prezes Zagłębia Marcin Jaroszewski

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: prezes Zagłębia Marcin Jaroszewski

Postprzez Lex 2017-02-28, 2:19 pm

pete_zs napisał(a):Dokładnie. Jak kiedyś Jaroszewski nie ujawnił od zaraz, że chce zatrudnić Banasika (np. żeby ktoś go nie podebrał), to jeden z Szanownych Kolegów kilka razy się oburzał, że to skandal, patologiczny kłamca, itp.
Ludzie, zastanówcie, co jest dla Was ważniejsze, wywalanie Prezesa za wszelką cenę, czy dobro Klubu. Czy ktoś neguje, że klub się rozwija w ostatnich latach ? Filia Legii... - no to weź jeden z drugim załatw potężnego sponsora i finansowanie - przecież się zabijają, żeby łożyć kasę na takiego giganta z pięknym stadionem i rzeszą kibiców. Łatwo jest bluzgać non stop zza monitora. Jeśli macie taki problem z Jaroszewskim, to weźcie pół litra i wygarnijcie mu te żale osobiście. Albo ściepnijcie się z Jaroszewskim na to pół litra, aby nie było, że to korzyść majątkowa. A jak macie problem z Chęcińskim, że wspiera klub i chce budować stadion, to znaczy, że nie chodzi Wam o Klub, tylko o politykę. I że było Wam dobrze, jak władze miasta miały ten Klub głęboko w poważaniu.

Jak dla mnie 100% racji. Niektórzy tutaj to sami nie wiedza kogo by chcieli. Jaroszewski zły Chęciński zły. to Kogo wy byście ludzie chcieli chyba Fiorentino Pereza i kase Abramowicza wtedy było by chyba dobrze , chodź z podejściem co poniektórych to chyba też by się coś znalazło co jest nie tak. Był prezydentem Górski , Prezesem Baczyński i było jedno wielkie gówno. Klub jak na swoje możliwości prosperuje dobrze. Wczorajsza sytuacja jest marną próbą manipulacji ludzi którym zależy żeby namieszać w klubie i skłócić ludzi dookoła niego.
Lex

Postprzez RUDI 2017-02-28, 2:20 pm

pete_zs napisał(a):Filia Legii... - no to weź jeden z drugim załatw potężnego sponsora i finansowanie - przecież się zabijają, żeby łożyć kasę na takiego giganta z pięknym stadionem i rzeszą kibiców.

Tak z ciekawości zapytam (bo tak zrozumiałem to zdanie ) to twierdzisz/uważasz że Legia nas sponsoruje i finansuje ?
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez Lex 2017-02-28, 2:23 pm

RUDI napisał(a):
pete_zs napisał(a):Filia Legii... - no to weź jeden z drugim załatw potężnego sponsora i finansowanie - przecież się zabijają, żeby łożyć kasę na takiego giganta z pięknym stadionem i rzeszą kibiców.

Tak z ciekawości zapytam (bo tak zrozumiałem to zdanie ) to twierdzisz/uważasz że Legia nas sponsoruje i finansuje ?

Biorąc pod uwagę wszystkie finanse to Legia jest obecnie naszym 3 największym sponsorem.
Lex

Postprzez RUDI 2017-02-28, 2:29 pm

Lex napisał(a):Biorąc pod uwagę wszystkie finanse to Legia jest obecnie naszym 3 największym sponsorem.

Aha ,przyjąłem do wiadomości ,ale za bardzo nie rozumiem ;-(
Muszę powiedzieć u mnie w sklepiku osiedlowym aby zwracali się do mnie per "sponsorze" a nie broń boże "drogi kliencie " .
Ps.Dziwnie brzmią Twoje słowa ,jeżeli oba kluby określają relacje jako "partnerskie" , partner i sponsor to dwa różne pojęcia .
RUDI

Postprzez pete_zs 2017-02-28, 3:19 pm

Kol. RUDI - nie twierdzę, że Legia nas sponsoruje. Użyłem nieprecyzyjnego słowa - mea culpa :) Uważam natomiast, że będąc Klubem względem Legii partnerskim, obie strony czerpią z tej współpracy wymierne korzyści - sportowe i finansowe. Niech Klub zacznie dobrze tę rundę - wesprzyjmy go kto może dopingiem na stadionie, ja jak tylko będę mógł być na którymś z meczy stawię się w młynie. Pozdrawiam
LEPSZY SEZON W EKSTRAKLASIE NIŻ SIEDEM w 2 LIDZE.
pete_zs

Postprzez August 2017-02-28, 3:54 pm

django napisał(a):Marcin Jaroszewski jako osoba z zarzutem korupcyjnym powinien zostać odwołany z funkcji prezesa klubu. Jeżeli ktoś nie rozumie, że urzędnikom państwowym nie można proponować jakichkolwiek korzyści to nie nadaje się na stanowisko osoby zarządzającej miejską firmą z kilkumilionowym budżetem.

Niestety niewielu to rozumie. Należy zaczekać na decyzje wymiaru sprawiedliwości. Delikatnie rzecz biorąc będzie kłopot jeśli sprawa znajdzie swój finał w sądzie.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Kwalifikator 2017-02-28, 3:59 pm

Tutaj problemy u Naczelnika US a moze i jego podsluchu, pare ulic dalej wielka wojna u nieco mniejszego klubu dzentelmenow na Lazienkowskiej. Jedni i drudzy to dla nas nieosiagalni giganci dla ktorych wszyscy sosnowiczanie i Zaglebiacy moga byc tylko pionkami w grze. NIe doszukujcie sie tutaj korupcji w Zaglebiu lub innych niemoralnych czynow naszego prezesa bo tu jasno widac, ze chodzi o polityke. Polityke wielkich ludzi i interesow w jakich miasto i klub z Sosnowca raczej nie ma szans uczestniczyc.

A osobiscie, patrzac z mojej perspektywy, jakbym byl prezesem zaleznym od szefow pilkarskiego, w naszym krajowym ujeciu, giganta ktorego wlasciciele rozpetali wojne miedzy soba to w tym okresie bylbym ostrozny z kreceniem walkow zeby czasem nie zostac wykorzystanym w postaci ofiary tej wojny
Kwalifikator

Postprzez Kwalifikator 2017-02-28, 4:02 pm

NIe jestesmy juz wielkim a napewno pamietanym klubem, na czele nie stoi zadna osobistosc (jak wicemistrz olimpijski) tylko mlody chlopak i swiezy prezydent miasta. A tutaj afera na cala Polske ze prezes spedzil krotka chwilke w prokuraturze z ktorej wyszedl bez zarzutu
Kwalifikator

Postprzez August 2017-02-28, 6:12 pm

Kwalifikator napisał(a):A tutaj afera na cala Polske ze prezes spedzil krotka chwilke w prokuraturze z ktorej wyszedl bez zarzutu

Tutaj masz komunikat Prokuratury. To nie jest informacja Gazety Wyborczej, Radia Maryja, Faktu czy New York Times tylko komunikat rzecznika Prokuratury:

Dwóm pozostałym osobom współpracującym z Marcinem K. zarzucono popełnienie przestępstw korupcyjnych, zagrożonych karą do 8 lat pozbawienia wolności. Jedną z tych osób jest Prezes Zarządu Klubu Sportowego „Zagłębie Sosnowiec”.

Śledztwo to ma charakter rozwojowy. W dalszym jego toku nie są wykluczone zatrzymania kolejnych osób.

RZECZNIK PRASOWY
Prokuratury Regionalnej w Katowicach
Ireneusz KUNERT
http://www.katowice.pr.gov.pl/rzecznik- ... -prasowego

Naprawdę, poczekajmy z jakimikolwiek ocenami na dalszy rozwój wypadków. Moim zdaniem właśnie ze względu na dobro klubu Jaroszewski powinien był zostać zawieszony na jaiś czas. Życzę człowiekowi aby wyszedł z tego bez szwanku. Natomiast jako kibic nie mogę nie zakładać i tej opcji, że sprawa zostanie skierowana do sądu. To, że taki Chęciński ostentacyjnie się skompromitowałby to jego sprawa. Natomiast taka ewentualnośc jeszcze bardziej uderzy w klub
August

Postprzez Tomcjo 2017-02-28, 6:55 pm

Uważam ze Jaroszewski ma duże szanse ze zostanie skazany przez sąd . Uznany zostanie winnym bez wymierzania kary ze względu na niska szkodliwość . A wtedy jak będzie wyglądał klub . Nieciekawie . Ja byłbym za odsunięciem go i powołaniem na ten okres wice lub p.o. To trochę by oczyściło sytuacje .
Tomcjo

Postprzez rio99 2017-02-28, 8:54 pm

Wedlug sondy na stronie wiekszosc jest za pozostaniem na stanowisku wiec jestesmy w mniejszosci. Pozyjemy zobaczymy. Ja pozostane przy swoim zdaniu i odpuszczam ten cyrk bandy koleszkow. Najlepiej to proponuje oprawe i transparenty dla zasluzonego Marcina:) Chociaz mimo wszystko wydaje mi sie z sprawa na szybko zbagatelizowana a nie jeden posrany siedzi.
rio99

Postprzez RUDI 2017-02-28, 10:13 pm

Przemówił prokurator -medialnie
".....Zasłaniając się dobrem śledztwa prokuratura nie ujawnia szczegółów. Nie wiadomo, za co konkretnie miały być wręczane łapówki, a w drugim przypadku – obietnica korzyści majątkowej w postaci biletów, wartych – jak podaje prokuratura 3 tys. zł. – Opieramy się przede wszystkim na materiałach niejawnych – zaznaczył prokurator Kunert....... "

-> http://sosnowiec.wyborcza.pl/sosnowiec/ ... owego.html

Jeżeli chodzi o takie bilety (to chyba na vipowską lożę?) to mogą nie odpuścić .
RUDI

Postprzez August 2017-02-28, 10:43 pm

Jak widać Prezes "zapomniał" wspomnieć że wypuszczono go za obietnicę wpłaty poręczenia majatkowego
August

Postprzez django 2017-02-28, 10:50 pm

August napisał(a):Jak widać Prezes "zapomniał" wspomnieć że wypuszczono go za obietnicę wpłaty poręczenia majatkowego

Za to sam się gubi w zeznaniach:

Miałbym uzyskać za to korzyść, ale jej nie widzę. Skoro zostałem szybko zwolniony, to widać, że nie jestem kimś istotny w tej sprawie. Jak usłyszałem, dostałem przypadkiem rykoszetem. Jestem ofiarą fatalnego zwyczaju, jakim jest w Polsce odwdzięczanie się.

http://katowickisport.pl/pilka-nozna/i- ... 12479.html

Za co drogi Marcinie się chciałeś odwdzięczyć, skoro nie osiągnąłeś korzyści?
django

Postprzez Tomcjo 2017-02-28, 10:54 pm

MJ to makaroniarz :lol: nawija makaron na uszy az miło :lol: :lol: :lol:
Tomcjo

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna