I LIGA - SEZON 2019/2020

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: I LIGA - SEZON 2019/2020

Postprzez novack 2020-06-24, 3:43 pm

Prezes Tysiąclecia i Arkadiusz Janusz są siebie warci i podobnie szkodzą Zagłębiu.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Adamek182 2020-06-24, 4:48 pm

https://weszlo.com/2020/06/23/lks-spada-z-ligi/
I juz nie jestesmy najgorsi ever. Yeahhh :brawo:
Adamek182

Postprzez novack 2020-06-25, 1:13 pm

Z Bełchatowa odszedł w trakcie sezonu podstawowy sawodnik, wychowanek który całe swoje piłkarskie życie grał dla Bełchatowa, tam musi być nieciekawie.
http://www.90minut.pl/news/304/news3045 ... hatow.html
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez August 2020-06-26, 6:36 am

Adam1906 napisał(a):Gramy z kibicami. Pierwszeństwo mają karnetowicze!

Ja akurat nie planowałem starać się o bilet i to niekoniecznie ze względu na transmisję tv niemniej jednak czytając i słuchać z jutuba oświadczenia klubu mam jakby nieco wątpliwości.
Primo, do tej pory nie obi mi się nigdzie o powieki jakikolwiek komunikat ile wcześniej osób wykupiło karnety w tym karnety na kryta, odkryta, vipowskie itd...
Secundo, czytam, że kryta zostaje przeznaczona m.in. dla strefy 0, czyli osób, które przeszły izolację oraz posiadają aktualne badania lekarskie i zastanawia mnie fakt w jaki sposób, dokonując próby zakupu biletu, miałbym przedstawić takie kwity, jeśli je mam. Poza tym, do kiedy wstecz takie kwity byłyby honorowane. Z kwietnia czy maja też ?
Mam nadzieję, że była chociaż możliwość zakupu biletów na trybunę dla przyjezdnych.
W każdym razie enigmatyczność i ogólnikowość oświadczenia wręcz samoistnie nasuwa wątpliwości co o rzetelności jeśli chodzi dystrybucję biletów. Tym bardziej, że z tego co wiem to dość sporo karnetowiczów się nie załapało.
No i mam nadzieję, że klub po sezonie naprawdę zaoferuje jakieś solidne bonusy Karnetowiczom, którzy się nie załapali nie tylko w postaci ulg biletowych ale np. porządnych obniżek w sklepie klubowym.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez RUDI 2020-06-26, 10:46 am

August napisał(a):Primo, do tej pory nie obi mi się nigdzie o powieki jakikolwiek komunikat ile wcześniej osób wykupiło karnety w tym karnety na kryta, odkryta, vipowskie itd...

Bo to kuźwa jest "tajemnica handlowa" :twisted:
Ja jakiś czas temu zabawiłem się (gdy była możliwość zakupów biletów przez stronę internetową ) w takie małe "śledztwo" ,przed jakimś meczem (nie pamiętam już jakim ;-) ) wolnych miejsc było 3558 (możliwość rezerwacji miejsc i zakupu biletu) to znaczy że różnica między dzisiejszą pojemnością a 3558 to w 80/90 % "karnetowcy" .

Ps -Plan transmisji 31.i 33. kolejki i meczów barażowych Fortuna I ligi w Polsacie
-10 lipca, 20:10 - Zagłębie Sosnowiec - Warta Poznań
-17 lipca, 17:40 - Zagłębie Sosnowiec - Stal Mielec
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez August 2020-06-26, 12:51 pm

"Kompromitacja Radomia na skalę ogólnopolską. Policzek dla wszystkich kibiców". Radomiak musi grać na wyjeździe

- Radomiak jesienią 2020 roku zagra w Puławach. Kompromitacja Radomia na skalę ogólnopolską. 200-tysięczne miasto czekało 13 lat na 1. Ligę, a teraz musi grać na wyjeździe - napisał na Twitterze Szymon Janczyk, dziennikarz portalu Weszło, zajmujący się radomskim sportem. Radomiak na swoim stadionie nie będzie mógł grać z powodu braków infrastrukturalnych.
W czwartek Komisja Licencyjna Polskiego Związku Piłki Nożnej przyznała Radomiakowi Radom licencję na grę w 1. Lidze. W ciągu tygodnia okaże się, czy zespół Dariusza Banasika, walczący cały czas o awans, otrzyma licencję na grę w Ekstraklasie.

"Kompromitacja na skalę ogólnopolską". Radomiak nie zagra na własnym stadionie

Niezależnie od tego, w jakiej lidze w przyszłym sezonie grać będzie Radomiak, wiele wskazuje na to, że nie zagra na własnym stadionie, o czym poinformował Szymon Janczyk. - Radomiak jesienią 2020 roku zagra w Puławach. Kompromitacja Radomia na skalę ogólnopolską. 200-tysięczne miasto czekało 13 lat na 1. Ligę, a teraz musi grać na wyjeździe - napisał dziennikarz portalu Weszło. - Policzek dla wszystkich kibiców i niebywała sprawa... - dodał.

Radomiak nie otrzymał zgody na grę na własnym stadionie, ponieważ obiekt nie jest wyposażony w oświetlenie o odpowiednim natężeniu. Dlatego, w przypadku pozostania w 1. Lidze, zespół z Radomia będzie grał w Puławach.

Jeżeli Radomiak wywalczy jednak awans do Ekstraklasy, będzie grał jeszcze gdzieś indziej. W przypadku rozgrywania meczów domowych na najwyższym szczeblu rozgrywek, zawodnicy trenera Banasika przeciwników podejmowaliby na stadionie Legii Warszawa. W czwartek przedstawiciele radomskiego klubu dostarczyli do siedziby PZPN dokumenty zawierające porozumienie z Legią. Jak poinformował portal echodnia.eu, wśród nich zabrakło jednego dokumentu do sprawozdania finansowego. Przedstawiciele Radomiaka muszą go dostarczyć w ciągu kilku dni. Inaczej klub nie otrzyma licencji na grę w Ekstraklasie.

Po 27 kolejkach 1. Ligi Radomiak zajmuje 4. miejsce w tabeli. Jeśli utrzyma swoją pozycję (albo spadnie nie niżej niż na 6. lokatę), zagra w barażach o awans. Zespół z Radomia wciąż ma jednak spore szanse na zajęcie 2. miejsca, gwarantującego bezpośredni awans. Do niego traci bowiem zaledwie 5 pkt.

https://www.sport.pl/pilka/7,65044,2607 ... BoxSportMT
August

Postprzez Adam1906 2020-06-26, 5:46 pm

Po 30 minutach GKS Jastrzębie przegrywa u siebie z przedostatnią w tabeli Chojniczanką już 0:3.

Stawia to chyba w całkowicie innym świetle nasze ostatnie "wspaniałe zwycięstwo" w Jastrzębiu 3:1... :redface:
Adam1906

Postprzez August 2020-06-26, 6:00 pm

Adam1906 napisał(a):Po 30 minutach GKS Jastrzębie przegrywa u siebie z przedostatnią w tabeli Chojniczanką już 0:3.

Stawia to chyba w całkowicie innym świetle nasze ostatnie "wspaniałe zwycięstwo" w Jastrzębiu 3:1... :redface:

I naszą porażkę z Puszczą po ich wygranej w Niecieczy 8)
August

Postprzez Adam1906 2020-06-26, 6:17 pm

August napisał(a):I naszą porażkę z Puszczą po ich wygranej w Niecieczy 8)

No nie do końca. Z Puszczą przegraliśmy jeszcze przed COVIDEM 7 marca ;-)
Adam1906

Postprzez August 2020-06-27, 7:46 am

Adam1906 napisał(a):
August napisał(a):I naszą porażkę z Puszczą po ich wygranej w Niecieczy 8)

No nie do końca. Z Puszczą przegraliśmy jeszcze przed COVIDEM 7 marca ;-)

Miałeś Pan Panie Szanowny rację. Jesteśmy w stanie coś ugrać punkty z kimś kto w danym momencie słabiutki, ma kryzys itd... Wczoraj zapewne też przegralibyśmy z Puszczą
August

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2020-06-27, 8:08 am

Krótka piłka - nie tak sobie wyobrażałem mecz z Odrą - ja Kibic wiedziałem że
Odra przyjedzie rozegrać spotkanie o "życie w I lidze" nie wiedzieli tego piłkarze
Zagłębia - to co zrobił Piasecki w pierwszej akcji meczu to świadczy o Nim jako o
piłkarzu - odsyłam go na naukę do Piecha z Odry jak się kończy takie sytuacje.
To był bardzo ważny moment tego meczu.
Nie wiem czy dobrze liczę ale w tym meczu graliśmy trzema młodzieżowcami
mam pytanie do siebie czy to nie za dużo - czy tu nie chodzi o KASE na koniec
sezonu a wynik meczu na drugim planie. Rozdajemy punkty od Bełchatowa do Opola
nie myśląc o tym co może nas spotkać w kolejnych meczach. Inaczej sobie
wyobrażałem wynik tego meczu - mam potwornego DOŁA. Do tej Seniorskiej głowy
same "czarne myśli" wchodzą same bo przecież kolejne mecze nie należą do łatwych.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Tomcjo 2020-06-27, 8:14 am

Ja podejrzewam że Dębek nie do końca sam ustala skład . Wyraźnie ma wytyczne typu ten odchodzi to nim nie graj , tu zrób tak a tam inaczej . Może to rzeczywiście świetny trener młodzieży i ma duży talent . Jednak nie na tyle duży by go wstawić do I ligi zwłaszcza w klubie tak źle zarządzanym jak Zagłębie . Zakładając ze to wartościowy gość to w zawodowym klubie ściągnięto by go do rezerw żeby z graczy dwudziestokilkuletnich zrobił taką drużynę która w dwa lata wywalczy dwa awanse a wygrać w okręgówce przy naszych możliwościach to obowiązek a nie cud . Wtedy dopiero można rozważać jak go wprowadzić do trenowania pierwszej drużyny . Niestety w klubie rządzą układy a nie fachowcy
Tomcjo

Postprzez Tomcjo 2020-06-28, 11:15 am

Czerwona część Liverpoolu świętuje mistrzostwo , pierwsze od trzydziestu lat . Co się zmieniło ? Mieli kasę , wiernych fanów i wspaniałych piłkarzy . Nie mieli Kloppa trenerskiego geniusza . Ciekawe ze przez te trzydzieści lat nie wpadli na pomysł zatrudnienia początkującego trenera grup młodzieżowych , wuefistów , kumpli prezesa . Coś z nimi nie tak , chyba się nie znają na zarządzaniu profesjonalnym klubem piłkarskim .
Tomcjo

Postprzez krysteksc 2020-06-28, 12:19 pm

No to myślę, że 1 połowa w Suwałkach rozstrzygnęła mecz, a więc zostały 2 punkty...
krysteksc

Postprzez slawekchicago 2020-06-28, 12:34 pm

Nie chce byc zlym prorokiem , ale porazka z Sandecja (bardo prawdopodobna) zrzuca nas juz nad strefe spadkowa (jesli nie w nia) choc to jeszcze chyba nie teraz . Coz , ale przyjezdza Chrobry I jestesmy pod kreska.
Z drugiej strony 3punkty z Sandecja i znow bedziemy czytac wywiady jak to bardzo im zalezy na barazach. Jesli "prezes" choc troche rozumie sytuacje to pewnie juz mysli jak uciec z Kresowej przed linczem.
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna