Nowy trener Zagłębia-przymiarki i propozycje.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Nowy trener Zagłębia-przymiarki i propozycje.

Postprzez Marcinxxx 2018-10-10, 2:13 pm

zaglebie32 napisał(a):jeżeli okaże się prawdą Kaczmarek to już wiemy skąd się wziął wynalazek Toranaga i Heinloth...

Info nie 100% ale byłem z psem przechodząc koło siedliska, siedział Prezes i chyba z Kaczmarkiem z logiem Zagłębia.
Marcinxxx

Postprzez slawekchicago 2018-10-10, 2:29 pm

Niech tylko nie da sobie wejsc na glowe . Z drugiej strony smierdzi mi tu Legia . Wezcie sprobujcie a jak bedzie ok do przyjdzie do nas.

Wchodzi na gleboko wode .
Bardzo BARDZO RYZYKOWNE
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez RUDI 2018-10-10, 2:42 pm

Tylko widzisz August problem nie leży w tym że to jest Kaczmarek ,Kowalski czy Nowak ,wszystkim chodziło raczej ot to żeby był trener któremu na "łeb "nie wejdzie osoba (jak widać) nietykalna w Zagłębiu ,a przeciwnicy akurat tego kandydata (przynajmniej ja) widzą że jednak nie obejdzie się bez "doradztwa" szefa ,nie oszukujmy się że trener "znikąd" będzie stawiał jakieś warunki personalne i wchodził w konflikty z "szefem wszystkich szefów" .Na dobrym CV z Polski też mu może nie za bardzo zależeć ,nie uda mu się? wróci do treningów 5 ligi niemieckiej .Piłkarze też mu mogą "stawać dęba" mając na uwadze jego dorobek i autorytet (nie znany w Polsce ,szerzej) Ja uważam że nam był potrzebny właśnie trener z jako takim "charakterem " który potrafiłby wydobyć z kilkunastu piłkarzy "pazur" ,zgoda nie mamy super ekipy ale drodzy koledzy czy we wszystkich meczach Zagłębie grało beznadziejnie ? co się zmieniło w grze naszych graczach ? ktoś pisze że Ci ,tamci ,nie nadają się na grę w ekstraklasie ,nadawali się do gry ekstraklasie w tych fajnie zagranych kilkunastu ,kilkudziesięciu minutach niektórych spotkań ?potem już nie ? powodem mógł być słaby warsztat trenerski Dudka (i chyba był) i przewiduję że jeszcze słabszy "warsztat" ma ten nowy kandydat na asystenta Stanka .Jeszcze raz powtórzę na dzień dzisiejszy Zagłębiu potrzebny jest trener z "nazwiskiem" taki który nie pozwoli sobie sobie wejść na głowę i żeby mu ktoś srał w CV ,a kasa na takiego trenera ?a wiemy ile dostawał Dudek ? może to nie były małe pieniądze ?
Ostatnio edytowano 2018-10-10, 2:51 pm przez RUDI, łącznie edytowano 1 raz
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2018-10-10, 2:44 pm

Śledzę te wszystkie info od rana do wieczora - powiem tak " staram się te info
brac spokojnie i bez emocji" przecież to Mój klub - sądziłem że pomoże nam
trener doświadczony dając min gwarancji na utrzymanie w Ex.
Z tych info wynika ze sprawa jest przesądzona i drużynę przejmie Pan Kaczmarek
natychmiast nasuwa mi się pytanie Czy potrafi uspokoić Kibiców a drużynę
nakłonić do wytężonej pracy ? Uspokoić Kibiców tzn. wygrać 3 mecze - raz -dwa-
trzy to nam pozwoli wyjść ze strefy spadkowej. To co moja pamięć mówi to ten
Pan jest absolwentem tej samej ALMA MATER co trener Majewski, trener Smuda.
Pierwszy mój odruch wczoraj był "nie da rady utrzymać Zagłębie w EX " Dzisiaj
jestem minimalnie spokpojniejszy może będzie dobrze - czekam na pierwsze
mecze prowadzone przez Pana Kaczmarka.
Wczorajsza wizyta w Legii mamy przekaz iż może mieć miejsce zaciąg na
wiosnę zawodników Legii do Zagłębia - traktuje to jako troska o stan jaki
posiadamy czyli bycie w Extra. Mój optymizm wyłączyłem na jakiś czas.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez August 2018-10-10, 2:50 pm

RUDI napisał(a):Tylko widzisz August problem nie leży w tym że to jest Kaczmarek ,Kowalski czy Nowak ,wszystkim chodziło raczej ot to żeby był trener któremu na "łeb "nie wejdzie osoba (jak widać) nietykalna w Zagłębiu

No właśnie się nie łudzę że Stanek pozwoliłby na niezakeżnego od siebie trenera.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Adam1906 2018-10-10, 3:06 pm

Pomimo, iż jest to również dla mnie totalny "nonejm", rozliczą go wyniki, więc dajmy mu szansę. Zdobędzie w najbliższych 3 meczach z Miedzią Legnica, Wisłą Kraków i Wisłą Płock 9 pkt. i będzie u nas Bogiem :)

Choć dla mnie wystarczy jak zdobędzie ich wtedy 7... ;-)
Adam1906

Postprzez xenon 2018-10-10, 3:31 pm

dlaczego 7? lepiej 8 pkt
xenon

Postprzez Adam1906 2018-10-10, 3:55 pm

xenon napisał(a):dlaczego 7? lepiej 8 pkt

Bo ciężko będzie w 3 meczach zrobić punktów 8 :)
Adam1906

Postprzez Adam1906 2018-10-10, 4:00 pm

Asystent Boba Bradleya, kumpel Salaha. W Sosnowcu biorą trenera-zagadkę

Obrazek

Zagłębie Sosnowiec szukało nowego trenera po rezygnacji Dariusza Dudka i szybko znalazło. Zdecydowano się postawić na kogoś spoza karuzeli, na kogoś zupełnie nowego na polskim podwórku. Jeśli nic się nie wysypie na ostatniej prostej, stery w zespole beniaminka przejmie Tomasz Kaczmarek i wcale nie chodzi o „agenta Tomka”.

To postać u nas prawie w ogóle nieznana, ale bardzo ciekawa. Kaczmarek urodził się we Wrocławiu, ale w wieku dziewięciu lat wyjechał z rodzicami do Niemiec. W założeniu chodziło jednak o wyjazd na jakiś czas, nie stałą emigrację. Nie tracił kontaktu z Polską, w kraju zdawał maturę i wtedy miał epizod w juniorach Legii Warszawa prowadzonych przez Krzysztofa Gawarę. Wcześniej trenował w Bayerze Leverkusen, ale talentu mu zabrakło i w wieku dwudziestu lat dał sobie spokój z kopaniem. Co nie znaczy, że odszedł od futbolu. Szybko zaczął się uczyć trenerskiego fachu. Skończył słynną szkołę w Kolonii, ma licencję UEFA Pro.

Pracował w Bonner SC, Viktorii Koeln i Stuttgarter Kickers. Najciekawszy etap jego dotychczasowej kariery miał miejsce od stycznia 2012 do listopada 2013 roku. Kaczmarek pełnił wtedy funkcję asystenta u Boba Bradleya w reprezentacji Egiptu. Gdy tam zaczynał, miał zaledwie 28 lat!

Jakim cudem ktoś tak młody i z tak skromnym dorobkiem dostał taką posadę? – Gdy studiowałem na kolońskiej AWF, wyjechałem do Ameryki na praktyki w słynnej akademii fitnessu Athletes’ Performance Marka Verstegena. Bradley był wówczas selekcjonerem reprezentacji USA, a siedziba federacji mieściła się w tym samym budynku. Wpadał do nas na zajęcia, tak się poznaliśmy, a jak wróciłem do Niemiec, byliśmy w stałym kontakcie – tłumaczył w „Przeglądzie Sportowym”.

Kaczmarek poznał wtedy Mohameda Salaha, z którym kontakt ma do dziś. Dzisiejszy gwiazdor Liverpoolu grając w Chelsea i Romie namawiał go, by prowadził mu treningi indywidualne, ale Polak odmawiał ze względu na kończenie kursu w DFB i posadę w czwartoligowym Stuttgarter Kickers, z którego odszedł w październiku ubiegłego roku. 34-latek w maju był nawet gościem w studiu telewizji Sky, gdzie opowiadał o swojej współpracy z Salahem.

Z Bradleyem Kaczmarek pracował później w norweskim Stabaek. O spróbowaniu przez niego sił w ojczyźnie pisano już w 2014 roku, gdy rozważano go jako kandydata do poprowadzenia Lechii Gdańsk po odejściu Quima Machado. – Był taki temat, rozmowy były naprawdę bardzo zaawansowane. Lechia się o mnie bardzo starała, ale ostatecznie kontrakt nie doszedł do skutku, bo wówczas nie miałem jeszcze licencji UEFA Pro i związane by to było ze zbyt dużymi problemami. Ale Lechia przedstawiła bardzo ciekawy projekt. Praca w polskim klubie nie jest dla mnie wykluczona. Musiałby to jednak być klub dobrze zorganizowany i szukający trenera, stawiającego na ofensywną piłkę – mówił w maju tego roku dla „PS”.

W Sosnowcu biorą więc młodego trenera z ciekawym doświadczeniem, który jest obyty w świecie, zna języki i uczył się od renomowanych szkoleniowców. Teraz będzie miał okazję przebić się na krajowym podwórku i rozpocząć w pełni poważnie pracę na własny rachunek. W pierwszej kolejności będzie musiał poradzić sobie z grą defensywną, Zagłębie traci zdecydowanie najwięcej goli w Ekstraklasie (aż 24) i zajmuje przedostatnie miejsce w tabeli.

Takie ruchy zawsze wiążą się z pewnym ryzykiem, ale trudno je krytykować, bo nie od dziś mówi się, że polskie środowisko trenerskie jest zbyt hermetyczne i za mało w nim świeżej krwi. No to właśnie trochę tego powiewu świeżości dostaniemy. Czy będzie to powiew adekwatny do miejsca i czasu, dopiero się przekonamy, ale Kaczmarek wiele do stracenia nie ma. Zagłębie – owszem.

http://weszlo.com/2018/10/10/asystent-b ... a-zagadke/
Adam1906

Postprzez GrubyPerez 2018-10-10, 4:02 pm

Adam1906 napisał(a):Pomimo, iż jest to również dla mnie totalny "nonejm", rozliczą go wyniki, więc dajmy mu szansę. Zdobędzie w najbliższych 3 meczach z Miedzią Legnica, Wisłą Kraków i Wisłą Płock 9 pkt. i będzie u nas Bogiem :)

Choć dla mnie wystarczy jak zdobędzie ich wtedy 7... ;-)

pełna zgoda.
Jeśli to będzie on to musi poczuć, że ma wokół życzliwość kibiców związaną z oczekiwaniem potwierdzenia efektu nowej miotły a potem te oczekiwania...będą jeszcze rosły.
Przypominam sobie tutaj przypadek Magiery, jakie obawy wzbudzał, a potem na rękach noszony. Z Derbinem było podobnie, bo bez doświadczenia itd.
A ta nieznajomość polskiej extra może okazać się zaletą.

Kim by nie był nasz nowy coach- życzyć mu będę niezależności i fury szczęścia. I niech sobie wyrobi to nazwisko nawet tak, by po niego Bayern sięgnął.
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez Tomcjo 2018-10-10, 4:53 pm

Ja bym mu nie zarzucał brak doświadczenia . Pomimo pracy w niższych ligach to przypuszczam ze te kluby mogą być bardziej profesjonalnie prowadzone niż nasze Zagłębie . Obawy moje dotyczą właśnie tego ze zetknie się z samowolka dajrektora i inna mentalnością piłkarzy . Z drugiej strony trener Korony to tez niemiecka szkoła i zaczął od wojny z piłkarzami . Jemu się udało zaprowadzić ordnung . Oby Kaczmarek miał podobne efekty .
Tomcjo

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2018-10-10, 6:42 pm

Na portalu - GAZETA.pl - Zagłębie Sosnowiec ma nowego trenera
Kaczmarek za Dudka .-
Czyli wygląda iż podpisy złożone na papierze.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez wojtaszko 2018-10-10, 7:01 pm

A tak odchodząc od tematu to Nowak zerwał więzadła na treningu więc wypada na długi okres
wojtaszko

Postprzez Adam1906 2018-10-10, 7:11 pm

wojtaszko napisał(a):A tak odchodząc od tematu to Nowak zerwał więzadła na treningu więc wypada na długi okres

Słyszałem o tym przed południem. Podobno kontuzja wyglądała dramatycznie i Nowaka natychmiast zabrano do szpitala. Już wtedy śmierdziało czymś bardzo poważnym i niestety potwierdziło się to ;-(

TOMEK TRZYMAJ SIĘ!!!!!!!!!
Adam1906

Postprzez wojtaszko 2018-10-10, 7:29 pm

Tomek trzymaj się wrócisz silniejszy
wojtaszko

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna