przez Wally 2004-02-01, 10:35 pm
Ja widziałem Terese i Ujka.
Adzime czysto teoretycznie patrząc na nazwy, grupa B wydawała się najsłabsza...
Co do naszego występu najlepiej, żeby się wypowiedział kapitan, czyli ja... :D Może najpierw zaczne od spostrzeżeń dotyczących każdego nadzego meczu, a potem krótkie podsumowanie.
Mecz z PK - chyba dał nam znać nasz sobotni trening, po którym dzisiaj widać było lekkie zmęczenie. Tylko na tym meczu odczuwałem bóle w okolicach pachwiny, ale jakoś próbowałem pograć. Niestety nasze założenia aktyczne nie miały nic wspólnego z grą w tym meczu. Oddaliśmy bardzo mało strzałów na bramkę PK, nie przyzwyczailiśmy sie jeszcze, że po uderzeniu piłki o ścianę za bramką gra się dalej. PK był w tym meczu lepszy i nie wstydzę sie tego przyznać. Jednak niestety po strzeleniu bramki na 1:1 nasz bramkarz jedyny raz w tym turnieju się nie popisał się i nie wyłapał wydawałoby sie prostej piłki i PK strzeliło na 2:1 i takim wynikiem sie zakonczył ten mecz.
Mecz z archiwum Y - mecz całkowicie do wygrania. Mieliśmy w większości meczu przewage, lecz nie potrafiliśmy jej udokumentować. Y strzeliło bramke jako pierwsi, później zasłużenie zdołaliśmy zremisować. Szczęscie jednak po raz kolejny odwróciło się od nas i straciliśmy bramke na 1:2 na minutę przed końcem spotkania. Bardzo nas zabolała ta porażka, bo wcale na nią nie zasłużyliśmy.
Mecz z Pubem - Przed tym meczem wzmocniliśmy sie napojami % i chcieliśmy jak najlepiej się zaprezentować przeciwko drużynie, która w pierwszych dwóch meczach wygrała po 6:1. Początek spotkania jakby potwierdzał to, ze tanio skóry nie sprzedamy. Strzelilismy bramkę na 1:0, lecz w następnych minutach Pub wykorzystał nasze nieobstawianie napastników Pubu i strzelili tak 3 bramki. Później na otarcie łez strzeliliśmy na 2:3. Pub był nie do ogrania, chociaż pokazaliśmy, że potrafimy alczyć. Na stronce pisze, że było 4:2, nawet my sami nie wiemy ile było w tym meczu, ale ja nie wiem, kiedy Pub strzeliłby nam 4 bramkę i dlatego pisze, że było 2:3.
Nasza drużyna spisała się w 2 meczach poniżej oczekiwań bo remis z PK i zwycięstwo z archiwum Y było do osiągnięcia. Honorowo pożegnaliśmy się z turniejem. Mecze naszej drużyny były najbardziej wyrównane w fazie grupowej. Nie było wysokich porażek tak jak w innych meczach fazy grupowej. Wszystkie( chyba, że z Pubem było 2:4) zakonczyły się naszymi jednobramkowymi porażkami. No i przegraliśmy najnizszym stosunkiem bramek z wszystcki drużyn, które grały z Pubem. Zagraliśmy jednak poniżej naszych oczekiwań. Widoczny był jeszcze brak zgrania. Za mało treningów odbyliśmy razem w drużynie i to było widoczne. Nasza ambicja 2 razy została skarcona, gdzie po wyrównaniach na 1:1 chcieliśmy zdobyc kolejne bramki, a tracilismy po golu i schodziliśmy z parkietu jako pokonani...
Gratulacje dla Pubu :!: Środula mnie zaskoczyła, bo nie spodziewałem sę, że będą mogli coś zdziałać w tym turnieju. Brawo! niespodzianką in-minus było odpadnięcie w ćwerćfinale FB Zagłębie :D No ale odpadli z nie byle kim, bo z wicemistrzem Turnieju Kibiców.
Pozdrowienia dla wszystkich uczstników dzisiejszego widowiska 8)