Kamilosx napisał(a):Co do nowych nabytków (...)
Transfery wyglądają dobrze.
Co prawda jest jeszcze za wcześnie, żeby móc oceniać nowych zawodników, bo będzie to możliwe dopiero po minimum 6-7 ligowych kolejkach, ale muszę przyznać, iż już teraz widzę zalążek całkiem fajnej drużyny

Podsumuję więc choć wstępnie nasze nowe nabytki, dając im oceny: transfer na plus (+), na minus (-) lub niewiadoma (?)
Lukáš Ďuriška - swego czasu w Rakowie Częstochowa bardzo dobry obrońca, który zanotował zjazd po ciężkiej kontuzji. Przyszedł do nas ze spadkowicza z Grudziądza i obawiałem się, czy nie będzie to drugi Piotr Polczak. Nie będzie (+)
Dawid Gojny - od początku uważałem, że powinien to być dobry transfer na lewą obronę i taki jest. Będziemy mieć z Dawida bardzo duży pożytek (+)
Gonçalo Gregório - jeszcze za krótko grał, ale jestem przekonany, iż będzie z niego kawał dobrego napadziora (+)
Mateusz Grudziński - jak na razie nie zjada go trema i daje radę na środku obrony. Jak tak dalej będzie mu szło, to Piotrek Polczak go nie wygryzie (+)
João Oliveira - spokój, technika, przegląd pola. Z każdym meczem powinien być coraz lepszy na pozycji defensywnego pomocnika (+)
Michał Kieca - niestety w odróżnieniu od swojego taty, z którego był kawał byka, Michał ma słabe warunki fizyczne. Cieszy mnie jednak, że wprowadzamy choćby na końcówki swojego wychowanka, więc nie odbieram mu szansy na dalszy rozwój, choć nie jestem go jeszcze w stanie ocenić (?)
Martim Maia - ma fajne przebłyski w swojej grze i myślę, że z biegiem czasu będzie coraz większym wzmocnieniem (+)
Olaf Nowak - pomimo, iż Olaf jest cały czas w dołku i ewidentnie widać, że przez swój brak skuteczności jest zablokowany, uważam iż będzie to dobry transfer i chłopak da nam jeszcze kupę radości (+)
Jakub Sangowski - nie grał, choć w sparingu gola zdobył. Raczej chłopak na przyszłość (?)
Łukasz Turzyniecki - nie przekonuje mnie ten transfer rezerwowego z Widzewa, choć... obym się mylił (?)
Nikolas Korzeniecki - nie jestem w stanie nic na jego temat powiedzieć, więc jest dla mnie też raczej pieśnią przyszłości (?)
Jako dyżurny krytyk wszelkich nieprawidłowości w naszym klubie i, jak to "elegancko" określił prezes, jeden z kundli obszczekujących naszych dzielnych klubowych włodarzy, muszę być zarazem uczciwy w swoich ocenach i na chwilę obecną... muszę szczerze pochwalić transfery dyrektora. Obym tylko się nie mylił Panie Tomczyk, bo mam cichą nadzieję, że nareszcie Panu wyszły te transfery i, jak tylko tak dalej pójdzie, to może nareszcie zbudujemy drużynę która, wraz z oddaniem do użytku nowego stadionu, nie tylko awansuje do Ekstraklasy, ale i w niej się utrzyma na lata. Tylko nie zjeb Pan tego, co zaczyna powoli się tutaj budować, bo znowu nie będzie zmiłuj...