży przychodzić i stać w młynie. Oni muszą od młodego zazębiać się, "zarazić" kibicowaniem tak by w ich żyłach akurat w Waszym przypadku płynęła krew "Zagłębiaka". Takie działanie wydaje mi się iż pozwoli na rozrost ilości a później i jakości kibiców nie można ograniczać się tylko do starszyzny, młodzi muszą przy kimś tego uczyć się. Zapytam jeszcze na przykładzie: kogo łatwiej przeciągnąc na kibicowanie,wyjazdy itp młodego który od lat chodzi jeszcze jako małolat do młynu a teraz powiedzmy ma 20 lat(i płynie w nim już krew "Zagłębiaka") czy jakiegoś 20 latka z osiedla. Pozdrawiam
OrzEch

Następna strona

Powrót do Kibice