Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez jondek 2019-01-02, 4:51 pm

Zastanawia mnie,dlaczego tym razem nie ma zdjęcia z momentu podpisania.Czyli tradycyjne:zawodnik,prezes,koszulka ? ? :-(
jondek

Postprzez Luis 2019-01-02, 4:59 pm

Adam1906 napisał(a):Dalszy ciąg "Transfer news":

W dniu dzisiejszym ma pojawić się na rozmowach w klubie nieznany mi jeszcze z nazwiska zawodnik, który może być naszym transferowym hitem. Prawdopodobnie nie jest to Polak, ale gra w naszej Ekstraklasie. Z uwagi na fakt, iż dzisiaj 8 zawodników z Wisły Kraków ma rozwiązać kontrakty ze swoim klubem, należałoby domniemywać, że chodzi o kogoś z Wisły...

Dalsza część krakowskich ciekawostek jest jednak dla mnie bardziej pasjonująca. Podobno po naszym awansie do Ekstraklasy chęć gry w Zagłębiu Sosnowiec wyraził Rafał Pietrzak, rozmów z naszym wychowankiem jednak nie podjęto, bo przejście Pietrzaka do naszego klubu storpedował.... no zgadnijcie "Kto"? W chwili obecnej Rafał Pietrzak ma odejść z Wisły Kraków razem z innym obrońcą Maciejem Sadlokiem. Chętnym na zatrudnienie wyżej wymienionych jest Górnik Zabrze, choć nadal istnieje szansa na przechwycenie Pietrzaka i Sadloka, oczywiście pod warunkiem, że ów "Ktoś" z Naszego klubu w imię swojej chorej niechęci do Rafała znowu nie będzie kopał dołków pod tymi transferami...

Mowiad o przechwyceniu Sadloka i Pietrzaka masz na mysli zesl sa to realne transfery i tyle czy chodzi Ci o wyrazone juz nimi zainteresowanie przez Zaglebie ? A moze tym zawodnikiem ma byc Martin Kostal?
Ofensywyny pomocnik, przyzwoite liczny na jesien, gra w Wisle, jest Slowakiem, wczesniej gral w Trnawie.
Luis

Postprzez hanson 2019-01-02, 5:19 pm

Z tymi transferami robi się ciekawie... widać, że Waldi jest profesjonalistą i widać jego duży wpływ na zarządzanie drużyną . Chodzi o jakość transferów, czy długość kontraktów. Mam taką refleksje... że Waldas to nie Dudas czy Magieras, żeby nas zostawiać z ręką w nocniku... po prostu wykona zadanie jakie mu powierzono... uratuje ekstraklasę w Sosnowcu i odjedzie na białym koniu np do reprezentacji Litwy. Co do tego, że zostanie u nas na dłużej to nie mam złudzeń.
hanson

Postprzez Tomcjo 2019-01-02, 5:31 pm

Ja nie jestem wielkim fanem Pietrzaka . Nie jestem tez przeciwny tylko ze po powołaniu do reprezentacji obniżył poziom . Teraz jest pytanie ? Wróci do formy czy dalej będzie miał zjazd formy ? Nie pamietam gdzie on gra bo jeśli miałby grać za Niemca to jestem przeciwny . To jest trochę na dwoje babka wróżyła . Ja tych odpowiedzi nie znam ale jeśli trener jest tego pewien to w porządku . Jak Arak był do wzięcia tez się obawiałem tylko nie przypuszczałem ze pozbędziemy się Lewickiego , Christovao już się wygrał a Drewnonarigha nawet nie zacznie . Być może Pietrzak będzie miał wpływ na grę całej obrony bo ma duże doświadczenie . Pietrzak tak ale tylko jeśli jest to ruch przemyślany pod każdym względem a nie bierzmy bo wolny i bo nasz . Może to świetny ruch jeśli będzie defensywnym pomocnikiem . Tu tez braki mamy przeogromne . Nas nie stać na błędy transferowe .
Tomcjo

Postprzez Tomcjo 2019-01-02, 5:32 pm

O ! Gdyby to był Kostal to szczeka by mi opadła :-)
Tomcjo

Postprzez novack 2019-01-02, 5:35 pm

Pietrzak gra po lewej stronie, czyli za Mraza lub Żarko, nie jestem przekonany, że ta pozycja teraz jest u nas deficytowa, szczególnie z perspektywą powrotu Pribuli.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2019-01-02, 5:43 pm

Ale się pięknie Koledzy rozkręcili - tak trzymać - na lamach Sportu
nasz skrzydłowy mówi - Nie poddamy się to mogę obiecać a dalej
równie pocieszająca wiadomość - Nigdzie się nie wybieram -
powtórka któregoś z\ Kolegów WIOSNA BEDZIE NASZA.
Szanowny Adamie - nie pozwól czekać zbyt długo - podaj to
nazwisko z dnia dzisiejszego - bardzo prosimy.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez gothblack 2019-01-02, 5:57 pm

novack napisał(a):
django napisał(a):Na Twitterze Litwini piszą, że to raczej mało prawdopodobne, bo reprezentacji nie stać na niego. Co do transferów, to teoretycznie wydają się sensowne i co ważne nie robione na ostatnią chwilę. Dobrze też, że podpisane na pół roku, bo w razie spadku nie będzie trzeba płacić ekstraklasowych kontraktów.

Jeszcze śmiało do kontraktów można włączyć zapis o premii za utrzymanie w wysokości np. 3-4 milionów do podziału na drużynę. Niczego nie ryzykujemy, bo w razie spadku zobowiązanie nie zaistnieje, a po ewentualnym utrzymaniu nowy sezon zapowiada się baaardzo tłusty finansowo i będzie z czego wypłacić. Ewentualny powrót do ekstraklasy nawet tylko po jednym sezonie kosztować będzie trzy razy tyle, a na dodatek bez pieniędzy z ekstraklasy.

tłusty to on będzie dla Legii, Lecha, Lechii i dla kilku innych zespolów z czołówki. Dla takich maruderów jak nasze Zagłębie dalej zostaną ochłapy co nie zmienia sprawy, że to i tak nieporównywalne pieniądze z I ligą. Fakt faktem, że i koszty utrzymania patrz kontrakty min. w ESA są wyższe.

Co do naszych wzmocnień to nie wiem skąd ta radość. Dla mnie to raczej podstarzałe nonejmy i jakby przychodzili do jakieś Korony czy tam Piasta to pomyslałbym, że przypływa kolejny szrot. No mam oczywiście nadzieję, że się okrutnie mylę i odszczekam to z radością. Zdaje sobie sprawę, że z naszego rynku to my tu nikogo uczciwego nie zachęcimy do przyjścia, a jak się jakiś trafi to pewnie pokroju Polczaka czy Kokoszki, więc może faktycznie tylko takie rozwiązania nam zostały. Miejmy nadzieję, że to nie jest znowu ekipa z zaprzyjaźnionej agencji menagerskiej Stanka tak jak było to latem. Tamtego szrotu już prawie nie ma, ale prowizje się zgadzały.
gothblack

Postprzez jondek 2019-01-02, 6:20 pm

Kostal w 90minut przymierzany do Lechii ;-(
jondek

Postprzez August 2019-01-02, 6:23 pm

django napisał(a):Poprzedni trener zarabiał u nich 6 tys. Euro na miesiąc, także szału nie ma.

U nas zapewne ma więcej. Ale ryzyko utraty pracy większe. Jak również spadku.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Adam1906 2019-01-02, 6:28 pm

Luis napisał(a):Mówiąc o przechwyceniu Sadloka i Pietrzaka masz na mysli że sa to realne transfery i tyle czy chodzi Ci o wyrazone juz nimi zainteresowanie przez Zaglebie ?

Mówiąc o przechwyceniu Pietrzaka i Sadloka mam na myśli, iż obie strony wiedzą, że taki temat pomiędzy nimi jest. Problem w tym, że nasz Prezes dzisiaj nie znalazł czasu na odszukanie w swoim telefonie komórkowym numeru do Pietrzaka, bo taki zarobiony jest. Informuję, że w razie czego służę nr do Rafała, bo mam go w swoim telefonie i mogę pomóc w ten sposób zapracowanemu Prezesowi, bo szkoda stracić szansę pozyskania dwóch świetnych obrońców przez "niemanie" czasu...

Luis napisał(a):A moze tym zawodnikiem ma byc Martin Kostal?
Ofensywyny pomocnik, przyzwoite liczny na jesien, gra w Wisle, jest Slowakiem, wczesniej gral w Trnawie.

Ciepło... ;-) Choć wróbelki ćwierkają, że wrócił ponoć temat Radovicia... :-(
Mając do wyboru Kostal czy Radović wolę krakowskiego Słowaka z Trnavy ;-)
Adam1906

Postprzez Luis 2019-01-02, 6:37 pm

Roznowy z Rado toczyly sie juz w grudniu, tylko ponoc Zaglebia na taki transfer nie stac.
Luis

Postprzez wojtaszko 2019-01-02, 7:01 pm

Całkiem możliwy jest temat powrotu dokładniej ponownego wypożyczenia Tomasza Nawotki bo wraca ze Słowacji.
wojtaszko

Postprzez gothblack 2019-01-02, 7:12 pm

Myślicie, że Sadlok i Pietrzak do nas?? Przecież ich to każdy klub w e-klapie nawet Legia jako uzupełnienie składu przygarnie. Bo ilu sensownych obrońców lewonożnych w Polsce gra? oprócz nich to 2-3 bym znalazł.
Jasne Pietrzak w lecie był do wyjęcia, ale niestety Brzęczek go wypromował i tera to "Pan reprezentant" i inne już ma wymagania.
gothblack

Postprzez Luis 2019-01-02, 7:14 pm

Kostal vs Radovic ? Hmm.. z jednej strony Kostal fajnie gral jesienia, kiedy Rado nie blyszczal, ale... uwazam, ze w walce o utrzymanie doswiadczenie jakie posiada Rado jest po prostu bezcenne.
Luis

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: novack