Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez Luis 2018-06-06, 9:42 pm

zag23 napisał(a):Zaglebie powinno sie zainteresowac Formellą (22 lata) lewy atak lub Pawłowskim (31 lat) lewy atak. Każdy z nich jest za free i moga grac na prawym skrzydle i w srodku pomocy za napastnikiem jako ofensywny pomocnik. Gdyby ktos czytal z klubu to by bylo fajnie. Nie chce natomiast powtorki z rozgrywki że klub sie zadłuzy i spadnie z ekstraklasy wole juz ze spadniemy bez dlugow jak juz cos...choc licze ze sie jakims cudem utrzymamy pomimo że mamy ciezki terminarz na poczatek.

Marzy mi sie Polański który urodzil sie w Sosnowcu i konczy mu sie kontrakt w Hoffenheim...oczywiscie to taki zarcik bo nie stac nas ;)

Ciekawi zawodnicy którym koncza sie kontrakty to : Łukasz Gikiewicz (Al Faisaly - napastnik), Broź (Legia Warszawa - prawa obrona), Golla (NEC Nijmegen - srodek obrony), Obraniak (AJ Auxerre - ofensywny pomocnik), Kurto (Roda Kerkrade - bramkarz), Dariusz Dudka (Lech Poznań II), Cywka (Wisła Kraków - defensywny pomocnik)

WOW, kolegę chyba trochę fantazja poniosła:D Golla ? Nie ma szans, aby zainteresował się beniaminkiem. Słyszalem o zainteresowaniu Cracovii. Obraniak? Hehe fajny byłby to transfer, szczególnie pod kątem marketingowym. Dudka ? Emeryt. A Cywka ? Juz piłkarzem Lecha.
Luis

Postprzez zag23 2018-06-07, 12:29 am

Ja nie pisalem kto do nas moze przejsc a kto jest ciekawy, warto pod wpływem awansu pomarzyc troche a co sie bede szczypał. Na pewno dla Zaglebia to duzy plus że jestesmy w Ekstraklasie, kazdy chce grać w najwyższej klasie rozgrywkowej i będa rozne nazwiska padały by do nas przyjść. Ciekawi mnie jakich zawodnikow Legia nam wypożyczy? Drugi raz Michalaka? Nie obraze sie, choc maja stawiac niby na niego..może Hołownie? Żyrę? Kopczyńskiego?
zag23

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2018-06-10, 12:27 pm

Jak informuje 90 minut - Nawotko otrzymał powołanie do Legii i będzie z innymi
zawodnikami trenował natomiast Sanogo nie ma w tej grupie zawodników.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez turku 2018-06-11, 10:53 am

Taki Daniel Szczepan z GKS Jastrzębie przechodzi do Wrocławia za free. Nie wiadomo czy z niego coś w ekstraklasie będzie, ale na pewno stanley nie znajdzie takich na Chorwacji. Zamiast grać dupę na urlopach warto poświęcić ten jeden urlop na szukanie wartościowych zawodników.
turku

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2018-06-12, 8:31 am

Wyżej napisałem iż nie ma Sanogo w Legii Warszawa - na przygotowaniach
do sezonu - dzisiaj w sporcie pismaki piszą iż Sanago podjął decyzje
nie piszą jaka - info wyszły z Kresowej - stawiam sobie pytanie o co
chodzi z Sanogo ?
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez novack 2018-06-12, 8:46 am

Sanogo zadeklarował, że chce grać w Sosnowcu, ale wszystko zależy od zaprzyjaźnionej Legii, czy zostanie u nas, czy wzmocni naszych rywali np. Płock lub Lechię.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez turku 2018-06-12, 9:45 am

novack napisał(a):zaprzyjaźnionej

:lol: :lol: :lol:
turku

Postprzez RUDI 2018-06-12, 9:48 am

Nie wiem jakie "układy" z klubem ma redakcja "Legioniści.com" ale tam Sanogo nie figuruje na liście ani powrotów z wypożyczeń ani jako odchodzący z Legii . Na drugim portalu Legia.Net też cisza tylko artykuł ze Sportu .
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez novack 2018-06-12, 9:49 am

turku napisał(a):
novack napisał(a):zaprzyjaźnionej

:lol: :lol: :lol:

Nie chciałem przesadzać z cudzysłowem, ale troszkę sarkazmu dodałem świadomie.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez turku 2018-06-12, 9:55 am

Prawda jest taka, że w obecnym sezonie Sanogo dupy nie urwał. Grał poprawnie, ale nic więcej. Nigdzie nie będzie mu tak dobrze jak u nas. Nigdzie nie przejdzie jako gwiazda, a u nas ma uznanie i szansę na odbudowanie formy.
Tylko musi zostać na cały sezon. Bo jeśli nagle odpali a Legia go po rundzie odbierze, to taki interes to kij na patyk.
novack napisał(a):Nie chciałem przesadzać z cudzysłowem

Wiem :niezle: Nie traktuję Kolegi jako osoby, która ślepo wierzy w miłość sosnowiecko - warszawską.
turku

Postprzez RUDI 2018-06-12, 9:58 am

turku napisał(a):Prawda.................................

Dokładnie .
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2018-06-12, 10:21 am

Zostawmy miłość Sosnowiecko - Warszawską na boku - nigdy jej nie było
takiej prawdziwej może ktoś pozorował.
Sedno sprawy Sanogo - jeżeli Legia nie zapłaciła za Sanogo całej kwoty
kontraktu - to jakim prawem mówimy o przejściu do Płocka lub Gdańska
nie ma takiej opcji tzn. Nasi nie są w ciemię bici.
Tu musi być inny wariant zastosowany o którym nie wiemy - intuicja mówi
ze zostaje w Sosnowcu. Nawiasem jego gra ostatnio w Zagłębiu - taka sobie
powinno być dużo lepiej.
Pozdrawiam
TADEUSZ
Tadeusz Wisniewski

Postprzez August 2018-06-12, 10:40 am

Tadeusz Wisniewski napisał(a):jeżeli Legia nie zapłaciła za Sanogo całej kwotykontraktu - to jakim prawem mówimy o przejściu do Płocka lub Gdańskanie ma takiej opcji tzn. Nasi nie są w ciemię bici.

Dałbym w zastaw własne klejnoty rodzinne, że wypożyczenie nastąpiło na zasadzie kompensaty płatności za sprzedaż Sanogo. Za darmo ot tak go nam nie wypożyczyli. Zwłaszcza, że u ich ani nie pograł a zeszłoroczne leczenie i utrzymywanie bezproduktywnego grajka też nie było za darmo.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2018-06-12, 11:02 am

Szanowny Auguscie - nie ma Sanogo na zgrupowaniu zawodników Legii (Nawotko jest)
nie ma żadnej info o konkretnym zainteresowaniu z Płocka czy Gdańska i rozmowach
w tej sprawie.
Dzisiejszy Sport pisze iż Sanogo podjął decyzje - nie pisze jaką - utrzymywanie grajka
chyba było tak ze część Legia - drugą część Zagłębie. Wydanie Sportu gazetowe może
podaje więcej info w tej sprawie. Można domyślać się iż Sztab Szkoleniowy chce aby
został w Sosnowcu. W tej chwili otworzyłem Sport ponownie jest więcej info zawodnik
chce zostać w Sosnowcu - określa realizacje na 45% - Sanogo jest zawodnikiem Legii
zawodnik chce pograc jeszcze rok w Polsce - mowa o II ligowym Klubie z Francji
później tak rozumiem.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez August 2018-06-12, 11:26 am

Ja się zgadzam Panie Tadziu, co więcej, mniemam, ze zdanie zawodnika może być w tej kwestii kluczowe. Natomiast podejrzewam, że kwestia płatności za Vamsa mogła już być w jakiś sposób "uregulowana" w zamian za jego wypożyczenia do Sosnowca. A Legia może teraz chcieć na nim zarobić jeśli są chętni na jego wykup.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna