przez Adamek182 2021-01-05, 4:32 pm
Nie kumam rozstania z Quentinem ktory nie gral ostatnio, fakt. Ale jest to mlody, utalentowany gracz. Malecki, tu bede ostrozniejszy, bo nie wiem jak tam relacje w szatni czy inny tego typu syf. Ale byl to wielokrotnie najlepszy gracz na boisku i jeden z nielicznych ktorym sie chcialo. Do tych dwoch dodałbym Maie. Jezeli i tak wyplacamy pieniążki z kontraktow, to pozbywanie sie tego mlodego to blad. I pewnie zaraz bedzie o naszych mlodych, glodnych gry. Tylko o kim my tu wlasciwie mowimy. O Kiecy? Szwed cos tam pokazuje ale sa to chwilowe zrywy, gdzie ZRYW to kluczowy wyraz. Nie mowie o pojedynczych akcjach gdzie sie ktos na sprincie urwie, poleci na zlamanie karku i dosrodkuje czy uderzy z zamknietymi oczami. Mowie o spokoju, technice opanowaniu. Czy u ktoregokolwiek mlodego Naszego grajka mamy jakis spokoj? Ja wiem ze to przychodzi z wiekiem ale widac jest kto ma umiejetnosci, kto ma talent, kto moze przetrwac w lidze a kto jest statysta i wyzej raczej nie poleci. Mielismy ostatnio sporo tych naszych perelek z ktorych tylko szwed jest w stanie pograc przecietnie na poziomie 1 ligi.
Oczywiscie moglem kogos przegapic i zastrzegam sobie prawo do korekty w osobnym wpisie.
Pozdrawiam.