Która z Nowych Flag Podoba Ci Sie Najbardziej ? ...

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Która z nowych flag podoba Ci sie najbardziej ?

Wieczna Legenda
12
10%
United B?dzin
30
25%
Zag??bie D?browskie
34
29%
Fuoco Brigade '03
21
18%
D?browa Górnicza
15
13%
Z?bkowice
0
Brak głosów
Zagórze
7
6%

Liczba głosów : 119

Postprzez PawełK 2003-11-30, 12:29 pm

United Bedzin
PawełK
pyszałek

Postprzez G@L@ 2003-11-30, 4:05 pm

"Fightin Club" i "United Bedzin" :D :D
G@L@

Postprzez TupT 2004-01-14, 8:43 pm

Osz napłodziliście flag chyba więcej niż Pasy, ale jednak w przypadku Cracovii okazało się iż kilka flag wyglądało lepiej na papierze niż na żywo. Mam na myśli Hoolturalnych Kibiców, Naród Wybrany czy Krwinki gdzie elemanty plastyczne zostały na niekorzyśc zmienione. Poza tym jakoś nie przekonuje mnie treśc w niektórych flagach Pasów, albowiem trzeba bardziej kochac swój klub niż szkalować kogoś, co wydaje się być elementem pewnej słabości, której we flagach Zagłębia niema oprócz starszej Łowców Hanysów. Jeśli chodzi o gorsze Wasze flagi, to postawię na United Będzin, stanowczo jest za dużo bieli, wg mnie, za małe są te wszystkie czarne, jak i napis UB i głowa. Troszke za mały kilof i młot oraz herby PL i Zagłebia są na fladze Zagłebie Dąbrowskie, gdzie napis barwny i ciekawa czcionka są bardzo trafne.
Za Wasze tak delikatnie powiem Arcydzieła uznam trzy fany, Dąbrowę Górniczą, Working Class oraz Fuoco Brigade. Może dlatego że lubię wszystko co jest gotyckie, neogotyckie w sztuce, w tym przypadku użycie kroju pisma. Ale nie tylko. Working Class jest flagą bardzo trafną jeśli chodzi o klimat tego przecież górniczego regionu. Jest ona bardzo estetyczna i klarowna. We Fuoco Brigade może bym troszeczke zmienił kompozycję choć ta jaka jest jest dobra. A Dąbrowa Górnicza jest bardzo znakomitym plastycznie dziełem. Podobnie jak Wieczna Legenda. Widać pewną w tych flagach manierę, nawet to że nie są bezpośrednim odbiciem z projektu na komputerze, a coś więcej. Reasumując: RESPECT!
TupT

:)

Postprzez ^m@rcin^ 2004-01-14, 8:47 pm

TupT napisał(a):. Troszke za mały kilof i młot oraz herby PL i Zagłebia są na fladze Zagłebie Dąbrowskie, gdzie napis barwny i ciekawa czcionka są bardzo trafne.

Flaga ZD jedzie do poprawki herb bedzie nowy ! :)
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Misiek DG 2004-01-14, 9:13 pm

TupT napisał(a):(...)Poza tym jakoś nie przekonuje mnie treśc w niektórych flagach Pasów, albowiem trzeba bardziej kochac swój klub niż szkalować kogoś, co wydaje się być elementem pewnej słabości, której we flagach Zagłębia niema oprócz starszej Łowców Hanysów. (...)
A Dąbrowa Górnicza jest bardzo znakomitym plastycznie dziełem. (...)

Chciałem ci przypomnieć że Wisła też ma kilka anty-Cracovskich flag, więc nie krytykuj za to pasiaków.

A swoją drogą to fajnie że najbrdziej podoba ci się flaga DG (mnie też). :D
Misiek DG
Adventure Group

Postprzez TupT 2004-01-17, 2:01 pm

Tiaaa, owszem mamy takowe, ale tę sprawę traktujemy bardziej marginalnie, okazją było wykonanie Wierności, gdzie nie tylko jest wyeksponowanie głównej cechy jaką kibol powinein mieć w sobie, mianowicie Wierności, oprócz tego pojawia się znany i lubiany Pit Bull a przecież oprócz siły i nieugiętości psa najbardziej cechuje właśnie wierność. I tu jest nutka ironii dla tych co nas nazwali "psami":> Ale najbardziej ostre są treści na mniejszych liniach, odnoszące się do kibiców którzy żyli Wisła a przez intrygi kolegów, koleżanek etc. poprzerzucali się na Cracovię. A tym właśnie też skierowaliśmy tę flagę. Druga "Wojownicy..." ma margines Barwy Cracovii to nasza pasja. Hm... z początku to mnie kręciło, przecież nie możemy być bierni na to jak i z jakim ciśnieniem szkaluje Białą Gwiazdę... no ale jednak nie musiało byc to konieczne, zawracanie głowy tym co robią zza miedzy i wg mnie estetyczniej fana by wyglądała lepiej bez tych czarnych marginesów i napisu na Craxę... na szczęście często stadionowe bannery zasłaniają ten dolny margines, co też może sugerować jak kwestię Cracovii my traktujemy, podczas gdy Pasy wykładają grube sumy by po prostu nas Wiślakow w jakiś sposób obrazić, co im raczej nie wychodzi :>>>>>> wyszło z tego bardziej iż im bardzo mocno kompleKSy dokuczają :>

A odnośnie Waszych flag... dośc niechętnie podszedłem do flagi Będzin... może troszke wyolbrzymiłem swoją krytykę , jakoś nie trawię flag gdzie jednolite tło za bardzo ma do powiedzenia, czego przykładem jest "sławna" flaga Cracovii "Bóg Wybacza..." Dla mnie to kawał kiru, czarnej płachty bowiem napisy są napisane strasznie drobną czcionką i to rozstawione, dużo pod wpływem chorzowskiej(raczej radlińskiej) "Chuliganerii" jeśli chodzi o stylizację napisu. Troszeczke wydawało się mi iż to pojawiło się w Waszej fladze będzińskiej. W sumie bym przybliżył te wszystkie odległości zachować proporcję by tę zbędną pustkę nieco zredukować. No ale generalnie bardzo ładna flaga, kontrast dla Dąbrowy Górniczej:> Naprawdę generalnie rzecz biorąc muszę przyznać iż macie (chyba) najlepsze oflagowanie stadionu.
TupT

Postprzez Zajacc 2004-01-17, 11:29 pm

Moim zdaniem najlepsza flaga z wymienionych to Fuoco Brigade :)

PS: Witam wszystkich :piwo:
Zajacc

Postprzez Malinka :p 2004-01-17, 11:35 pm

WyJeBaNy W koSmOs EmBklEmAcIk ZaJąC :lol:

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Malinka :p

Postprzez Zajacc 2004-01-17, 11:41 pm

A dziękuje :)

...ale nie rozmywajmy...
Zajacc

Postprzez klocek 2004-01-19, 3:26 pm

Lepiej przerwijcie głóosowanie i zróbcie je od nowa, bo zapomnieliście min. o Working Class, oraz o tych najnowszych , i jeśli bedzie cie robić głosowanie tyo wstawcie fotki wszystkich flag bo flag DG nie pokazaliście na fotkach.

Nowe flagi z roku 2003 r to

-Dąbrowa Górnicza
-Working Class
-Fuoco Brigade 03
-United Będzin
-Wieczna Legenda
-Forum Zagłebie
-Zagłębie Dąbrowskie
-Zagłebie Sosnowiec
-Fighting Club
-Zagórze
-Ząbkowice

Podobno szykuje sie nowa wersja "Wiary"
klocek

Postprzez Misiek DG 2004-01-19, 3:56 pm

No i oczywiście na wiosnę się pojawi flaga AG.
Misiek DG
Adventure Group

Postprzez TupT 2004-01-19, 5:08 pm

klocek napisał(a):Lepiej przerwijcie głóosowanie i zróbcie je od nowa, bo zapomnieliście min. o Working Class, oraz o tych najnowszych , i jeśli bedzie cie robić głosowanie tyo wstawcie fotki wszystkich flag bo flag DG nie pokazaliście na fotkach.

Nowe flagi z roku 2003 r to

-Dąbrowa Górnicza - 5
-Working Class - 5!
-Fuoco Brigade 03 - 4,5
-United Będzin - 4
-Wieczna Legenda - 5
-Forum Zagłebie - 3
-Zagłębie Dąbrowskie - 4,5
-Zagłebie Sosnowiec - 4
-Fighting Club - 3,5
-Zagórze - 3
-Ząbkowice... nie znam tej fany przyznam

Podobno szykuje sie nowa wersja "Wiary"

Ale jaja, więcej narobiliście fan niż Pasiacy, poza tym zdecydowanie lepsze plastycznie, a do cycatu jak widać dorobiłem swoją skromną opinię w postaci ocen w skali akademickiej :>
Starajcie się, bo naprawdę pod względem tym jesteście ogólnie bardzo dobrzy. Szkoda że tak niedoceniono Was w rankingach jakie były ostatnio w TMK.
TupT

Postprzez Tomano 2004-01-19, 6:17 pm

Misiek DG napisał(a):No i oczywiście na wiosnę się pojawi flaga AG.

Miejmy nadzieje ze bedzie " wypas" pierwsza klasa!
Tomano
Adventure Group

Postprzez Erazmus 2004-01-19, 10:52 pm

Trudny wybór bo wszystkie wasze flagi są naprawde ciekawe ale stawiam na Fuoco .
Erazmus
Wrocławianin

Postprzez TupT 2004-01-24, 7:10 pm

A propos fany Ząbkowice macie jej jakieś zdjęcie?
Z góry dzięki!
TupT

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice