GKS KATOWICE - ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC 31.03 2018

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: GKS KATOWICE - ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC 31.03 2018

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2018-03-27, 5:25 pm

Kol. Mason z miasta Wrocław - powstrzymać się lub nie
tu nie ma zakazu - Ja zajmuję się sympatią do mojego Klubu i druzyny
nie zajmuje się " Hejtem" i na tym kończę - Klub i druzyna 'PONAD WSZYSTKO"
nie interesują mnie " Karkówki" i tego typu rzeczy o których mowa na tym FORUM.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez slawekchicago 2018-03-27, 8:50 pm

Panie Tadeuszu , Tadku , Tadziu tu nie chodzi o hejt tu chodzi o brak SZACUNKU DO NAS KIBICOW . Ile razy i jak dlugo jeszcze mamy to tolerowac ???? Zapewniam choc wcale robic tego nie trzeba < ze kazdy od tego "hejtu" jest tutaj CALYM SERCEM ZA ZAGLEBIEM . ale juz na pewno nie za osobami NIM zarzadzajacymi ."TRZECH KROLOWIE" ZROBILI SOBIE Z NASZEGO ZAGLEBIA KLUB PRYWATNY GDZIE WSZYSTKIE SZCZEGOLY PROWADZENIA GO OMAWIANE SA NA GRILLU . MY KIBICE MAMY JUZ TEGO DOSC I MAMY DO TEGO PRAWO . DOSC OBIECYWANIA MOZE PORA ZACZAC WYCIAGAC WNIOSKI Z OSZUKIWANIA NAS !!!!!!

A W KATOWICACH KAZDY ZYCZYLBY SOBIE I DRUZYNIE 3 PUNKTOW , A PO TAKIEJ ZDOBYCZY SAM ZOBACZYSZ ZE PRZECZYTAMI ZE TO PRZEDE WSZYSTKIM ZASLUGA "TRZECH KROLOW"
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez August 2018-03-27, 9:06 pm

Ja jestem po prostu ciekaw czy Dudek jest w stanie cokolwiek wyciągnąć wnioski z poprzednich meczów i zmienić w jakikolwiek sposób zarówno skład i ustawienie zespołu jak i dopasować taktykę pod aktualnego przeciwnika. Jeśli nie zmieni nic to szanse na dobry wynik będą naprawdę znikome. Widziałem obydwa mecze Gejksy i muszę niestety przyznać, że Paszulewicz zarówno świetnie przygotował zespół pod względem motorycznym ale też i taktycznym. Gejksa zagrała naprawdę dwa świetne spotkania, których wynik nie do końca odzwierciedla ich dobrą grę. Duże wrażenie robi szybkie przejście z obrony do ataku. Nie ma takiego chaosu jak u nas gdzie niecelne podania mnożą się jak grzyby po deszczu. Jedyne do czego mnożna się przyczepić to relatywnie ich słaba skuteczność. U nas z kolei mimo wszystko Dudinjo nie ma praktycznie żadnego wyboru jeśli chodzi o parę stoperów bo kogokolwiek by ustawił żaden nie jest pewny w tym co robi. A jeśliby nadal upierał się przy Puchaczu i asekurującym go Cichockim to można mieć pewność jak w banku, że Gejksa będzie atakowała swoim prawym skrzydłem z dość dużą dozą pewności, że coś wpadnie. Nie oznacza to, że jesteśmy całkiem bez szans. Mam nadzieję, że Dudek postawi na Udo i Pribulę na lewej a w ataku na Lewickiego i Sanogo. Co prawda dwaj pierwsi dawno razem nie grali ale mimo wszystko lepszego wyboru nie ma.Coż, wygląda to kiepsko. Ale to jest w końcu nie do końca przewidywalna piłka.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez novack 2018-03-28, 6:24 am

Paradoksalnie wyświechtany slogan, że "to tylko sport" tym razem jest dla nas jedyną szansą na wygranie z latynosami, bo na nos i kompetencje Dudka ja już nie liczę.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez August 2018-03-28, 7:33 am

novack napisał(a):wyświechtany slogan, że "to tylko sport" tym razem jest dla nas jedyną szansą na wygranie

W dużej mierze na pewno tak. Niemniej nie możemy do końca zapominać, że drużyna jakąś wartość posiada. Faktem jest, że jak widać w dotychczasowych meczach, Gejksa ma trenera, który lepiej niż Dudek potrafił wykorzystać okres zimowy i przygotować drużynę do rundy a i pod względem taktycznym wyglądają co najmniej o niebo lepiej. Mimo wszystko nie jesteśmy jakimś tam outsiderem i praktycznie każdy wynik jest możliwy. Choć oczywiście z dużym wskazaniem na Cyganów.
August

Postprzez django 2018-03-28, 8:37 am

Myślę, że drużyna pod względem sportowym, jeżeliby tylko został wystawiony optymalny skład, nie ustępuję GKS-owi. Różnicę stanowi trener. Po przygotowaniach i taktyce Paszulewicza cyganów wyróżnia ambicja, wysoki pressing przez cały mecz i siły, żeby go stosować. Zagłębie Dudka jest bezpłciowe jak i on sam.
django

Postprzez novack 2018-03-28, 8:47 am

Ja też ciągle widzę potencjał w części chłopaków, ale przez niekompetencje Dudka, jest to ta część siedząca na ławie lub trybunach.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez August 2018-03-28, 8:56 am

django napisał(a): Różnicę stanowi trener. Po przygotowaniach i taktyce Paszulewicza cyganów wyróżnia ambicja, wysoki pressing przez cały mecz i siły, żeby go stosować. Zagłębie Dudka jest bezpłciowe jak i on sam.

Niestety to co wyróżnia Dudka to jego ubiór podczas meczów. W drużynie w przerwie zaszły niewielkie zmiany a przy stosowanym wiosną ustawieniu wyglądają jakby wszyscy spotkali się niedawno. Razi niedokładność podań i chaos w grze. Drużyna nie umie przejść z płynnie z obrony do szybkiego kontrataku a co nieźle wychodziło Gieksie w dwóch wiosennych meczach. Nie wiem co dało zgrupowanie w Hiszpanii bo ja nic nie dostrzegam. Za to było miało miejsce uniesienie w klubie pomysłem na zatrudnienie speca od kosmetyki stóp.
August

Postprzez pyla 2018-03-28, 10:03 am

Adam1906 napisał(a)::czerwona: Pisowski sqrwysyn!!!
http://sportdziennik.pl/sobotni-mecz-gk ... cow-gosci/

Mniemam że jakby był wojewoda z PO to by nas serdecznie do Katowic zaprosił podał ciepłą herbatke i aby się nie stresować po drinku :-)
pyla

Postprzez novack 2018-03-28, 10:13 am

pyla napisał(a):
Adam1906 napisał(a)::czerwona: Pisowski sqrwysyn!!!
http://sportdziennik.pl/sobotni-mecz-gk ... cow-gosci/

Mniemam że jakby był wojewoda z PO to by nas serdecznie do Katowic zaprosił podał ciepłą herbatke i aby się nie stresować po drinku :-)

Nie ma co mniemać, bo fakty są takie, że za czasów słusznie minionych Zagłębiu zakazano na pół roku ORGANIZOWANIA meczów, czyli nie tylko wyjazdu na jeden mecz, nie tylko zamknięto Ludowy, bo to dawałoby możliwość zorganizowania meczu na innym stadionie, Zagłębie odcięto od kibiców na całą rundę wiosenną, co jak pamiętamy skończyło się brakiem awansu. Dlatego upraszam po raz kolejny o niepolitykowanie na forum Naszego Zagłębia!
novack

Postprzez August 2018-03-28, 10:23 am

Jedni są warci drugich i nie ma co rzeczywiście kopii kruszyć. Choć obecny jest (ponoć) wyjątkową mendą. Dlatego taka a nie inna decyzja nie dziwi.
August

Postprzez novack 2018-03-29, 11:18 am

Jeśli ktoś liczył na to, że Pan Prezes się ogarnie to będzie rozczarowany. Sport podaje, że Pan Prezes podpisze niebawem przedłużenie trwającego do czerca kontraktu z Dudkiem i to o kolejne 12 miesięcy, tak więc przecina to "ćwierkanie wróbelków" że w razie porażki z latynosami, to sie narobi. Biznes kręci się dalej, a wyniki? To tylko sport przecież.
Jednocześnie zastanawia trochę taka paniczna reakcja Pana Prezesa na słowa krytyki pod adresem Dudka pisane na forum przez "dziewczyny byłych piłkarzy i gimnazjalistów". Czyżby jednak Pan Prezes czytał żale gimbazy? ;-)
novack

Postprzez django 2018-03-29, 11:31 am

Z Sebą Dudkiem też przedłużyli kontrakt, jak zwolnił Mandrysza :) Cechą ludzi inteligentnych jest podobno to, że uczą się na błędach. Chociaż z drugiej strony wszyscy wiemy o co chodzi, zabawa za publiczne pieniądze trwa na całego.

A z artykułu spodobał mi się ten fragment:

Przy Kresowej powodów do niepokoju nikt jednak nie dostrzega. – Miedź oddała dwa strzały i zdobyła dwie bramki, Puszcza pokusiła się o jeden strzał i też dało jej to gola – mówi spokojnie dyrektor sportowy Zagłębia, [Robert Stanek].
http://sportdziennik.pl/nie-czekaja-na-finisz/

Kłamczuszek. Pomijając fakt, że ludzie widzieli, to wystarczy wejść sobie na statystyki meczu na głównej 100%, żeby sprawdzić, że Miedź oddała 12 strzałów, a patrząc po relacji tekstowej Puszcza minimum 10.
django

Postprzez August 2018-03-29, 11:45 am

novack napisał(a):podaje, że Pan Prezes podpisze niebawem przedłużenie trwającego do czerca kontraktu z Dudkiem i to o kolejne 12 miesięcy

To i tak nic nie oznacza. Już z jednym Dudkiem Prezes przedłużył kontrakt by po paru miesiącach dać gościowi pełnopłatne wolne. Dlatego nie zdziwię się jak tym razem też tak będzie. A że trzeba będzie płacić ? przecież nie ze swoich. W czym problem.
August

Postprzez novack 2018-03-29, 11:58 am

Sądziłem, że zgłoszenie kandydatury Winiarskiego troche schłodzi grila i Chęciński zdyscyplinuje sztab do bardziej racjonalnych działań, ale gdzie tam, Faraon Sosnowca pozostał nieugięty.
novack

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna