Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez Adam1906 2019-07-08, 7:02 pm

Blajpios napisał(a):Hm, Koledzy!; czy ktoś mógłby podać odnośnik do jakiejś oficjalnej informacji na temat odejścia T. Nawotki? Na stronach oficjalnych Zagłębia nie ma wiadomości, gdzie indziej też nie bardzo — a chętnie bym przeczytał, bo może dałoby się coś więcej wywnioskować. Na razie trudno komentować.

Odnośnika do ćwierkających mi wrobelków nigdy nie podaję ;-)
Adam1906

Postprzez krysteksc 2019-07-08, 7:13 pm

Adam1906 napisał(a):
Blajpios napisał(a):Hm, Koledzy!; czy ktoś mógłby podać odnośnik do jakiejś oficjalnej informacji na temat odejścia T. Nawotki? Na stronach oficjalnych Zagłębia nie ma wiadomości, gdzie indziej też nie bardzo — a chętnie bym przeczytał, bo może dałoby się coś więcej wywnioskować. Na razie trudno komentować.

Odnośnika do ćwierkających mi wrobelków nigdy nie podaję ;-)

A czy wróbelki ćwierkają coś o Pawłowskim, czy przypadkiem i jego ktoś nie chce nam podebrać.??
krysteksc

Postprzez Tomcjo 2019-07-08, 7:42 pm

Sam się wykupi i ucieknie jak tak dalej fachfcy będą budować drużynę
Tomcjo

Postprzez robus1906 2019-07-08, 10:18 pm

A czy było potwierdzenie ze Nawotka jest ponownie wypożyczony na sezon 2019/2020 nie ,bo nie została podpisana umowa,ja liczę jako kibic Zagłębia ze od Soboty Tomek przespał się ze wszystkim i zostanie,bo straszne osłabienie dobry chłopak na 1 Ligę, ale myśląc po chłopsku kto by nie skorzystał z gry w ekstraklasie i podwójnej kasy takie życie Panowie
robus1906

Postprzez novack 2019-07-09, 2:50 am

Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Adam1906 2019-07-09, 3:26 am

Blajpios napisał(a):czy ktoś mógłby podać odnośnik do jakiejś oficjalnej informacji na temat odejścia T. Nawotki?

Już się pojawił oficjalny przeciek...

Z zespołem trenowali za to Chris Philipps czy Tomasz Nawotka, który miał odejść na wypożyczenie do Zagłębia Sosnowiec, ale transfer czasowy został wstrzymany. Skrzydłowy trenował z pierwszoligowcem, ale wrócił do Warszawy, ćwiczył z rezerwami, ale niebawem ma dalej ruszyć w Polskę. To kwestia dwóch, może trzech dni.

https://m.legia.net/news/rezerwy-inaugu ... psem/74524
Adam1906

Postprzez Blajpios 2019-07-09, 6:51 am

Adam1906 napisał(a):
Blajpios napisał(a):czy ktoś mógłby podać odnośnik do jakiejś oficjalnej informacji na temat odejścia T. Nawotki?

Już się pojawił oficjalny przeciek...

Z zespołem trenowali za to Chris Philipps czy Tomasz Nawotka, który miał odejść na wypożyczenie do Zagłębia Sosnowiec, ale transfer czasowy został wstrzymany. Skrzydłowy trenował z pierwszoligowcem, ale wrócił do Warszawy, ćwiczył z rezerwami, ale niebawem ma dalej ruszyć w Polskę. To kwestia dwóch, może trzech dni.

https://m.legia.net/news/rezerwy-inaugu ... psem/74524

Dzięki za czujne, na bieżąco, podsuwanie odpowiedzi, informacji. Dla jasności - ani nie poddawałem w wątpliwość szczerości i - zwłaszcza w sensie szczerości -wiarygodności Kolegi Adam1906 ani oczywiście nie domagałem się "ujawniania wróbelków". Chodziło mi o to, by nie nakręcać się na bazie tylko takich danych, które mogą się nagle okazać bardzo zmienione, przez kogoś po drodze przekręcone inaczej a tymczasem tu pójdzie mnóstwo słów niepotrzebnych a i tak wypowiedziami jeszcze ostrzejszymi, jeszcze absurdalniejszymi, jeżeli będą tu na forum wylewaniem emocji, w realiach nic się nie zmieni. Szkoda zdrowia PT Forumowiczów.
Po tym przecieku już "półoficjalnej deklaracji" - na 90minut - plus analogiczne "ćwierknięcie wróbelka" ale z innego obozu, już faktycznie ciut więcej można komentować, choć też nie za wiele.
W gruncie rzeczy - to potwierdzają się dwie czy trzy sprawy, które już i bez tego "wypadku Nawotki" wiadomo: o tym jakie odniesienie ma Legia do Zagłębia, o tym jaka jest sytuacj/poziom zarządzania w Zagłębiu i tym podobne sprawy, np. jak się ma Zagłębie do Rakowa itp.
Dalej potwierdzić można, że może już jest "klepnięta do końca" sprawa wypożyczenia do Rakowa tego zawodnika. W zasadzie można by stwierdzać, że jest możliwość, iż wciąż toczy się gra, przy dobrym rozgrywaniu, jeszcze mógłby zagrać w Zagłębiu. No, tak, przy dobrym rozgrywaniu. Przy czym - rozgrywający jeszcze musiałby mieć na to środki finansowe, by się licytować i wygrać grę T. Nawotki. W gruncie rzeczy - jest pytanie, czy tak bardzo o to się bić, mając skromne środki finansowe. Niemniej - też nie dowiemy się, na jakich zasadach planowane było wypożyczenia wcześniej T. Nawotki (to też mógł być nacisk na Raków ze strony Legii). Jeżeli Legia płaciłaby znaczną część kontraktu, to Zagłębie tylko czekać może. Może jednak obecnie rozgrywki o T. Nawotkę - można jakoś w inną stronę obrócić pozytywnie, jeżeli chodzi o wypożyczenie innego niezłego zawodnika. ;-) Jedynie, że trzeba mieć dobrego rozgrywającego te pertraktacje...
Cóż. Pozostaje jeszcze T. Nawotka z jego wypowiedziami. Ma chłopak nauczkę - albo jest już sam cynicznym graczem, jeżeli chodzi o pertraktacje? Raczej stawiałbym na to pierwsze. W takim razie, już uznawszy że zakończone pertraktacje z Rakowem, powiedział jakoś tam szczerze, że chętnie wraca, że to jakiś jego priorytet. Szybko się okazało, że "dalszego rzędu priorytet". Niemniej, nie bujał wcześniej, że ta radość obecnego przyjścia do Zagłębia była absolutnym priorytetem, pokazał, że wobec fiaska z Rakowem. Każdy zaś zrozumie, że dla niego w tym punkcie kariery gra nadal w Ekstraklasie, nawet jeżeli ciut rzadziej jeszcze niż w Zagłębiu - to duży krok, nie spadnięcie, choć drużyna spadła - to zwiększa szanse rozwoju. Tak więc, wyszło tak, że wygłupił się z wywiadem, musi się mocno rumienić ze wstydu - ale jakoś "absolutnie go skasować dla Zagłębia", to bym nie kasował, nie zarzekał się, że "nigdy go w Zagłębiu".
Blajpios

Postprzez August 2019-07-09, 7:32 am

Blajpios napisał(a):jakoś "absolutnie go skasować dla Zagłębia", to bym nie kasował, nie zarzekał się, że "nigdy go w Zagłębiu".

Ja się nie zarzekam choćby z tego powodu, że nie mam i nie będę miał na sprawy kadrowe wpływu. Po prostu mierzi mnie taki człowiek, który mówi jedno a za chwilę robi co innego. Ja rozumiem, że piłkarze to najemnicy, dzisiaj grają tu, jutro tam, ale też dlatego jako kibic nie oczekuję od nich egzaltacji typu całowanie herbu na koszulce albo werbalnych deklaracji jak u Nawotki. Gość jest dorosły i powinien już wiedzieć co się mówi i brać za to odpowiedzialność. Inaczej byłby postrzegany gdyby po prostu nie mówił nic. Inna sprawa to fakt, że Legia znowu pokazuje gdzie nas ma. Przy okazji znów należałoby podnieść kwestię Jaroszewskiego jako Prezesa klubu i jako pracownika Legii. Znów widać jak to się kłoci ze sobą. A jeszcze inną sprawą jest to, że widać jak się na Jaroszewskim mszczą słowa sprzed bodajże 1,5 roku o słynnych już gumofilcach jako określeniem ludzi z Rakowa. Parę tygodni temu raków załatwił Prezesa zmianą stadionu, teraz sprzątnął Nawotkę. To oczywiście świadczy o indolencji Jaroszewskiego ale pokazuje też, że nie warto innych traktować z buta.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Blajpios 2019-07-09, 7:51 am

August napisał(a):
Blajpios napisał(a):jakoś "absolutnie go skasować dla Zagłębia", to bym nie kasował, nie zarzekał się, że "nigdy go w Zagłębiu".

Ja się nie zarzekam choćby z tego powodu, że nie mam i nie będę miał na sprawy kadrowe wpływu. Po prostu mierzi mnie taki człowiek, który mówi jedno a za chwilę robi co innego. Ja rozumiem, że piłkarze to najemnicy, dzisiaj grają tu, jutro tam, ale też dlatego jako kibic nie oczekuję od nich egzaltacji typu całowanie herbu na koszulce albo werbalnych deklaracji jak u Nawotki. Gość jest dorosły i powinien już wiedzieć co się mówi i brać za to odpowiedzialność. Inaczej byłby postrzegany gdyby po prostu nie mówił nic. Inna sprawa to fakt, że Legia znowu pokazuje gdzie nas ma. Przy okazji znów należałoby podnieść kwestię Jaroszewskiego jako Prezesa klubu i jako pracownika Legii. Znów widać jak to się kłoci ze sobą. A jeszcze inną sprawą jest to, że widać jak się na Jaroszewskim mszczą słowa sprzed bodajże 1,5 roku o słynnych już gumofilcach jako określeniem ludzi z Rakowa. Parę tygodni temu raków załatwił Prezesa zmianą stadionu, teraz sprzątnął Nawotkę. To oczywiście świadczy o indolencji Jaroszewskiego ale pokazuje też, że nie warto innych traktować z buta.

Hm. Zaś ja z kolei - to nie miałem nawet w pamięci akurat jakiejś konkretnej jednej wypowiedzi - czy innych - które tutaj padły w przedstawianych opiniach, tylko ogólnie. Prawdę pisząc wczoraj stawiając pytanie nie zamierzałem dawać jakiejś następnej mojej opinii dzisiaj — tyle że głupio byłoby mi nie zareagować widząc rzetelność/troskę Kolegi Adam1906. Wobec tej troski - to pomyślałem, że ponieważ wczoraj sugerowałem, że im więcej konkretnych wypowiedzi oficjalnych jest, tym dopiero sensowniej jest opiniować: to w takim razie wypada mi jakąś opinię przedstawić, skoro ktoś tak pilnie reaguje. Stąd — dzisiaj więc dałem po prostu ogólniejszy komentarz do różnych aspektów, jakie zauważam - i trochę nie pamiętałem przy tym poszczególnych wypowiedzi (mam nadzieję na wybaczone mi będzie).
Cóż zaś jeszcze. Gorączkować się, faktycznie, jak to i pisałem i Kol. August potwierdza: szkoda zdrowia.
Co do zaś spraw Zagłębia, zarządzania itp - też co tu pisać. Dodam jednak, że przy tym wszystkim co do Rakowa się odnowi - to obecnie w tle jeszcze jest zestawienie "prezesów za publiczne pieniądze", jakkolwiek bowiem obecnie prezes Rakowa nie pracuje w klubie własności miejskiej - to jednak wciąż jego ruchy są też "wypowiedziami" do kibiców GKS-u i przez nich czytanymi, co pamiętając relacje z nimi Zagłębia, pozostaje w jakimś kontekście, zestawieniu właśnie typu "prezes za publiczne pieniądze w Sosnowcu" a "niegdysiejszy prezes za publiczne pieniądze w Katowicach".
Blajpios

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2019-07-09, 8:39 am

Panowie - a dlaczego nie zwracacie uwagi że Tomek został skierowany do
rezerw legii a nie do Częstochowy aby podpisać Ktr. Domniemywam iż
w tej sytuacji mógł wyrazić niechęć do Rakowa i za kare do rezerw.
Jedno w tej sprawie należy napisać otóż Pan Mioduski nie traktuje nas
Zagłębie jak partnerów to jest oczywiste - ten Pan potrzebuje bardzo
dużą KASE i nie będzie sponsorował takiego Zagłębia. Pan Mioduski buduje
duże Centrum szkolenia piłkarz i nie tylko w Żabieńcu k/Grodziska Maz.
ma to być objekt naj naj naj w tej części Europy - Pan Mioduski
potrzebuje dużo KASY więc nie dziwie się że robi ruchy takie a nie inne.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez August 2019-07-09, 9:19 am

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Panowie - a dlaczego nie zwracacie uwagi że Tomek został skierowany dorezerw legii a nie do Częstochowy aby podpisać Ktr. Domniemywam iżw tej sytuacji mógł wyrazić niechęć do Rakowa i za kare do rezerw.

Być może kluby dopinają jeszcze szczegóły umowy a menago grajka ustala kontrakt indywidualny. Jak wszystko będzie ustalone, zawodnik pojedzie tylko dopełnić formalności.
Tadeusz Wisniewski napisał(a):Pan Mioduski budujeduże Centrum szkolenia piłkarz i nie tylko w Żabieńcu k/Grodziska Maz.ma to być objekt naj naj naj w tej części Europy - Pan Mioduski potrzebuje dużo KASY więc nie dziwie się że robi ruchy takie a nie inne.

Nie bardzo wiem jak plany inwestycyjne Mioduskiego miałyby się przekładać na wypożyczenie Nawotki do Sosnowca. Poza tym, Legia co rundę, teraz również, wypożycza swoich piłkarzy, w tym do innych klubów I ligi. Nie słyszałem aby robiono takie numery jak z Zagłębiem.
August

Postprzez RUDI 2019-07-09, 9:42 am

August napisał(a):Poza tym, Legia co rundę, teraz również, wypożycza swoich piłkarzy, w tym do innych klubów I ligi.

Przykład Wieteski ,który podobno "nie chciał" u nas grać i wybrał Głogów pokazał już wtedy (kilka lat temu) że jesteśmy poligonem doświadczalnym dla niszowych zawodników Legii .Jak jest jakaś nadzieja na rozwój piłkarza to się zapisuje w kontrakcie "że można go ściągnąć w każdej chwili" albo że nie może grać przeciwko Legii (Sanogo)
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez novack 2019-07-09, 10:04 am

Ale Budka nawet pozwolili nam wykupić ;-)
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez August 2019-07-09, 10:38 am

I pożytek z chłopaka żaden. Mroczkowski miał się nim zająć ale do Wodzisławia już go nie zabrał. A kontrakt ma chyba jeszcze przez rok.
August

Postprzez robercik 2019-07-09, 11:47 am

Sługusy legii, tylko pierdną a oni od razu posrani że szczęścia
NIE dla bylejakości w zarządzaniu Zagłębiem
robercik

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników