Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
nie wiem czemu uczepiłeś się Valencii skoro ten gość gra szybciej i mądrzej jak cała reszta... Nikt za nim nie nadarza i tu jest problem, praktycznie w każdym meczu podczas rozegrania piłki to widać. Jedynym problemem jest jego kontrakt jak na tą ligę. Dla mnie to tu nie ma mikesca dla 3/4 tej drużyny łącznie ze snopczynskim, ukrem na skrzydle bo od 2 lat nie zapamiętałem żadnego dobrego meczu w jego wykonaniu. Nie pastwilbym się nad mularczykiem bo gościowi trzeba dać pograć w piłkę a nie sądząc na ławce, większym szrotem jest ten łysy z poloni gwiazdor kina akcji. Więc tak nie do końca się z tobą zgadzam z kim tu się potrzeba pożegnać. A totalnie nie rozumiem napierdalania na valencienovack napisał(a):Po bohaterskiej obronie przed spadkiem do czwartej ligi można już zacząć nowy wątek na kolejny sezon. Mam nadzieję, że już od jutra będzie o czym pisać, bo przecież sezon rusza za miesiąc, a w Zagłębiu brak właściciela, prezesa, dyrektora sportowego i trenera, wartościowych piłkarzy zresztą też, za to jest mecenas. Mam nadzieję, że natychmiast pożegnamy się z Mielczarkiem, Kurtoviciem, Valencią, Mularczykiem, Dudą i Agborem, a w ich miejsce trafią wartościowi i ambitni zawodnicy, którym będzie się chciało jak tym z Puław, Skolwina, czy Grodziska. Absolutnie kluczowym transferem jest zakontraktowanie ofensywnego i kreatywnego rozgrywającego z doświadczeniem, tak jak kiedyś Lachowski, Berensztajn, Dudek, Nowak, czy Pawłowski. Bez takiego zawodnika niczego się nie zbuduje. W zeszłym sezonie nie było takiego i spadek, w tym też graliśmy bez rozgrywającego i zaledwie utrzymanie dopiero w przedostatniej kolejce. Trudno powiedzieć coś o jakości naszych napastników, jeżeli drużyna gra bez drugiej linii, bo napastnik "żyje" z podań, ale Snopczynskiemu mimo jego wyraźnych braków dałbym jeszcze szansę.
novack napisał(a):Mam nadzieję, że natychmiast pożegnamy się z Mielczarkiem, Kurtoviciem, Valencią, Mularczykiem, Dudą i Agborem, a w ich miejsce trafią wartościowi i ambitni zawodnicy, którym będzie się chciało (...) Trudno powiedzieć coś o jakości naszych napastników, jeżeli drużyna gra bez drugiej linii, bo napastnik "żyje" z podań, ale Snopczynskiemu mimo jego wyraźnych braków dałbym jeszcze szansę.
zaglebie32 napisał(a):Maniek to ja Ci odpowiem.Valencja? Pomijajac kontrakt , gośc miał najpierw przeskoczyć pierwszą ligę, nie pykło to miał przeskoczyć druga ligę i jak jest widzimy.Nie jest przypadkiem , że nikt go nie chciał.Opowieści , że nie ma z kim grać schowajmy do starych oklepancych sloganów, klubów które są na poziomie Zagłebia.Miał być niekwestionowanym liderem , ale okazało się że dwa mecze bardzo dobre na dwa lata w klubie to jednak mało.Nam nie potrzeba na ta ligę , kogos kto lata temu kopał piłke na dobrym poziomie tylko drużyny i trenera , który potrafi ogarnąć chaos.
Adamek182 napisał(a):Valencja wypada na 3 miesiace. Kontuzja.
novack napisał(a):To para środkowych obrońców Matras Niewulis, wspólnie ma 70 lat. Jeszcze tylko do Bilińskiego dobrać rówieśnika w ataku i bójcie się chamy
Adam1906 napisał(a):Z cyklu jak odmłodzić skład: nowym zawodnikiem Zagłębia Sosnowiec ma zostać 34-letni środkowy obrońca Stali Mielec Mateusz Matras...
Użytkownicy przeglądający ten dział: novack