Rasizm ...

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez LucasUSA 2004-02-03, 4:49 am

Cholera!!! Zapomnialem dodac, ze nienawidze hanysow!!!! Na szczescie nie podpada to pod rasizm, bo w wiekszosci sa biali, no moze z wyjatkiem tych, co dopiero wyjechali spod ziemi! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
LucasUSA

Postprzez Greg1906 2004-02-03, 2:03 pm

Lukas niezły post, 100% racji. Ktoś kiedyś napisał, że: "Polacy są wielkim narodem i żadnym społeczeństwem".
Greg1906
Nadzieja białych

Postprzez Codino 2004-02-04, 11:11 pm

Przeczytanie prawie 10 stron tego tematu bylo troche czasochlonne, ale Wasza dyskusja byla jest ciekawa wiec sie nie zanudzilem:). No, ale juz pisze na temat.

Rasizm jest głupi, bo nielogiczny z naukowego punktu widzenia. Czarni są czarni tylko dlatego, że przez miliony lat żyli w odpowiednich warunkach klimatycznych, to samo tyczy się żółtych, białych i indian. Kolor skóry i różnice w zewnętrznym wyglądzie w żadnen sposób nie przełożyly się na pojemność mózgu.

Przeczytałem tu wpisy ludzi, którzy mają chyba problemy z oddawaniem moczu i na forum wyrażają swoje kompleksy(vide 18 ), a takze wpisy, z ktorymi się w pelni zgadzam(LucasUSA). Wiadomosci Legionisty tez mają swoją wartosc. Mimo iz uzytkownik ten, jak sam sie przyznal jest rasistą, to jednak napisal, ze nie jest agresywny. Dla mnie to szczegolnie wazne, gdyz agresja jest jedną z niewielu rzeczy których nietoleruję.

Bardzo bym chciał, aby na stadion mógł wejść każdy, nie bojąc się, że dostanie wpierdol. Nie ważne czy to murzyn, nazista, anarchista, czy hanys. Co do tych ostatnich, rozumiem, że są waśnie między kibicami, ale niektórzy nie nawidzą po prostu WSZYSTKICH hanysów. Umie mi ktoś wytłumaczyć czym rózni się hanys od Polaka?

Kilka osob pisalo, że skinheadow na stadionie jest coraz mniej, co mnie bardzo cieszy, moze kiedys sam sie odwaze pojsc na Ludowy. Jak myslicie, czy to bezpieczne miejsce dla punka? Ostatnio bylem na meczu z Odrą pod koniec zeszlego sezonu, bardzo mi sie podobalo i z checia zaczalbym chodzic regularnie. No ale agresja to jest to co mnie zniechęca, gdyz nie mam ochoty zostawiac pod stadionem swoje zęby.
Pozdro!
Codino

...

Postprzez Krawiec 2004-02-04, 11:53 pm

Staropolskie przysłowie mówi " no risk no fun ", wiec gwarancji na zęby nikt chyba ci tutaj nie wystawi ;-).

Co do "hanysów" to sprawa jest złożona ...

Jedni sami odróżniają sie od Polaków(Zagłębiaków) poprzez deklarowanie "narodowości śląskiej", inni nas tolerują albo nawet są do nas pozytywnie ustosunkowani (wg mnie mniejszosć). Ci od "narodowości ślaskiej" sa zazwyczaj śląsko-germańskimi rasistami i mówia na nas pogardliwie " azjaci, bolszewicy, złodzieje , leserzy itp .

Choćby z tego powodu powinniśmy jakos zareagować.
Krawiec

Postprzez CZaRnYY 2004-02-05, 12:29 am

Jedna lasa, ludzka rasa...

Naukowo jest to udowodnione, że generalnie kolor skóry nie ma wpływu na to czy ktoś jest gorszy lub nie jest. A że czarni stanowią częściej marginesu nie może świadczyć o tym, że to wina ich rasy.

Co do Żydów uważam ich też za ludzi takich jak my, tyle że umieją/umieli się oni ustawić lepiej w życiu, to może chyba świadczyć raczej, że są lepsi i to, że ich tak niektórzy atakują to może wynika z zazdrości :?: - ale to nie jest tak, bo są Żydzi tacy, którzy są biedni, są też bogatsi tak jak każda kategoria ludzi. Nigdy nie ma reguły, że jedna grupa jest taka a inna taka. Grupy składają się z jednostek, a jednostki potrafią być i zachowywać się całkiem różnie.
CZaRnYY

Postprzez Ło! 2004-02-05, 1:25 pm

Obrazek
Ło!

Postprzez Czachor 2004-02-05, 1:34 pm

Codino napisał(a):Rasizm jest głupi, bo nielogiczny z naukowego punktu widzenia. Czarni są czarni tylko dlatego, że przez miliony lat żyli w odpowiednich warunkach klimatycznych, to samo tyczy się żółtych, białych i indian. Kolor skóry i różnice w zewnętrznym wyglądzie w żadnen sposób nie przełożyly się na pojemność mózgu.

a skoro przez tyle lat wskutek dzialania natury i doboru naturalnego wyksztalcily sie u nich cechy takie jak czarna, czy tam inna skora, to dlaczego nie moze byc, ze wskutek tego samego doboru, bardziej pozadany na reproduktora byl osobnik, osobniczka o skorze ciemniejszej, lepszej w danym klimacie, a cos takiego jak sprawnosc umyslowa schodzila na plan dalszy ?? w takim wypadku po wieeelu latach okazalo by sie ze murzyni (nie liczac wyjatkow) sa glupsi :twisted:

to tak do zastanowienia, jezeli moga byc wyksztalcone przez wieki cechy zewnetrzne jak wyglad, to rownie dobrze wyksztalcone moga byc takie cechy jak inteligencja :twisted:
Czachor

Postprzez Pab(L)o 2004-02-07, 4:35 am

Jestem mile zaskoczony taką ilością glosów przeciwko rasizmowi. Bardzo podobała mi się zwłaszcza wypowiedź lucasa.

A jeśli chodzi o głosy rasistowskie, antysemickie itp., to mówcie sobie, co chcecie. Na szczęście naturalna selekcja, której szukacie, wykluczy w pierwszej kolejności właśnie Was - jako idiotów!
Pab(L)o

...

Postprzez Krawiec 2004-02-07, 10:57 am

Różnice rasowe istnieją !!!

Inaczej taka nauka jak antropologia nie maiłaby sensu. Świat byłby cholernie nudny i nie byłoby sensu nigdzie wyjeżdżać .
Oczywistym jest, że rasa czarna ma takie to a takie cechy, a biała czy żółta inne. Można to badać stosunkiem do : pracy , spedzania czasu wolnego, własności itd. Cechy rasowe czy narodowe wykształciły się przede wszystkim poprzez klimat , zasoby naturalne , położenie geogr. oraz wpływy innych kultur , ras itd.

Kluczowym pojęciem w tej dyskusji jest słowo tolerancja.
Ja staram się tolerować "innych" bez wzgledu na to czym sie od nas różnią. Nie przychodzi mi to łatwo w stosunku do Ślazaków , którzy wg mnie wykazują postawy rasistowskie wbec nas. Niemniej żeby nie generalizować należy wskazać konkretnie, które to jednostki czy grupy ślązaków(hanysów) tak myślą . Moze to kogos zdziwi ale istnieją rodowici Ślązacy kibicujacy Zagłębiu oraz tacy, którzy do Zagłębiaków i Polaków mają pozytywny stosunek (małzeństwa) - więc nie róbmy z antyśląskosci ideologii.

To samo dotyczy Żydów. Prasa prawicowa czesto oskarża Żydów o antypolonizm i chęć sterowania polityka globalna przy pomocy kapitału. Z pewnoscia jest w tym sporo prawdy - niemniej jest to tylko częsc prawdy o tym narodzie - więc nie mozna generalizować. Syjonizm jest równiez ideologia rasistowską - trzeba to nazwać po imieniu ale przecież w Izraelu istnieją siły polityczne przeciwne tej idologii .

Podstawą rasizmu jest przeświadczenie o wyższości jednej z ras nad innymi. Rasizm jest często wskazywany, bądź jest już dziś ogólnie przyjęty, jako podpora ideologiczna wielu systemów kontroli, przemocy lub wyzysku. Wiąc za rasizmam kryją się jakies merkantylne cele.

Nie rozumiem dlaczego niektórym osobom w naszym kraju czy na naszym forum zależy na wykazywaniu różnic rasowych i wyciąganiu z tego powdu wniosku o wyższości czy niższości danej rasy czy też wniosków dotyczacych zagrożenia naszej kultury , tożsamości itd.

Chyba nikt z was nie stracił plantacji trzciny cukrowej, nie mieszka w chińskiej dzielnicy, chyba nikt z obecnych na forum nie ma ambicji dowodzenia grupą skrajnych nacjonalistów ... A może chodzi o to by chronić nasze zasoby naturalne czyli żeby kobiety były tylko nasze i nie maiły szans na kontakty z obcymi - a nóż bedą bogatsi lub lepiej obdarzeni przez naturę ;-)

Zastanawiam się jakie są podstawy rasizmu Polaków :roll: ? [/b]
Krawiec

Postprzez Pesto 2004-02-07, 2:53 pm

Pab(L)o napisał(a):A jeśli chodzi o głosy rasistowskie, antysemickie itp., to mówcie sobie, co chcecie. Na szczęście naturalna selekcja, której szukacie, wykluczy w pierwszej kolejności właśnie Was - jako idiotów!

niejaki Trocki (Lew Dawidowicz Bronstein) również pragnął eliminować burżuazyjnych idiotów

podobnież czerwony rząd Beli Kuna na Węgrzech (1919) , gdzie 20 z 26 "komisarzy ludowych" to byli Żydzi

dwóch największych dewiantów dowodzących NKWD - Gienrich Jagoda i Nikolaj Jeżow - też beznapletkowcy ... oni dopiero mieli sukcesy w zwalczaniu idiotów (zwłascza w latach 1936 - 1938)

żeby daleko nie szukać - obóz w Świętochłowicach i jego komendant - płk Szlomo Morel. Ten już tępił idiotów skuteczniej niż załoga KL Auschwitz- Birkenau.

dodaj jeszcze całe stado Fejginów , Światłów , Różańskich , Wolińskich , Bristigierowych w 1944 - 1956 ... bardzo zasłużonych w zwalczaniu idiotycznych organizacji (AK , NSZ , WiN) , oraz tych idiotów , którzy np. opowiadali dowcipy o najlepszym ustroju na świecie

a - jeszcze Berman i Minc , którzy skutecznie wytępili idiotów - kułaków oraz idiotów - prywaciarzy , rozkładając przy okazji gospodarkę Polski (ale czego się nie robi dla walki z idiotami)

nie pozdrawiam
Pesto
kumaty

Postprzez amstat 2004-02-07, 3:02 pm

nie powinnes juz na forum GKSu Kato pisac..... ??
amstat
Fanatyk

RASIZM

Postprzez Krzyś_Centrum 2004-02-07, 4:37 pm

Zakładając tan temat miałem mieszane uczucia lecz w głębi duszy wierzyłem w Waszą inteligencję. Potwierdziło się to w 90% że obecni kibice porzucili głupie uprzedzenia a jeżeli nawet nie to nie starają się ich manifestować na stadionach.Mam nadzieję że kiedyś legną sterotypy o kibicach rasistach ,są do tego dobre fundamenty.

SERDECZNIE POZDRAWIAM!!!

,,Kiedy mówisz zabije ciebie pier.... czarnuchu
kiedy tak mówisz,mówisz jak głupiec
kiedy mówisz czarne zwierzeta na naszych ulicach
mówisz jak ślepiec,mówisz jak ślepiec(...)
Śmieszny głupi,nadęta rasistowska świnio
Kiedyś powiedziałeś to żydzi mnie okradają
roześmiałem sie tobie prosto w twarz
spojrzałeś na mnie powiedziałeś żydowski sługus
ilu ty w życiu widziałeś tych żydów
Apatia
Krzyś_Centrum

...

Postprzez Krawiec 2004-02-08, 1:05 pm

Pesto, w historii znajdziemy wiele przykładów orgazizacji ludobójczych. Żadna rasa ani nacja nie jest tak naprawdę w tej kwestii bez skazy , więc jesli mielibyśmy żyć bez przebaczenia to swiat znajdowałby się w stanie ciągłej wojny jeśli nie otwartej to zimnej.

Ty masz rację , ale czy na tej zasadzie mamy żywić dozgonną urazę równiez do Niemców za II WŚ, do Ukraińców za to samo oraz UPA , do Litwinów za Kłajpedę, do Czechów za Zaolzie, do Szwedów z "potop" , do aliantów za danie ciała itd.

Powód do nienawisci zawsze się znajdzie . A chodziło w tym watku przeciez o to by nie robić wycieczek rasowych w kierunku czarnoskórych piłkarzy na stadionie.
Krawiec

Postprzez fabian 2004-02-09, 4:40 pm

Ja to tylko nienawidze Polakow. Boze jaki to uposledzony narod. Nie nadaje sie do wlasnej panstwowosci, co zreszta potwierdza fakt, ze przez wiekszosc czesc historii nowozytnej nie mieli swojego panstwa. Jak juz mieli to go tylko rozpierdalali i sprzedawali.
Generalnie wszyscy Polacy to zlodzieje, wystarczy zapytac byle jakiego Niemca. Oprocz tego jedyne co potrafia to sie alkoholizowac. Polacy nic nie zalatwia bez lapowki, co potwierdzaja raporty Banku Swiatowego. U nich mozna kupic nawet ustawe w sejmie, co jak wyzej pisalem ma swoj rodowod historyczny.
Polacy sa imbecylami, stoja na nizszym poziomie rozwoju, nie maja ani jednego zyjacego noblisty w dziedzinach pozahumanistycznych a w literaturze wszystkei Noble sa polityczne, zreszta jak juz ktos cos napisze to itak nikt tego w Polsce nie przeczyta. Posiadaja rowniez najmniejsza w Europie liczbe nowych zgloszen patentowych.
Zreszta oni nawet nienawidza samych siebie, wsadzaja sie do wiezien, obozow - Bereza Kartuska, wysylaja przeciwko sobie swoje wojsko !
Z czterdziestu milionow obywateli wyszkolili obecnie tylko dwoch w miare dobrych sportowcow.
Z nikim sie nie potrafia dogadac i to nie tylko daltego, ze malo kto tu zna obce jezyki. Po prostu taka maja nature, ze ledwie weszli do Unii Europejskiej, juz ja rozpierdalaja od srodka.
Po prostu narod - tragedia.

No ale na szczescie maja takich obywateli jak Pesto i inni, ktorzy miejmy nadzieje beda sie mnozyc i juz niedlugo Polska zostanie chluba nowego aryjskiego swiata.
fabian

Postprzez xXx_1906 2004-02-10, 8:43 am

Fabian nie wiem czy dokładnie przemyślałeś to co napisałeś. Podałeś przykłady zachowań Polaków od czarnej strony. Nie wiem co miała na celu twoja wypowiedź. A pamiętasz może jak to Polacy walczyli o swoją niepodległość wśród nich byli też twoi przodkowie i za to należy im się wieczna pamięć i szacunek. Gdyby nie oni szczekał byś teraz po niemiecku. A polityka prowadzona przez naszych polityków jest do dupy i to jest fakt. Kiedyś jakaś rosyjska gazeta napisała że Polska jest jak dziwka idzie tam gdzie widzi pieniądze (UE, USA). Polacy to dla mnie bardzo charakterny i honorowy naród niestety jest źle zarządzany i to tyle z mojej strony.
xXx_1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice