przez Kuba Wojewódzki 2004-01-07, 1:22 am
Kim jestem ?
Kuba Wojewódzki: Byłem dziennikarzem gazet muzycznych ("Magazyn Muzyczny") i redaktorem naczelnym "Brum" i współwydawcą "Plastika". Prowadziłem audycje muzyczne w Rozgłośni Harcerskiej, Trójce, Radiu Bis. Nie omijałem telewizji. Byłem dziennikarzem "Rokendrolera"(I TVP), "Plastiku"(telewizja Polsat), programu "Polska Piosenka: Ludzie, Zjawiska, Epizody"(telewizja Polonia), kanału muzycznego "Tylko Muzyka". Nieobcy mi internet. Sprawowałem pieczę nad serwisami muzycznymi w portalach internetowych. Jestem tez animatorem muzycznym. W 1993 roku byłem dyrektorem Festiwalu Muzyków Rockowych w Jarocinie, realizowałem teledyski (np."Wilki", Urszula, "Oddział Zamknięty", Robert Janowski, "Hey", "IRA", "Golden Life", "Róże Europy"), projektowałem okładki płyt. Sprowadzałem zespoły zagraniczne - "New Model Army", kupowałem licencje płyt - "Guns 'N' Rosses". Animowałem też samego siebie - w 1999 roku nagrałem płytę z liderem zespołu "Hey" Piotrem Banachem (album "Banach and Indios Bravos"). Jako juror "Idola" wierzyłem w naturalne poczęcie idola, w idola spontanicznego, który przyjdzie i wszystkich porazi. Dodaje przekornie: "Idol to nie znaczy zawsze to samo". Teraz prowadzę swój autorski program "Kuba Wojewódzki" który możecie oglądać w każdą niedziele późnym wieczorem w telewizji Polsat.
W wolnych chwilach zabieram głos w niektórych sprawach, które poruszane są na tym forum dyskusyjnym. Niestety z forum wiążą się małe problemy. Jeden z kolegów (MuMiN) używa moich danych w swoim podpisie pod nickiem - wyjaśniam, że nie mam nic wspólnego z osobą MuMiN-a, którego przy okazji pozdrawiam !