Adam1906 napisał(a):Stadion Ludowy spełnia wszystkie wymogi licencyjne na grę w Estraklasie w sezonie 2017/2018 - więcej
TUTAJTak więc, pomimo braku nowego estadio, nie ma żadnych wymówek i przeciwwskazań w walce o Ekstraklasę w tym sezonie!!!

Fakt, sprawa jest zakończona, jeżeli chodzi o podnoszoną co jakiś czas - raczej chyba na forach nieprzechylnych Zagłębiu - sprawę "nieprzystosowania staruszka". Ucięte jest też ewentualne wykorzystywanie tematu - czy też jest dane narzędzie riposty jednoznaczne - jeżeli chodzi o szukanie w "problemie stadionu" wymówek, co do możliwości awansu do Ekstraklasy. Próbowanie takich wymówek, to po prostu byłaby co najmniej manipulacja.
Nie tylko jednak z tego powodu dzięki za tę informację razem z odsyłaczem. Dzięki - bo naprawdę sympatycznie ten artykuliK napisany - i "z zębem" a przynajmniej z wigorem.
Jedno, co jeszcze by tam można dorzucić - gdyby wiadome było, jak na tle "innych kandydatów do goszczenia gry w Ekstraklasie" poczciwy Ludowy się prezentuje. Np. ile jeszcze stadionów nie dostało licencji, albo ile dostało z zastreżeniami. Gdyby takie były, to warto opublikować informację, b dodaje to "siły oręża".
Natomiast trochę inaczej jednak podchodzę co do kategoryczności sprawy awansu.Owszem teoretycznie mogę się zgodzić z tym, co napisał Kol. Adam1906 Ba! Nawet nie tylko teoretycznie ale i w praktyce - ale z jednym doprecyzowaniem. To znaczy, faktycznie też jestem przeciw fałszywym pretekstom, wymówkom - wolę zawsze "otwartekarty". Natomiast odbierając wpis Kolegi trchę jednak w kierunku typowym dla zakochanych (piszę w pozytywnym znaczeniu) - jednak jako stary rep, to nie chcę, by tę wolę nie szukania wymówek i pretekstów - jakoś "bocznym choćby wejściem", rozciągano też na racjonalne argumenty. Racjonalne argumenty są jednak do poważnego traktowania.
W innym wątku napisałem, że Zagłębia nie stać na samo wejście jednoroczne do Ekstraklasy, w połączeniu z marnym poziomem i koeljnym obśmiewaniem. Choćby więcta kwetia wciąż nakazuje ostrożność, rozsądek. Bo to nie tylko pytanie, czy starczy kasy na finansowanie drużyny w najwyższej klasie - ale jest to pytanie o to, czy stać na ten awans łącznie z zakontraktowaniem po jednym na poziomie Ekstraklasy w każdej formacji zespołu.